reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Hej hej :)
Wpadam zameldować ze u nas wszystko oki :) Ala rosnie zdrowo;-) Alek rozrabia... Zazdrosny był starsznie na poczatku... bunt przeslismy okropny ale od kilku dni jest ok... mam nadzieje ze juz tak zostanie!
Tylko czasu na wszystko brak! hehe
anecia gratki kochana! Jak tam sie czujesz? Jak malenstwo?
mallalka i tobie tez gratulacje :) super
madzia zdrowka!
agulek zdrowka! Moze wybierz innego lekarza najlepiej...

Pozdrawiam Was kochane!

reklama
Witajcie!
jestem na L4, w pracy nie są zachwyceni, ale mówi się trudno... I tak poszłabym na zwolnienie, bo Aleksander jest chory :( nie gorączkuje, ale w nocy spać nie może bo kaszel go dusi :(
czuję się na ogół znośnie, o ile tak można nazwać całodzienne mdłości :/ w ogóle ta ciąża jest zupełnie inna: jestem nienaturalnie wyciszona, brak mi energii, brak apetytu (a na wadze przybieram:szok:)

Agulek, jak Ty się czujesz? byłaś u zakonników po te zioła? Bardzo Ci współczuję :(
różyczka, u nas Aleksander też nie chce słyszeć o rodzeństwie. Był ze mną na USG, więc widział "nasionko" i był nim zachwycony, ale brata czy siostry mieć nie chce:sorry: coś czuję, że tez będziemy mieć z nim przeprawę. Jak sobie poradziliście z Alkiem? jakieś podpowiedzi poproszę ;)

Witajcie,
mam wyniki eeg, zupełnie nic mi nie mówią ale jest jakaś nieprawidłowość. Jutro jadę do kardiologa i przy okazji zapytam się co z neurologiem. Miał on moją płytkę z rezonansu, którą muszę jakoś odzyskać żeby wybrać się do innego lekarza. A może w przychodni jest jakieś zastępstwo, jutro się dowiem.
mallaika dbaj o siebie i dużo zdrówka dla Aleksandra! Do zakonników jeszcze się nie wybrałam, na razie się "odtruwam". Co do akceptacji brata/siostry nie martw się na zapas. Nawet jak będzie bunt u Aleksandra, to on minie, głowa do góry!
różyczk@ cieszę się, że już po buncie Alka i wszystko ok :-)

mallaika, pewnie ze kazda ciąża inna. wczoraj rozmawialam z dziewczyna u gina, która mowi, ze pierwsza byla inna, druga tez, a trzecia to już zupełnie ^^ jakby byla zupelnie inną osobą. u mnie zresztą to samo. mysle, ze wiele zalezy od tego, jakie aktualnie mamy zajęcia na co dzien, bo są (przynajmniej u mnie) zupelnie inne niz te 3 lata temu..

u nas ostatnie 2 tygodnie, także teraz to już wszystko moze sie dziac, a do mnie to zupelnie nie dociera :p wciąż mam niespakowane torby. dziś bylam na ostatnim usg. Niko jest zwarty i gotowy do porodu :-D oby tym razem poszło łatwiej. pozdrawiam Was wszystkich, zwłaszcza chorujących, bo pogoda niestety sprzyja wirusom i bakteriom.

mallaika- tez się obawiam jak Mateusz przyjmie rodzeństwo :eek:
martuśka- gratuluję :) bo jeszcze chyba tego nie zrobiłam. Trzymam kciuki za szybki i bezproblemowy poród! Informuj nas na bieżąco :-)

Witajcie,
jestem po wizycie u kardiologa i dostałam skierowanie na usg tętnic szyjnych. Co prawda, powiedział, że to powinien dać neurolog ale...zapisałam się na 14 XII, więc czekanie....Marcina musiałam odebrać z przedszkola, bo zrobił dwa razy rzadką kupę i narzekał na brzuszek. Ogólnie nie jest źle, ale kilkoro dzieci w przedszkolu ma rotawirusa.....mam nadzieję, że u nas nie będzie źle i w pn pójdzie do przedszkola. Neurolog ponoć ma przyjmować w XI, więc czekam...niezależnie zapisałam się do innego na 20 XI w tej samej przychodni, choć wolałabym pójść do tego co chodziłam. Oczywiście płytki z rezonansu nie było ani w gabinecie, ani w karcie, więc lekarz zabrał do domu...pozostaje czekanie....w pn planuję iść do gina, może da mi skierowanie na jakieś badanie hormonów, to też może być przyczyną bóli głowy...zobaczymy jak to będzie.
ewelinka nie martw się na zapas ;-) dbaj o siebie:-)
martuśka spakuj torbę, bo to już lada dzień ;-) będzie dobrze :-)

agulek szczerze współczuję tej pielgrzymki po specjalistach :( a z drugiej strony dobrze, że masz plan gdzie i kiedy masz wizytę. Wiesz, zawsze jak masz atak takiego bólu to możesz pojechać na ostry dyżur. Muszą Ci wtedy zlecić badania w szpitalu, ale pozostaje kwestia opieki nad Marcinkiem. Trzymam kciuki, żeby nie podłapał rota. U Aleksandra w przedszkolu też szalał rotawirus, ale nasz się uchronił. Siedział ze mną tydzień w domu bo miał katar i kaszel.

ewelinka czy ja Ci już gratulowałam drugiej ciąży?! jak nie to robię to teraz: GRATULACJE! :) na kiedy masz termin? ja z USG na 30 maja...

mallaika Marcina chyba znowu coś łapie tzn zaczyna smarkać i pokasłuje z rana. A rota szaleje w przedszkolu już chyba 11-cioro dzieci go ma. Co do ostrego dyżuru to właśnie opieka nad Marcinem stanowi problem oraz już mam sporo badań i nic :-( A jak się czujesz?? Dbaj o siebie :-)
W czwartek mam usg tętnic szyjnych, zrobię prywatnie, nie będę czekać na połowę grudnia. W XI mam nadzieję, że neurolog. Wczoraj byłam u gina i mam zapalenie i prawdopodobnie nadżerkę :-( masakra z każdej strony coś ;-) no nic, mam globulki, a na cytologię mam się wybrać na początku XI. Ciekawe co mnie jeszcze czeka?! ;-)

Mallaika- dziękuje i również gratuluję :) Ja mam termin według Om na 12 maja. Według usg jeden dzień do przodu. Według Nuba znów chłopak :) Ale to tylko tak "gdybanie" poczekamy na potwierdzenia :-)

reklama
Do góry