reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

witajcie mamuski ... dawno mnie nie bylo gdyz sie przeprowadzilam a tu niemam neta ale jak bede u mojej mamy to czasem dam o sobie znac ... u mnie wszytko oki wczoraj bylam z Agatka na szczepieniach wazy 6 kg fakt po wszytkim usnela ale za to w nocy goraczkowala miala 39 st tak mi bylo jej zal ale juz dzis czuje sie znacznie lepiej. Nadrabiac was nie bede bo i tak mi czasu zabraknie ... zycze wam wszystkiego naj naj trzymajcie sie odezwe sie na pewno :)

reklama
Heja . My wrocilismy ze zdjecia szwow. Jutro neurolog i masaze. Jeszcze proboje od 2 dni dodzwonic sie do przychodni zarejestrowac siebie do gina i malego na kontrole bioderek.... Ogolnie nocka srednia Mek w Polanicy zdroj bo jehal zawiesc ciotke do senatorium wiec siedzimy sami:(

Rozalko mój tez ssie kauczukowego tzn. próbuje ssac:baffled:
Lea moje dziecię nie ma żadnych uczuleń, a kaszkę mannę (ten gluten) chyba mozemy zacząć podawać od 6 m-ca tzn. jedną łyzeczkę w mleku lub w zupce ze 2 x w tyg. ale jeszcze sie upewnie u mojej dr jak to ma wyglądac:tak:
Pati wszystkie nasze dzieciaczki teraz sie bardzo slinią ( bo slinianki wiecej produkują) i gryzą rączki, taki etap mają, a zębole mogą byc o wieeele później;-)
riba jak tam okna juz masz??? współczuje tego sprzątania:baffled:.... dzis znów mam suflet na obiad:-p czyli sie obeżrę:-p
Urszulko fajnie, ze juz masz chrzest z głowy i ze doszliscie do porozumienia z M, pewnie to przed tym swiętem była gorąca, napięta atmosfera:confused:
agulek podziwiam spacery w deszcz ja uwielbiam wychodzic z małym natomiast nie cierpię deszczu:baffled::no:
andzia dzięki za link co do glutenu,.... powodzenia na USG;-)
Ciamajdko ahahha ale dobre:-D:-D Ty to jestes artystka nasza:-)
Luizko czekam na relacje co mówił neurolog! pytałam czy masz jeszcze jakies rehabilit. z maluszkiem????

A my wrócilismy z rehabilit. ale nie było dzis cwiczeń, bo udało nam sie załapać do okulisty , bo cos mi sie wydawało, ze Alankowi oczko ucieka, ale miał badanie i dr mówi, ze wsio dobrze, ale zeby przyjsc jeszcze za 3 m-ce do kontroli. Wizyte załatwiła mi nasza pani rehabilit. bo na ten rok to nie ma szans sie dostac do specjalisty, a ona mi w 5 min. wizyte załatwiła:szok: musze jej jakąś bombobierkę kupic i podziękować:-)
Maluszek spi juz 2 x po tym badaniu bidulek, ale przecież to tylko dla jego dobra było i zresztą zapomni:sorry2:!

Bombusiu- Tak mamy rechabilitacje tylko ze teraz przerwa 3 tyg w vojty ale masaze juz jutro zaczynamy:) btez musze sie zarejestrowac do okulisty sprawdzic czy ok jest bo u takich dzieci jak Piotrus czasto sa problem,y z zezem

Ostatnia edycja:
Witam mamuski, dzisiaj jestem wykonczona mlody jak obudzil sie przed 9 rano to pospal w ciagu dnia moze 40minut :szok: marudny przez caly dzien byl:-( ale juz od 19.30 spi nawet nie beknol sobie po mleku no a ja padam doslownie :baffled: ide zaraz lulac.

Ehtele no kochana witaj ;-) teraz to nam czas leci :tak:maluszki rosna w oczach a nie tak dawno odliczalysmy dni do porodu . Kazdy dzien przynosi cos nowego i niesamowite jak te szkraby sie szybko zmieniaja!:-D odzywaj sie mamuska czesciej!!

Andzia to cudownie uczucie jak maluch tak sie smieje glosno, my ostatnio jak szykowalismy mlodego do kapieli wyglupialismy sie przed nim to wlasnie tak sie rozesmial glosno ja poplakalam sie ze smiechu:-D:-D:-D:-D Dzieki za link na temat glutenu;-)

Bogusia oj to mialas nocke, ale najwazniejsze ze juz wsio ok z malutka:tak:

Agulek my tez chodzimy na spacerek czy pada czy nie spacerek jest codziennie:-)

Bombusiu dziekuje za odpowiedz jesli chodzi o ten gluten;-) ale wlasnie zapytaj jeszcze pani dr.

Riba no ja ci serdecznie wspolczuje z tymi oknami, ale teraz macie nowki nierdzweki :-D i na pewno bedzie cieplej przez to :tak: no a jesli chodzi o te zupki i papki dla maluszkow w sklepach to tego jest tyle na polkach ze oczy bola hihi wszystko przed nami bedzie wesolo.

Witam się wieczorkiem :)
My dzisiaj po szepieniu, było b.wesoło, czekaliśmy w kolejce ponad 2 godziny, na szczęście mały był cierpilwy i mnie oszczędzil w tej poczekalni. Tylko przez ten tlok jestem niezadowolona, bo lekarz się spieszył, pielęgniara poganiala i nie mogłam spokojnie o wszystko wypytac więc czuję niedosyt. Zważyła tylko, zmierzyla zajrzała do gardła i tyle, 5 min. i po wizycie. No nic najważniejsze, że już po.

riba trzymaj się z tym sprzątaniem, szybko się uporacie i będzie miodzio w domku :), a rzeczywiście wybór jedzonek jest ogromniasty, ja też chciałabym podac coś konkretniejszego ale wstrzymam się do 4 mca.

urszulka zazdroszcze że już masz z głowy chrzciny, my jeszcze nawet nie myślimy. Po pierwsze z powodu tego ,że nie możemy dojś z m do porozumienia w sprawie chrzestnych, a po drugie to mamy na głowie tyle że tak naprawdę o chrzcinach nawet nie ma kiedy pomyślec spokojnie. Ciekawe czy naprawdę coś się dzieciom odmienia po chrzcie?? Jeśli tak to mam nadzieję, że tylko na lepsze..

Ehtele dzieci tak szybko rosną.. juz mi było szkoda, jak patrzyłam dziś w przychodni na te miesięczne szkrabiki, juz nie pamiętam jak miś był taki mały, a to było tak niedawno.
Mam do zrzucenia jeszcze z 10 kg, minimum tyle żeby zmieścic się w ciuchy do pracy, bo ta już wielkimi krokami się zbliża :(( no a czuję się jak bania.

Bombusia, agulek80 Ja też nie moge w domu siedziec, codziennie na spacer obowiązkowo. Dla małego no i dla siebie bo mam z tego ogromną przyjemnośc, zwariowałabym w domu. Wychodze z moim misiem na 2-3 godzinki i wtedy czuje sie świetnie, gorzej jak nie możemy wyjśc - wtedy dól :( całe szczęście do tej pory mało było dni kiedy nie wyszliśmy. Boję sie tylko troszkę jak to będzie niedługo, mam nadzieję, że nie będzie zimy stulecia i nasze dzeciaczki będą mogły dużo spacerowac.

andzia1987 mój dzidziuś dziś marudzil, wtedy wziełam go do góry i leciutko podrzucalam, a on wtedy właśnie bezpośrednio z ryku przeszedł w taki głośny śmiech :) to było boskie, na początku nie wiedziałam co on wyprawia ale ten śmiech był cudny :))
No niestesty mały też ostatnio jakoś gorzej zasypia, nie wiem czy on juz cwaniakuje, czy coś mu jest, czy poprostu nie może zanąc, bo ząbki powiedziała dziś doktor, że jeszce nie wyłażą.
My już kontrolowaliśmy bioderka, nie musimy pieluchowac, chyba, że jak kładę na boczku na noc. Ciesze się bo wkurzala mie ta bambaryła między nogami u małego.

bogusia007 mnie też czeka przeprowadzka, właściwie to powinnam już się pakowac, ale odwlekam to jak mogę ehh.. z uporządkowanego jako tako życia z maluszkiem w nieznane... oby jakoś się ułożyło, pocieszam się, ale nie wiem jak to będzie. Mały dzisiaj też szczepiony, oby przetrwał nockę spokojnie, a waży 7300 - kloc kochany.

luizka4don trzymaj się nasza bohaterko :))

Lea28 ja też jestem często wykończona w dzień, szczególnie jak zostajemy sami. Natomiast najgorszą zwałkę mam codziennie w czasie ubierania małego w piżamki po kapieli. To jest jakiś obłed, bo on praktycznie codziennie drze się przy tym jakby go obdzierali ze skóry, caly blok wie, że u nas kąpanie szkaraba. Dramat ;)

koralowa :) każdy dzień pełen niespodzianek, a mnie zakoczył dzisiaj mój mąż, który po raz pierwszy przebrał pieluchę swojemu synowi, dodam, że ta pielucha była z potrójną musztardą! :) niesamowite wydarzenie do zapisania w pamiętniku.. ;)

Pajka witaj !! Widzę dzisiaj urodziny Sebusia :)

weroneczka trzymaj się, będzie dobrze, na pewno ogarniesz temat :)

Dziewczyny jestem ciekawa, czy jest jeszcze jakaś, która nie dostała okresu po porodzie. Ja do tej pory nie miałam i zastanawiam się ile jeszcze będę czekac, hmm.. w sumie to już chyba powinien byc.

Pozdrawiam Was cieplutko i życzę dobej nocki:)

Ostatnia edycja:
reklama
andziu - a no dalej masakra remontowa:wściekła/y::wściekła/y: caly remont ma sie skonczyc okolo maja :szok::szok: bo duzo rzeczy chca robic - nowe okna, drzwi balkony, ocieplanie bloku, zsyp, winda, nowa klatka, takze ogrom tego. rzeczywiscie ciekawy te artykul o glutenie. wydrukuje sobie i pokaze mojej poloznej. zobaczymy co powie. :-)
bogusiu007 - witaj kochana :-) zagladaj kiedy mozesz:tak: no i gratuluje mieszkanka - nie ma to jak na swoim
Lea - oj jest cieplej :tak::tak::tak: i ladniej - wiadomo, ale Mieta pojdzie do gory o 70 euro i to juz w ogole mi sie nie podoba :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Misssi - oj ta polska sluzba zdrowia :no::no::no: narobia terminow i potem sie spiesza - nie cierpie czegos takiego. ilosc, ilosc i jeszcze raz ilosc, a gdzie jakosc??:wściekła/y::wściekła/y:
ja juz mialam 3 @ po porodzie :-)

Do góry