reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

A ja mam dzisiaj zmuła- byłam na tej ucelni- niestety dzisiaj tluklam sie autibusami i o mało ducha nie wyzionęłam. Nigdy bym nie przypuszczała, że mnie to tak zmęczy- w związku z tym po powrocie do łóżka i dopiero, co wstałam.

A teraz napiszę pracę zaliczeniową i poproszę kogoś, żeby mi ją dostarczył, bo ja już się jutro nigdzie nie ruszam...oj nie.

reklama
A tak z innej beczki, być może już niebawem:)
Dla ciężarnych: wczesny test na płeć dziecka - Rzeczpospolita

Fiufiuu wiem, co to znaczy jazda autobusami, sama podczas części studiów śmigałam komunikacją miejską - koszmar, walka o miejsce, duszno i śmierdząco.... ale co zrobić, takie jest życie studenta, wszędzie na piechotkę i komunikacją:) Chociaż miło wspominam te chwile bo dużo się ruszalam:)

No to gratuluję kochana:)

Kassia 181 możesz się pochwalić większą liczbą informacji od gina:) Np. wielkość itp:)

moja fasoleczka ma 4,1 cm ( od głwki do pośladkow), srednica głowki to 1,5 cm. ma slicznie widoczny nosek, 2 rączki i 2 nozki i nawet machalo do mnie pokazując paluszki u rąk. niesamowite wrazenie

Myslałam, ze tylko mnie te bóle męczą a macie tez tak, ze ból czasami ciągnie od jajnika z którego była owulka?? Ja dzisiaj nospe musiałam wziac

ja tak mialam jeden dzien z tym jajnikiem, wlasnie w trakcie owulki.

Takie osobiste pytanie....

Czy wy też mimo tych dolegliwości macie teraz tak jak ja dużo większą ochote na sex niż jak przed ciążą...???

ja na poczatku mialam jak cholera, potem wcale, a od jakiegos czasu znow mam xD. tylko niestety obecnie wciaz czuje lekkie pieczenie pochwie i na sama mysl o sexie piecze bardziej :-(. a najgorsze, ze codziennie musze wychodzic i nie mam kiedy sie porzadnie wygrzac. za 2 dni odbieram wyniki, jak zobacze, ze sa kiepskie, od razu ide do lekarza, bo moze to jakas infekcja :/

a propos komunikacji - tez mialam niezla przygode w drodze na uczenie, bo jakis palant ni z gruchy ni z pietruchy wjechal na tory tramwajowe na prostej drodze i zablokowal ruch! no i musialam brnąć w śniegu na nastepny przystanek (na szczescie juz tam zjezdzaly sie tramwaje z innych stron) i to biegiem, po czym jak sie przesiadlam dobiegnąwszy znow na przystanek po drugiej stronie ronda, to sie okazalo, ze do tramwaju, ktory stal tuz przed tym, z ktorego wysiadlam, a za nim jechal mój :szok:. ma-sa-kra ! nie dosc, ze wymarzlam, to jeszcze po tym bieganiu brzuch mnie zaczął boleć :-(. mam nadzieje, ze po tym jednorazowym maratonie dzidziulkowi nic nie bedzie.
w ogole pogoda w wawie dzisiaj niezla, bo -9 i wiatrzysko jakies syberyjskie + śniegowa mrzawka :baffled:
no ale jeszcze tylko jutro do pracy i weekend :happy2:

Zastanawia mnie tylko jedno ... Piszecie cały czas o usg genetycznym ... Ja usg miałam wczoraj robione ale bez żadnych pomiarów. Następną wizytę mam 23 lutego ... Dziwne trochę, no ale ufam swojemu ginowi ...

Ja mialam mierzone CRL - czyli dlugosc od glowki do pupy, kosc nosowa, przeziernosc karkowa, sprawdzana ilosc konczyn, sluchane serduszko i sprawdzane ile razy bije na minute i jakies przeplywy w zyle na obecnosci fali alfa.

Teraz nastepne takie dokladne usg bedzie po 20 tygodniu gdy beda sprawdzane narzady wewnetrzne.

Witam wieczorem:-)
Nie miałam czasu, żeby wpaść wcześniej-siostra u mnie była z córeczką i te nasze pociechy 2 i półletnie tak dały popalić, że czasu na kompa nie starczyło;-)Nie nadrobię tego co popisałyście, mam nadzieję, że dzisiaj żadnych złych wiadomości nie było i tylko pozytywne wieści z USG przynosiłyście:happy2: Wczoraj czułam się fatalnie wieczorem-ponadto nie mogłam zasnąć, ale widzę, że nie tylko ja mam takie problemy:sorry2: Ale rano było już wszystko ok:tak: Zmykam zjeść kolacyjkę:tak::-p

Milusia koniecznie musimy kiedyś na kawkę się umówić...:)

I Czemu dziewczyny tylko Milusia odpowiedziała, co mysli o prezencie dla męża w postaci masażu tajskiego??;)
Niedobre heheheh:):):):)

Milusia koniecznie musimy kiedyś na kawkę się umówić...:)

I Czemu dziewczyny tylko Milusia odpowiedziała, co mysli o prezencie dla męża w postaci masażu tajskiego??;)
Niedobre heheheh:):):):)

a - ja nawet Mojego pytałam - mowił, że On bardzo chetnie :)
sama tez uwazam, ze to super pomysl - oryginalny, miły i godny zapamietania

reklama
Jeszcze tylko na chwilę:

Pajka skoro czujesz, że coś jest nie tak, to spróbuj zmienić lekarza, ale z drugiej strony twoja lekarka dokładnie zna Twoją historię leczenia itp.

do tej lekarki mam jakos miesazane uczucia ciekawa jesem jak jutro ten lekarz :baffled:

Pajko- dobry kontakt z lekarzem to podstawa wg mnie. Od mojego od razu dostałam telefon komórkowy i mogę dzwonić kiedy chcę (ale tego nie wykorzystuję :p choć nie raz by się chciało ;) ). A z czekaniem...kiedyś miałam wizyte na 20 a weszłam po 23. heh. Ale przyzwyczaiłam się. Mój ginekolog poświęca każdej pacjentce mnóstwo czasu ale jest przy tym bardzo konkretny i właśnie absolutnie nie panikuje. Jest tak opanowany,że aż mnie to wkurza ;) ( nie mógłby popanikować razem ze mną??).
Aa dodam jeszcze,że zminiłam swojego poprzedniego lekarza w 19tc i podczas godzinnej wizyty obecny lekarz zapoznał się dokładnie z moim "przypadkiem" (a byłam po szpitalu i zagrozeniu).

.

ja do mojej lekarki nawet tel nie mam , a wie jak jest z ciążą ze mam rozne przypadki jakos nie jest zainteresowana , poza tym iesz jak ona ma opoznienia 50 minut to nie poswieca mi tyle czasu ile powinna i to mnie denerwuje:wściekła/y: bo co mnie interesuje, ze ona sie spoznia 20mminut do pracy a potem idzie sobie pogadac z innym lekarzem? Na moją wizyte jest przeznaczone 20 minut i tyle chce. Wiesz kolejne to to, ze trza sie zapisywac z miesięcznym wyprzedzeniem, ale jak sie cos dzieje, to nie mam z nia w ogole kontaktu i to mnie wkurza - moge jej maila wysłac, ale odpowiada na niego po 4-5 dniach :wściekła/y: to po co mi taki kontakt.

Mam do was pytanie...
Mój mąż ma za niedługo urodziny...Chiałam mu w ramach prezentu wykupić w salonie masażu dwugodzinny masaż tajski:)
Co o tym myślicie....
Strona salonu: Thai-pan masaż tajski katowice
Pomóżcie kobiety...

No fajne jeżeli Twoj M takie cos lubi mój by raczej uciekał:-D

Do góry