reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Agulek zdrówka:) fajne takie przedstawienia w przedszkolu:) Jasiu w czwartek ma pasowanie na przedszkolaka:) i wczoraj mieli próbę:) i jak wrócił do domu to cały czas mówił przyrzekamy :D. A w grudniu będzie taka ala wigilia i każdy z Maluchów będzie śpiewał kolędę, ale do tego występu mają się przygotować w domu:) i potem mogą jak coś wystąpić wspólnie z rodzicami;) więc z Jasiem trenujemy i śpiewamy "Przybieżeli do Betlejem":)

reklama
Madziu u Marcina w przedszkolu chyba też będzie pasowanie, bo co jakiś czas mówi mi ala przysięgę ;-) co prawda za każdym razem nieco inną he he a co do Wigilii to u nas jeszcze nic nie wiadomo. Fajnie, że razem ćwiczycie kolędę :-)

Anecia super zdjęcia dzieciaczków :)

Mallaika fajny pomysł :) obyście tylko łosia na środku drogi nie spotkali. Zimno się robi, fakt, ale na szczęście nic nie pada, przynajmniej u mnie.

Madzia cudne zdjęcia. Mnie rozczuliło to pierwsze w ostatnim rzędzie ze wspólnej kąpieli. Rewelacja.
Mój syn właśnie na tym etapie się ujawnił, więc może to taka wstydliwa córcia? :)

Nas też czeka pasowanie w przyszłą środę, a już myślałam, że nie będzie. Doczekać się nie mogę :D

My dziś po wizycie u alergologa. Pierwsze testy za nami, a w lipcu kolejne wizyty i kolejne testy. Dzisiejsze wyszły ok. Zobaczymy, jak następne. A ja padam na twarz po tej wyprawie.

Z tymi mdłościami to ja mam wrażenie, że się niestety nasiliły:szok::wściekła/y: owszem, bywa że znikają na godzinę, ale potem jak mnie dorwie to przełyk zaciska. Wypróbowałam niemal wszystko: imbir, miętę, gumy do żucia, cukierki, małe i częste posiłki i nic nie działa.
Przeżyć - przeżyję, bo nic innego mi nie pozostaje:eek:

Podoba mi się pomysł z zaprzysiężeniem przedszkolaków. W naszym przedszkolu cisza. We wtorek Aleksander będzie miał za to akcję fluoryzację. Zdziwiłam się, że teraz to jest płatne, bo jak ja chodziłam do szkoły to każdy miał zęby szczotkować i było darmo. Czasy widać się zmieniły.
U Waszych dzieciaczków też tak jest?

Madzia super ogląda się zdjęcia Twoich chłopaków:tak:

mallaika u nas na razie tylko szczotkują zęby, pasty dostarczają rodzice. Jak na razie od sierpnia kupiłam 1 tubkę. Pani otwiera jedną i nakłada dzieciom na szczoteczki. O fluoryzacji nic nie wiem....jak na razie czekam na przyszły piątek i występy dzieciaków :-) mdłości współczuję :-( niestety nie masz wyjścia i musisz to przeczekać...ja też miałam cały dzień mdłości i skończyły się chyba ok 14 tyg.

Mallaika współczuję mdłości. Ja z synem miałam ponad połowę ciąży i były tak uciążliwe, że jadłam same suche bułeczki bez niczego. Życzę, by szybko sobie poszły. W tej ciąży trwały krócej, ale jeszcze mi się zdarzają.

Co do fluoryzacji to nic u nas nie mówią. Nawet nie wiem, czy dzieciaki myją zęby, bo szczoteczkę i pastę na początku nosiłam. Muszę spytać.

Dzięki Dziewczyny za miłe słowa:) wydaję mi się że zdjęcia robię coraz lepsze, ale jeszcze długa droga przede mną i wiele ćwiczeń:)

Co do szczotkowania ząbków, to u Jasia w przedszkolu myją ząbki tylko pastą do zębów.

DJMka ja też się nie mogę doczekać czwartku:) wezmę aparat może jakieś zdjęcie uda się zrobić:)

Agulek hmm skoro Marcin powtarza przysięgę to też coś się szykuję:)

Mallaika pewnie że dasz radę czego się nie robi dla naszych Maluchów:) a może u Aleksandra też będzie pasowane na przedszkolaka? U Jasia w przedszkolu było zebranie i panie podawały daty takich ważniejszych uroczystości, a dodatkowo takie mniejsze są na stronie internetowej, jest specjalny kalendarz udostępniony dla rodziców i dla poszczególnych dni są opisy:) wiadomo wtedy czy trzeba coś przynieść na dany dzień:). Np. 25 listopada jest w przedszkolu dzień pluszowego misia:) i dzieci mają przyjść ubrane na brązowo i przynieść ulubioną przytulankę:)

Witajcie,
no tak wczoraj posprzątałam...no zostały mi podłogi na górze do umycia....a dzieci koleżanki są chore, więc lepiej nie jechać...no i nie mamy za bardzo co robić :-( coś się znajdzie ale zawsze to ciekawiej jak się gdzieś pojedzie. Na dworze zimno, oczywiście pójdziemy na trochę ale bliżej południa. Muszę poszukać Małemu ubrań w kolorze jesiennych liści na przedstawienie. Mają być bez wzorów itp Do przedszkola trzeba zanieść w środę, żeby wcześniej już było wszystko gotowe. Spodnie już znalazłam, nieco dłuższe ale się wywinie ;-) są brązowe, a bluzkę chyba mamy czerwoną /taką bez wzorków/. Także mój Listek będzie brązowo-czerwony :-)
Madziu zdjęcia robisz super, oczywiście że trzeba się szkolić, skoro Cię to interesuje, to warto :-) czekamy na zdjęcia z pasowania :-)

A my dziś pojechaliśmy do stajni, ale nie wytrzymaliśmy tam długo, bo zimno było i do tego wiało dość silnie. Ekspresowo wyszczotkowałam Jachmina, nakarmiłam smakołykami, wygłaskałam i zabraliśmy się w drogę powrotną. Najważniejsze, że chociaż przez chwilę u niego byłam :-D
Konie mają już gęstszą sierść, więc zapowiada się na coraz zimniejsze dni :sorry2:
W planie uroczystości w przedszkolu nie ma uwzględnionego pasowania :-( w poniedziałek dopytam wychowawczyń o co chodzi;-)
zmęczona jestem, chętnie poszłabym już spać, ale Aleksandrem muszę się zająć, bo Ślubny do roboty pojechał... Włączę Małemu bajki a sama położę się obok..

reklama
Wczoraj robiłam syrop z czosnku, już jest prawie gotowy i od jutra będziemy się uodparniać :-)
syrop.jpg

Załączniki

• syrop.jpg
    syrop.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 32
Do góry