reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Witam się feriowo:-)
Ależ dobrze poleniuchować w domku:tak: Już po śniadanku, mała ubrana ogląda "Budzika", a ja mam chwilkę na kompa;-) Mnie też już w zasadzie opuściły mdłości, tylko ta zgaga wieczorem:baffled: Normalnie czegoś takiego nie znałam, ale i w pierwszej ciąży od czasu do czasu mnie dopadała:cool:
Iwcik-trzymam kciuki za pomyślne badania-będzie dobrze:tak:
Martuśka-powodzenia na egzaminie;-)

reklama
Iwcik - trzymam kciuki za usg i operacje szwagierki. Nie denerwuj się... (łatwo powiedzieć) ale musisz myśleć pozytywnie. Operacja się uda, a na usg zobaczysz pięknego, całkiem dużego małego człowieczka :)

Ja tez mam trochę stresów ... niezbyt fajna atmosfera z ojcem i jak dzis opowiadałam o tym mężowi od razu rozbolało mnie podbrzusze. Musze uważać bo widocznie mocno na nerwy reaguję...
A tak w ogóle - witam ponownie w internetowym świecie :) kilka dni mnie nie było a tu taaakie zaległości.

Dzień dobry :-)
Iwcik, mocno trzymam kciuki za udaną operację szwagierki i za dzisiejszą wizytę i USG :tak:
kasia2506, i mnie wieczorami zgaga meczy :baffled:
polianna, uważaj kochana na te nerwy, skoro tak reagujesz. Chociaż wiem, że czasem łatwo się tylko mówi...
A ja za chwilę idę robi sobie śniadanko, bo Marcin wybył na rozmowę w sprawie pracy. :tak: Zastanawiam się jeszcze nad tanim obiadem :dry:
Buziaki :-)

Witajcie o poranku
Iwcik28
trzymam mocno kciuki i oby dzisiejsze badanie przyniosło tylko dobro wieści! Na pewno wszystko będzie dobrze! Do trzech razy sztuka, prawda? Czekamy na relację po wizycie ;-)
kasia2506 mnie tej już minęły mdłości :-) właściwie gdyby nie ból persi mogłabym pomyśleć, że nie jestem w ciąży. Choć z drugiej strony może powinno mnie to martwić? ... A co do zgagi jeszcze jej nie miałam. odpukać!
Niuunia w dziewiątym tygodniu przechodziłam przeziębienie (okropny suchy kaszel, gorączka, katar) i pomógł mi paracetamol, stodal i wit.c. Jest jeszcze taki syrop na przeziębienie specjalnie dla ciężarnych *spam*. Bez recepty. Nie próbowałam, ale może warto zapytać gina lub w aptece.
polianna na pewno wszystko się ułoży. wiem, że to łatwo mówić, ale lepiej unikać stresujących sytuacji i bóli podbrzusza... w ciąży to nic dobrego :no: mam te bóle od początku ciąży i dodatkowo biorę tabletki na podtrzymanie. także no stress i staraj sie myśleć o czymś przyjemniejszym ;-)

I po USG. Bąbelek ma 6.9 cm bez nóżek, przezierność bardzo dobra, wszystko w porządku. Maleństwo się wyjątkowo wierciło i pokazało nam palec - jak w filmach o kosmitach:D

Saudades, nie masz się czym martwić :tak: Mnie piersi bolą tylko przy sutkach, a zgaga zaczęła łapać dopiero od niedawna wieczorami, poza tym jeszcze tylko wstawanie do wc w nocy co ok. 2-3 godziny. Każda ciąża jest inna, więc nie martw się. Na pewno wszystko jest w porządku :tak::-)
Malagonia, wielkie gratulacje :tak: Bardzo się cieszę, że z dzidzią wszystko w porządku :tak: A ten palec, jak w filmach o kosmitach hihihi, super :-D

Witam się dziewczyny!!
Jutro sądny dzień - rozmowa z szefową.... GRRRRRRRRRRRR stres mnie zje normalnie... ponoć ona teraz zostala babcią i ma w miarę dobre podejście - przekonam się na własnej skórze :sorry2:

kiniusia ja zrobiłabym makaron ze szpinakiem. Potrzeba paczkę makaronu (kolanka, świderki....) paczkę szpinaku mrożonego rozdrobnionego, duża śmietanę 18% 1-2 ząbki czosnku (ja wolę bardziej czosnkowe) i sól, pieprz.. Makaronik gotujesz, szpinak rozmrażasz na odrobinie oleju/oliwy na dużej patelni dodajesz czosnek, sól, pieprz i na koniec gdy woda odparuje dajesz śmietanę. później mieszasz wszystko z makaronem i voila! Jest duuużo, jest dobre i bardzo zdrowe, do tego syte jak diabli. Można też dodać pierś z kurczaka - dla mięsożercy...

marc super, że wszystko się powoli układa :tak: bardzo fajnie, że o nas pamiętasz i zaglądasz. Oczywiście czekamy na wieści co u Ciebie :blink:

polianna nie denerwuj się tak kochana... wiem, że nie da się przetrwać ciąży bez stresów, ale może przydałby się po tych nerwach jakiś relaksik? masażyk może tatuś by zrobil? ;-);-)

chciałam was obudzić a tu widze prawie wszystkie już na nogach :-)ja dziś byłam na badaniach ciekawa jestem czy sie poprawiły ;-)

i po usg. Bąbelek ma 6.9 cm bez nóżek, przezierność bardzo dobra, wszystko w porządku. Maleństwo się wyjątkowo wierciło i pokazało nam palec - jak w filmach o kosmitach:d
gratulacje!!!!:-):-):-):-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kobiety mam pytanie, po jakim czasie od odstawienia tabsow antykonc. można się zacząć starać? Waszym zdaniem? może znacie opinie lekarzy?

reklama
marulka, oooo, to jak szefowa zostałam babcią, to na pewno Twoją wiadomość przyjmie dobrze :tak: Proszę się nie stresować i dumnie ją poinformować :tak:;-)
Dzięki za przepis, na pewno wypróbuję :tak:
Mama Aneta, no to trzymam kciuki, żeby badanka wyszły po twojej myśli :tak:
marulka, w sumie można się starać od razu, ale wyczytałam, że potrzeba 2-4 m-cy, aby organizm się oczyścił z leków. Wiem tylko tyle, co gdzieś przeczytałam czy usłyszałam.
Są dziewczyny, które w 1 m-cu starań zachodzą w ciążę, a są takie które bardzo długo czekają. Ogólnie endokrynolodzy mówią o 3-4 m-cach oczyszczania z pozostałości po tabletkach, ale to tak jak mówię, to info nie sprawdzone bezpośrednio u lekarza, tylko tyle co wyczytałam czy usłyzałam. Może dziewczyny będą wiedziały dokładniej.:tak:

Ja w środę mam wizytę u ginki, ale nie pokażę jej tego wyniku USG. Tak sobie myślę, że jak zobaczy, że prywatnie poszłam to będzie mnie wysyłała na płatne badania, bo pomyśli, że mnie stać, to po co ma wypisywać skierowania.:dry: A poza tym, zobaczę co mi powie, jak zobaczy w karcie, ze USG miałam w 10 tygodniu robione, a już między 11-14 tygodniem już nie :dry:Hmmm...;-)

Ostatnia edycja:
Do góry