martitka-26 Mali patrioci od samego poczęcia : D
reklama
marulka
mamcia wieloetatowa
11 listopada - dzień wolny widać dziewczynki, że nie marnowałyście czasu :-)
ja podejrzewam, że nasz fasolkowiec powstał około Mikołajek ;-)

milusia83
Podwójna mamuśka:)
Moja zbrojona 13, z 13 na 14 miałam owulację, pamiętam to było na kilkanaście minut przed wyjazdem do Warszawy, czekało nas 5h samochodem

, chociaż nie próżnowaliśmy 10
więc zastanawiam się czy fasolka z żołnierzyków z 10 czy z 13 (z 10 tego to raczej dzióbulinka, z 13 to raczej dzióbulek)
Mama Aneta
Bedzie Majeczka
my 11 świętowaliśmy meża urodziny a 18 rocznice ślubu więc jakoś zaraz po wzieliśmy sie za robote:-)
marulka
mamcia wieloetatowa
milusia mi ostatnio lekarz (mój słynny dziadek) mówił, że fasolka jest maleńka, wg OM był 7 t i 6 d a według USG początek 7. tygodnia... ja stawiam, że około Mikołajek, ale mogło być później.... chociaż ja w wiek płodu i termin porodu wynikający z USG nie wierzę - przekonał mnie do tego mój lekarz prowadzący poprzednią ciążę no i nie pomylił się :-) także ja wierzę w termin wynikający z Ostatniej Miesiączki czyli OM
milusia83
Marulka u mnie cykl trwa średnio 36 dni 

i z obserwacji wynikało, że owulka przypada tak na 18 i 19 dzień
liczyłam od owulacji + 2 tyg i wyszedł mi termin na suwaczku, potwierdził to lekarz z USG powiedział, że wzrost dzidziulka odpowiada idealnie na termin 8.08.. Ale wiadomo, że i tak nie urodzę ósmego

marulka
mamcia wieloetatowa
milusia ale sama wiesz, że płód rośnie różnie... w jednym momencie wystrzeli i jest małym kolosem, a w innym ma "stop" i np nie rośnie przez jakiś czas i ten termin z USG się zmienia... a jak się ma w miarę regularne cykle to OM jest najbardziej wiarygodny... Mi teraz wychodzi 26.08 a ponieważ Olusia urodziłam 2tyg przed terminem (co było spowodowane jesiennymi porządkami ogrodzie) to teraz też zamierzam rodzić 2 tyg przed z początkiem sierpnia 
jakieś kwiatki nasadzę i urodzę nieprawdaż ;-);-);-)

milusia83
hihihi, jak ja się będę dobrze czuła to też coś wykombinuje, jakieś zajęcia ruchowe
na razie niech dzidzia sobie tam spokojnie siedzi
Ciekawe kiedy u mnie zacznie rosnąć brzusiolek, na razie jest taki troszkę większy, ale i tak nie ma się czym chwalić
reklama
marulka
mamcia wieloetatowa
w pierwszej ciąży w 5. miesiącu nosiłam jeszcze spodnie normalne z pętelką.... jakbym się przejadła... miałam taką malutką piłeczkę... a teraz - mierzyłam kurtki - w żadnej w moim rozmiarze nie zapinam się w brzuszku... noszę biodrówki więc jeszcze nie mam problemu z dopinaniem, ale czuję JUŻ (toż to niespełna 9. tydzień...) że mam brzuś urośnięty - i to nie jest tłuszczyk! ;-):-)