reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Cześć dziewczyny wróciłam niedawno ze Szpitala..Od godziny 8.00 do 16 byłam..Zabieg miałam o godz.13. trwał może z 6min.Nic nie czułam bo zasnęłam jak małe dziecko. Obudziłam się może po 15min nagusieńka, ale jak trzeba było to trzeba..mam już za sobą wszystkie te sprawy intymne.., ale teraz muszę zająć się chyba bardziej to co w środku zostało straszny ból;/ tęsknota...to jest nie do opisania jestem sama na siebie zła nie wiem smutno mi strasznie, że mój Aniołek nie jest już ze mną...boję się przyszłości boję się wszystkiego...W moim życiu naprawdę wiele się zmieniło bo wszystko na raz się zdarzyło rozstanie, straciłam moje dziecko, które tak strasznie kochałam.Nie leżałam na sali z kobietami w ciąży na szczęście bo wtedy byłby podwójny ból..., ale jak byłam na EKG, gdy czekałam stałam koło kobiety, która była w trakcie leżała gdzieś na korytarzu z dala od reszty z inkubatorem koło siebie dziecka jeszcze nie było bo chyba dopiero bóle zaczynała mieć i poczułam się tak strasznie pusta.......;/ na dodatek kobiety, które pytały się co taka młoda dziewczyna tu robi....płakałam...leżałam w łóżku i tak strasznie płakałam...

reklama
z ubezpieczeniem sie wyjaśniło: jak się obronię, już jako zaawansowany mastodont wparuje do UP i zarejestruję się jako bezrobotna :D może dostane propzycję pracy na tokarce? kto wie :-)

Dziewczyny chciałabym spytać czy macie podobnie.
Od jakiegoś czasu (dziś wyjątkowo mi to dokucza) mam takie potworne ukłucie (chyba najczęściej z prawej strony tam gdzie jajnik) al tylko wtedy gdy nagle zmieniam pozycje. Np. gdy leżę i wstanę to mnie tak zaboli,że przez kilkadziesiąt sekund idę w pół zgięta. Potem jest wszystko ok.
I tak ciągle. Siedzę-wstaję ,znów to ukłucie.

fiufiu oby wszystko było jak najlepiej i napewno gdybyś nie była pilną studentką to żaden wykładowca nie przyjąłby takiego rozwiązania :tak:no leżenie napewno do najprzyjemniejszych nie należy i wiem jak wtedy czas rozciąga się niemożliwie :baffled: dobrze że sprawa ubezpieczenia się wyjaśniła :tak::tak:
marulka ja Majcię urodziłam 3 tygodnie przed terminem ale to z powodu niewydolności szyjki macicy :dry::dry: rozwarcie miałam już od 28 tygodnia więc ogromnie się boję jak to będzie tym razem
Pajka takie smeranie i bulgotanie od środka to póki co nasze wariujące jelita jak to już będa nasze groszki fasoli itp. to będziesz wiedziała że to napewno to :tak::tak: ja pierwszego kopniaka dostałam w 20 tygodniu tuż po wyjściu ze szpitala :tak:
marc strasznie mi przykro :-:)-:)-:)-(

a tak wogóle to zazdroszczę Wam tego że tak wiecie kiedy mniej więcje mogło pojawić się Wasz dzieciątko w Was ja po ostatnim USG mam w głowie totalny mętlik u mnie miedzy OM a tym co było na USG rozbieżność spora jakieś 2,5 tygodnia ale ciągle trzymam sie myśli o później owulacji :sorry2:

Ostatnia edycja:
Od jakiegoś czasu (dziś wyjątkowo mi to dokucza) mam takie potworne ukłucie (chyba najczęściej z prawej strony tam gdzie jajnik) al tylko wtedy gdy nagle zmieniam pozycje. Np. gdy leżę i wstanę to mnie tak zaboli,że przez kilkadziesiąt sekund idę w pół zgięta. Potem jest wszystko ok.
No ja tak mam często,np. gdy kucam i wsumie juz nie wiem,czy coś mi tam uciska,czy ta torbiel na jajniku sie odzywa:confused:
Choć ostatnio coraz mniej.
po długich zimowych wieczorach zawsze na wiosnę rosną brzuszki :-) nie ma co robić zimą to trzeba się mnożyć :-D:-D
Ale sie uśmiałam,coś w tym jest,na wiosnę ,lato dużo dzieciaczków sie wysypuje.
A i jeszcze,bo niedoczytałam

Pochwal sie,bo ja już też oglądam i oglądam...

CHICCO 2010 WOZEK TRIO ENJOY FUN FOTELIK SYNTHESIS (886554550) - Aukcje internetowe Allegro

:-)

Fajny,fajny,tez go biore pod uwagę.Choć te małe kółka mnie przerażają,ale z drugiej strony potrzebuje lekkiego wózka,którym będę śmigać zaprowadzac i odbierac starszego do przedszkola...
Oj ciężki wybór przed nami.:tak:
Fajną ma dużą godolę i mozna ją podnieść,to u mnie też na plus,bo chciałabym zimą z maluchem pojezdzić gondolą jednak,czyli tak do 6,7 miesiąca.

Cześć dziewczyny wróciłam niedawno ze Szpitala..Od godziny 8.00 do 16 byłam..Zabieg miałam o godz.13. trwał może z 6min.Nic nie czułam bo zasnęłam jak małe dziecko. Obudziłam się może po 15min nagusieńka, ale jak trzeba było to trzeba..mam już za sobą wszystkie te sprawy intymne.., ale teraz muszę zająć się chyba bardziej to co w środku zostało straszny ból;/ tęsknota...to jest nie do opisania jestem sama na siebie zła nie wiem smutno mi strasznie, że mój Aniołek nie jest już ze mną...boję się przyszłości boję się wszystkiego...W moim życiu naprawdę wiele się zmieniło bo wszystko na raz się zdarzyło rozstanie, straciłam moje dziecko, które tak strasznie kochałam.Nie leżałam na sali z kobietami w ciąży na szczęście bo wtedy byłby podwójny ból..., ale jak byłam na EKG, gdy czekałam stałam koło kobiety, która była w trakcie leżała gdzieś na korytarzu z dala od reszty z inkubatorem koło siebie dziecka jeszcze nie było bo chyba dopiero bóle zaczynała mieć i poczułam się tak strasznie pusta.......;/ na dodatek kobiety, które pytały się co taka młoda dziewczyna tu robi....płakałam...leżałam w łóżku i tak strasznie płakałam...

wazne Marc, ze masz juz to za sobą. teraz bedzie coraz lepiej, jak tylko powoli zaczniesz sie z tym wszystkim godzić. pomożemy :)

mnie ostatnio nieco pobolewał jajnik (i nieco mnie to zmwartwiło, bo wtedy, co normalnie powinnam miec owulacje), na szczescie trwalo to 1 dzien. a kłucie po obu stronach czuje jak mocniej kaszlne albo smarkam.

Z tą rozmiarówką tak pewnie kombinują, żebyśmy się nie załamały że to aż tyle do przodu :-D w takim razie ja też się przejadę po sklepach.

Ciamajdka do której siedzisz w pracy ?

:-D:-D:-D dobre z tymi rozmiarami :-D

Narzie odrzuciło mnie od papierosów, dzisiaj rano ( godz.12 00) heh jak wstałam odruchowo sięgnęłam po paiperosa zapałiłam i wyrzuciłam całego niesmakowal mi

i dobrze nie pal ;-)

Witam się laseczki!!!

tyle naprodukowałyście, że masakra... zatrzymałam się na 316 i MUSZĘ się odezwać, bo rozmowa taka pasjonująca że ach :-)

-> odnośnie zaświadczenia o ciąży - jest na 200% wymagane, musi być w dokumentacji kadr - nie tylko na L4 w księgowości. Także jeśli się wybieracie do doctorka to lepiej pobrać i do zakładu dostarczyć - to nic nie kosztuje przecież.

u mnie nie trzeba :no: pytałam nie potrzebują

-> odnośnie USG "genetycznego" to jest to standardowe badanie usg z tym, że lekarz po prostu ma obowiązek między 10 a 14 tc zmierzyć fasolaka wzdłuż i wszerz w celu WYKLUCZENIA możliwości wystąpienia wad genetycznych - ewentualne odstąpienia od normy są wskazaniem do dalszej diagnostyki i jest refundowane jak normalne badanie USG - nie ma znaczenia czy jest na sprzęcie 4, czy 15D

->milusia no to masz arcy ciekawą pracę muszę powiedzieć... my z maużonem handlujemy stolarką budowlaną - bez szaleństwa (typu Paryż) ale też się nie nudzimy ;-)...

-> Pajka a zobaczysz jak będzie brzuś swędział pod koniec.... mnie też już swędzi i dziś mam normalnie w dole brzucha niezłą piłeczkę..... :szok:

Ani mnie nie strasz ze pod koniec bedzie swedział bardziej chociaz wtedu go juz znacznie widac a tak sie drapie jak oszalała:-D

odpoczywam i ... męczę się straszne tym leżeniem,:-( ale staram się jak mogę.

Dzisiaj i jutro i we czwartek muszę zaliczyć sesję- pogadałam z wykładowcami i powiedziałam jak się sprawy mają- ze ja do żadnych egzaminów ustnych nie podchodzę, bo się za bardzo boję stresu i konsekwencji denerwowania się - więc jako, że nie mam zaległości w nauce wystawią mi oceny "na gębę". Strasznie takich sytuacji nie lubię ale teraz nie mam wyjścia i jakoś to przeboleję. A 27 wieczorem mam usg z przeziernością i badanie tego mojego nieszczęsnego krwiaka- z nadzieją, że się do tego czasu wchłonie śmierdziel jeden.

Trzymaj sie dzielnie bedzie dobrze:tak:

Tulam Cie mocno

Ja mam takie bóle po lewej stronie co jakis czas tak jakby z jajnika z którego miałam owu. Mówiłam o tym lekrce powiedziała, ze to normalne, ze to sie macica rozciąga i moze tak bolec

ja mam to samo i zastanawiam sie nad podniesieniem zusu na pelna stawke by dostawac pelnoplatny macierzynski.. fakt moj M za mnie pracuje, ale jakbym poszla na chorobowe to stoisko musialabym zamknac..
no jest to dla nas pewien problem, bo nie mamy takiej samej możliwości jak dziewczyny pracujące w "normalnych" firmach, a wiesz ile dokładnie dostaniemy jeśli opłacamy tę niską stawkę?

reklama
Do góry