reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

lea!!!!!! :szok: Faktycznie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Kochana ucałuj Leo od cioc bardzo mocno! Zycz mu zdrówka, duzo radosci i duzo prezentów na urodzinki:-p Wszystkiego naja naj!!!!!!!!!!!

lili w pepco powiadasz to fajnie wybiore sie na dniach:tak: ostatnio własnie tam kupiłam fajna kolorowanke dla Olka dostosowaną do jego wieku:tak: proste rysunki grube linie. Współczuje nocki! Nie nazwała bym kota Horror... :no:hehe

reklama
Lea WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA LEO!!!!! DUŻO ZDRÓWKA I UŚMIECHU:)
Różyczk@
zapomniałam napisać o książeczkach typu kolorowanki albo właśnie takie z naklejkami:) Jasio ostatnio dostał od cioci u wujka takie książeczki Akademia 2 latka i w seri było dużo różnych książeczek. My mamy 3 jedna z wierszykami, więc ta tylko do czytania, jedna do kolorowania i jedna z naklejkami. Jasiowi najbardziej podobała się ta z naklejkami. Na każdej stronie było polecenie i potem trzeba było szukać właściwych naklejek. Zadania był np. takie trzeba było odszukać rybki w odpowiednim kolorze i przykleić je tak żeby był w dobrym akwarium, albo były same brzuszki owieczek i trzeba było przykleić im głowy:) albo kotkom brzuszki w odpowiednim kolorze. Była też żyrafka które nie miała łatek albo bioderonka bez kropek i też trzeba było je ponaklejać:) Jasio świetnie sobie radził, szukał przyklejał w dobrych miejscach:)
Lilijanno ja też bym nie mogła spać, węży się brzydze, a kotów to też za bardzo nie lubie w domu, szczególnie jak są małe dzieci. Mam nadzieje że pozostała część wyjazdu zrekompensowała Ci tą nieprzespaną noc. Biedne to dziecko o którym pisałaś, jak jest tak gorąco to Jasio spi w samej pieluszce i koszulce, albo w bodziaku z ramiączkami, ale u nas takich upalnych nocy było tylko kilka więc teraz na lato ma piżamkę z krótkim rękawkiem i krótkimi spodenkami:)

Byliśmy dziś popołudni w żłobku zanieść wyprawkę Jasia:) i Jasio nie chciał iść do domu:) zaczął się bawić zabakami, wszystko sobie oglądać, nawet wyszłam z mężem na chwile żeby sprawdzić reakcje Jasia, wogle nas nie szukał:) tylko się bawił. Zobaczymy jak to będzie ze spaniem i jedzeniem:)

Ostatnia edycja:
Różyczka - jak masz w miarę blisko pepco to warto tam wpadać, bo oni mają pojedyncze egzemplarze, ale bardzo często. Rozejrzyj się też na półce z pisakami, bo mi udało się kupić farby do rąk za 4,99 PLN, przecena z 9,99 PLN, bo mieli ostatnie egzemplarze i wyprzedaż. Kupiłam 3 sztuki, zachłanna :-p

Lea28 - no zdjęć to my Ci nie odpuścimy :-p

Madzia83 - super, że Jasio tak fajnie się klimatyzuje, nic tylko się cieszyć. :tak:

Maruder wstał lewą nogą, pracujemy nad poprawieniem humorku, ale najlepsze wyjście to chyba będzie do wózka i spacer, tym bardziej, że na dworze boska pogoda, 15 stopni, zanim się zrobią upały. Przy okazji jakieś zakupy się zrobi, bo w lodówce aż jajka. :-p

Witam:)
My po spacerku:tak: ufff jak goraco... Olo sobie dzis swietnie dawał rade na rowerku, Przejechał cała droge do sklepu i z powrotem. Zmeczył sie bardzo! Zachaczylismy o plac zabaw na minutke i wyszedł nam ponad 2 godzinny spacer... hehe teraz zasypia:-) Ale dzis juz musiałam za nim biegac tak szalał hehe oczywiscie nie obyło sie bez wywrotek wiec kolano zdarte:sorry2:ale rozpaczy nie było- wstał i pojechał dalej dopiero w domu zobaczył ze ma ranke.

lili byłam dzis w pepco, kupiłam domino:-) i kolorowanke do malowania woda:-) Teraz czekam az w realu dadza szkolne rzeczy to pokupuje pedzelki i takie tam pierdołki. A z tymi farbkami to ubiłas interes:tak: dobrze wiedzec! Akurat nam sie farby takie koncza. Aha i poluje jeszcze na kredy bo Olo ostatnio wykazywał duze zainteresowanie nimi na placyku. Jak tam spacerek? Ty pewnie umierasz w te upały? Humorek Ady sie poprawił?

Madzia no Jasio to zdolniacha wiec on sobie ze wszystkim swietnie poradzi! hehe Z Olkiem pewnie bede musiała nieco dłuzej popracowac:-D Jak sie czujesz kochana?

lea udanej imprezki! I czekamy na zdjecia!:-p

agulek hop hop?

Różyczka - macie tam netto? 15 sztuk kred teraz jest za 5,99 PLN. To jest bardzo dobra cena, bo u nas w Opalenicy np. za 5 sztuk kred zapłaciłam 5,99 PLN. Więc niby głupia kreda, a różnica jest znaczna. Ja zakupiłam 2 kartoniki, jeden w użyciu, a drugi czeka albo na prezent dla kogoś albo na za rok. To się nie psuje na szczęście :-)

Spacerek mamy zaliczony, wyszłyśmy jakoś 8:30 wróciłyśmy o 12. Zakupy zrobione, humorek Adriannie wrócił. Jest dobrze.

Co do mojego samopoczucia to jest dobrze, jak jest do tych 20 stopni, powyżej robi się tragedia i unikam chodzenia wtedy, chyba, że mnie coś zmusi, ale tak to siedzimy wtedy w ogrodzie, w cieniu.

Co do załapywania nowych umiejętności to Adriannie tez muszę pokazać, ale 2-3 dni później działa już sama, sama próbuje, pamięta co Jej pokazywałam i nie chce już pomocy, a próbuje sama, dopiero jak Jej nie wychodzi to sama prosi by pomóc, pokazać raz jeszcze. Także grunt to ćwiczenie.

Lecę robić obiad, kompot z jabłek, a wieczorem w ruch idą żółte śliwki i będę suszyć jabłka, co by zimą móc zjeść takie zdrowe chipsy. ;-)

Lea przepraszam, że tak późno ale szczere życzenia dla Synka! Dużo zdrówka i moc buziaków!!!
Dziewczyny, nie wiem, czy to starość mnie dopada, czy to przez pogodę zupełnie nic mi się nie chce i jestem ciągle zmęczona :-( dziś byłam u koleżanki i na "przeglądzie podwozia" ;-) wczoraj z inną koleżanką pojechałyśmy na bazarek rowerami. Trochę poszalałam w ciuchlandzie (kupiłam 9 rzeczy tylko dla siebie) oraz zakupiłam sobie kalosze na targu. W sumie jesień niedaleko a były za 25 zł całkiem ładne, więc kupiłam...a co?!
Postaram się teraz częściej odzywać...urodzinki się zaczęły...jutro znowu mamy świętujących :-)

Byłam jak co dzień z Adą na placu zabaw, była tam też mama Ania z Leną (3 latka) i Rafałem (4 miesiące), pytam jak to jest z takimi maluchami, odpowiedź jedna, pierwsze 3 miesiące przekichane. :-p

Agulek80 - grunt, że zakupy zrobione, a Ty zadowolona, a co! ;-)

reklama
Hejka a my wlasnie wrocilismy z aquaparku z solca kujawskiego wymoczylismy sie zjechalismy z mega zjezdzalni i posiedzielismy w jakuzii mały uwielbia tam jezdzic :) W sumie mamy niedaleko bo 15km:) Pozniej wstawie fotki.

agulek- Ja kupilam jak bylam w cizy kalosze ;D Fajna sprawa bo moge z mlodym chodzic w kaluzach no i przydatne przy roztopach zimą:)

różyczka- My tez mamy rower biegowy ale jak narazie brakuje malemu jakies 2 cm do wygodnej jazdy wiec narazie stoi :)Ale mysle ze za 2 miesiace bedzie juz ok

A propo polecanej gry LOTTO super sprawa kupiulismy mlodemu mały migiem złapał o co chodzi i juz umie pokazac wszystko na planszach jak ja podaje mu karty. Teraz bedziemy coraz bardziej utrudniac hehe POLECAMY ROWNIEŻ!!!

Do góry