reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

ciamajdka ja też się wzięłam za siebie (wcześniej pisałam, że mam też kiepski dzień..) zrobiłam sobie peeling ryjka, maseczkę i relaksuję się :-) dam jeszcze odżyweczkę na łepek żeby mi włoski ładnie błyszczały i będę boska :-D:-D:-D;-)

Powiem wam, że ja nie miałam usg 3D z Olusiem - jakoś wówczas nie miałam świadomości ani potrzeby... ale teraz będę nalegała bo to już jest bardziej powszechne no i - ot tak w sumie dla bajeru i fajnej pamiątki :-p

reklama
My w pierwszej ciazy nagrywalismy filmik na kasete i ani razu go nie ogladalismy...poza tym video nie mamy, wiec sie nie przydalo.

Z tym 3D to fajna sprawa, ze tak dokladniej mozna malucha obejrzec, ale ponoc zdarza sie, ze niestety dzidzia nie chce pozowac i niestety nie ma pamiatki a kasa poszla. Znajomy z kolei robil i mowi, ze jak za mocno glowica sie w jednym miejscu przycisnie to widac wnetrze np. glowki i ponoc malo estetycznie to wyglada i na nim zle wrazenie to zrobilo. Pomyslimy jeszcze, moze sie zdecydujemy :-) Na razie maz twierdzi, ze woli cos lepszego dzidzi kupic ;-) Poki co mamy czas na zastanowienie. Ale chyba fakt, ze to drugie dziecko sprawia, ze troche inaczej do pewnych spraw juz podchodzimy :-)

ciamajdka ja też się wzięłam za siebie (wcześniej pisałam, że mam też kiepski dzień..) zrobiłam sobie peeling ryjka, maseczkę i relaksuję się :-) dam jeszcze odżyweczkę na łepek żeby mi włoski ładnie błyszczały i będę boska :-D:-D:-D;-)

Powiem wam, że ja nie miałam usg 3D z Olusiem - jakoś wówczas nie miałam świadomości ani potrzeby... ale teraz będę nalegała bo to już jest bardziej powszechne no i - ot tak w sumie dla bajeru i fajnej pamiątki :-p

Noooo, trza być twardym a nie "miętkim" :-D

ile kosztuje takie 3d???:sorry2:

No to nie ma dramatu ostatecznie.... chyba jednak wolałabym wydać i zobaczyć malucha:sorry2: chyba, że naprawdę nie będę miała...

ja tam nie zrobię ani 3d ani 4d. wystarcza mi usg zwykłe.

Jak jakis czas temu rozmaiwała m z moją babcią (rodziła 60 lat temu) to mi mówiła, że pierwszy kontakt z lekarzem w ciązy miała na porodówce- i jak twierdzi- urodziła ze strachu.
zadałam jej pytanie: ale babciu skąd w ogóle wiedziałaś, że w ciąży jesteś?
A bo brzuch zaczął rosnąć, to pewnie ciąża :-)

hej dziewczybny no i jestem
lekarz no cóż żenada strata mojego czasu - owszem bardzo miły, ale badanie bardzo bolesne - chyba powinien troche uważac jak robi je kobiecie w ciąży - nie wspomnę, ze nie chciał mi nawet usg zrobic no i nie zrobił! Pocieszam sie tylko tym, ze moze gdyby cos mu sie tam w srodku nie podobało to by je zrobił. Stwierdził, ze następna wizyta za UWAGA 4 tygodnie wtedy zrobi usg genetyczne - cały czas gadał, ze mi sie zaczął 10 tydzień - sprostowanie zaczął sie 11 tydzień wiec z tego wszystkiego wyszłam tak wkurzona, ze szok. Chyba jednak zostane przy poprzedniej lekarce

reklama
ale czad ta historia z babcią :-) z jednej strony to śmieszy, a z drugiej - patrząc z perspektywy dzisiejszych czasów - przeraża:szok:

kurcze drogie to 3D... u mojego gina chyba jak za zwykłą wizytę - 100PLN...

Do góry