reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

reklama
Witajcie dziewczyny:)
Natka mam nadzieję że z Gabrysiem już lepiej:) a z tą jelitkówką to faktycznie chyba jakiś wirus szaleje bo ostatnio mój szef i jego rodzina byli chorzy, no i przez to mamy opóźnienia w pracy:)
Riba super że tak fajnie spędzasz czas z mamą:) ja w tym tygodniu od rana do wieczora sama z Jasiem i jakoś mi smuto, ale w niedziele maja przyjechac do nas moi rodzice z babcia i moze ciocia z kuzenem tez sie wybeirze i brat:) więc będzie weselej:)
Cosya u nas też od kilku dni problem ze spaniem w dzień, ale za to wieczorem szybko pada i śpi do rana. Ja już dawno nie dawałam jakiś obiadków ze słoika i nie wiem czy Jas wogle by je jadł. Gotowe jedynie jemy deserki.
Lea mój Jaś też cały czas pracuję nóżkani, nie rusza nimi tylko jak śpi, jak leży to cały czas je podnosi albo nimi kopie, a jak jest na rączkach to też nóżkami się odpycha:) Czasem się zastanawiam ile taki maluch musi mieć siły żeby tak cały czas się ruszać:)
Pajka mój cwaniak też ostatnio sam pije z butli, nawet ostatnio skumał że trzeba ją trochę do góry podnieść żeby lepiej leciało:) Wszystkiego najlepszego dla Sebusia z okazji pół roczku:) my kończymy za 10 dni i też nie wiem kiedy to zleciało:) a z tymi kg to mi też bez żadej diety i przy normalnym jedzeniu w 6 tyg ubyło 20kg:) i potem jeszcze 5:) ale chciałabym jeszcze te 3-5kg zrzucić:) Ale faktycznie jak sie waży za mało to też nie jest fajnie, ja mam ten problem że jak ubywa mi kg to chudne od pasa w góre i już teraz wystają mi żebra i inne kości co mi się nie podoba.
Luizka mnie Jaś też kopie jak leży na przewijaku. Super że Piotruś tak dobrze się rozwija:) Nasz maluch też jakiś czas temu miał lekko podwyższoną temperaturę, trzymało go przez jeden dzień na noc daliśmy czopek i następnego dnia już było dobrze, też nie miał innych objawów choroby:) Ja do zupek dorzucam jeszcze kalafiora, brokuła i fasolkę kupuję mrożone:) bo ziemniaki, marchewke, pory i pietruszke albo mamy od mojej mamy albo babci:)
Agulek Z projektem troche stoje w miejscu:) bo czekam na dane od mojego szefa, pewnie jak to wszystko dostane to da mi z dwa dni i będzie chciał mieć wszystko skończone:) A przewroty Jaś opanował przez prawe ramie z brzycha na plecy:)tylko teraz mam problem bo dluzej nie chce leżeć na brzuchu:) poleży trochę i się przekręca na plecy:) A z Twojego męż cwaniak:) ale mój też mi nie mówi takich rzeczy:) U mnie waga też stoi, tylko że ja jem wszystko nawet ciacho prawie codziennie, ale moje stare ciuchy są za duże:) więc nie wiem jak to działa:) Ale też dużo lepiej się czułam jak ćwiczyłam, psychicznie wtedy odpoczywałam:) zrobi się cieplej to zaczne jeździć na rowerze:)
Andzia u nas co jakiś czas Jaś strasznie marudzi, wkłada wtedy wszstko co się da do buzi i trze sobie po dziąsłach a też nic w paszczy nie widać:) tzn cwaniak nie chce pokazać jak mu tam zaglądam:) Głowa do góry:) wiem że ciężko pogodzić, prace, szkołę i dom, ale dzielnie sobie dajesz ze wszystkim radę i normalne że czasem przychodzi kryzys
Marii super że walentynkowa kolacja się udała:)
Farrah powodzenia w oduczaniu małego:) mój Jaś sam stwiedził jak miał 6 tyg że w nocy trzeba spać a nie jeść:) tylko na początku budził się ok4-5, po kilku dniach o 6 a teraz to jest różnie zazwyczaj to jest 6 rano ale czasem potrafi spać i do 8:)
Pati w tym tygodniu mój mąż wraca później z pracy, a mały nie chce spać w dzień więc też daje troche popalić,choć dziś jest grzeczny sam potrafi sobą się trochę zająć, a w nocy siadam do komputera i pracuje. Jeszcze tylko jutro i będzie weekend więc głowa do góry:)
Fusik kg się nie przejmuj niedługo wiosna:) a wtedy łatwiej coś zgubić niż zimą:)
MiriannaK faktycznie gotowe jedzonko dla dzieci sporo kosztuje. My narazie kupujemy deserki i kaszki, ale jeszcze trochę i wracam do pracy i też zaczniemy kupować MM więc dojdzie kolejny wydatek. Fajnie że Malutka w końcu przeprosiła się z butlą:)
Martuśka trzymam kciuki żeby decyzja o kredycie była na dniach i oczywiście pozytywna:)
Koralowa zobaczysz wszystko będzie dobrze i wyjaśni się sprawa z wagą Karolka. No i trzymam kciuki żeby z wózkiem też się wyjaśniło.
Bombusiu gdzie się podziewasz?

uff w końcu udało mi się napisać posta w 3 ratach go pisałam:) U nas w sumie nic ciekawego:) dzień jak codzień, za to wczoraj mój brat przywiózł mi prezent od rodziców, sfinansowali mi stół do kuchni wg mojego projektu:) wczoraj go ustawiliśmy i fajnie wygląda i mam teraz kilka dodatkowych półek w kuchni:) teraz jeszcze czekamy na trzy hokery i kuchnia będzie już całkiem gotowa:)

luizka, sprawdza w szpitalu co i jak. Zrobia badania, wszystkie i na miejscu, wiec moze cos sie wyjasni. Moj pediata zasugerowal cukrzyce. Mi natomiast po glowie chodzi caly czas celiakia... :/

Cosya, spadl 35g. Niby to nie duzo, ale wziac nalezy od uwage, ze powinien przybrac co najmniej 100g, wiec lacznie w tym tygodniu jest na minusie 135g. No i niemowleta nie maja prawa chudnac. Moga jedynie nabierac masy.

Madzia, no i sie wyjasnilo z wozkiem. :p Znaczy dalej nic nie wiem. Koles tylko wykrzyczal (uzyl caps locka i mega ilosci wykrzyknikow), ze to co pisze jest niezgodne z prawda (taaa, a wczoraj jeszcze raz wyciagnelam wozek, by jeszcze raz sie mu przyjzec i przy blokowaniu przednich kol na palcach zostala mi mega ilosc piasku - ewidentny oznak brodzenia w blocie a przypominam, ze wozek mial byc nowy tylko po ekspozycji; ciekawe skad on sie tam wzial, napisalam, ze chyba firma cosatto dodaje go do kazdego wozka w gratisie, bo juz nie wytrzymalam. ;) ) i jesli mi sie wozek nie podoba to mam go odeslac do niego wraz z paragonem i nr-em konta. Zero wzmianki o tym dlaczego brak folii i ochraniacza.

witam sie
a co tutaj taka cisza /? :) my nocka ciężka, ale najważniejse to to, ze Sebus sam zrobil kupkę bez czopków, bez debridatu sam :) nigdy nie myslałam, ze kupki mojego smuyka bedą mnie cieszyc :p za to walną taką, ze ledwo wytrzymałam przy pampku :D

dzień dobry :)
my właśnie śmigamy do dziekanatu zdać indeks :D :D :D i na dzieciowe zakupy po niekapek (mam już upatrzony tak TT) i pierwszy Gabrysiowy kibelek ;) małżon ma dzisiaj wolne więc mogę wszystko spokojnie pozałatwiać ;) to na razie ;)

Hejka!

Farrah witaj po latach! dziękuje za zyczonka!
Lea oczywiscie , ze winogrono zawiera duuuzo cukru, a banany są b.kaloryczne! zresztą winogrono tez:p....ja podawałam banana, ale Alan nie przepada az tak bardzo wiec jedziemy ze swieżym jabłkiem i gruszka póki co!
pati no czasami człowiek załapie doła i musi sobie popłakac....super, ze kolezanka pomogła przy synku:)
Luizka ja tez 10 kg bym chciała jeszcze zrzucic, ale ja walcze jestem na diecie:).....ja do zupek malucha daje jeszcze brokuł i zieloną fasolke szparag.
MiriannoK ja jestem na Dukanie i wiem jak duzo kasy na tą diete idzie, jak moje chłopaki jada co innego, no ale tak naprawde to która dieta jest tania????
andziu to kiedy teraz podchodzisz z tym prawkiem???
koralowa o jejku do szpitala???? ale zauwazyłas, ze cos mu dolegało??? oprócz tego spadku wagi???? aaa doczytałam...powodzenia słońce.....a a z tym wózkiem to kiepska sprawa!!!!!!!!
madziu no jestem, oj juz bede pewnie coraz rzadziej, w poniedz. ruszam do pracy.....super, ze rodzice sprawili Ci taki prezent, a stół to bym chetnie zobaczyła:)))

U nas tez dzis sypie grrrrrrrrrrrr, czy ja sie doczekam cieeeepłej wiosny? boshe oby do kwietnia chociaż!
u nas ok , Alan juz troszku sam siedzi, ciągle zdejmuje sobie skarpetki i sie nimi zajada hi hi, je nawet nieźle, kaszki muszą byc geste, a zupki to róznie raz wcina, raz musimy posiewac he he:)
W poniedz. jak wiecie juz ruszam do pracy, wczoraj była u mnie koleżanka z pracy to zdała mi relacje abym była na biezaco ze wszystkim, wiec w poniedz. odpalam z buta i wio.....M bedzie jeszcze tydzień z maluchem, a potem juz do mojej mamci!!!!!

MIŁEGO DNIA MAMUSKI!!!!!!!!!!!

reklama
Do góry