reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Moja zbrojona 13, z 13 na 14 miałam owulację, pamiętam to było na kilkanaście minut przed wyjazdem do Warszawy, czekało nas 5h samochodem:D:D:D:D, chociaż nie próżnowaliśmy 10 :) więc zastanawiam się czy fasolka z żołnierzyków z 10 czy z 13 (z 10 tego to raczej dzióbulinka, z 13 to raczej dzióbulek)

milusia mi ostatnio lekarz (mój słynny dziadek) mówił, że fasolka jest maleńka, wg OM był 7 t i 6 d a według USG początek 7. tygodnia... ja stawiam, że około Mikołajek, ale mogło być później.... chociaż ja w wiek płodu i termin porodu wynikający z USG nie wierzę - przekonał mnie do tego mój lekarz prowadzący poprzednią ciążę no i nie pomylił się :-) także ja wierzę w termin wynikający z Ostatniej Miesiączki czyli OM

Marulka u mnie cykl trwa średnio 36 dni :-D:-D:-D i z obserwacji wynikało, że owulka przypada tak na 18 i 19 dzień:) liczyłam od owulacji + 2 tyg i wyszedł mi termin na suwaczku, potwierdził to lekarz z USG powiedział, że wzrost dzidziulka odpowiada idealnie na termin 8.08.. Ale wiadomo, że i tak nie urodzę ósmego:)

milusia ale sama wiesz, że płód rośnie różnie... w jednym momencie wystrzeli i jest małym kolosem, a w innym ma "stop" i np nie rośnie przez jakiś czas i ten termin z USG się zmienia... a jak się ma w miarę regularne cykle to OM jest najbardziej wiarygodny... Mi teraz wychodzi 26.08 a ponieważ Olusia urodziłam 2tyg przed terminem (co było spowodowane jesiennymi porządkami ogrodzie) to teraz też zamierzam rodzić 2 tyg przed z początkiem sierpnia :-D:-D jakieś kwiatki nasadzę i urodzę nieprawdaż ;-);-);-)

hihihi, jak ja się będę dobrze czuła to też coś wykombinuje, jakieś zajęcia ruchowe:D na razie niech dzidzia sobie tam spokojnie siedzi:) Ciekawe kiedy u mnie zacznie rosnąć brzusiolek, na razie jest taki troszkę większy, ale i tak nie ma się czym chwalić:)

reklama
w pierwszej ciąży w 5. miesiącu nosiłam jeszcze spodnie normalne z pętelką.... jakbym się przejadła... miałam taką malutką piłeczkę... a teraz - mierzyłam kurtki - w żadnej w moim rozmiarze nie zapinam się w brzuszku... noszę biodrówki więc jeszcze nie mam problemu z dopinaniem, ale czuję JUŻ (toż to niespełna 9. tydzień...) że mam brzuś urośnięty - i to nie jest tłuszczyk! ;-):-)

Do góry