reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witajcie,
w pracy jakoś leci, Marcin dobrze znosi rozłąkę i cieszy się na widok niani:-Ddziś siedział prawie cały dzień na dworze, więc dla Niego to raj ;-) dziś odebraliśmy wyniki Małego i parę rzeczy ma powyżej normy. Teraz muszę jakoś się skonsultować z dr i dowiedzieć się co i jak, bo mi to nic nie mówi :-(
aneczka witaj :-) pisz o swoich problemach, zawsze nam będzie raźniej ;-)
Lea trzymaj się Kochana i daj znać po wizycie. U nas nie jest to szczepienie obowiązkowe i ja nie szczepiłam. Z tych poza obowiązkowych zaszczepiłam na ospę, jak na razie.
Dziś na 18:30 jedziemy do dentysty. Jeszcze dwie wizyty i chyba będę "załatwiona" ;-) przynajmniej na razie:tak:U nas nocki raczej kiepskie, Marcin "tańcuje", a ja nieprzytomna :-(
Miłego wieczorku!

reklama
Witajcie Dziewczyny
Lea bardzo mi przykro z powodu Twojej cioci, życie bardzo często jest niesprawiedliwe:( Fajnie że Leo był z nianią grzeczny:) powiem Ci że nasz Jaśko jak ktoś jest u nas, albo jak jesteśmy u kogoś to zachowuję się jak aniołek, śmieje się grzecznie potrafi się sam bawić i oczywiście sie popisuję, ale jak jest tylko z nami to czasem jest niedozniesienia:). Dbaj teraz o Groszka:) i daj znać co i jak po wizycie u gina:)
Różyczk@ super że już macie zabieg za sobą i lepiej tak z nienacka bo przynajmniej się nie stresowałaś:)
Andzia masz rację nie ma nic ważniejszego niż zdrowe dziecko. A ząbki to hurtem wyszły dłuuuuuuo dłuuuuugo nić a tu nagle aż tyle:) nie wiem czy już też nie przebiła się brakująca górna dwójka ale Jasio nie chce pokazać swojej paszczy:) jak się go pytamy gdzie ma ząbki to pokazuję dwie dolne jedynki no bo je najbardziej widać:)
Roseann z Jasia to chyba faktycznie będzie prawdziwy imprezowicz:) zaliczył już 2 wesela, na roczku wybrał kieliszek, aż się boje co to będzie za kilka lat ;) Dawno mnie nie było bo sporo pracy miałam tzn jeszcze mam, ale dziś zrobiłam sobie wolny wieczór, nie śpie praktycznie od 64 godzin:) ale oddałam dziś jeden duży projekt i zostały mi jeszcze dwa do dokońenia, jeden już prawie też mam a ten trzeci to już taki mały, dwa wieczory i będzie zrobiony:) Troszkę się poświęciłam, ale teraz będe mogła troszkę odpocząć bo w 4 tyg zarobiłam dodatkowo tyle co w pracy przez 5 miesięcy:) więc nie będę się martwić o kasę na raty za mieszkanie:)
Agulek no już dwa dni w pracy za Tobą, teraz będzie już z górki. Dobrze że Marcin chętnie zostaję z nianią:) troszkę tęsknoty za mamą też dobrze mu zrobi:) jak np dziś odbierałam Jasia ze żłobka to jak mnie zobaczył przybiegł na czworaka do drzwi a potem stanął na nóżki:) i wyciągnął do mnie rączki:)
Aneczka; Karolina Witajcie:)

A Jasiowi dziś wkońcu spodobało się stanie na nóżkach, do tej pory to sporadycznie stawał w łóżeczku, a dziś jak wróciliśmy do domku to stawał przy wszystkim przy czym się dało i nawet próbował wdrapać się na kanapę:) no i jak stanął przy kanapie to zrobił z 3 kroczki i powiedział "chiba ide":D
o i teraz spojrzałam na suwaczek:D dziś mam trzecią rocznicę ślubu, no i całkiem zapomniałam:D to chyba z niewyspania:D

Edit: Roseann śliczne macie zdjęcia ślubne:) a i widzałam że nad morzem to byliście w Gdańsku:) jak się wbierzecie znów do Gdańska to zapraszam na kawke:)

Ostatnia edycja:
Witajcie,
w pracy za wiele się nie dzieje...może to i dobrze. Mam czas na rozruch ;-) Martwię się trochę wynikami Marcina, mam nadzieję, że na zapas i jutro rozwieję wątpliwości. Wybieram się do dr, o ile będzie ładna pogoda, bo muszę tam jechać rowerem. Ewentualnie coś będę kombinować ;-) oczywiście naczytałam się trochę w dr google i się martwię :-( Poza tym, dni jakoś szybko mi lecą. Myślę, że w następnym tyg już będę miała wszystko zorganizowane na tip - top ;-) wczoraj okradły mnie Cyganki:wściekła/y:a niech im te pieniądze stanął w gardle:angry:dzwoniłam na policję ale dodzwonić się na 112 graniczy z cudem:wściekła/y:więc dałam na luz i poszłam na autobus. Marcin daje nam popalić w nocy i niedługo będę chodzić na rzęsach. W pracy z nowymi Kolegami z pokoju już jestem zakumplowana ;-) fajne chłopaki:tak:czuję się jakbym ich już znała długo:-D
kaarolina witaj, pokaż nam swoją Córcię:tak:
Madzia fajnie, że Jaś robi postępy. A spokojna głowa o raty, to dobra sprawa:tak:Jaś nie chce pokazać górnych ząbków...Marcin też nie jest chętny do tego ;-) ja sprawdzam, smarując Mu dziąsełka żelem. Wczoraj wymacałam, że dolna 4-ka już prawie jest, a dolna 2-ka ją goni ;-)
roseann jak Ci idzie internetowy biznes??
Miłego dnia!

Witajcie:) coś pusto tu od wczoraj
Agulek fajnie że trafili Ci się fajni koledzy w pracy:) grunt to dobra atmosfera:) ja jak wrociłam to pracy do była gorąca atmosfera i miałam dużo pracy i pierwszy tydzień był ciężki, ale potem przywykłam a teraz już drugi miesiąc są luzy, ale jeszcze z 2 tygodnie i znowu zacznie się wir pracy. Wynikami Marcina narazie się nie martw, najgorzej chyba jest tak szukać w necie samemu informacji, bo człowiek się potem niepotrzebnie nakręca i wyszukuje najgorsze choroby:) kurcze a z tymi cygankami to masakra:/

LEA-tak dzisiaj porownywalam kalendarz szczepien obowiazkowych i tutaj w niemczech oprocz szczepieniu przeciwko zapaleniu opon mozgowych jest jeszcze szczepionka przeciwko ospie wietrznej.
no a pneumokoki i ratavirusy to dadatkowe sa tak jak w polsce-ale ja szczepilam.

Hej dziewczyny,
Agulek cieszę się że w pracy spokój, widzisz wszystko się układa. A z tą cyganichą to współczuję, mam nadzieję że poniosłaś wielkich strat? Trzymam kciuki żeby z tymi wynikami Marcinka wszystko było w porzadku, daj koniecznie znac co dr powie.
Madzia podziwiam Cię kobieto, skąd Ty masz tyle siły :) Chyba musisz bardzo lubic to co robisz bo inaczej sobie nie wyobrażam takiego
maratonu. Kurczę taka się zrobiłam w tej ciązy płaczliwa że jak przeczytałam o tym co piszesz, że Jasio podraczkował i wiciągnął rączki do Ciebie to aż się wzruszyłam tym obrazkiem :) :)
U nas spokój, odliczam dni do przeprowadzki, o ciąży nadal nie wie nikt. Czarus grzeczny, tylko wieczorami mamy jazdy z zasypianiem i wychodzi na to że usypiam go ponad godzinę. Niestety bardziej mnie wykańcza ta godzina niż cały dzień :) Macie jakieś patenty na usypianie wieczorne? Marzę o tym by mój szkarab usypiał sam, lub chociaż tak jak wtedy, kiedy jeszcze nie chodził i zasypiał grzecznie po kilku minutach od włożenia go do łóżeczka. Ehh..

reklama
Czesc dziewczyny!
kurcze jeszcze troche i ten nasz watek sierpniowy umrze smiercia naturalna:-( szkoda ze tu takie pustki.

Tokareczek dziekuje ci bardzo za odpowiedz w spawie szczepien, no teraz bede robic wlasnie termin na to szczepienie przeciwko zapaleniom opon mozgowych.

Lacze sie bolu z mamami ktore maja problem z usypianiem u nas tez od kilku dni jakas zmiana i usypianie to delikatnie mowiac masakra:no: niewiem co sie z moim dzieciem stalo , nie idzie go odlozyc do lozeczka bo od razu ryczy.

No i pochwale sie bylismy dzisiaj u lekarza zeby potwierdzic ciaze i wsio ok , widzielismy kropka/kropke:-D cale 1,9 mm , termin 2 czerwiec:-)

Do góry