reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Jeszcze tylko na chwilę:

Pajka skoro czujesz, że coś jest nie tak, to spróbuj zmienić lekarza, ale z drugiej strony twoja lekarka dokładnie zna Twoją historię leczenia itp.

Ehtele powodzenia z tymi badaniami.....

Martuśka miłego dnia na uczelnia

Dobra uciekam

reklama
Pajko- dobry kontakt z lekarzem to podstawa wg mnie. Od mojego od razu dostałam telefon komórkowy i mogę dzwonić kiedy chcę (ale tego nie wykorzystuję :p choć nie raz by się chciało ;) ). A z czekaniem...kiedyś miałam wizyte na 20 a weszłam po 23. heh. Ale przyzwyczaiłam się. Mój ginekolog poświęca każdej pacjentce mnóstwo czasu ale jest przy tym bardzo konkretny i właśnie absolutnie nie panikuje. Jest tak opanowany,że aż mnie to wkurza ;) ( nie mógłby popanikować razem ze mną??).
Aa dodam jeszcze,że zminiłam swojego poprzedniego lekarza w 19tc i podczas godzinnej wizyty obecny lekarz zapoznał się dokładnie z moim "przypadkiem" (a byłam po szpitalu i zagrozeniu).

Właśnie wróciłam z badania krwi. Zapłaciłam 72zł za morfologie, ogólne moczu, żelazo, Wassermana, HBS, TSH i glukozę.
Jutro wyniki (oprócz HBS). Nadal zastanawiam się czy iść jutro do lekarza. Ale coś zaczyna mnie piec (bardziej chyba przy cewce...) i nie chciałabym by się rozwineło. Zresztą, w badaniu moczu napewno wyjdzie gdybym miała jakąś infekcję dróg moczowych.

Ja zmieniam na razie lekarza zobacze jak ten ide do niego jutro.
Jest dostępny 6 dni w tygodniu i nie musze sie do niego zapisywac z miesiecznym wyprzedzeniem. Wiuem,z e jest dobry.
A co do tego, czy na czy nie jak moja lekarka ma tak duzo pacjentek to myslicie, ze ona cokolwiek pamieta wątpie, sama pewnie przed wizytą czyta o nastepnej pacjentce :tak: jutro mam wizyte na 14. Dam znac co i jam trzymajcie kciuki:tak: wejde pozniej bo moj M mnie goni

A do mnie dziś mdłości wróciły :/ Ponowię może to moje pytani- myślicie,ż w 10tygi 6d lekarz może zrobić to usg genetyczne?
oczywiście, że może być. ale ja byłam właśnie na takim etapie i lekarz powiedzial, ze jak chcę, może mi zrobic wszystkie pomiary, ale on woli, zeby malenstwo podroslo. wiec za 2 dni ide jeszcze raz

Ktoras z dziewczyn pisala, ze planuje wziac
cywilny i ja wlasnie tez sie zastanawiam bo potem formalnosciowo latwiej ze wszystkim...ale z drugiej strony moj nie chce takiego slubu:no:ma byc huczny slub z weselem a na conajmniej 3 lata nie bd mogli sobie na to pozwolic ze wzgledu na splate kredytu na samochod:-(Nie wiem jak Go przekonac?

my w podobnej sytuacji - dzidzius nam slub znacznie przyspieszyl. w sytuacji finansowej jestesmy tragicznej wiec tylko bardzo skromie teraz bedzie, a wystawny koscielny za jakis czas - 2 lata... poza tym my wlasciwie wyjscia nie mamy, bo jestesmy para miedzynarodowa - ja teraz znowu bede emigrowac, wiec chce miec jakies prawa w kolejnym obcym kraju...

Kachaa87 - ja niestety tez bede zmieniac teraz lekarza... mojemu nie mam do zarzucenia nic oprocz trudnej dostepnosci - na wizyty niemal nie da sie umowic... i skierowan na badania bezplatne nie chce dawac....

Lecę bo mam tę wizytę u dermatologa i badania krwi na wykrycie prawdopodobieństwa chorób genetycznych (115 zł masakra)

ja ostatnio placilam 205 zl... :nerd:

Witam Was

Kurcze nie umiem zacytowac wszystkich odpowiedzi tak żeby ładnie odpisac kazdej a mam troszke zaległości, zabierając sie za pomidorókw z ryżem (tylko i wyłacznie) odwiedziły mnie dwie koleżanki i nie ugotowałam zupki(za nią wziełam się dopiero koło północy) :D

Może któraś z Was podpowie mi jak zacytowac kilka wypowiedzi na raz ... będe wdzięczna

Brzuch mnie strasznie boli dzisiaj, tzn samo podbrzusze bardzo :(

Witam Was

Kurcze nie umiem zacytowac wszystkich odpowiedzi tak żeby ładnie odpisac kazdej a mam troszke zaległości, zabierając sie za pomidorókw z ryżem (tylko i wyłacznie) odwiedziły mnie dwie koleżanki i nie ugotowałam zupki(za nią wziełam się dopiero koło północy) :D

Może któraś z Was podpowie mi jak zacytowac kilka wypowiedzi na raz ... będe wdzięczna

Brzuch mnie strasznie boli dzisiaj, tzn samo podbrzusze bardzo :(

kiedy chcesz odpowiedziec na jakis post klikasz srodkowa ikonke z plusem - wtedy mozesz komentowac pare postow ;-)

Jestem juz po usg- wszytsko jest dobrze- co za ulga. moglabym na takie badanie codziennie chodzic!!! super uczucie uslyszec bicie serduszka. ahhhhhh

Cześć dziewczyny wróciłam niedawno ze Szpitala..Od godziny 8.00 do 16 byłam..Zabieg miałam o godz.13. trwał może z 6min.Nic nie czułam bo zasnęłam jak małe dziecko. Obudziłam się może po 15min nagusieńka, ale jak trzeba było to trzeba..mam już za sobą wszystkie te sprawy intymne.., ale teraz muszę zająć się chyba bardziej to co w środku zostało straszny ból;/ tęsknota...to jest nie do opisania jestem sama na siebie zła nie wiem smutno mi strasznie, że mój Aniołek nie jest już ze mną...boję się przyszłości boję się wszystkiego...W moim życiu naprawdę wiele się zmieniło bo wszystko na raz się zdarzyło rozstanie, straciłam moje dziecko, które tak strasznie kochałam.Nie leżałam na sali z kobietami w ciąży na szczęście bo wtedy byłby podwójny ból..., ale jak byłam na EKG, gdy czekałam stałam koło kobiety, która była w trakcie leżała gdzieś na korytarzu z dala od reszty z inkubatorem koło siebie dziecka jeszcze nie było bo chyba dopiero bóle zaczynała mieć i poczułam się tak strasznie pusta.......;/ na dodatek kobiety, które pytały się co taka młoda dziewczyna tu robi....płakałam...leżałam w łóżku i tak strasznie płakałam...

Współczuje, przytułam Cię mocno
[*]

Jeść!!!!!!! kurde dziewczyny, skąd ja teraz wezmę zupę pomidorową z kurde makaronem kurde!!!???:baffled:

no nie, nie wybacze Wam tego, ale chyba se upitrasze na noc....:-p

Ja gotowałam o północy :)

Kochane melduję, że wróciłam już po wizycie do domciu i normalnie :-) :-) :-) umieram ze szczęścia!!! Zobaczyłam moją cudną dzidzię, która jest już dość spora bo mierzy 35,7mm :-) Gin powiedział również że badania wyszły mi rewelacyjnie... Normalnie roznosi mnie teraz ze szczęścia.
Zaraz wkleję fotkę mojej Kruszynki w odpowiednim wątku, a później poczytam co u Was bo nie było mnie chwilę a Wy już tyle naskrobałyście.
Buziaki :-*

To świetnie :)

I napiszę jeszcze, że lekarz potwierdził mi termin na 14 sierpnia :-) więc tak jak od początku mam w suwaczku :-)
Jejku...normalnie opętało mnie jakieś dziwne szaleństwo!!!
Zmykam do spania -> choć pewnie i tak dzisiaj szybko z wrażenia nie zasnę.

Ja mam sam poczatek sierpnia ale wszystko może się jeszcze zmienic :)

Witam
ja jestem po wizycie okazalo sie ze serduszko mojej fasolki nie bije przestalo bic oklo 8 tygodnia a dzisiaj mamy 10 ponad mam skierowanie do szpitala jutro jade w czwartek bede miec zabieg .Nie wiem co napisac ,nie mial krwawienia
trzymajcie sie dziewczy ny i zycze powodzenia

Trzymaj się przytulam mocno

Witajcie:tak:
Kolejna smutna wiadomosc:-(Anetha tak mi przykro:-(
Ja pomimo tych przygnebiajacych wiadomosci jestem dobrej mysli:tak:Staram sie nie myslec, ze moze byc cos nie tak....kazdego dnia i wieczora glaszcze brzuszek i wierze, ze jest wszystko oki-najwyzej sie rozczaruje i bd mi przykro. Naprawde nie dajcie sie smutkowi - musicie byc szczesliwe dla malenstwa:tak:
Ja mam dzisiaj wolne od pr ale za to sprzatanko mnie czeka:baffled:Ktoras z dziewczyn pisala, ze planuje wziac cywilny i ja wlasnie tez sie zastanawiam bo potem formalnosciowo latwiej ze wszystkim...ale z drugiej strony moj nie chce takiego slubu:no:ma byc huczny slub z weselem a na conajmniej 3 lata nie bd mogli sobie na to pozwolic ze wzgledu na splate kredytu na samochod:-(Nie wiem jak Go przekonac?

My tez jeszcz bez ślubu, narazie nie planujemy, może po nardzinach cywilny, potem za jakis czas kościelny bedzie napewno, ale wiecie plany się zmieniaja

ja niestety nie mam zaproszenia :baffled:

dziewczyny masakrycznie jestem niewyspana :nerd: nic mi się nie chce..... chyba jusze się sama w d** kopnąć :-p

ja też zadnego zaproszenia nie mam :)

A samopoczucie u mnie tez fatalne dzisiaj : /

Witam dziewczyny :) Od jakiegoś czasu "podczytuję" Was a teraz chciałabym dołączyć.

Witam serdecznie :-)

Hej dziewczynki :-) !!! Jestem kolejną sierpnióweczką i chętnie dołączę do Waszego grona. Pozdrawiam wszystkie mamusie

Równiez witam Serdecznie:-)

ja tez dołaczam do was- mam termin na 6 sierpnia a dzis usg!!!!!

Wiatm w Naszym gronie:-)

O joj... ale się tu dzieje ... Chyba musze się zmobilizować i częściej do Was dziewczynki zaglądać. Tylko strasznie się źle czuje :-( Powiedzcie mi kochane, jeśli któraś z Was wie, czy jest jakiś próg złej kondycji w ciąży, którym trzeba się zacząć przejmować. Bo zaczynam sie martwić, że chyba dopadła mnie anemia. Już nawet gdy przebudzam sie po dobrze przespanej nocy, czuje sie tak zmęczona, że nawet nie mam siły ręki podnieść. A już o problemach pokarmowych nie wspomnę:-(
Sedrecznie Was wszystkie pozdrawiam i trzymam kciukacze:-)

Ja tak jak już piasałam fatalne samopoczucie, ból podbrzusza straszny i do tego spię do południa i nie mam na nic siły ani ochoty:-(
Poza arbuzem zwariuje zaraz jak go nie zjem chyba zapakuje sie w auto i pojade poszukac po marketach arbuza:-D

kiedy chcesz odpowiedziec na jakis post klikasz srodkowa ikonke z plusem - wtedy mozesz komentowac pare postow ;-)

dziękuje i chyba udało mi się;-)

reklama
Hej kobiety :)

Ja już po wizycie, wczoraj nie pisałam bo byłam taka szczęśliwa :)
Wszystko jest w porządku :) Dzidziuś ma 5 cm, 2 rączki i 2 nóżki :)) Ruszał się jak wściekły he he :D Wymachiwał rączkami a My wpatrywaliśmy się jak zahipnotyzowani :D Coś pięknego i niesamowitego :D
Strasznie się cieszę i teraz już jestem dobrej mysli, wiem, ze wszystko będzie dobrze :))

Zastanawia mnie tylko jedno ... Piszecie cały czas o usg genetycznym ... Ja usg miałam wczoraj robione ale bez żadnych pomiarów. Następną wizytę mam 23 lutego ... Dziwne trochę, no ale ufam swojemu ginowi ...

Do góry