reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Lea, najlepszego dla Twojego Lwiątka! niech rośnie zdrowo i radośnie :-)
Sara za 3 dni , a my akurat jedziemy cala familią, łacznie z moimi rodzicami i rodzenstwem na weselicho :D

reklama
Martuśka85 - a nasze razem świętują ;-) Udanej imprezy ślubnej no i napisz coś więcej co tam u Was. :tak:
Luizka4don - super sprawa z aquaparkiem, a jak jeszcze Piotruś się nie boi, to już ekstra jest. ;-)

A u mnie pranie już wstawione, gulasz się robi i kompot z jabłek również na piecu bąbelkuje, ostygnie i cyk do lodówki i będzie co pić po południu. Wczoraj była pełnia, księżyc niesamowicie świecił o północy, więc pewnie od dziś te upały faktycznie im się wykraczą. ;-)

My w niedzielę wyprawiamy Ady urodzinki, dziś i jutro wielkie sprzątanie wraz z myciem okien, praniem firan i w ogóle. Chcę Adzika zagonić do pomocy :-p W sobotę rano tylko na targowisko po warzywa i owoce, do rzeźnika po mięsko wszystko do lodówki i wybywamy na cały dzień świętować ten dzień w trójkę + córcia brzuszkowa ;-)
W planach mamy ciuchcie wolsztyńskie, jeziorko, odwiedzić jakąś agroturystykę, by zwierzątka pokazać, no i obowiązkowo zahaczyć o stadninę koni. Z domu trzeba wybyć co by nie bałaganić, więc powrót późnym wieczorem i hyc od razu do łóżka. :-p A ja do kuchni szykować tort! :dry:
W niedzielę A. zabiera Adę od rana gdziekolwiek, pewnie pojadą nad jeziorko, a ja w kuchni będę szykować żarełko, menu już jest prawie gotowe, ewentualnie jakieś dopieszczenie jeszcze nastąpi. No i muszę przygotować ogród, stół, balony, serpentyny i inne bzdety. :tak: Ma być kolorowo i oby pogoda nam niczego nie zepsuła. :sorry2: No w piątek wieczorem będziemy z Adą jeszcze robić plakat farbkami do malowania "2 latka Adrianny". :laugh2:

Bry!
Matko ja dzis oszaleje... Olek biedny ma podły humorek dzis:-( na spacerze bylismy 30minut bo to bylo bez snesu... ciagły ryk i zero zabawy. Teraz sie pokłada to moze zasnie... i humor sie poprawi. Zapodaje mu dzis najulubiensze zabawy ale Olo ma to w nosie...

agulek super ze zakupki udane:tak: ja tez jestem ostatnio do niczego- kochana to przez pogode:tak: kurna i ja sie zbieram na przeglad podwozia i cos dojc nie moge bo ciagle cos wazniejszego wypada (w sensie finansów)... :baffled:

lili fajny weekend Wam sie zapowiada:tak: ale pracowity dla Ciebie... Po musisz koniecznie odpoczac!!!!!!! 0y to chyba jako ostatni bedziemy swietowac urodzinki... hehe... ja jeszcze nawet nie mysle o tym ale chetnie zapoznam sie z Twoim menu (moze wykozystam cos na swoim przyjeciu):-)

luizka fajnie ze chodzicie na basen z małym;-) my wracamy na basen 10 wrzesnia:-D super! A w gorace dni u mojej mamy siedzimy w basenie:-D i ostatnio Olo nas zaskoczył bo on normalnie sam sie kładł na wode i "płynął" a raczej unosił sie:szok: czyli kurs nie poszedł w las:-) A wy chodzicie jeszcze na zabiegi?

martusia udanej imprezki! I my w sobote idziemy na slub:tak: a potem jest impreza w klubie:-D poszalejemy!!!!!

Olek chyba zaraz zasnie... lezy koło mnie i sie przytula d kocyka... Ale i ja jakas spiaca jestem.

Witajcie,
Marcin śpi ale lada chwila pewnie wstanie. Od wczorajszego wieczora mam ciszę z M. Nie odpuszczę i możliwe, że jutrzejsza rocznica ślubu będzie milcząca...szkoda gadać....jutro przyjeżdża do nas moja Mama. Trochę u nas pobędzie, więc będę miała lżej :-)
różyczk@ ja byłam na NFZ u gina...a co w końcu na coś się płaciło składki :-)udanej imprezki w sobotę :-) my mamy zaproszenie na weselicho na 11 ale nie idziemy. Olek po drzemce w lepszym humorku?
Lilijanna pracowity weekend się zapowiada ale oszczędzaj się Kochana! Życzę udanej imprezki urodzinowej!
Jakiś dzieciaczek dziś świętuje?? Jeśli tak dużo buziaków!

agulek wspólczuje sytuacji z mezem, ja tatmten tydz miałam cichy... hehe dobrzez ze Twow\ja mama przyjezdza. Olek wstał w lepszym nastroju:tak: Co do gina no to mogła bym na nfz pojsc tyle ze musiała bym isc do kogosc obcego bo moj przyjmuje tylko prywatnie niestety. Patrzyłam rano po liscie i dzis zaden smyk nie swietuje (z osób które sie jeszcze tu udzielaja)!

Olek wział sie za malowanie:-) wczesniej dobrze mu szła gra w domino:tak: Ja zmykam do kuchni placki z cukini robic a potem na spacer idziemy.

różyczka - czeka na nas skierowanie ale daje malemu odpoczac od lekarzy rechabilitacji itp. takie wakacje :) No i w sumie ja tez odpoczne od tego jezdzenia.....a od wrzesnia znowu bedziemy jezdzic:)

Co mnie dzisiaj w nocy opętało to nie wiem. Usypiałam Adę i troszkę to trwało, bo po mimo otwartego na szerokość balkonu to było duszno i ciężko się zasypiało, dopiero ok. 21:30 nadszedł cudowny wiatr, który ułatwił sprawę. Ada zasnęła, a ja stwierdziłam, że prasowanie i inne rzeczy mogą poczekać do rana, dobrze mi już było. O 1:30 Ada obudziłą się na siku, zgrało się to idealnie z moimi tymi samymi potrzebami. Zamiast Ją wziąć, wysadzić i położyć spać, jak zawsze, to ja z Nią zaczęłam gadać, dyskutować i ... rozbudziłam sobie dzieciaka.
confused8gj.gif
Na szczęście Ada z tych co nie chcą się w nocy bawić tylko sobie leżą i czekają na sen, czasem zmieniając pozycję o 180 stopni, dałam pić, zrobiła jeszcze 2x mniejsze siusiu i zasnęła, ja też.
p.gif
Ale co sobie w brodę plułam to moje.
wink2.gif

A ja teraz urodzinowo, bo mamy dzisiaj dwójkę świętujących szkrabów. :tak:

Dla Gai od mls :

Dzisiaj Twoje urodziny,
zatem zawsze dziarskiej miny.
Do zabawy mnóstwo siły, żeby każdy
dzień był miły - pełen śmiechu i radości.
Stu urodzinowych gości,
aut, lal, klocków i pluszaków.
Stu prezentów, stu buziaków.
Zdrowia, szczęścia i słodyczy.

oraz dla Czarka od miissii:

Świeczki się na torcie mienią,
obok wiśnie się czerwienią,
cudnie pachnie czekolada,
skrzy się w szklankach lemoniada,
baloniki wiszą w górze,
klaun oklasków zbiera burzę,
a to wszystko z tej przyczyny,
że masz dzisiaj urodziny!

I jeszcze jedne spóźnione dla Mai od roseann:

Maju dziś wielki dzień Twojego święta
i każdy o Tobie pamięta
więc z okazji urodzin
składam ci moc życzeń:
uśmiechu, zdrowia, radości,
mnóstwa prezentów i gości,
przyjaźni wielkich i małych,
wielu przygód niebywałych
i uśmiechu wesołego i wszystkiego,
wszystkiego najlepszego!

Milusia83 - a Ty już 19tc??? :shocked2:
Luizka - każdemu się przyda chwila oddechu. :tak:

I ja wpadam złozyc zyczonka swietujacym dzis dzieciakom!

Idzie misio, idzie słonik,
idzie lalka no i konik,
wszyscy razem z balonami,
z najlepszymi życzeniami,
bo to dzień radosny wielce,
masz już jeden roczek więcej :)

Wszystkiegio najlepszego dla Gai i Czarusia!

Olek padł to ja skrobne pare slow!

luizka wkacje potrzebne! masz racje! Ja stwierdziłam po ostatnich przebojech z lekarzami i serduszkiem Olka ze tez odpuszczam... dam Olkowi odpoczac zapomniec i moze wtedy da wykonac badania:tak: zwłaszcza ze terminy i tak sa odległe... do szptala kazali nam czekac pół roku... Wiec odpusciłam miesiac! Pod koniec sierpnia spróbuje Olka umówic na echo serca do fajnej pani doktor. Zwłaszcza ze z Olkiem nic sie nie dzieje... tetno mu mierze jak spi i ma w normie... wcale nie widze tej tachykardii...

lili no tak najgorzej jest dzieciaka rozbudzic w nocy... ale dobrze ze Ada madra dziewczynka i poszła grzecznie spac.

Dla zainteresowanych w realu wystawili rzeczy do szkoły i jest sporo fajnych promocjii np kreda 8 szt za 3.99 (ta gruba)!

Ja ma stresa przed jutrzejszym dniem a raczej noca bo Olek zostaje u babci a nigdy go jeszcze samego na tak długo nie zostawiałam... i troche sie obawiam...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry