reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam:) u nas pogoda tez fatalna- wieje i leje.. brrrr... ze spaceru nici zwłaszcza ze Olek ma lekki katarek wiec nie bede ryzykowac.
agulek - moje dziecie mnie dzis zadziwia bo spi juz od godz 11- chyba odsypia nocne zabawy, z jedzonkiem zero problemów moze i Marcinek się w końcu przekona do obiadków (a próbowałaś mu dawać własnoreczne przygotowane zupki? szczerze te ze słoiczkow maja wszystkie jednakowy smak).

reklama
Hejka . My wlasnie wrocilismy ze spacerku i z placu zabaw dzis Piotrus pierwszy raz wyprobowal osiedlowa hustawke
Zdjęcie0721.jpgZdjęcie0723.jpg Oczywiscie zadowolenie 100% heh

A tak to jakos leci dalej butelka. A nocka super polozylam go o 21 obudzil sie o 3:30 wypil butle pozniej o 6:30 znowu butla i spal do 9:30 szok. Tak sie smieje do meza bo wczoraj kupilam mu mleczko po kapieli z serii na dobranoc(niby po nim spokojny sen dziecko ma heheh:) no i akurat zbieg okolicznosci ze mial super sen:p Wreszcie wyspalam sie :)

Załączniki

• Zdjęcie0721.jpg
    Zdjęcie0721.jpg
    37,3 KB · Wyświetleń: 25
  • Zdjęcie0723.jpg
    Zdjęcie0723.jpg
    42,1 KB · Wyświetleń: 27
luizka4don - swietne zdjecia :) my mamy zamiar kupic hustawke oliwce na podworko do taty Mojego T:) A co do tego plynu na dobranoc to my tez uzywamy i Oliwia ciagle przesypia ladnie noce :) moze faktycznie to cos daje heheh...

A u nas zabek ale to juz pisalam :) Ogolnie wszystko dobrze :) Niestety nie mam duzo czasu zeby pisac :( Buziaki dla maluszkow i dla was :) :*

hej, rzadko teraz zaglądam bo mi czas przez palce przecieka. Szukam niani i dla mnie to droga przez mękę. Poniewaz szukam kogos na "1/2 etatu" to stanowi problem. Znalazłam jedną super dziewczynę, ale ta kurcze moze tylko popołudnia i weekendy. Szkoda bo mi sie bardzo spodobała, poprostu czuje ze Basi krzywdy nie zrobi. Ech, ale ja potrzebuje kogos przede wszystkim w godzinach "urzędowych" wiec lipa. Tak poza tym to u nas ok. Jutro co prawda idziemy na pobranie krwi (pierwsze!) z Basią, a raczej Basia pójdzie z tatą. Alergolog nam zlecił badania, bo mała ma całe nogi w czerwonych plamach. Ech, ciągle cos.
Pozdrawiam Wszystkie Mamcie :) 3majcie się Dziewczyny.
ps. ciepłko idzie, słoneczko będzie i w koncu to zimno się ma skończyć, fajnie nie?:-)

apropo zpek to ja sama gotuje-sa pyszne.
a u nas male zmiany-robie laurce budyn na MM i go wcina!!!! a same mleko i kaszka to bee...cwaniara.wczoraj byl z zoltkiem a dzisiaj z sokiem malinowym.
Laura ostatnio jak siedzi to wyciaga rece do gory i wtedy chwyta sie moich placow i przesuwa sie na dupce do przodu:-)

Witajcie Dziewczyny i dzieciaki:-)
Jestem tutaj naprawde bardzo zadko :no: Nie krzyczcie! ;-)
Ale napewno wiecie jak to jest.
Zauwazyłam ze tutaj cicho sie zrobiło. takie sierpnióweczki zapracowane:no:
Jeju tak miło sie czyta jak maluchy robią takie postępy :) Wszystkim wam gratuluje!
Przepraszam ze tak ogólnie sie odniosłam ale same wiecie!

U nas czas leci.. Mateuszek sam juz siedzi bardzo dobrze:-) I mamy dwa ząbki:-D Do raczkowania sie jeszcze nie rwie.. ale pełza starannie:-D tylko to taki maly leniuszek, nie chce sie mu chwile polezy a zaraz wyciąga rączki zeby go brac. A i ostatnio nauczył sie klaskać w dłonie:-) cudny widok!
Aktualnie Mati przeziębiony. Na początku miał ostry kaszel ale minął a teraz mocny katarek mu dokucza:no: mam nadzieje ze sie szybko maluch wykuruje!
Lece jakies sniadanko robic. Buziaki kochane:-)

witam sie
bylismy u pani pediatry przyjęła nas na stronę chorą, ale w gabinecie dzieci zdrowych. No i tak dała skierowanie na badania krwy IgE całkowite, testy pokarmowe (177 zł musimy zapłacić) do tego cała morfologia+ żelazo + mocz, wszystko mamy jutro. Powiedziała, ze badania takie mogą wykluczyć alergię pokarmową no i powiedziała, ze Sebek moze miec alergię np na wszystkie warzywa zielone a konkretnie na ich składnik. Przy okazji tych testów wyjdzie czy Sebuś ma alergię na gluten czy nie więc powiedziała, ze mamy się wstrzymać :) co jeszcze a dostaliśmy 2 maści robione jedna na dzień łagodząca objawy a druga niestety ze sterydem, chłodząca, ale stwierdziłam, ze posmaruje mu tą sterydową, zby te najgorsze rany zeszły:( Fenistil bierzemy 2xpten leko3 krople nie wiem czy mogę dawać mu więcej, ile Wy dawałyscie, te które podawały ??A wiec jutro jedziemy na te testy wiec zobaczymy co i jak.

ja tylko na chwile dzisiaj cąly dzień w biegu. Bylismy na testach Sebusiowi pobrali krew nawet nie zapłakal a był kłoty dwa razy jestem z niego dumna:) wyniki najwczesniej za 2 tygodnie:) Bylismy u neurologa powiedziała, ze z Sebusiem wsio dobrze, ale mamy byc pod kontrolą po jakiego grzyba nie wiem nie mam zamiaru ciągać dziecka po lekarzach...
kupilismy fotelik 9-36 Recaro sport young niebiesko-czarny - Sebuś wygląda w nim uroczo :) - bagatela 770 zł no i teraz jestem na etapie kupowania krzezsełka do karmienia.
Bylismy w restauracji i dopiero teraz jestesmy w domu.
to fotelik Recaro Young Sport (2.0) 2011 9-36 kg - tanio!
a to krzesełko KRZESEŁKO DO KARMIENIA BABY MIX 3 KOLORY (1559349071) - Aukcje internetowe Allegro

Cześć Dziewczyny,
Marcin drzemie a ja na chwilę na bb. Z jedzeniem (zwłaszcza obiadków) mi już ręce opadają :-( Jeszcze trochę popróbuję, a potem może pójdę do dr może ona coś poradzi...już niedługo Święta ale mi jakoś się wcale ich nie chce. Czeka nas podróż, praktycznie Święta będą w drodze. A to więcej męczy niż cieszy. Jeszcze nie wiem którego dnia gdzie będziemy. Jakoś nie lubię zbytnio przebywać poza domem, zwłaszcza z Małym. W domu, to w domu....Później 3 tyg w domu i znowu wyjazd na I Komunię Św. i za tydzień kolejna...potem (jeszcze dokładnie nie wiem kiedy) chrzest. Wszystko byłoby ok, gdyby to nie było tak daleko.
Pajkaa trzymam kciuki żeby szybko się wszystko wyjaśniło i żeby nie było to nic wielkiego.
ewelinka zdrówka dla Matiego.

reklama
witam się weekendowo:)
no u nas maści działają wysypka schodzi :) Sebuś dostał wczoraj z nowych rzeczy fasolke szparagowa zółta no i buraczka. Zmian na skórze brak :)
dzisiaj moja myszka konczy 8 miesiecy :) kurde kiedy to zleciało??
dzidiaj mykamy do Krakowa wiec bede pozniej :*

Do góry