reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Czesc dziewczyny dzisiaj egoistycznie bo jakos glowy do pisania nie mam cay czas czekamy z M na wiesci jak tam ciocia po operacji (wycinali dwa guzy= rak) wiemy tylko ze operacja byla ciezka i dluga cokolwi ek to znaczy:-(. Mlody cus marudny znowu zaczyna sie strasznie slinic cus mi sie wydaje ze kolejny zebol idzie:baffled:.
Luizko i Andziu czy mozecie mi plecic sklep w Bydgoszczy dla bejbikow gdzie jest duzy wybor i przystepne ceny :sorry2: wlasciwie to mam Akpol pod nosem bo moja maminka na os. Lesnym mieszka czy moze jeszcze warto gdzies robic zakupy pt butelki, smoczki,niekapki niom ogolnie te wszystkie potrzebne rzeczy:-D. a swoja droga moze spotkamy sie w wspolnie z maluszkami jak bede w Bydzi bede 3 tygodnie takze czasu zeby sie spiknac bedzie :tak:????

reklama
Witam:-) u nas wszystko ok;-) mlody nawet znosny nie marudzi tak bardzo,ladnie dzis spal i jadl!o dziewczyny widze ze do niekapkow sie przymierzacie ja tez sie zastanawialam nad zakupem i nie wiem czy BB czy Avent??:tak:
Misiek dzis zaczal siedac tzn nie sam ale jak go posadze to sie juz nie wywraca tylko ladnie sie trzyma :-)
Lobelia - powodzenia!
agulek80 - glosik oddany,swietnie ze szczepienie bezproblemowo:tak: my w pierwszym tygodniu marca jeszcze przeciw żółtaczce i pozniej troche spokoju:-)

madzia - swietny ten stol,gratki za pomyslowosc:-)
Luizko - no z tymi 10 h to nie zazdroszcze:szok: ale dasz rade:-) domek pewnie juz ogarnelas co??;-)
fusik,bambusiu - jejku jak ten czas leci juz wracacie do pracy:szok: ja na wychowawczy zobaczymy jak damy sobie finansowo rade,jak bedzie ciezko to trzeba bedzie cos wymyslec,bo u nas nie ma z kim miska zostawic:-(

Milego wieczoru zycze:-)

Heja,
My w domu. Z racji ogolnie panujacej w szpitalu sraczki i latajacej flegmy z kaszlniec jestesmy w domu. Ogolnie wyszlo, ze jestem zla, glupia i wyrodna matka, dlatego moje dziecko nie przybiera na wadze, a wrecz chudnie... Pozostawie to bez komentarza.

Dogadalam sie ze sprzedajacym w sprawie wozka. Czlowiek nie ma spiworka, bo wozek przyszedl niekompletny a zapomnial to ujac w aukcji (nice... dodam, ze nie tylko mnie tak "wyrolowal"). Dosle folie a za spiworek zwroci kase. Wozek doczyszcze, bo to w zasadzie kwestia przetarcia mokra szmata a wozek ne jest zniszczony. Raczki nie przetarte a sa z takiej gabki a te nadruki ja cale, tez nigdzie nie poprzecierane, co swiadczyloby na to, ze byl uzywany. Takze wozek wyjdzie mnie za 300 zl. :p Jeszcze lepiej. ;) A ze ma sluzyc tylko do wypadow na miasto, galerii ew. parku to spiworek nie bedzie mi potrzebny. Na zime mam "terenowego" implasta z calym zimowym osprzetem, czyli oslona na nogi i spiworek polarkowy.

Ostatnia edycja:
Lea, my bardzo często robimy zakupasy bejbikowe w Akplou właśnie. Tam jest praktycznie wszystko, od bucików po nocniczki, łącznie z wózkami, słoiczkami i smoczkami ;) i ceny też są ok, dużo rzeczy taniej niż np. w Auchanie. Poza tym z takich większych sklepów to jest ABC na fordońskiej i hurtownia SMYK na miłej, ale nam jakoś najbardziej podchodzi akpol. Generalnie w SMYKu tym sieciowym w Galerii Pomorskiej mają fajne zabawki, szczególnie te marki SMIKI są na prawdę dobrej jakości i niedrogie ;)
a co do Akpolu to teraz dają karty rabatowe, wydają przed skasowaniem zakupów (wcześniej trzeba było ukulać rachunki na 500 zł, zeby dostac karte), także zaoszczędziliśmy dzisiaj coś koło dyszki ;) jak szykujesz sie na wieksze zakupy to mozna sporo zaoszczedzic ;)
a co do spotkania to bardzo chętnie! ;) ja mieszkam w fordonie, mam 65 pod nosem, także na leśne idealny dojazd, więc możemy gdzieś się spiknąć ;) (no i nawet niekoniecznie z dzieciaczkami ;) np. szybki wypad na małego drina do pubu ;P ) tylko najlepiej po weekendzie bo kończę zlecenie, najwcześniej wtorek/środa ;) no i może pogoda się poprawi...

Ostatnia edycja:
Dziewczyny zaglądam tu raz po raz bo czasu brak i normalnie nie nadążam Was czytać! tak więc nie odniosę się do nikogo - wybaczcie. Ostatnio walczymy by Niko zaczął nam zasypiać o normalnych godzinach. Jak dotąd było to między 23 a 24 :wściekła/y: Normalnie wykończeni byliśmy, ale na szczęście powoli udaje nam się te godziny obniżać - dziś się udało o 21 :-) i w końcu mogę na chwilę przy kompie posiedzieć. Poza tym u nas śniegu prawie po kolana niestety, mały dostał kataru i chyba z tego powodu ma jakis bunt na jedzenie inne niż mleko. Mam nadzieję, że to wróci do normy.
A przedwczoraj po raz pierwszy nuplał sobie swoją stopę! Fajowo to wyglądało :-D

hej :) coś ostatnio czasu brakuje.. ale wczoraj mieliśmy przygodę... wracajac ze spacerku z Tomciem chciałam wejść do sklepu po niekapek(mamy pod nosem taki fajny sklepik) i poprosiłam mojego mężczyznę by mi zrzucił portfel bo mi się nie chciało wjeżdżać z małym na to 11 piętro... i co? tak zrzucił , że torba zawisła na drzewie:baffled: dobrze ,że sąsiedzi nam pomogli ,ale i tak trwało to godzinę:szok: ale zmarzłam...a Tommy niewzruszony spał sobie cały czas :-) no ale w końcu kupiłam :) z Lovi . Butelki mam ich i jestem bardzo zadowolona. Tommy woli jednak masować sobie dziąsełka nim niz pić :-p ale może niedługo załapie o co chodzi :-)
AGULEK Tommy też nie podnosi główki jak leży na pleckach,ale przekręca się z plecków na brzuszek i odwrotnie więc jest ok. ja wychodzę z założenia ,że każde dziecko jest inne i rozwija się w swoim tempie :-)
My jutro jedziemy do moich rodziców na kilka dni, ale się cieszę ! Mamy tam dom w lesie,więc Tommy pooddycha trochę świeżym powietrzem a nie tymi spalinami...
No nic,spadam posprzątać trochę , miłego weekendu :-)

Hej Dziewczyny,
u nas pruszy śnieg, a jest już jego nawet sporo. Mnie boli glowa, pewnie coś z ciśnieniem jest nie tak :-( Wczoraj Marcin dostał zupkę jarzynową, no i rano kupki nie było:crazy:ciekawe jak będzie dalej. Oczywiście wczoraj teżjadł śliwki, na dziś ma morele. Niedługo będę musiała wybrać się na zakupy słoiczkowe, takie bardziej mięsne:tak:jak dalej będzie marchewka Małego tak zatykać, to pewnie będę musiała sama gotować i dodawać jej po troszku. Przyznam się, że jestem leniuch:zawstydzona/y:ale cóż, jak będzie trzeba, to będę gotowała:tak:
agness nooo uśmiałam się z tej przygody :-Dzgadzam się z Tobą, że każde dziecko się rozwija w swoim tempie ale miesiąc czasu to dużo, więc jeszcze dużo może się zdarzyć;-)miłego weekendu w okolicach leśnych. My choć pod W-wą, to koło lasu i spacerki codziennie po lesie:-)
koralowa hmmm w sumie to nie wiem co powiedzieć...ale myślę, że jak się karmi piersią, to nie powinno się stosować diet, tylko racjonalnie się odżywiać. Trzymam kciuki żeby Mały przybierał:tak:
marii dzięki za głosik:-)niekapek mamy ale na razie stoi w szafce, a Marcin czasami pije z "dorosłego" kupka:-)bardzo obserwuje jak ja pije, więc podałam Mu wodę z kubeczka. Trochę się pooblewał ale cóż;-)
Lobelia fajnie, że rozkręcacie biznes... ja myślę o jakimś ale nie mam pomysłu:-(może coś podpowiesz?!;-)
Miłego weekendu Mamuśki i buziaki dla dzieciaczków!

Prosimy o głosiki, dziękujemy
Marcin | Galeria dzieci | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

a u nas od rana porządki, w sumie już koniec i teraz siadam do pracy :/
agness - co za akcja z torebką :p a co do kubka to Gabulec robie dokłądnie tak samo, weźmie łyczka ale głównie jeździ sobie po dziąsełkach tym ustnikiem ;)

a no i dzisiaj kolejna kupa w nocniczku ;) wykminiłam porę i oznaki zbliżającej się kupy :D

koralowa hmmm w sumie to nie wiem co powiedzieć...ale myślę, że jak się karmi piersią, to nie powinno się stosować diet, tylko racjonalnie się odżywiać. Trzymam kciuki żeby Mały przybierał:tak:
tez tak uwazam i dlatego sama staram sie odzywiac racjonalnie. ale zwiekszanie podazy bialka to juz dieta wysokobialkowa, a im wiecej bialka tym czlowiek mniej wazy, wiec jak jedzac bialko dziecko ma mi przybrac na wadze?

reklama
czesc Mamusie :)

Przepraszam ze tak egoistycznie ale musze wie Wam pochwalic :D Moje dziecko zaskoczyla mnie przedwczoraj, pierwszy raz stanelo na nozki w lozeczku !!!! byłam w totalnym szoku ze az sie poplakałam, w sumie myslałam ze to jednorazowy wybryk ale tak mu sie to spodobalo ze ciągle wstaje na nozki, strasznie sliny jest ! Miałam łożeczko na 2-poziomie, obnizylam dzis na 3 myslałam ze nie bedzie dal rady sie podnosic ale jednak daje rade :) ,a druga wiadomosc jest taka ze prawie raczkuje :D Boz ale ten czas leci,wydaje mi sie jakbym wczoraj go urodzila, a on juz tyle nowych rzeczy potrafi...a i mam do Was pytanie czy wasze dzieciaczki odpychają sie od Was jak macie je na rączkach w celu zlapania / dotkniecia czegos ? czy tylko moj to taki wiercipięta ? Buziaczki :)

Do góry