Lea - a kartę mieliście ubezpieczoną ? nie wiem jak jest u Ciebie ale w PL tgeneralnie do równowartości 150 Euro odpowaida klient póżniej bank chyba że była karta ubezpieczona to zawsze Bank, ale jeśli ktoś kradnie dane karty odpowiada Bank i powinni całą kwotę zwrócić, chyba że udowodnią że nie dochowałaś staranności w zabezpieczeniu danych karty ( np pin był zapisany na karcie pisakiem - :-) a znam takie przypadki ). Ale skoro wysłali Wam dokumenty do wypełnienia to będzie ok :-) tylko może to chwilę potrfać ,a i powinni wydać Wam nową koartę, nie duplikat :-)będzie dobrze
ale zasada jest taka że nie powinno się nikomu podawać numerów z karty, wiem że czasami trudno jest to dokonać bo np. przy rezerwacji biletów jest to czasami nie możliwe. Czasami sa karty tzw " wirtualne" do płatności przez net, i wtedy się zasila kartę tylko ta kwotą która potrzebujemy .. jesli często dokonujesz takich zakupów warto się nad tym zastanowić :-)
ale zasada jest taka że nie powinno się nikomu podawać numerów z karty, wiem że czasami trudno jest to dokonać bo np. przy rezerwacji biletów jest to czasami nie możliwe. Czasami sa karty tzw " wirtualne" do płatności przez net, i wtedy się zasila kartę tylko ta kwotą która potrzebujemy .. jesli często dokonujesz takich zakupów warto się nad tym zastanowić :-)