reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Pajkaa no ja robię właśnie takie same zupki jak Ty i pachną super, ale niestety smak nijaki i małemu nie smakuje za bardzo...:-( stąd właśnie chce troszkę je doprawić.
My będziemy szczepić na pneumokoki. Dopiero będziemy, bo lekarka w przychodni jak kilka razy pytałam o to szczepienie, to mi powiedziała, że jak mały skończy pół roku :wściekła/y: Poszłam niedawno do innego lekarza, a ten mówi, że jak to? Że im wcześniej tym lepiej :no: no a teraz mały ma katar więc czekamy aż mu przejdzie i idziemy na szczepienie.
U nas Mikołaj kaszkę wciąga baaardzo ładnie, zdecydowanie ładniej niż zupki. Co dzień dostaje na podwieczorek lub kolacje 150ml i wciąga aż mu się uszy trzęsą, a potem kuuuuuuuuuupa jak ta lala ;-)

reklama
Czesc kochane ja niestety tez zaniedbuje forum :zawstydzona/y: Ale dzis mialam masakre ! od 00:10 do 5 nad ranem!!! Mała sobie chciala pogadac pobawic sie no myslalam ze wyjde z siebie ale na szczescie moj T kochany ze mna wytrwale byl i z mala nie spal.. zdziwko bo zawsze spi jak mala daje popalic... no i wstalismy ok. 10.. wiec nawet sie wyspalam mozna powiedziec :-D

Oliwcia zabkow jeszcze nie ma.. hmm ciekawe kiedy jej wyjdzie pierwszy :szok:
No i jak lezy na brzuszku to czolga sie ale na boku zeby siegnac jakas zabawke czy cos.. a takto jeszcze tak sama nie usiadzie utrzyma sie troszke jak sie podciagnie do siedzenia ale staram sie jej tak nie sadzac sama dojdzie do tego ..

Niektore z was juz pracuja niektore zaraz ida do pracy .. ja jeszcze nawet nie wiem kiedy ide .. w sumie nie spieszy sie dobrze jest z finansami nic nie brakuje... no i jestem blisko Oliwci a to najwazniejsze.

Wzielam sobie dodatkowe zajecie jako konsultantka Avonu:-)Wiadomo kokosow z tego nie ma ale zajecie jest :-)

A dzis pomidorowa mniiaam ide zaraz gotowac :-) Buziaki mamcie

Ahh i dzis Oliwcia ma 7 miesiecy :-)

Ostatnia edycja:
pajka, my szczepilismy na pneumo i meningokoki.

mieliscie jakieś skutki uboczne po szczepionkach?? bo zastanawiam się czy nie zaszczepić. I czym szczepiłas??

Pajkaa no ja robię właśnie takie same zupki jak Ty i pachną super, ale niestety smak nijaki i małemu nie smakuje za bardzo...:-( stąd właśnie chce troszkę je doprawić.
My będziemy szczepić na pneumokoki. Dopiero będziemy, bo lekarka w przychodni jak kilka razy pytałam o to szczepienie, to mi powiedziała, że jak mały skończy pół roku :wściekła/y: Poszłam niedawno do innego lekarza, a ten mówi, że jak to? Że im wcześniej tym lepiej :no: no a teraz mały ma katar więc czekamy aż mu przejdzie i idziemy na szczepienie.
U nas Mikołaj kaszkę wciąga baaardzo ładnie, zdecydowanie ładniej niż zupki. Co dzień dostaje na podwieczorek lub kolacje 150ml i wciąga aż mu się uszy trzęsą, a potem kuuuuuuuuuupa jak ta lala ;-)

no ja chyba się zdecudyję...

Hej Dziewczyny,
ja tylko na chwilkę póki Mały śpi.
Madziu buziaki dla Malucha z okazji pół roczku. Było to wczoraj ale nie miałam okazji:-(
GSC najlepszego z okazji 7 m-ca wow ale zleciało, co?
Natka mi pediatra mówiła, żeby podawać dynię, ona ogólnie rozluźnia. Marcin dobrze reagował na dynię z ziemniakami. Ogólnie chyba się poprawiło u Marcina z kupkami ale ciii żeby nie zapeszyć;-)
Zaczynają się powroty do pracy. Ja jeszcze mam trochę czasu. Do 25 III mam urlop wypoczynkowy a potem wychowawczy do końca września. Nocka była już lepsza, Marcin ma też nieco lepszy humor;-)ale jeszcze trochę marudzi:szok:
Mnie dziś boli głowa...choć niby warunki meteo są ok..no cóż, może mnie boli z innego powodu.
Kończę Kochane i życzę miłego po południa!

Ostatni dzień proszę o głosiki, dziękuję
Marcin | Galeria dzieci | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

Witam :-)
Andzia sliczne pieluszki :-)
Cosya My szczepimy na pneumokoki nedlugo,tez nam pediatra powiedziala,zeby po 6 miesiacu. a wiesz,ile lekarzy tyle opinii... ja wyszlam z zalozenia ,ze nie ma co go szczepic wczesniej skoro i tak narazie do zlobka nie idzie.
Zaliczylam to wczorajsze kolokwium ! ufff jedno mniej :-)
Agulek to super ,ze z kupkami juz lepiej :-)
u Tomcia wszystko sie unormowalo,ja mysle ze on potrzebowal poprostu troche czasu ,brzuszek dojrzal i jest ok :-) tylko maly urwisek przestal mi jesc ze sloiczkow,cos mu sie odwidzialo,bo wczesniej to zjadal wszystko...wiec zakupy zrobilam i zabieram sie do gotowania ,ciekawe co mi z tego wyjdzie heheheh
tylko kurcze,troche zly moment wybral sobie na to marudzenie,bo wlasnie zrobilam duuuuzy zapas..no nic,moze mu je jakos przemyce ;-)
spadam gotowac , milego popoludnia dziewczyny :happy2:

Andzia, fajne te pieluchy.

Lea, wspolczuje sytuacji z karta. Ale czy przypadkiem nie masz neta bezprzewodowego? Bo jesli tak, to masz go w takim ukladzie za slabo zabezpieczony, tak, że osoby z zewnatrz, np. siedzac w aucie mogą sie do twego kompa "wkrasc" i bez wiekszych problemow sprawdzic co robisz. W ten sposob sprawdzi np. twoje dane, bo np. robisz w danej chwili zakupy przez net. Sa jakies specjalne programy zabezpieczajace, ale ja sie na tym nie znam, wiec nie pomoge. Ale wiem, ze takie rzeczy bardzo czesto sie zdarzaja i na net bezprzewodowy trzeba baaaaardzo uwazac.

A u nas deko lepiej. Maly zaczal przybierac na wadze. We srode kontrola wagi. No i dzis moj brzdac podczolgal sie do lezaczka, podniosl sie opierajac sie na nim i stanal. :D

andzia - pieluszki super, wzór z krówką the best, ciekawa jestem tego wzoru z zebrą :-D a co do jedzenia i paćkania masz rację, młodemu to sprawia dziką radochę jak może rozmazywać zupkę po blacie krzesełka:-D a potem rozsmarowywać to wszystko po buzi:-p, tyle że czasami przydałoby się nie tylko ciuszki uprać ale i dziecko:cool2:
koralowa - super że z jedzeniem lepiej, powodzenia na kontroli wagi, na pewno będzie dobrze:tak:
agness - dobrze że z brzuszkiem Tomcia już lepiej, napisz jak mu smakowały domowe zupki i jakie zrobiłaś
agulek - napisz czy coś się udało wygrać
GSC - gratki z okazji 7 miesięcy, rosną te nasze skarby:tak:
Madziu - też gratki dla Jasia z okazji 6 miesięcy, kaszka młodemu zasmakowała:-), zgapiłam od ciebie:-D i kupiłam też nestle z morelami i zwykłą, dziś testowaliśmy zwykłą, Miłosz też w sumie wszystko wcina:tak:
My dziś korzystaliśmy z pięknej pogody i spacerowaliśmy 1,5 godz. Młody po powrocie do domu jeszcze dosypiał prawie 2 godz:szok::-) a ja miałam czas dla siebie.

pajka na pneumo mieliśmy prevenar a na meningo euvac firmy baxter. u gabrysiowego jedyne co się wydarzyło to raz po pneumo i 6w1 miał gorączkę w nocy 38,2 i standardowo opuchnięte udko i stwardnienie miejsca po wkłuciu. miesiac temu miał pneumo i meningo i poza stwardnieniem i lekkim zaczerwienieniem nie było o dziwno nic...

Pati kilka lyzeczek zjadl.... wydaje mi sie jednak,ze to zeby moga byc problemem....z dnia na dzien bardziej marudzi,i od kilku dni pluje i kaszka i owockami i obiadem....tylko mleko i herbatke by pil... ale bede probowac,dobre i te kilka lyzeczek jak zje..
A zrobilam taka prosta,marchew,ziemniak,pietruszka i kurczaczek . wyszlo mi tak na 2,5 sloiczka,wlozylam do lodowki..jutro moze mu dodam brokula..potem buraka...cos pokombinuje :-)

reklama
Cosya - ja też tak jak Pajkaa wrzucam szystko do garnka tak po trochu( ale najwięcej marchewki i ziemniaka) i wychodzi, dzisiaj było z buraczkiem i aż mi smakowało :-) ale ja nei solę i nie doprawiam...ale mała je srednio tak ok max 3/4 słiczka i to na wpychacza :-) no ale słoiczka to mi wogóle nie chce; Kaszkę daję na śniadanko ale tak max 50 ml. tylko ja podaję łyżeczką bo nie chce mi jeśc z buteki niczego :-(
Gorzka_Słodka_Czekolada - gratulacje z okazji 7 m-s :-)i fajnie że możesz posiedziec z małą w domku .. zazdroszczę , u nas ja zarabiam więcej więc wyjścia brak, ja do pracy mąż w domu :-(
Pajkaa - ja nie szczepię na pneumo itp., jedynie co to zrobię dodatkowo ospę ( a idę programem 5 w 1)
Natka - super że kupi już ok
agness011 - jeszczze wszysko użyjesz :-) podejżewam że nie raz jeszcze coś się zmieni smak, a na wyjazdach lepiej zawsze słoiczek niż własne bo lepiej w transporcie :-) a zawsze te kupne mają dłuższy termin więc się nie martw :-)
Koralowa - mówiłam że będzie ok:-) gratuluję zwiększenia wagi !!!
pati1982 - 1,5h + 2 h w domu ? marzenie .. moja śpi 3 razy po 30 min i heja do łobuzowania :-) chociaż dzisiaj na spacerku poszła w 1 h sapnia ale za to zrezygnowała z jednego spania w domu więć suma wyszła i tak ta sama 1,5h

Do góry