reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Kiedy najlepiej zrobić USG 3D, słyszałam , żę ok 20tyg. Zastanawiam się czy jest możliwość zrobienia państwowego 3D, ale podobno tylko przy podejrzeniu wad serca sie robi na fundusz. Nie wiem ile w tym prawdy.

reklama
Kiedy najlepiej zrobić USG 3D, słyszałam , żę ok 20tyg. Zastanawiam się czy jest możliwość zrobienia państwowego 3D, ale podobno tylko przy podejrzeniu wad serca sie robi na fundusz. Nie wiem ile w tym prawdy.

3d musle, ze jest tylko dopłatnie, gdyby tak nie było każdy miałby je za darmo a na perno tak nie jest :tak: bo to kupe kasy kosztuje a to jest tylko chyba tak dla rodzicow

Pajko ginowie stwierdza ze ciaza sie rozwija bo badaniu dna macicy i jej rozupulchnienia co oczywiscie nie powie ze bije serduszko

USG 3d to elefkt dla rodzicow nie daje obrazu wyniku dla gina badania połówkowe czyli ok 20 tyg robi sie na tym "szarym" ;-)
a takie specjalistyczne badania genetyczne prenatralne czy inne mozna na NFZ ale ze skierownaiem (czesto tez robia 3d wtedy)

ja w ogóle uważam ze jedno badanie ginekologiczne w 1 trymestrze wystarczy..po co tak naruszac wsio...naciskac ech
ja jeszcze biore acard wiec moje naczynka krwionosne sa baardzo wrazliwe i za kazdym badaniem drże zeby krwinie zobaczyc bo oszaleje

a to Twoj prowadzacy??Tak w ogole masz jednego prowadzacego? Bo jak dobrze czytałam to nie jeden lekarz Cię badał tak?

Ja chodzę co 3 tygodnie teraz po szpitalu umowilam sie na za 2 tygodnie

nie wiem jak czesto mialas usg wiadomo nie udowodnione ale na pewno czesto nie jest to dobre bo dzieciatko odczuwa cieplo przy badaniu ... ja w szpiatlumialam przyprzyjeciu ale przy wypisie juz nie bo to nawet tydzien nie minelo i mowili ze to nie jest dobre tak czesto zbadal mnie tylko i stwierdzil ze macica rosnie pochwa czysta szyjka zamknieta jest dobrze

tez mnie to zmartwilo ale ufam i wierze ze wszystkojest dobrze a dzidzi potrzebny jest spokoj

wiem ze sie martwisz wiem a prosilaso usg? gdyby oni wiedzieli jakmy sie martwimy jak kochamy nasze dzieci..ale dla nichj estesmy przypadkiem

ja czekam az w koncu bede mogla swoim angels saunds sluchac serdusia dzidzi i bede spokojniejsza poki co swiruje

mężą siostra robiła ponoć coś niesaamowitego dostala film i jest zachwycona pamiątka na całe życie po za tym można wszystkie choroby wyklóczyć jest dokładniejsze i bardziej można wszystko sprawdzić:-)

no ja wlasnie nie wytrzymalam i zapisalam sie na usg genetyczne na czwartek do super lekarza ponoc (dr Salti na Targowej, slyszal ktos?), bo wizyte u mojego mam dopiero w polowie 14 tygodnia, a gdzie tu jeszcze czekac na usg (bo trzeba gen. zrobic miedzy 12. a 14. z tego co wiem, dobrze mowie?). naczytalam sie sporo w necie, bo pol dnia dzisiaj i wszystkie opinie super o tym lekarzu i sprzecie. i plyte dvd tez dostane gratis :)

U mojego gina 250zl, dla pacjentek 200zl.
W duzych miastach ok. 300zl.

ja bede placic 250

ja tam nie zrobię ani 3d ani 4d. wystarcza mi usg zwykłe.

Jak jakis czas temu rozmaiwała m z moją babcią (rodziła 60 lat temu) to mi mówiła, że pierwszy kontakt z lekarzem w ciązy miała na porodówce- i jak twierdzi- urodziła ze strachu.
zadałam jej pytanie: ale babciu skąd w ogóle wiedziałaś, że w ciąży jesteś?
A bo brzuch zaczął rosnąć, to pewnie ciąża :-)

o rrrany :szok:
opowiesci z krypty normalnie..

Pajka genetycznew15 tygodniu?? No super lekarz nie powiem
Współczuje bólu ech Ci lekarze ważna kasa a ze przysiegali to nie ipamietaja

no coz..podobnie jak księża, sędziowie i inne gady z mozliwoscia duzej kasy na pol legalnie :/

reklama
a to Twoj prowadzacy??Tak w ogole masz jednego prowadzacego? Bo jak dobrze czytałam to nie jeden lekarz Cię badał tak?

Ja chodzę co 3 tygodnie teraz po szpitalu umowilam sie na za 2 tygodnie

nie wiem jak czesto mialas usg wiadomo nie udowodnione ale na pewno czesto nie jest to dobre bo dzieciatko odczuwa cieplo przy badaniu ... ja w szpiatlumialam przyprzyjeciu ale przy wypisie juz nie bo to nawet tydzien nie minelo i mowili ze to nie jest dobre tak czesto zbadal mnie tylko i stwierdzil ze macica rosnie pochwa czysta szyjka zamknieta jest dobrze

tez mnie to zmartwilo ale ufam i wierze ze wszystkojest dobrze a dzidzi potrzebny jest spokoj

wiem ze sie martwisz wiem a prosilaso usg? gdyby oni wiedzieli jakmy sie martwimy jak kochamy nasze dzieci..ale dla nichj estesmy przypadkiem

ja czekam az w koncu bede mogla swoim angels saunds sluchac serdusia dzidzi i bede spokojniejsza poki co swiruje

Prowadzi mnie pani doktor, ale myslałam o zmianie a ona go chwaliła bo to koledzy są wiec stwierdziłam,z e pojde i zobacze jaki jest wiesz ten lekarz musi przypasc do gustu no i odpada zostaje przy tamtej

Do góry