reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Czesc dziewczyny !

oj zeby tylko nam watek sierpniowy przetrwal pusciutko tutaj cus:-(
u nas wlasciwie nic nowego mlody cus nam z rytmu wypadl i budzi sie ostatnio o 6 rano pije melczko ale juz nie chce zasnac:no: do tej pory bylo tak ze zasypial jeszcze na troszke po tym mleczku a teraz od rana nadaje, krzyczy ,ciagnie za wlosy, za koldre bo ja go biore zawsze na to pierwsze mleko do nas do wyra kurcze a ja nieprzytomna rano :sorry2:. widac ze idzie mu dolna dwojka moze to jest wytlumaczenie na to jego zachowanie. Jutro pierwszy raz podam mlodemu zoltko:tak:

Koralowa zgadza sie mamy neta bezprzewodowego moj M twierdzi ze jest dobrze zabezpieczony, zobyczymy czy uda sie zlapac tego zlodzieja:angry:
No i super ze maly przybiera na wadze!!!!!!!!!!!

Madziu najlepszego z okazji pol roczku!!!!!

Andzia zejeb....te te pieluszki:tak: mi tez nie przeszkadza jak mlody upapra siebie mnie i wszystko co jest w poblizu podczas jedzenia:-D ale przyznam sie szczerze ze musialam do tego dojrzec :zawstydzona/y: bo ja z tych co to porzadek musial byc non stop ale to juz przeszlosc:laugh2:

Czekoladko naj naj z okazji 7 miesiaca!

Agness no mamuska super ze brzusio tomusia juz ok! no i kochana gratulacje z okazji zaliczenia kolokwium!!!!!!!

Agulek glosik oddany;-)

reklama
Witam;0 My po szczepieniu maly wazy 9060g i ma 71 cm klopsik;p;p ogolnie wszystko ok. teraz czekamy kontrola glowki 8 marca.....
koralowa-gratki za postepy i za przybieranie:)

Hopsasanko, nic nie mow. U nas tez stuknelo pol roczku (z racji tego, ze luty ma 28 dni to wczoraj niby maly skonczyl te pol roku, co w zasadzie przeoczylismy). Jak to zlecialo. JEszcze nie tak dawno widzialam dwie krechy na tescie a teraz moj skarb prawie raczkuje...

witam sie
gratuluję udanych wizyt:)
gratuluję poł roczków :)

u nas ząbkowania czas dalszy ledwo funkcjonuuję spac nie spie w nocy bo Sebus budzi sie co godzine z wielkim placzem :( nie pomaga nic:( ostatio trwało to 2 miesiące zanim wyszły jedyneczki... no to jak cos to został nam miesiąc i 2 tygodnie

Hej,hej! U nas wczoraj stuknęło 7 miesięcy.Ale ten czas zapitala! Ja ostatnio mam trochę doła, bo sie nie mogę z moją Mamuśką dogadać... Ech, życie czasem bywa strasznie skomplikowane... Czasu tez niewiele bo Basia marudna, grrr Łączę się w bólu ze wszystkimi ząbkującymi, marudzącymi itd. Do tego znowu jakies zatrzymanie kupy. A juz było tak piknie:szok: Nic w diecie nie zmieniałam, pijemy dużo i buch - nie am kupy. Oj ciągłe górki, dołki. Na nic mi czasu nie starcza. Zamierzam poszukać opiekunki na "pół, albo chociaż na 1/3 etatu" ;-), bo juz nie wyrabiam. Chociaż, to będzie pewnie duże obciążenie, dla budżetu, to musze sie na ten krok zdecydowac i od czegoś zacząć, bo sama musze sie naszym biznesem zająć. M ma etat do ogarnięcia, wiec cały cieżar biznesowania spada na mnie, a ja uwiązana przy Basi. Trzeba wiec się zreorganizować bo sie powykańczamy:rofl2:

WSZYSKIM DZIECIACZKOM, KTÓRE KONCZĄ 6 LUB 7 M-CY GRATULUJE!!!! :-):-)

pajkaa, o kurcze:szok:, jeszzce 1,5 m-ca, kobieto!!! trzym się jakoś bidulko, buuu

Cześć Dziewczyny,
ja na chwilkę, bo Marcin jest strasznie marudny:szok:wczoraj przed kąpielą zauważyliśmy z M krostki na ciele Małego. Dziś byliśmy u dr i to uczulenie. Winowajcą prawdopodobnie jest żółtko lub łosoś. No cóż...zobaczymy..mamy jakiś syrop i maść będziemy działać. Nie wiem co wstąpiło w Marcina ale jest nieznośny...nie można nic zrobić...ale nawet na rękach marudzi:baffled:no i nie chce jeść moich obiadków:-(
Dziękuję za głosiki na Marcina niestety nic nie wygraliśmy:-(przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo, bo na stronie jest tylko 1 wyróżnione zdjęcie, a ponoć nagrodzone miały być 3:eek:może coś po prostu przyjdzie do domu...jak coś dam znać. Dziękuję jeszcze raz. Daję już na luz z tym głosowaniem...ile można...może za jakiś czas jakieś inne zdjęcie wstawię.
Na szczęście kupy na razie ok, mam nadzieję że tak już będzie.
Nie wiem jak sobie poradzę z Marcinem jak M jutro pójdzie do pracy...ech a budzi się bardzo wcześnie. Dziś 3:15 i później jeszcze troszkę spał (łącznie może ok 1,5h) ale o 6 koniec i wrzask w łóżku.
kończę, bo już strasznie marudzi...
miłego po południa, pa

Widzę,że wszystkie dzieciaczki marudzą na potęgę.. u nas to samo...z dnia na dzień Tommy jest coraz bardziej płaczliwy,wszystko mu nie pasuje...:-(
Ale dzisiaj był jeden mały sukcesik,Tomcio zjadł trochę zupki,widocznie jednak te ugotowane przez mamusię bardziej mu podchodzą :happy:
Lobelia trzymaj się , będzie lepiej, poukłada się wszystko,zobaczysz :-)
dobrej i przespanej nocki dziewczyny :happy:

Ooo, to widze, ze nie tylko moj marudzi. Juz ze 3 dzien jak nie daje mi czegokolwiek w domu zrobic... :/ Ciekawe jak bedzie jutro. No i z mego dziedzica zrobil sie wedrowniczek. Jeden pokoj mamy przechodni, no i z jednego pokoju przepelzal do tego przechodniego, pozniej przedpokoj i wzielam go spod drzwi kuchni. :p

reklama
oj rosną nam wedrowniczki :-)
Ula tez juz pełza po całym mieskzaniu i uwielbia kontakty, brudne buty w przedpokoju, zabawki u braciszka ( głownie autka) i wszelkie paprochy na podłodze, a ja nie mam czasu sprzątać !! :-)
ja jakoś nie zauwazylam aby była ostatnio szczególnie marudna, ale ona zawsze wymagał duzo uwagi , po drzemce tak do max 30 min zajmie się sama ( tzn co chwila jej coś nowego pod nos podtykam) a potem to juz na rękach albo wspólna zabawa... jak czegoś nie zrobię wieczorem jak dzieciaki juz śpia to po ptokach...
a jutro w ramach relaksu kino - "burleksa" zobaczymy :-)

Do góry