reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

widzę, że tu dziś cisza i spokój... wszystkie ciężarówki goszczą się i zajadają pyszności :-) ja uprawiam leżajsk... uporałam się dziś z Górą Prasowania Nr1 i odpoczywam :-D wcześniej też się gościłam - a co!:blink: pamiętacie, mówiłam, że nie mam już mdłości - żartowałam... dziś przylazły znowu... bleeee:sorry2::dry: no cóż... liczę na to po cichu, że te odmienne w porównaniu do tamtej ciąży nastroje to na dziewczynkę ;-);-);-);-)

reklama
Ja tez uwazam ze rozstepy sa sprawa genetyczna, rodzajem cery. Ja nie mam ani jednego rozstepu po zadnej z ciaz, chociaz niewiele uzywalam kremow- w kazdym razie nie regularnie i zaraz po porodzie przestalam uzywac- chociaz z drugiej strony mam sklonnosc do suchej cery. Jednak jest jedna rzecz ktora nie ominela mnie po mojej 1-szej ciazy- mialam wtedy 21 lat, dziecko jak pisalam urodzilam w 22 tyg. i lekarze powiedzieli ze napewno nie bede miec mleka, z tego powodu nie podali mi nic na powstrzymanie laktacji. Po 4 dniach w szpitalu ani kropeli, aw piaty dzien w domu wielki nawal, cyce jak przepapowane pilki, niesamowity bol, dalam rady z pomoca meza i mamy ktorzy ciagle mi je masowali a mleko tryskalo pod niebiosa:))) Udalo sie bez brania lekarstw , bez antybiotyku, bez rzadnych zastojow ale wlasnie dostaly pamiatkowe rozstepy, ktorych nie moge sie pozbyc:(((

Ostatnia edycja:
Witajcie mamuski! no ja juz nie moge :no::-( ile to jeszcze potrwa te mdlosci i wymioty mnie wykanczaja nigdzie nie moge sie ruszyc jak tylko troche pochodze to odrazu lece do "pani muszelki":baffled: przez to jakas taka przygnebiona jestem humoru brak ryczec mi sie ciagle chce sil nie mam na nic... o pysznosciach to ja moge tylko pomarzyc:wściekła/y::no:

Marulka a kalendarz chinski poszedl w ruch?:-Dmoze Ci cos podpowie?ze mna i moimi bracmi sie sprawdzilo ale moze to przypadek:-pJak nie to czekam uparcie na dziewczynke:-D

Musisz jeszcze Lea poczekac kapenke a na pewno sie unormuje:tak:ja na szczescie malo mialam spotkan z muszelka ale zgaga dalej jest i zaparcia jak nie wiem co:zawstydzona/y:nic nie pomaga na mdlosci?sok z kiszonej kapusty, krakersiki z rana przed sniadankiem, mniejsze posilki?mi mandarynki pomagaja na przyklad ostatnio jak cos tam nie tak jest:tak:
Ale dobrze Cie rozumie- tez przerabialam ciezki okres: chory pecherz, biegunka na przemian z zaparciami, bol glowy i to przed wigilia....To byl kryzys a teraz do niektorych rzeczy sie przyzwyczailam o ile sie da:)

Ostatnia edycja:
Witam nowe sierpniówki - fajnie że jesteście.
Rozalko - moja siotra urodziła dziewczynkę 15.01 :-) Wczoraj byłam w szpitalu oglądać- jest cudna :tak:
Lea - u mnie w sumie mdłości nie ma (jeszce?). czasem, sporadycznie zaczyna mnie mulić popołudniu no i czasem kręci mi się w głowe. Za to zaczęłam być okropnie senna, nie wiem jak będę w pracy funkcjonować...
Marulka - wszystko możliwe. Moja siostra 1 ciąże pzreszła bez mdłości - chłopak. W tej miała okropne mdłości (czasami nawet w nocy) no i urodziła dziewczynkę :)
No, ale każda ciąża jest ponoć inna...

Musisz jeszcze Lea poczekac kapenke a na pewno sie unormuje:tak:ja na szczescie malo mialam spotkan z muszelka ale zgaga dalej jest i zaparcia jak nie wiem co:zawstydzona/y:nic nie pomaga na mdlosci?sok z kiszonej kapusty, krakersiki z rana przed sniadankiem, mniejsze posilki?mi mandarynki pomagaja na przyklad ostatnio jak cos tam nie tak jest:tak:

oj Kachaa ja juz wszystko sprawdzilam jedyne co mi jeszcze w miare pomoglo to herbata ze swierzym imbirem "paskustwo":sorry2: ale w pewnym momencie zapach tej herbatki odrazu popedzil mnie do muszelki hahhaha no i musialam zrezygnowac.:-( mnie najbardziej deprymuje to ze nic nie moge zrobic sil mi brakuje!!! Dajcie mi tu tego kto powiedzial ze ciaza to najpiekniejszy stan w zyciu kobiety:wściekła/y:

reklama
Po prostu jak ktos juz slusznie zauwazayl ta kobieta jest w ciazy w 8 tyg a te rozstepy ma po poprzedniej ciazy. Biedna:-(Ja bede miala traume na poczatku jak cala bd w rozstepach ale pewnie mi przejdzie:-DBardziej jakos to przezywam bo 1 dziecko i nie wiem co mnie czeka:no:A swoja droga Aga to masz super jak w miare udalo Ci sie wrocic do formy i jak dobrze pamietam nie masz tylko 1 dziecka?

Do góry