reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Madzia_83 - no u nas tez jest rozliczane 10tego.. i ja wlasnie nie wiem on dzis mi nic nie mowil a ja glupia nie zapytalam o to czy dostane pieniadze a co dotego to wlasnie moje zarobi przekraczaja 504zl.. tylko pojechalam sie dowiedziec czy cokolwiek mi sie nalezy i oni kazali wszystko zlozyc i wtedy rozpatrza..dla mnie to czarna magia pierwszy raz w tym jestem wiec wiesz :)

koralowa- no to chyba nie ma co zalatwiac chyba tych wszystkich spraw i sie trudzic skoro przekraczaja moje dochody tyle? Nie potrzebnie tam dzis chodzilam chyba..

reklama
gsc, zloz, moze akurat sie uda. :)

a ja wylicytowalam spacerowke. nowa, poekspozycyjna, za 380 zl (normalnie za 900). :) taka :) mojej mamie sie nie podoba :p ale mi bardzo :D
cosatto_diablo_pitch_e.jpg
diablobok.jpg
cosatto-diablo-pitch-.jpg

GSC jeśli nie masz ślubu ze swoim Mkiem to w świetle prawa jesteś "matką samotnie wychowującą dziecko" stąd możesz mieć dodatkowy zasiłek. Jeśli chodzi o sam zasiłek wychowawczy, to jeśli Ty idziesz na urlop wychowawczy to nie liczy się Twoja pensja tylko Twojego Mka i ją dzielisz w tym momencie na 3 i nie może ona przekroczyć 504 na osobę.
Tak wynika z tego artykułu
Zasiłek wychowawczy
A jeśłi chodzi o Twój urlop to musisz za niego dostać kaskę, żeby iść na urlop bezpłatny, Ty musisz złożyć o niego wniosek, więc byś o nim wiedziała wcześniej.

Koralowa, wózeczek super furka :-) Przez te płomienie przypomina mi stuningowane autko :-D

Ostatnia edycja:
GSC jeśli nie masz ślubu ze swoim Mkiem to w świetle prawa jesteś "matką samotnie wychowującą dziecko" stąd możesz mieć dodatkowy zasiłek.
z tego co mi wiadomo to to ukrucili. Bo wiele matek nie bylo zameznych a mialo dzieci i zyly w konkubinacie. albo mezati specjalnie braly rozwody z mezami, z ktorymi i tak pozniej normalnie zyly. teraz ponoc trzeba naprawde udowodnic, ze sie jest samotna matka.
Koralowa, wózeczek super furka :-) Przez te płomienie przypomina mi stuningowane autko :-D
No mi tez przypomina stuningowane, sportowe auto. :) dlatego mi sie spodobalo. No i za taka cene warto nie kupic. :)

z tego co mi wiadomo to to ukrucili. Bo wiele matek nie bylo zameznych a mialo dzieci i zyly w konkubinacie. albo mezati specjalnie braly rozwody z mezami, z ktorymi i tak pozniej normalnie zyly. teraz ponoc trzeba naprawde udowodnic, ze sie jest samotna matka.
Jak widać nie jestem na bieżąco ;-) Moja daleka kuzynka w ten sposób ciągnęła kasę od państwa z dobre 10 lat :-) a właśnie mieszkała normalnie ze swoim faciem:-) A swoją drogą, ciekawe jak się udowadnia że jest się samotną matką...?:-)

witajcie dziewczynki :-):-)

troszku mnie znowu nie bylo, ach nie mam nic na swoje usprawiedliwienie :no::-:)-( przepraszam...
u nas jakos leci, bylismy z Olivkiem na pobraniu krwi (chodzi o alergie). mam dziecko-skarb, pobieranie trwalo jakies 5 min, wbil igle i po kroplece zbieral do flakonikow, a Oli ani razu nie zaplakal, nic, zero :-D:-D. kochany moj :-):tak: teraz czekamy na wyniki. przy okazji go zwazylismy i uwaga wazy - 10,1 kg :szok::szok::szok:. zaczynamy sie troche ograniczac. przez ta rzekoma alergiie karmilismy malego Sinlacem (zawsze na sniadanko) i chyba to baaaaardzo pomoglo mu przytyc :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wczoraj znalazlam fajna lisze na stronie Hippa z alergenami. wyszukalam dwie kaszki, ktore sa bez mleka, kupilam i zrobilam mu na wodzie. dodoalam troszku deserku i ladnie zjadl :-):-):-) reszte deserku, dokonczyl po poludniu.
w poniedzialek przylatuje moja muska i jestem cala happy :-):-):-):-). ale sobie pogadamy, polazimy, pobuszujemy po sklepach, a przede wszystkim wyspie sie z M :-D:-D:-D

Lea - nam lekarz tez nie kazal przechodzic na mleko 2 (dopiero po 9 mcu), ale my wlasnie jestesmy w trakcie przechodzenia. 2 rozni sie od 1 iloscia potrztebynch witamin no i kalorycznie. co do glutenu wstrzymujemy sie do 8-9 mca.

buziam Was :-):-)

Hej Dziewczyny,
koralowa ogólnie wózek ok, tylko jak dla mnie czarny odpada...poza tym w moich terenach kółka by się nie sprawdziły;-) ale cena super:-) dobrze, że na szczepieniu było ok. Co do wprowadzania pokarmów, to z tego co pamiętam to cały czas byliście tylko na cycu, więc może najwyższa pora coś wprowadzić;-)
Przepraszam, że więcej się nie odniosę, ale Marcin mi nie pozwala;-)
Dziś kropi deszcz, więc spacerek będzie mniej przyjemny ale postaram się chociaż godzinę pochodzić:-)
Miłego dnia!

Co do głosowania, to nadal proszę o głosiki, pomyślałam, że do końca lutego pogłosuję, a potem pass. Dziękuję Wam wszystkim za głosowanie
Marcin | Galeria dzieci | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

witam i pozdrawiam wszystkie "stare",no i "nowe' sierpniówki.

z tego co mi wiadomo to to ukrucili. Bo wiele matek nie bylo zameznych a mialo dzieci i zyly w konkubinacie. albo mezati specjalnie braly rozwody z mezami, z ktorymi i tak pozniej normalnie zyly. teraz ponoc trzeba naprawde udowodnic, ze sie jest samotna matka. )
znam przynajmniej 3 przypadki,które nadal tak zyja i ciągna kasę,eh....zycie.
witajcie dziewczynki :-):-)

uwaga wazy - 10,1 kg :szok::szok::szok:. zaczynamy sie troche ograniczac. przez ta rzekoma alergiie karmilismy malego Sinlacem (zawsze na sniadanko) i chyba to baaaaardzo pomoglo mu przytyc :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wczoraj znalazlam fajna lisze na stronie Hippa z alergenami. wyszukalam dwie kaszki, ktore sa bez mleka, kupilam i zrobilam mu na wodzie. dodoalam troszku deserku i ladnie zjadl :-):-):-) reszte deserku, dokonczyl po poludniu.
:-):-)

No ładny,ładny klopsik;-)

Życze miłego dzionka.
Buuu...ja chcę wiosny,bo juz doła łapie przez ta zime i choróbska dzieci.Tyle ile tej zimy,to w życiu nie chorowalam.
Pa.

A swoją drogą, ciekawe jak się udowadnia że jest się samotną matką...?:-)
Nie wiem, nie powiem, bo mnie to nie dotyczy. ;)

Hej Dziewczyny,
koralowa ogólnie wózek ok, tylko jak dla mnie czarny odpada...poza tym w moich terenach kółka by się nie sprawdziły;-) ale cena super:-) dobrze, że na szczepieniu było ok. Co do wprowadzania pokarmów, to z tego co pamiętam to cały czas byliście tylko na cycu, więc może najwyższa pora coś wprowadzić;-)
Przepraszam, że więcej się nie odniosę, ale Marcin mi nie pozwala;-)
Dziś kropi deszcz, więc spacerek będzie mniej przyjemny ale postaram się chociaż godzinę pochodzić:-)
Miłego dnia!Marcin | Galeria dzieci | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!
Agulek, mi ten czarny kolor nie przeszkadza. A kolka, fakt, male, ale wozek i tak bedzie tylko do podrozowania po galeriach. Bedzie caly czas w bagazniku auta, bo moj implast to tylko stelaz sie miesci. Na co dzien bediemy spacerowac w implascie wlasnie. :) No i od wczoraj maly zjada marchewke, ktora wprowazilam. :)

reklama
HEJKA!

Nie nadrobie Was niestety, nawet nie za bardzo moge poczytac!

Tesciowa sie sprawdziła na dyzurze z Alankiem, był grzeczny i nie płakał jej, mimo, ze jej miesiac nie widział i jak wychodziłąm to jeszcze spał wiec jestem dumna z mojego synka, ze nie jest mamin synkiem, bo w przypadku gdy ja wracam do pracy byłoby to uciazliwe dla wszystkich.
Wczoraj byłam cały dzień u mojej mamusi, aby Alan sie aklimatyzował no i było fajowo, był dosc grzeczny ładnie spał w swoim drugim łózeczku, bez jakis awantur usypiał, aby tak mu zostało!
A takto mam doła, bo jak patrze na tą pogode to mnie totalnie dobija!w mieszkaniu ciemnica... jeszcze idą mrozy!
Co do korzystania z kasy jako samotna matka to ja tez znam wieeele takich rodzin i bez problemu dostają!

ribko pięęękna waga, nasz pewnie tez cos koło tego, no za 2 tyg, sie dowiemy....ja tez od jutra przechodze na MM nr 2 , bo ma mniej kalorii wiec jak najbardziej wskazane he he !

Ja juz odliczam wyjscie do pracy i czasami sie ciesze,ze ide, bo mam dosc tej pory roku, a jak przyjdzie wiosna nooo ciepła wiosna to nawet jak M malucha przywiezie od mojej mamy po pracy to jeszcze na troszku na spacer bedzie mozna z nim isc, bo w końcu dzień bedzie dłuzszy!
No to sobie ponarzekałam, sorki, ale dzis egoistycznie poszło!

Ostatnia edycja:
Do góry