reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Czesc dziewczyny dzisiaj egoistycznie bo jakos glowy do pisania nie mam cay czas czekamy z M na wiesci jak tam ciocia po operacji (wycinali dwa guzy= rak) wiemy tylko ze operacja byla ciezka i dluga cokolwi ek to znaczy:-(. Mlody cus marudny znowu zaczyna sie strasznie slinic cus mi sie wydaje ze kolejny zebol idzie:baffled:.
Luizko i Andziu czy mozecie mi plecic sklep w Bydgoszczy dla bejbikow gdzie jest duzy wybor i przystepne ceny :sorry2: wlasciwie to mam Akpol pod nosem bo moja maminka na os. Lesnym mieszka czy moze jeszcze warto gdzies robic zakupy pt butelki, smoczki,niekapki niom ogolnie te wszystkie potrzebne rzeczy:-D. a swoja droga moze spotkamy sie w wspolnie z maluszkami jak bede w Bydzi bede 3 tygodnie takze czasu zeby sie spiknac bedzie :tak:????

reklama
Witam:-) u nas wszystko ok;-) mlody nawet znosny nie marudzi tak bardzo,ladnie dzis spal i jadl!o dziewczyny widze ze do niekapkow sie przymierzacie ja tez sie zastanawialam nad zakupem i nie wiem czy BB czy Avent??:tak:
Misiek dzis zaczal siedac tzn nie sam ale jak go posadze to sie juz nie wywraca tylko ladnie sie trzyma :-)
Lobelia - powodzenia!
agulek80 - glosik oddany,swietnie ze szczepienie bezproblemowo:tak: my w pierwszym tygodniu marca jeszcze przeciw żółtaczce i pozniej troche spokoju:-)

madzia - swietny ten stol,gratki za pomyslowosc:-)
Luizko - no z tymi 10 h to nie zazdroszcze:szok: ale dasz rade:-) domek pewnie juz ogarnelas co??;-)
fusik,bambusiu - jejku jak ten czas leci juz wracacie do pracy:szok: ja na wychowawczy zobaczymy jak damy sobie finansowo rade,jak bedzie ciezko to trzeba bedzie cos wymyslec,bo u nas nie ma z kim miska zostawic:-(

Milego wieczoru zycze:-)

Heja,
My w domu. Z racji ogolnie panujacej w szpitalu sraczki i latajacej flegmy z kaszlniec jestesmy w domu. Ogolnie wyszlo, ze jestem zla, glupia i wyrodna matka, dlatego moje dziecko nie przybiera na wadze, a wrecz chudnie... Pozostawie to bez komentarza.

Dogadalam sie ze sprzedajacym w sprawie wozka. Czlowiek nie ma spiworka, bo wozek przyszedl niekompletny a zapomnial to ujac w aukcji (nice... dodam, ze nie tylko mnie tak "wyrolowal"). Dosle folie a za spiworek zwroci kase. Wozek doczyszcze, bo to w zasadzie kwestia przetarcia mokra szmata a wozek ne jest zniszczony. Raczki nie przetarte a sa z takiej gabki a te nadruki ja cale, tez nigdzie nie poprzecierane, co swiadczyloby na to, ze byl uzywany. Takze wozek wyjdzie mnie za 300 zl. :p Jeszcze lepiej. ;) A ze ma sluzyc tylko do wypadow na miasto, galerii ew. parku to spiworek nie bedzie mi potrzebny. Na zime mam "terenowego" implasta z calym zimowym osprzetem, czyli oslona na nogi i spiworek polarkowy.

Ostatnia edycja:
Lea, my bardzo często robimy zakupasy bejbikowe w Akplou właśnie. Tam jest praktycznie wszystko, od bucików po nocniczki, łącznie z wózkami, słoiczkami i smoczkami ;) i ceny też są ok, dużo rzeczy taniej niż np. w Auchanie. Poza tym z takich większych sklepów to jest ABC na fordońskiej i hurtownia SMYK na miłej, ale nam jakoś najbardziej podchodzi akpol. Generalnie w SMYKu tym sieciowym w Galerii Pomorskiej mają fajne zabawki, szczególnie te marki SMIKI są na prawdę dobrej jakości i niedrogie ;)
a co do Akpolu to teraz dają karty rabatowe, wydają przed skasowaniem zakupów (wcześniej trzeba było ukulać rachunki na 500 zł, zeby dostac karte), także zaoszczędziliśmy dzisiaj coś koło dyszki ;) jak szykujesz sie na wieksze zakupy to mozna sporo zaoszczedzic ;)
a co do spotkania to bardzo chętnie! ;) ja mieszkam w fordonie, mam 65 pod nosem, także na leśne idealny dojazd, więc możemy gdzieś się spiknąć ;) (no i nawet niekoniecznie z dzieciaczkami ;) np. szybki wypad na małego drina do pubu ;P ) tylko najlepiej po weekendzie bo kończę zlecenie, najwcześniej wtorek/środa ;) no i może pogoda się poprawi...

Ostatnia edycja:
Dziewczyny zaglądam tu raz po raz bo czasu brak i normalnie nie nadążam Was czytać! tak więc nie odniosę się do nikogo - wybaczcie. Ostatnio walczymy by Niko zaczął nam zasypiać o normalnych godzinach. Jak dotąd było to między 23 a 24 :wściekła/y: Normalnie wykończeni byliśmy, ale na szczęście powoli udaje nam się te godziny obniżać - dziś się udało o 21 :-) i w końcu mogę na chwilę przy kompie posiedzieć. Poza tym u nas śniegu prawie po kolana niestety, mały dostał kataru i chyba z tego powodu ma jakis bunt na jedzenie inne niż mleko. Mam nadzieję, że to wróci do normy.
A przedwczoraj po raz pierwszy nuplał sobie swoją stopę! Fajowo to wyglądało :-D

hej :) coś ostatnio czasu brakuje.. ale wczoraj mieliśmy przygodę... wracajac ze spacerku z Tomciem chciałam wejść do sklepu po niekapek(mamy pod nosem taki fajny sklepik) i poprosiłam mojego mężczyznę by mi zrzucił portfel bo mi się nie chciało wjeżdżać z małym na to 11 piętro... i co? tak zrzucił , że torba zawisła na drzewie:baffled: dobrze ,że sąsiedzi nam pomogli ,ale i tak trwało to godzinę:szok: ale zmarzłam...a Tommy niewzruszony spał sobie cały czas :-) no ale w końcu kupiłam :) z Lovi . Butelki mam ich i jestem bardzo zadowolona. Tommy woli jednak masować sobie dziąsełka nim niz pić :-p ale może niedługo załapie o co chodzi :-)
AGULEK Tommy też nie podnosi główki jak leży na pleckach,ale przekręca się z plecków na brzuszek i odwrotnie więc jest ok. ja wychodzę z założenia ,że każde dziecko jest inne i rozwija się w swoim tempie :-)
My jutro jedziemy do moich rodziców na kilka dni, ale się cieszę ! Mamy tam dom w lesie,więc Tommy pooddycha trochę świeżym powietrzem a nie tymi spalinami...
No nic,spadam posprzątać trochę , miłego weekendu :-)

Hej Dziewczyny,
u nas pruszy śnieg, a jest już jego nawet sporo. Mnie boli glowa, pewnie coś z ciśnieniem jest nie tak :-( Wczoraj Marcin dostał zupkę jarzynową, no i rano kupki nie było:crazy:ciekawe jak będzie dalej. Oczywiście wczoraj teżjadł śliwki, na dziś ma morele. Niedługo będę musiała wybrać się na zakupy słoiczkowe, takie bardziej mięsne:tak:jak dalej będzie marchewka Małego tak zatykać, to pewnie będę musiała sama gotować i dodawać jej po troszku. Przyznam się, że jestem leniuch:zawstydzona/y:ale cóż, jak będzie trzeba, to będę gotowała:tak:
agness nooo uśmiałam się z tej przygody :-Dzgadzam się z Tobą, że każde dziecko się rozwija w swoim tempie ale miesiąc czasu to dużo, więc jeszcze dużo może się zdarzyć;-)miłego weekendu w okolicach leśnych. My choć pod W-wą, to koło lasu i spacerki codziennie po lesie:-)
koralowa hmmm w sumie to nie wiem co powiedzieć...ale myślę, że jak się karmi piersią, to nie powinno się stosować diet, tylko racjonalnie się odżywiać. Trzymam kciuki żeby Mały przybierał:tak:
marii dzięki za głosik:-)niekapek mamy ale na razie stoi w szafce, a Marcin czasami pije z "dorosłego" kupka:-)bardzo obserwuje jak ja pije, więc podałam Mu wodę z kubeczka. Trochę się pooblewał ale cóż;-)
Lobelia fajnie, że rozkręcacie biznes... ja myślę o jakimś ale nie mam pomysłu:-(może coś podpowiesz?!;-)
Miłego weekendu Mamuśki i buziaki dla dzieciaczków!

Prosimy o głosiki, dziękujemy
Marcin | Galeria dzieci | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

a u nas od rana porządki, w sumie już koniec i teraz siadam do pracy :/
agness - co za akcja z torebką :p a co do kubka to Gabulec robie dokłądnie tak samo, weźmie łyczka ale głównie jeździ sobie po dziąsełkach tym ustnikiem ;)

a no i dzisiaj kolejna kupa w nocniczku ;) wykminiłam porę i oznaki zbliżającej się kupy :D

koralowa hmmm w sumie to nie wiem co powiedzieć...ale myślę, że jak się karmi piersią, to nie powinno się stosować diet, tylko racjonalnie się odżywiać. Trzymam kciuki żeby Mały przybierał:tak:
tez tak uwazam i dlatego sama staram sie odzywiac racjonalnie. ale zwiekszanie podazy bialka to juz dieta wysokobialkowa, a im wiecej bialka tym czlowiek mniej wazy, wiec jak jedzac bialko dziecko ma mi przybrac na wadze?

reklama
czesc Mamusie :)

Przepraszam ze tak egoistycznie ale musze wie Wam pochwalic :D Moje dziecko zaskoczyla mnie przedwczoraj, pierwszy raz stanelo na nozki w lozeczku !!!! byłam w totalnym szoku ze az sie poplakałam, w sumie myslałam ze to jednorazowy wybryk ale tak mu sie to spodobalo ze ciągle wstaje na nozki, strasznie sliny jest ! Miałam łożeczko na 2-poziomie, obnizylam dzis na 3 myslałam ze nie bedzie dal rady sie podnosic ale jednak daje rade :) ,a druga wiadomosc jest taka ze prawie raczkuje :D Boz ale ten czas leci,wydaje mi sie jakbym wczoraj go urodzila, a on juz tyle nowych rzeczy potrafi...a i mam do Was pytanie czy wasze dzieciaczki odpychają sie od Was jak macie je na rączkach w celu zlapania / dotkniecia czegos ? czy tylko moj to taki wiercipięta ? Buziaczki :)

Do góry