reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

A co do strachów... :) Miałam isc na wizytę 1 lutego,pójdę jednak 28.01 bo zwariuję ;)
Też mam mieć przezierność badaną no i wszystkie inne pomiary. Brzuszek jest! :) Wywalony, widoczny, nawet rano po przebudzeniu widzę i nie mogę go "wciągnąć".

Sarka - WSPÓŁCZUJĘ! Dlatego właśnie chodzę do ginekologa prywatnie. Płacę za pełną wizytę (USG+badanie+ewentualne dodatkowe badania a'la cytologia) 80zł a za wizytę z usg bz badania gin. 50zł. Lkarz poświęca mi tyle czasu ile powinien. Pamiętam,że byłam raz u niego prawie godzinę w gabinecie (chociaż pacjentek na korytarzu mnóstwo) bo robił mi akurat pomiary w 20tc. Poza tym gdy usłyszałam w tej ciąży serduszko i się prawie popłakałam ;) to on był szczerze uradowany, naprawdę podzielał moje szczęście. Ech,uwielbiam swojego lekarza :))

reklama
Bylam dzisiaj u ginekologa i niestety moja ciaza obumarla. Jutro mam zabieg.
Zycze wszystkim sierpniowym mamom bezproblemowej ciazy i slicznych maluszkow.
Zegnajcie

heja, jak tam poniedzialek?
ja dzis wczesniej wrocilam, bo inni mieli poprawki z angola, wiec kazala zostac tylko im.

tak jak przewidzialam, oczywiscie na kolosie mialam mala zacme i zwalilam jedno zadanie :(. mam nadzieje, ze 4 bedzie mimo wszystko.

w ogole rano obudzilo mnie pieczenie w pochwie, a jak poszlam sie wysikac, to myslalam, ze umre z bolu. troche przeszlo, ale nadal boli. mam nadzieje, ze to nic powaznego, tylko jakies lekkie zmarzniecie.

Bylam dzisiaj u ginekologa i niestety moja ciaza obumarla. Jutro mam zabieg.
Zycze wszystkim sierpniowym mamom bezproblemowej ciazy i slicznych maluszkow.
Zegnajcie
Przytulam kochana.
A co do strachów... :) Miałam isc na wizytę 1 lutego,pójdę jednak 28.01 bo zwariuję ;)
Też mam mieć przezierność badaną no i wszystkie inne pomiary. Brzuszek jest! :) Wywalony, widoczny, nawet rano po przebudzeniu widzę i nie mogę go "wciągnąć".

Sarka - WSPÓŁCZUJĘ! Dlatego właśnie chodzę do ginekologa prywatnie. Płacę za pełną wizytę (USG+badanie+ewentualne dodatkowe badania a'la cytologia) 80zł a za wizytę z usg bz badania gin. 50zł. Lkarz poświęca mi tyle czasu ile powinien. Pamiętam,że byłam raz u niego prawie godzinę w gabinecie (chociaż pacjentek na korytarzu mnóstwo) bo robił mi akurat pomiary w 20tc. Poza tym gdy usłyszałam w tej ciąży serduszko i się prawie popłakałam ;) to on był szczerze uradowany, naprawdę podzielał moje szczęście. Ech,uwielbiam swojego lekarza :))
Ja też mój brzuchol nie ukryję. Jednak poprzednia ciąża zrobiła swoje i teraz dużó szybciej widać.
To malutko płacisz, ja płącę 200 za wizyte z usg

Przytulam kochana.

Ja też mój brzuchol nie ukryję. Jednak poprzednia ciąża zrobiła swoje i teraz dużó szybciej widać.
To malutko płacisz, ja płącę 200 za wizyte z usg

No właśnie udało mi się - a to jest ginkolog,który jest naprawdę dobry w swoim fachu i prowadził ciążę mojej mamy gdy byłam w brzuchu :p

ana_w jejku jak mi przykro ;o(
Życzę nam żeby te czarne scenarjusze już się skończyły i żebyśmy wszystkie dotrwały do końca !

Jeśli chodzi o rozstępy to ja nie miałam w poprzedniej ciąży, a brzuchol był duży bo aż 29kg na plusie ;o) używałam preparatu firmy GERBER dokładnie nie pamiętam jak się nazywał...
Ale wydaje mi się że to zależy od skóry, widocznie mam dość elastyczną...

reklama
dziewczynki
ja zmykam obiad robic:tak:bo moj mąż zaraz wróci z silowni.
byłam dzisiaj na zakupach i nie umiałam sie oprzec kapuście kiszonej :-D

Do góry