reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Dziewczyny , mam pytanie do tych które są na l4. Miałyście jakiś problem z dostaniem l4 od lekarza? Ja mam pewne obawy, bo chodzę państwowo i słyszałam, że nie lekarze nie są zachwyceni jak muszą wystawić zwolnienie ciężarnej. Ja nie mam ciężkiej pracy. Jestem kosmetyczką i głównie zajmuje się przedłużaniem paznokci. Jednak moja praca ostatnio staje się przykra bo wychodzę z salonu z ogromnym bólem głowy i myślę ,że to wina zapachów preparatów których używam.

Ja tez chodzę państwowo do ginekologa i powiem ci ze jeżeli chodzi o L4 to łatwo nie było. pracuje w warunkach szkodliwych- na bloku operacyjnym i dokladnie jej powiedzialam ze nie chce wracać bo sie boje o dzidzie to mi wystawiła zwolnienie ale z przedłużeniem go tez nie bylo latwo. powiedzialam ze źle sie czuje i w ogole i mi przedłużyla i mam nadzieje ze nadal na nim zostane.
Jeśli masz ywrozumiałego lekarza to powinien ci dać bez gadania

Martuśka85 pewnie że będe trzymała kciuki- połamania długopisu.

Do jutra dziewczyny!!! spokojnej nocy!!! Dobranoc

Ostatnia edycja:
reklama
Martuś trzymam kciuki już dzis to na pewno bedzie dobrze:-)
Niuunia dostalaś moją wiadomość:-) bo nie wiem czy udało mi się wysłać coś mi net się rozłancza :-(
Ja też zmykam dobranoc wszystkim!!!!!:-):-)

Niuunia - A spróbuj wymoczyć nogi w soli..
Czosnek ma działanie jak antybiotyk-poważnie Ci mówie, przełam się! Kupiłam sobie ten syropek dla babeczek w ciąży tam w składzie też jest czosnek może go wypróbuj jesli masz problemy z tym czosnkiem :tak:++ *spam* ++

daje znać ze żyje i dzisiaj walczę ze zgagą :dry:
kiniusia ciamajdka regulamin pierwsza klasa :-)
ciamajdka cieszę się że lepiej się czujesz i sprawy powyjaśnianie:tak:co do sprawy z Twoim l4 to wiesz wszystko zależy czy chcesz tam wracać po ciąży ja napewno za wiele bym nie tłumaczyła ale napewno warto wyjaśnić w razie czego że coś złego zaczęło się dziać i ginek zalecił odpoczynek :tak:
aneczka postaw sprawę u ginka jasno a gdyby jakies fochy stwarzał poproś o odmowę na piśmie bo w razie gdyby miało coś grozić dziecku to chcesz wiedzieć że zrobiłaś wszystko by ochronić dziecko :tak: poza tym nie stawiaj ginekologa w pozycji władzy na Tobą on tam jest dla Ciebie a nie Ty dla niego
martuśka ja też trzymam kciuki :tak::tak:
marc trzymam mocno kciuki żeby zaświeciło Ci słoneczko :tak:
Niuunia ja tez polecam ten syropek dla ciężarnych moje przeziębienie po nim odpuściło choć w smaku raczej paskudny:sorry2:

Ostatnia edycja:
Puchatka i buziaczkaa dziękuje za rady :-) spróbuje tego syropku, bo ta pękająca głowa + zatkany nos potarfią wykończyć.

Mama Aneta dostałam dostałam - dziękuje :-)

Ja tez chodzę państwowo do ginekologa i powiem ci ze jeżeli chodzi o L4 to łatwo nie było. pracuje w warunkach szkodliwych- na bloku operacyjnym i dokladnie jej powiedzialam ze nie chce wracać bo sie boje o dzidzie to mi wystawiła zwolnienie ale z przedłużeniem go tez nie bylo latwo. powiedzialam ze źle sie czuje i w ogole i mi przedłużyla i mam nadzieje ze nadal na nim zostane.
Jeśli masz ywrozumiałego lekarza to powinien ci dać bez gadania

No to prawda.w pierwszej ciązy też przeszłam batalie o l4,więc rozumiem co mówisz,choc pracowałam do 7 misiąca....Jednakże wyrozumiały lekarz,powinien zrozumieć.a poza tym nawet jak odmówi,to mozna zmienić lekarza.:tak:

reklama
cześć mamuski
wpadam z rana sie przywitac bo przez wekend mnie nie było , wiece jak to jest rodzinka spotkania masakra na nic nie mam czasu a wczoraj cała niedziela na wypadzie w odwiedziny do szpitala gdyz szwagierke mam w szpitalu i to 110km w jedną strone , dzisiaj właśnie ma mieć operacje na kręgosłup i szczerze mówiąć stresuje sie troche od rana ie mogę juz spać, zastanawiam sie czy wszystko pójdzie ok , bo skutki mogą byc ciężkie gdyz możę ja sparaliżować :-:)-:)-:)-:)-:)-(

A na dodatek mam dzisiaj wizyte u gina i mam USG i tez trochę sie boję mam nadzieję ze bedzie wszystko dobrze z fasolką to już moje trzecie USG ale dlatego ze jestem w grupie ryzyka , gdyż dwa razy juz poroniłam między 12-14 tygodniem:-:)-:)-:)-:)-(

STRES chyba dzisiaj mnie tak łatwo nie opuści :-:)-:)-(

Poczytalam wase posty troche mi zeszlo bo dużo tu naskrobałyści :tak::tak::tak:
Fajnie ze jest nas tu coraz wiecej i laski NIE BÓJCIE SIĘ POPROSIĆ O ZWOLNIENIE wam sie to należy:-):-):-):-):-):-):-)

Do góry