reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Aneciu witaj z powrotem! ależ miło się czyta Twój post:tak: cieszę się, że Twój poród był szybki i łatwy (takiego tez i sobie życzę) i Ania jest zdrowa, no i Adaś takim fajnym bratem się stał od razu:-)
Aleksander wie, że w brzuchu mam nasionko, które rośnie i będzie dzidzią. Tylko, że tęskni za Pawłem i to jego chce w domu a nie dzidzię, ale z czasem wszystko się unormuje. Wiem, że Mały po prostu potrzebuje czasu, żeby się uporać z tym, co mu zafundowaliśmy:zawstydzona/y::-(
Trzymaj się ciepło! I zaglądaj tu do nas, jak tylko znajdziesz czas:tak:

reklama
dziewczyny gratuluję takich dzielnych dzieciaczków :) my za sobą też mamy 2 wizyty u dentysty. Pierwsza była na roczek, a druga jakoś około 3 urodzin.

Agulek napisz, co mówili na spotkaniu z psychologiem. Ja zawsze jestem ciekawa takich spotkań, sama z wykształcenia jestem pedagogiem i lubię czytać różne nowinki.

Anecia jej, zazdroszczę takiego ekspresowego porodu :) Ja liczę, że matka natura teraz będzie dla mnie łaskawsza :) Synek super spisuje się jako starszy brat. Mój syn też mówi, co będzie robił z dzidzią, gdzie dzidzia będzie spała, dotyka brzucha. On ogólnie wariuje jak widzi małe dzieci, uwielbia je :) mam nadzieję, że nie zmieni mu się to ;)

hejka dziewczyny!

nasz księżniczka kończy dziś o 16.50 miesiąc... zleciało jak nie wiem

poza tym wszystko oki doki, tylko pogoda do bani że nawet na spcaer wyjść nie można bo wciąż pada...

mallaika najważniejsze jest to jak Wy nastawicie Aleksandra na dzidzię... my całą ciążę rozmawialiśmy o tym z Adasiem, tłumaczyliśmy mu że to co kiedyś on miał teraz dostanie malutka... itp imię też wybrał Adaś i to chyba było dla niego bardzo ważne bo pamięta że sam wybrał i wielu osobom to powtarza :-)
co do porodu to życzę takiego jak ja miałam!!!!!!!!!!!

DJMka po pierwsze witaj w naszym gronie bo nie miałam jeszcze okazji się z Tobą przywitać :-)
po drugie i Tobie życzę takiego porodu jak mój!!!!!

Witajcie,
no i zrobiło się jesiennie....pada deszcz....a mi zupełnie nic się nie chce :-( jeszcze trochę i pojadę po Marcina. Jutro o 11 umówiłam się ze znajomą z fitness i mam jechać do jej znajomej fizjoterapeutki. No cóż, nie zaszkodzi mi a kto wie, może coś mi pomoże?! A wieczorkiem do przedszkola na spotkanie z psychologiem. To ma być seria spotkań, więc zapowiada się ciekawie.
Anecia buziaki dla Ani z okazji miesiąca :-) tylko pozazdrościć porodu, no i oczywiście Adasia, jako braciszka :-) odzywaj się w miarę możliwości...przyznam, że już trochę się niepokoiłam:zawstydzona/y:
DJMka oczywiście napiszę po spotkaniu o czym było itd Mężulek, nie bardzo wie po co mi to ale ja uważam, że się przyda, a wcale nie zaszkodzi. Poza tym wyjdę do ludzi ;-)

ps mam pytanko,któraś z Was stawia swoim dzieciaczkom bańki?? Ja kupiłam niedawno, za namową ciotki, takie próżniowe ale tak do końca nie wiem co i jak :-(

Ostatnia edycja:
Anecia dziękuję :)
wszystkiego najlepszego dla córci :)

Agulek nigdy Młodemu baniek nie robiłam, więc nie pomogę. Czekam na wieści ze spotkania :)

Witajcie!
w końcu po dwóch dniach bez internetu odzyskałam kontakt ze światem:-D i zamiast pisać priorytetowe sprawozdania do sądu to sprawdzam co nowego na BB;-)
Agulek baniek nigdy nie stawiałam, więc niestety nie pomogę. Co do spotkań w przedszkolu to ja jestem za takimi inicjatywami. Mimo, że sama jestem pedagogiem, to bardzo lubię posłuchać, co ktoś inny ma do powiedzenia. A nuż dowiem się czegoś nowego? Poza tym jest okazja, żeby poznać rodziców innych dzieci z grupy, bo ja do mamuśkowego gangu z placu zabaw nigdy nie należałam ;-)

Anecia wszystkiego najlepszego dla Ani. Ale ten czas szybko płynie!

U mnie ciut lepiej. Mdłości są jakby słabsze, a przynajmniej odpuszczają na chwilę, więc mogę odetchnąć i zjeść cokolwiek. Dziś miałam melodię na bułkę pełnoziarnistą z twarogiem i rzodkiewką. Jeśli wierzyć w przesądy, to raczej będzie chłopak bo ciagnie mnie do kwaśnego, smażonego i dobrze przyprawionego solą i pieprzem (sól ograniczam jak mogę). Jednak przesądna nigdy nie byłam i poczekam grzecznie na wyniki USG:-) Moja mama o mało zawału nie dostała, jak jej powiedziałam, że córka będzie miała na imię Elena, co ma być zdrobnieniem od Eleonory. Mnie się to imię bardzo podoba i pozostaje nadzieja, że może dziecko mnie nie ubije, jak podrośnie... A syn będzie Jakub Ksawery, chociaż na początku miał być Staś. Ach, ta ciąża! :-D

Witajcie,
spotkanie z psychologiem było fajne, było na temat jak dziecko wyznacza swoje granice, jak wymusza itp. ogólnie było miło :-)
Poza tym dziś byłam u pewnej pani, która porobiła ze mną różne rzeczy i kazała kupić kołnierz ortopedyczny i chodzić. Stwierdziła, że głowa boli mnie przez kręgi szyjne. Też już tak myślałam, co oczywiście nie wyklucza migreny ;-)
mallaika co do imion to oczywiście Wasz wybór ale moim zdaniem dla chłopca ok, co do dziewczynki....przemilczę ;-) cieszę się, że już lepiej się czujesz :-) a przesądna też nie jestem i u mnie to się nie sprawdziło....choć ja jakoś czułam, że to będzie chłopak.. :-)

hejka dziewczyny!!!!

mieliśmy imrezowo - odwiedzinowy weekend dlatego mnie nie było ale od jutra nadrabiam braki :-)

spokojnych nocek! buziaki

Witajcie,
nie wiem dlaczego ale "weszłam na forum na własną odpowiedzialność" tzn wyskakiwało mi, że któraś ma suwaczek z jakiegoś "złośliwego oprogramowania"....chyba coś maluchy.com czy coś takiego.
U nas jakoś leci. Marcin na razie zdrowy, ja kaszlę aż mnie boli w środku :-( piję syrop i mam nadzieję, że mi szybko przejdzie. Niestety pogoda chyba szykuje się na zimę..ech nie znoszę zimna ale co zrobić, trzeba wyciągać ciepłe kurtki i czapki :-)

reklama
Agulek ja mam z maluchy.pl suwaczek,a le mi nic takiego nie wyskakiwało :no:
Zdrówka wam życzę, ja też zimna nie znoszę. Dobrze, że śniegu jeszcze nie ma, bo nie muszę samochodu odśnieżać.

zmieniłam suwaczek, mam nadzieję, że teraz będzie ok :)

Ostatnia edycja:
Do góry