reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Madzia_83 - no u nas tez jest rozliczane 10tego.. i ja wlasnie nie wiem on dzis mi nic nie mowil a ja glupia nie zapytalam o to czy dostane pieniadze a co dotego to wlasnie moje zarobi przekraczaja 504zl.. tylko pojechalam sie dowiedziec czy cokolwiek mi sie nalezy i oni kazali wszystko zlozyc i wtedy rozpatrza..dla mnie to czarna magia pierwszy raz w tym jestem wiec wiesz :)

koralowa- no to chyba nie ma co zalatwiac chyba tych wszystkich spraw i sie trudzic skoro przekraczaja moje dochody tyle? Nie potrzebnie tam dzis chodzilam chyba..

reklama
gsc, zloz, moze akurat sie uda. :)

a ja wylicytowalam spacerowke. nowa, poekspozycyjna, za 380 zl (normalnie za 900). :) taka :) mojej mamie sie nie podoba :p ale mi bardzo :D
cosatto_diablo_pitch_e.jpg
diablobok.jpg
cosatto-diablo-pitch-.jpg

GSC jeśli nie masz ślubu ze swoim Mkiem to w świetle prawa jesteś "matką samotnie wychowującą dziecko" stąd możesz mieć dodatkowy zasiłek. Jeśli chodzi o sam zasiłek wychowawczy, to jeśli Ty idziesz na urlop wychowawczy to nie liczy się Twoja pensja tylko Twojego Mka i ją dzielisz w tym momencie na 3 i nie może ona przekroczyć 504 na osobę.
Tak wynika z tego artykułu
Zasiłek wychowawczy
A jeśłi chodzi o Twój urlop to musisz za niego dostać kaskę, żeby iść na urlop bezpłatny, Ty musisz złożyć o niego wniosek, więc byś o nim wiedziała wcześniej.

Koralowa, wózeczek super furka :-) Przez te płomienie przypomina mi stuningowane autko :-D

Ostatnia edycja:
GSC jeśli nie masz ślubu ze swoim Mkiem to w świetle prawa jesteś "matką samotnie wychowującą dziecko" stąd możesz mieć dodatkowy zasiłek.
z tego co mi wiadomo to to ukrucili. Bo wiele matek nie bylo zameznych a mialo dzieci i zyly w konkubinacie. albo mezati specjalnie braly rozwody z mezami, z ktorymi i tak pozniej normalnie zyly. teraz ponoc trzeba naprawde udowodnic, ze sie jest samotna matka.
Koralowa, wózeczek super furka :-) Przez te płomienie przypomina mi stuningowane autko :-D
No mi tez przypomina stuningowane, sportowe auto. :) dlatego mi sie spodobalo. No i za taka cene warto nie kupic. :)

z tego co mi wiadomo to to ukrucili. Bo wiele matek nie bylo zameznych a mialo dzieci i zyly w konkubinacie. albo mezati specjalnie braly rozwody z mezami, z ktorymi i tak pozniej normalnie zyly. teraz ponoc trzeba naprawde udowodnic, ze sie jest samotna matka.
Jak widać nie jestem na bieżąco ;-) Moja daleka kuzynka w ten sposób ciągnęła kasę od państwa z dobre 10 lat :-) a właśnie mieszkała normalnie ze swoim faciem:-) A swoją drogą, ciekawe jak się udowadnia że jest się samotną matką...?:-)

witajcie dziewczynki :-):-)

troszku mnie znowu nie bylo, ach nie mam nic na swoje usprawiedliwienie :no::-:)-( przepraszam...
u nas jakos leci, bylismy z Olivkiem na pobraniu krwi (chodzi o alergie). mam dziecko-skarb, pobieranie trwalo jakies 5 min, wbil igle i po kroplece zbieral do flakonikow, a Oli ani razu nie zaplakal, nic, zero :-D:-D. kochany moj :-):tak: teraz czekamy na wyniki. przy okazji go zwazylismy i uwaga wazy - 10,1 kg :szok::szok::szok:. zaczynamy sie troche ograniczac. przez ta rzekoma alergiie karmilismy malego Sinlacem (zawsze na sniadanko) i chyba to baaaaardzo pomoglo mu przytyc :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wczoraj znalazlam fajna lisze na stronie Hippa z alergenami. wyszukalam dwie kaszki, ktore sa bez mleka, kupilam i zrobilam mu na wodzie. dodoalam troszku deserku i ladnie zjadl :-):-):-) reszte deserku, dokonczyl po poludniu.
w poniedzialek przylatuje moja muska i jestem cala happy :-):-):-):-). ale sobie pogadamy, polazimy, pobuszujemy po sklepach, a przede wszystkim wyspie sie z M :-D:-D:-D

Lea - nam lekarz tez nie kazal przechodzic na mleko 2 (dopiero po 9 mcu), ale my wlasnie jestesmy w trakcie przechodzenia. 2 rozni sie od 1 iloscia potrztebynch witamin no i kalorycznie. co do glutenu wstrzymujemy sie do 8-9 mca.

buziam Was :-):-)

Hej Dziewczyny,
koralowa ogólnie wózek ok, tylko jak dla mnie czarny odpada...poza tym w moich terenach kółka by się nie sprawdziły;-) ale cena super:-) dobrze, że na szczepieniu było ok. Co do wprowadzania pokarmów, to z tego co pamiętam to cały czas byliście tylko na cycu, więc może najwyższa pora coś wprowadzić;-)
Przepraszam, że więcej się nie odniosę, ale Marcin mi nie pozwala;-)
Dziś kropi deszcz, więc spacerek będzie mniej przyjemny ale postaram się chociaż godzinę pochodzić:-)
Miłego dnia!

Co do głosowania, to nadal proszę o głosiki, pomyślałam, że do końca lutego pogłosuję, a potem pass. Dziękuję Wam wszystkim za głosowanie
Marcin | Galeria dzieci | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

witam i pozdrawiam wszystkie "stare",no i "nowe' sierpniówki.

z tego co mi wiadomo to to ukrucili. Bo wiele matek nie bylo zameznych a mialo dzieci i zyly w konkubinacie. albo mezati specjalnie braly rozwody z mezami, z ktorymi i tak pozniej normalnie zyly. teraz ponoc trzeba naprawde udowodnic, ze sie jest samotna matka. )
znam przynajmniej 3 przypadki,które nadal tak zyja i ciągna kasę,eh....zycie.
witajcie dziewczynki :-):-)

uwaga wazy - 10,1 kg :szok::szok::szok:. zaczynamy sie troche ograniczac. przez ta rzekoma alergiie karmilismy malego Sinlacem (zawsze na sniadanko) i chyba to baaaaardzo pomoglo mu przytyc :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wczoraj znalazlam fajna lisze na stronie Hippa z alergenami. wyszukalam dwie kaszki, ktore sa bez mleka, kupilam i zrobilam mu na wodzie. dodoalam troszku deserku i ladnie zjadl :-):-):-) reszte deserku, dokonczyl po poludniu.
:-):-)

No ładny,ładny klopsik;-)

Życze miłego dzionka.
Buuu...ja chcę wiosny,bo juz doła łapie przez ta zime i choróbska dzieci.Tyle ile tej zimy,to w życiu nie chorowalam.
Pa.

A swoją drogą, ciekawe jak się udowadnia że jest się samotną matką...?:-)
Nie wiem, nie powiem, bo mnie to nie dotyczy. ;)

Hej Dziewczyny,
koralowa ogólnie wózek ok, tylko jak dla mnie czarny odpada...poza tym w moich terenach kółka by się nie sprawdziły;-) ale cena super:-) dobrze, że na szczepieniu było ok. Co do wprowadzania pokarmów, to z tego co pamiętam to cały czas byliście tylko na cycu, więc może najwyższa pora coś wprowadzić;-)
Przepraszam, że więcej się nie odniosę, ale Marcin mi nie pozwala;-)
Dziś kropi deszcz, więc spacerek będzie mniej przyjemny ale postaram się chociaż godzinę pochodzić:-)
Miłego dnia!Marcin | Galeria dzieci | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!
Agulek, mi ten czarny kolor nie przeszkadza. A kolka, fakt, male, ale wozek i tak bedzie tylko do podrozowania po galeriach. Bedzie caly czas w bagazniku auta, bo moj implast to tylko stelaz sie miesci. Na co dzien bediemy spacerowac w implascie wlasnie. :) No i od wczoraj maly zjada marchewke, ktora wprowazilam. :)

reklama
HEJKA!

Nie nadrobie Was niestety, nawet nie za bardzo moge poczytac!

Tesciowa sie sprawdziła na dyzurze z Alankiem, był grzeczny i nie płakał jej, mimo, ze jej miesiac nie widział i jak wychodziłąm to jeszcze spał wiec jestem dumna z mojego synka, ze nie jest mamin synkiem, bo w przypadku gdy ja wracam do pracy byłoby to uciazliwe dla wszystkich.
Wczoraj byłam cały dzień u mojej mamusi, aby Alan sie aklimatyzował no i było fajowo, był dosc grzeczny ładnie spał w swoim drugim łózeczku, bez jakis awantur usypiał, aby tak mu zostało!
A takto mam doła, bo jak patrze na tą pogode to mnie totalnie dobija!w mieszkaniu ciemnica... jeszcze idą mrozy!
Co do korzystania z kasy jako samotna matka to ja tez znam wieeele takich rodzin i bez problemu dostają!

ribko pięęękna waga, nasz pewnie tez cos koło tego, no za 2 tyg, sie dowiemy....ja tez od jutra przechodze na MM nr 2 , bo ma mniej kalorii wiec jak najbardziej wskazane he he !

Ja juz odliczam wyjscie do pracy i czasami sie ciesze,ze ide, bo mam dosc tej pory roku, a jak przyjdzie wiosna nooo ciepła wiosna to nawet jak M malucha przywiezie od mojej mamy po pracy to jeszcze na troszku na spacer bedzie mozna z nim isc, bo w końcu dzień bedzie dłuzszy!
No to sobie ponarzekałam, sorki, ale dzis egoistycznie poszło!

Ostatnia edycja:
Do góry