reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Załączniki

• IMG_1731.jpg
    IMG_1731.jpg
    15,1 KB · Wyświetleń: 30
  • IMG_1735.jpg
    IMG_1735.jpg
    14,1 KB · Wyświetleń: 29
  • IMG_1738.jpg
    IMG_1738.jpg
    13,3 KB · Wyświetleń: 29
  • IMG_1740.jpg
    IMG_1740.jpg
    11,3 KB · Wyświetleń: 28
  • IMG_2721.jpg
    IMG_2721.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 26
  • IMG_2722.jpg
    IMG_2722.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 27
  • IMG_2742.jpg
    IMG_2742.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 30
  • IMG_2744.jpg
    IMG_2744.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 27
  • IMG_2751.jpg
    IMG_2751.jpg
    17,4 KB · Wyświetleń: 28
  • IMG_5733.jpg
    IMG_5733.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 30
Ostatnia edycja:
reklama
Czesc dziewczyny wpadam na sekunde,
Leo obudzil sie dzis rano jakis taki rozpalony zmierzylam mu temp. i 38,4 i tak przez caly dzien a wieczorem 38,6 :szok: wczoraj wsio bylo ok normalnie poszedl spac fakt ze w nocy sie obudzil raz z placzem ale szybko zasnol takze nie wiem co jest. apetyt mial , humor przez caly dzien byl , wieczorem juz jednak bylo widac ze temp. go meczy :no: , kataru nie ma , kaszlu tez , tylko jeden policzek taki czerwony "zaogniony" i birgunka zastanawiam sie czy to przez zabki czy trzydniowka. Dalam mu na noc czopek i latam co chwile do niego bo sie budzi markotny bidulek. Tylko tak sie zastanawiam jesli to trzydniowka to skad nie mielismy kontatku z zadnym chorym dzieciaczkiem:baffled:. Co robic jak jutro temperatura nie zmaleje kurcze jestem przerazona ale on taka temperature to ma pierwszy raz.:-(

Lea jak Jasio miał dwa razy taką wysoką temperaturę, raz spadła po czopku i już nie rosła, więc wtedy nic nie zrobiliśmy, ale za drugim razem jak Jaś miał taką wysoką temperaturę to po czopku mu spadała a jak przestał działać to znów rosła i wtedy pojechaliśmy odrazu do lekarza, miał wtedy infekcję wirusową gardła, a też nie miał wtedy kataru ani kaszlu. Myślę że do rana trzeba go obserwować jakby temepretura rosła to wtedy lepiej udać się do lekarza, lepiej dmuchać na zimne.

lea moj mały też piewrszy raz miał temperaturę i okazało się że 3-dniówka,nie miał stycznosci z chorymi dziećmi ale zjadł troszkę loda a bylo bardzo goraco, dawałam czopki ale nie pomagaly, dopiero Ibufen obniżał gorączkę.Po 3 dniach go wsypało i dopiero wtedy poszliśmy do lekarza. Pani dr mnie pochwaliła że nie spanikowałam bo gdybysmy wczesniej przyszli to pewnie dostalby antybiotyk na zbicie.
My roczek robimy w niedziele bo rodzina moja daleko mieszka i w restauracji bo po chrzcinach nie zamierzam wiecej się męczyć w 40m kw.

Dzinnn dybryyyy!!! :baffled: padam jestem wykonczona nocka oczywiscie katastrofa , czopek kotry dalam wieczorem mlodemu wogole nie zbil goraczki walczylam z malym do 5 rano 39,1 :szok: gorczki zbil na szczescie Ibufen. maly nie plakal tylko krecil sie strasznie do tego w nocy przeszla kolejna mega burza z mega wichura:wściekła/y: dzieki kotrej nie moglismy spac:wściekła/y::no: no a jak juz zasnelismy okolo 5 rano to pospalismy sobie az do 7:baffled: super.
ale mlody pelen humoru i apetyt jest . rano rozwolnionko i zdaje sie ze to nie trzydniowka bo udalo mi sie zajrzec do buzki mlodego i co dolne dwojki tuz tuz...

to tak troszku egoistycznie popisalam uciekam i zycze milego dnia mamuski

Witajcie,
Marcin drzemie, usnął mi na rowerze:baffled:jakoś udało mi się Go przenieść do łóżka. Ja zrobiłam sobie kawkę i odpoczywam. Naszykowałam ziemniaki na zupę, bo później Mały nie daje mi obierać.
Macie może jakiś sprawdzony, dobry i szybki przepis na sałatkę??
Dziś upał, więc posiedzimy trochę w domu. A później pewnie znowu na rowerek. Marcin jak zobaczy rower, to koniecznie chce już wsiadać. Dzisiaj wyprowadziłam rower, jak siedział w wózku. Wózek musiałam wprowadzić do domu i wtedy płacz:szok:Marcin myślał, że nie pojedzie. Jak posadziłam Go w foteliku był już zadowolony. Niestety musiałam Go wyciągnąć na chwilę, bo coś zapomniałam z domu i wtedy znowu ryk:szok:
Po drodze obserwowaliśmy konie, krowy i gęsi, te ostatnie nawet z nami pogadały;-)Marcinowi bardzo się podobają zwierzątka. Muszę się zorientować, czy ktoś w okolicy ma świeni:confused:jak nie to trzeba będzie jechać do zoo;-)
Wczoraj Marcin znowu usnął bez cyca, przy kąpieli już zasypiał. W nocy były dwa cycania i jedno o 6-tej i kimka do 7-ej. Nie było źle:tak:
Lea współczuję nocki ale najważniejsze, że już minęło najgorsze:tak:
Madziu świetne zdjęcia. Ja też lubię je robić ale nie mam za bardzo dobrego aparatu, a na nowy nie będę się wykosztowywać, bo mam inne wydatki. Jeśli Cię kręci fotografia, to może warto się w to zagłębić?! Jednak nie wiem kiedy znajdziesz na to czas?!;-)gratulacje dla Jasia za raczkowanie i postępy w stawaniu:-Dwidzisz i Ty się doczekałaś:-D
roseann masz rację, że niekonsekwencja jest najgorsza...ja się właśnie tego boję...jak Mały zacznie płakać w nocy i szukać cyca, co wtedy?! Tak czekam, że może sam się oduczy:baffled:

No maly lew zasnol mam nadzieje ze pospi troszke dluzej:-p bo ja musiec odpoczac. Bylismy na godzinnym spacerku ale jest straszna duchota wiec ucieklismy do domu;-) jedyny ratunek dzisiaj to arbuz:-D mam byc 33 stopnie u nas. tyle ze bez slonca wiec duchota i znowu zapowiadaja silne burze:baffled::crazy:.

Agulek hi,hi mi twoj Marcin tak troszke przypomina mojego malego zlosnika:-D. Jesli chodzi o zoo to my bylismy jakies 3 tygodnie temu i mlody srednio byl zainteresowany zwierzatkami bardziej ludzie byli interesujacy a juz wogole dzieci.:-) Moje dziecie uwielbia psy jak widzi jakiegos siersciucha to az piszczy z radosci :-D moze dlatego ze sami mamy w domu psa tylko ten jak widzi Leo w pobilzu to ucieka:-(. niom a salatke no zalezy jaka i z czego ;-) czy masz jakies produkty w domu juz czy chcesz dopiero cus zakupic? Ja bardzo lubie i to jest szybka salatka :
- rukola, pomidor, ser parmezan i do tego sos z octu balsamicznego i miodu. bardzo szybka ale trzeba lubic specyficzny smak rukoli
- albo pekinka i do tego wrzucasz co tylko zapragniesz kukurydza,pomidor,ogorek niom co chcesz i ja tutaj ide na latwizne i robie sos knora wloski albo paprykowo - ziloolowy

- albo zywkla zielona salata z sosem na slodko jogurt, cytryna, i chiba cukier:-)

- salata lodowa tyz bardzo smaczna i tak jak wyzej wrzucasz co masz i najlepiej miec w domu awaryjnie;-) sosy knora
- nio chyba ze chodzilo ci o jakies insze;-) makaronowe czy cus ? bo moge polecic dwie kotre u nas sa bardzo czesto na stole

Lea jeśli możesz to napisz mi na skrzynkę te przepisy, na makaronowe sałatki. Tutaj ciężko mi później będzie odszukać, a nie wiem, czy na świeżo będę mogła spisać. Oczywiście dziękuję za propozycje, które napisałaś. Co do zoo, to my na razie się nie wybieramy, bo myślę, że Marcin będzie średnio zainteresowany. Zresztą pokazuję Mu zwierzątka, które są w okolicy: konie, krowy, kury, gęsi, są też indyki ale Marcin ich jeszcze nie widział.
Dziś zapowiadali upały ale nie było tak źle. Było przyjemne ciepełko.
Miłego wieczorku!

reklama
Witam kochane!:-)

Co u nas.. Ja pracuje od wrzesnia cały etat idzie ;-) Z moim T troszke się mijamy bo nie mamy nianki ani złobka.. Ale dajemy rade :-D Oliwcia oduczyła sie cycania w nocy.. od 21 max 22 zasypia i spi do 9-10 bez budzenia się
wiec jestem z tego powodu mega szczesliwa. Zaraz ide ją kapac mleczko i lulu spokoj :tak:
Ogólnie jest grzeczna i spokojna , za raczke chodzi nawet bardzo szybko :-D ale boi sie puscic :-( No ale chodzi przy meblach sama i za raczke wiec tym sie ciesze ;-) Je wszystko , wszystko lubi wszystko jej smakuje :-)
Luizka ojej ile juz twoj Piotrus ma zabkow!:) A pamietam ze pozno mu powychodzily to moja Oliwka ma dopiero 2 na dole i 2 na gorze. Gratuluje! i Gratuluje ze Piotrus tak slicznie sie rozwija!

andzia1987 - BOZe!! Co za @#$#$#@ tesc!!! brak slow! Dobrze ze maly spal smacznie bo na prawde szkoda gadac.. I jeszcze ten tekst " zmien ta mine" katastrofa! Masz spokojnego faceta ze nic nie powiedzial.. Ale slowo przepraszam sie wam nalezy!
Ciekawa jestem czy przeprasza w koncu.

agulek80 - Ja kochana mialam 2kg i bylo 20 osob starczylo na styk. W sumie to zle policzylismy osoby hehe i dlatego tak wyszlo :)

Pozdrawiam was i wasze pociechy !:-) GSC :-)

Do góry