reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Oj Kochana masz chwilowy kryzys jak nic:tak:tez tak mialam ale juz przeszlo. Hm...moze sprobuj zielona herbate?cokolwiek nie zjesz jest zle?ja do niedawna nie moglam nic zjesc praktycznie:no:teraz dzidziolek tylko czasem na wedlinke pozwala:-Dmleka nie moge tknac:wściekła/y:produkt zakazany:baffled:
Krzynka mnie tez tak dopadalo po poludniu, jakiekolwiek mdlosci, a najgorsza byla ta sennosc:no:ale zauwazylam znaczna poprawe choc ze 3 tyg wstecz to byla tragedia:no:Zostalas ciocia:tak:Gratuluje:tak:

reklama
No tak ja to taki slabeusz jestem i latwo sie poddaje i doluje:sorry2: moze masz racje Kachaa maly kryzys mnie dopadl zrobie sobie dzisiaj chyba "wieczor roboczy" pazurki se malne,kapiel z pianka moze bedzie lepiej. ale dziewczyny a propo rozstepow to ja polecam olejek migadlowy jest lepszy od oliwki mi przynajmniej oliwka wysusza skore a po takim olejku jest bardzo dlugo nawlizona:tak:

O widzisz i od razu poprawia sie samopoczucie:tak:zrob cos dla siebie:tak:a na kapiel uwazaj zeby za ciepla woda nie byla, ja ostanio sie skusilam na ciepla wode choc uwielbiam goraca ale bylo bosssko:tak:a wcale nie musisz byc slabeuszem:no:po prostu gorszy dzien, nie ta dawka hormonow:tak:

Ostatnia edycja:
Mi jedynie oliwka nawilza dobrze skore ta dla dzieci z jonhsona:tak:balsamy nie dzialaja wcale a sporo juz uzywalam a skora dalej jak skorupa:no:oliwka jest wybawieniem:tak:

Witam sie po przerwie
Marc bardzo mi przykro .:-(
Tak jak pisalam w piątek mialam wizyte u lekarza jak zobaczył moje wyniki to się załamał mam bardzo zły mocz i z tad te okropne bóle bez pytania sie czy chce dostalam l4 i mnóstwo leków na zwolnieniu mam być do 5 a potem pewnie dalej chyba ze wyniki bede miala super do pracy zadzwoniłam w piątek powiadomiłam że jestem w ciąży i ide na zwolnienie mam nadzieje że bedzie dobrze .
Na wymioty dostalam torekan w czopkach wczoraj wziełam pierwszy raz i rano chociaż z tym miałam spokuj:-) pozdrawiam i miłego wieczorku

Ja tez bralam na pecherz furagine bo mnie bolal i nie mialam za dobrych wynikow, potem juz po 3 tyg oki a teraz zas mnie pobolewa i az sie boje nastepnego badania:baffled:Odpoczywaj sobie w domku:tak:bo z tym nie ma zartow.

Witajcie kobitki
Marc bardzo mi przykro.. po prostu brak słów
Fiufiu na szczęście najgorsze masz za sobą, dobrze, że wszystko już w porządku, leż, wypoczywaj a Twój luby niech teraz Ci usługuje hehhe
Kochane co do kupowania ciuszków, nie robię tego bo uważam, że los bywa okrutny, a nie chce potem łez wylewać nad kupionymi ubrankami. ok 25 tyg zacznę mini zakupy no i zaplanuję pokoik dla dziecka...
Szkoła rodzenia jak najbardziej...
Co do rozstępów, w młodości piersi wystrzeliły niespodziewanie do rozmiaru C no i pozostałością są rozstępy, które w sumie zaakceptowałam...jednak rozstępów na brzuchu nie przeżyję, od jakiegoś czasu czuję swędzenie na brzuchu więc smaruje się 2x dziennie mustelą i na wieczór oliwka w żelu johnsona..
Mam kochane jednak problem, pojawiły mi się czerwone swędzące plamki jedna jest 3cm, pozostałe maleńkie, na brzuchu i piersiach, zalewam się łzami i planuje wizytę u dermatologa...sama nie wiem czy przesadziłam z kremami, nie wiem co się dzieje:(
Z pozytywnych rzeczy, jutro upragniona wizyta i zobaczymy co lekarz mi powie,,,

Hej Dziewczyny, dawno mnie nie było, ale najbliższe kilka tygodni to będzie dla mnie trochę szalony okres. Co do Waszej rozmowy zgadzam się z Ehtele...

Chciałam Wam tylko powiedzieć, bo może nie wszystkie z Was wiedzą - jak będziecie u gina na wizycie to zapytajcie o pakiet informacyjny "Będę Mamą" są tam fajne publikacje, oprócz zwykłych dwóch lub trzech magazynów, a także próbki produktów: Musteli i Inki.

reklama
Hej dziewczyny jest to poronienie........tak więc Wam życzę Kochane Wszystkiego Najlepszego Zdrowej Ciąży i przede Wszystkich Zdrowych Dzieciaczków...
Będę Tu do Was zaglądać....Buziaczki dla Wszystkich i Dziękuję za to..., że byłyście i jesteście..
Bardzo mi przykro, życzę Ci ponownego, następnym razem szczęśliwego zafasolkowania, trzymaj się kobietko.....zaglądaj tu do nas i pisz jak się czujesz.... uściski
Nie pisałam kilka dni, bo byłam w szpitalu- pewnego, pięknego popołudnia poczułam,że mi coś cieknie po nodze- biegiem do łazienki, a tam majtki zalane krwią i jakieś wybroczny- no więc sipu w samochód i do szpitala. Od razu mnie przyjęli, zbadali i się okazało, że w ciągu 2 tygodni od ostatniej wizytu pojawił się w mojej macicy dość potężny krwiak (3na 3 cm), który to właśnie pękł i sączył się niemiłosiernie- jak się okazało, byłw tak "atrakcyjnym" mijscu, że nie zagrażał bezpośredniu dziecku. No i pozostało mi łykać luteinę i leżec...a dzisiaj mnie wypuścili. Oby już było dobrze :)
Boziu jak to dobrze, że to tylko krwiak, dbaj o siebie..
Już po wizycie.
Dzidziolek rośnie ma 2,55 cm, co wg usg potwierdza 9w3d (wiec ciąża trochę młodsza ze względu na późną owulacje- termin zostawiam bez zmian bo i tak będzie sie zmieniał)Serduszko bije 163/min .
Gratulacje kochana:)
Witajcie kobitki
Marc bardzo mi przykro.. po prostu brak słów
Fiufiu na szczęście najgorsze masz za sobą, dobrze, że wszystko już w porządku, leż, wypoczywaj a Twój luby niech teraz Ci usługuje hehhe
Kochane co do kupowania ciuszków, nie robię tego bo uważam, że los bywa okrutny, a nie chce potem łez wylewać nad kupionymi ubrankami. ok 25 tyg zacznę mini zakupy no i zaplanuję pokoik dla dziecka...
Szkoła rodzenia jak najbardziej...
Co do rozstępów, w młodości piersi wystrzeliły niespodziewanie do rozmiaru C no i pozostałością są rozstępy, które w sumie zaakceptowałam...jednak rozstępów na brzuchu nie przeżyję, od jakiegoś czasu czuję swędzenie na brzuchu więc smaruje się 2x dziennie mustelą i na wieczór oliwka w żelu johnsona..
Mam kochane jednak problem, pojawiły mi się czerwone swędzące plamki jedna jest 3cm, pozostałe maleńkie, na brzuchu i piersiach, zalewam się łzami i planuje wizytę u dermatologa...sama nie wiem czy przesadziłam z kremami, nie wiem co się dzieje:(
Z pozytywnych rzeczy, jutro upragniona wizyta i zobaczymy co lekarz mi powie,,,
Ehtele prawdopodobnie jest to alergia, ale jest mnóstwo chorób o podobnej etiologii, więc nie lekceważ tego i biegiem do lekarza.
Buziaki kochane
Rozalka gratulacje dla siostry
Gratuluję nowym sierpnióweczkom

Do góry