reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

z ubezpieczeniem sie wyjaśniło: jak się obronię, już jako zaawansowany mastodont wparuje do UP i zarejestruję się jako bezrobotna :D może dostane propzycję pracy na tokarce? kto wie :-)

no to dobrze :tak:

Chciałam się tylko pochwalić moim suwaczkiem:D

tylko wklej sobie go w podpis nie bedziesz musiała go kazdej odpowiedzi:tak:wchodzisz w ustawienia i w edytuj sygnaturę i tam wppisujesz kodzik i masz

reklama
Cześć!
Wróciłam dzisiaj z pracy taka zmęczona, że aż mi się wymiotować chciało:no: 7 lekcji pod rząd to jakaś masakra w tym stanie-jak mi nie zmienią planu to chyba pójdę na zwolnienie:sorry2: Położyłam się, a M zajął się małą-nie dałam rady...

P
A tak w ogóle dziewczęta co robicie w życiu zawodowym, i czy boicie się potem powrotu po dłuższym L4 do pracy??:-)
Ja jestem nauczycielką historii i WOS. Ale bank też nie jest dla mnie obcy pracowałam tam 8 lat-zwolniłam się po urodzeniu pierwszego dziecka:tak:

Witam dziewczyny. Ja właśnie wróciłam od lekarza zakaźnika, nie pocieszył mnie za wiele ale tez i nie zdołował. Kazał wykonywać kontrolne usg i ponowna wizyta u niego na koniec marca. Może odstawi antybiotyk.
Ty masz chyba problem z tokso?:confused: Naczytałam się trochę o tym, bo o mało temat nie dotyczył mnie... Trzymaj się:-)

-> odnośnie zaświadczenia o ciąży - jest na 200% wymagane, musi być w dokumentacji kadr - nie tylko na L4 w księgowości. Także jeśli się wybieracie do doctorka to lepiej pobrać i do zakładu dostarczyć - to nic nie kosztuje przecież.
Ja w poprzedniej ciąży nie dostarczałam i było ok:cool2:

Dziewczyny chciałabym spytać czy macie podobnie.
Od jakiegoś czasu (dziś wyjątkowo mi to dokucza) mam takie potworne ukłucie (chyba najczęściej z prawej strony tam gdzie jajnik) al tylko wtedy gdy nagle zmieniam pozycje. Np. gdy leżę i wstanę to mnie tak zaboli,że przez kilkadziesiąt sekund idę w pół zgięta. Potem jest wszystko ok.
I tak ciągle. Siedzę-wstaję ,znów to ukłucie.
Ja mam to samo-w poprzedniej ciąży też, najgorzej było pod koniec kiedy chciałam szybko zmienic pozycję, albo szybko iść:blink:

Cześć dziewczyny wróciłam niedawno ze Szpitala..Od godziny 8.00 do 16 byłam..Zabieg miałam o godz.13. trwał może z 6min.Nic nie czułam bo zasnęłam jak małe dziecko. Obudziłam się może po 15min nagusieńka, ale jak trzeba było to trzeba..mam już za sobą wszystkie te sprawy intymne.., ale teraz muszę zająć się chyba bardziej to co w środku zostało straszny ból;/ tęsknota...to jest nie do opisania jestem sama na siebie zła nie wiem smutno mi strasznie, że mój Aniołek nie jest już ze mną...boję się przyszłości boję się wszystkiego...W moim życiu naprawdę wiele się zmieniło bo wszystko na raz się zdarzyło rozstanie, straciłam moje dziecko, które tak strasznie kochałam.Nie leżałam na sali z kobietami w ciąży na szczęście bo wtedy byłby podwójny ból..., ale jak byłam na EKG, gdy czekałam stałam koło kobiety, która była w trakcie leżała gdzieś na korytarzu z dala od reszty z inkubatorem koło siebie dziecka jeszcze nie było bo chyba dopiero bóle zaczynała mieć i poczułam się tak strasznie pusta.......;/ na dodatek kobiety, które pytały się co taka młoda dziewczyna tu robi....płakałam...leżałam w łóżku i tak strasznie płakałam...
Marc-przykro mi, że musisz przez to przechodzić-wyobrażam sobie, że jest to straszna sytuacja,kiedy jeszcze nie masz przy sobie osoby, na którą możesz liczyć:-(

dziewczyny ja ta z innej beczki postanowilismyz M zrobic sobie wakacje przed wakacjami i w maju wyjechac nad morze. Myslelismy Gdynia , Gdańsk, albo Sopot, ale ceny :szok: minimum 60 zł za nocleg z łóżkiem, na którym ja bym sie zmiesciła z brzuchem, który był nna 2 osoby :szok: masakra jakas chyba

Jeszcze mój ostatni głosik w spr zaświadczenia - zależy jak kto kadry prowadzi, ale wiem, że moja koleżanka prowadząc kadry w Urzędzie mimo iż nigdzie nie ma tego zapisanego prosiła o zaświadczenie, bo nigdzie nie jest napisane, że go na 200% NIE trzeba - wolała się zabezpieczyć bo wiadomo jak jest z kontrolerami... Jeśli coś nie jest czarno-białe to ona np wolała mieć zaświadczenie w dokumentach. Tak jak mówię - zależne pewnie od kadr...

Pajka to Ci mówię.... później brzuś rośnie jak szalony więc swędzi....

Powiem wam, że ja się nie mogę doczekać ruchów - bo można wtedy samemu sprawdzić czy u dzidzi ok (np pogmerać brzuszkiem i już młode się odzywa) ale pod koniec, jak maluch urządza sobie z pęcherza trampolinę, albo wpycha małe stópki między żebra to czasem ma się dosyć :-)

dziewczyny ja ta z innej beczki postanowilismyz M zrobic sobie wakacje przed wakacjami i w maju wyjechac nad morze. Myslelismy Gdynia , Gdańsk, albo Sopot, ale ceny :szok: minimum 60 zł za nocleg z łóżkiem, na którym ja bym sie zmiesciła z brzuchem, który był nna 2 osoby :szok: masakra jakas chyba

a bierzecie pod uwagę kwatery prywatne? zawsze to nieco taniej...

Marc kochana dopiero doczytałam.......... bardzo mi przykro, że musisz przez to przechodzić... mogę sobie tylko wyobrazić jak się czujesz kochana.... Wiem, że nie masz w sobie ani jednej pozytywnej myśli, ale uwierz mi czas uleczy rany i odzyskasz spokój.. Po deszczu zawsze wychodzi słońce... Przytulam ciepło!

a bierzecie pod uwagę kwatery prywatne? zawsze to nieco taniej...

Marc kochana dopiero doczytałam.......... bardzo mi przykro, że musisz przez to przechodzić... mogę sobie tylko wyobrazić jak się czujesz kochana.... Wiem, że nie masz w sobie ani jednej pozytywnej myśli, ale uwierz mi czas uleczy rany i odzyskasz spokój.. Po deszczu zawsze wychodzi słońce... Przytulam ciepło!

Marulka ja własnie pisze o kwaterach prywatnych :szok: normalnie szok ja mam w górach swietne kwatery za 40 zł a w srodku jak hotel 4 gwiazdki a tutaj masakra

Marulka ja własnie pisze o kwaterach prywatnych :szok: normalnie szok ja mam w górach swietne kwatery za 40 zł a w srodku jak hotel 4 gwiazdki a tutaj masakra

:szok::szok::szok::szok::szok: to mnie załamałaś..... zbieram szczękę z podłogi..... Ludziom się za przeproszeniem w d... przewraca z tymi cenami... człowiek ma chwilę wytchnienia to zedrą z niego ostatnie grosze za momencik relaksu.... Grrrrrr
A może jakiś mniej "prestiżowy" (no bo takie chyba jest 3miasto skoro tak ceny windują..) ośrodek nadmorski... ?

Pajkaa

tylko wklej sobie go w podpis nie bedziesz musiała go kazdej odpowiedzi:tak:wchodzisz w ustawienia i w edytuj sygnaturę i tam wppisujesz kodzik i masz

Dzięki za pomoc:)

:szok::szok::szok::szok::szok: to mnie załamałaś..... zbieram szczękę z podłogi..... Ludziom się za przeproszeniem w d... przewraca z tymi cenami... człowiek ma chwilę wytchnienia to zedrą z niego ostatnie grosze za momencik relaksu.... Grrrrrr
A może jakiś mniej "prestiżowy" (no bo takie chyba jest 3miasto skoro tak ceny windują..) ośrodek nadmorski... ?

Marulka a Ty myslisz, e ja pisze o super luksusach?? chyba żartujesz śpisz np na rozkładanej wersalce i to jest pokoj 2-osobowy za 70 zł od osoby

reklama
Ja byłam z mężem na sylwestra w Ustce i udało się nam znaleźć noclegi za niecałe 40zl od osoby, ale ogólnie ceny są bardzo wysokie - za wysokie jak na niskie standardy

Do góry