reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
A zapomniałam sie pochwalic że dzis mam pierwszy wychodny wieczór od urodzenia Mai ide do koleżanki na piwko i ploty :tak::-Di o dziwo to mój M mi zaproponował że moge iść a on zostanie z dziecmi :szok:,

witam.
Mama Aneta no i super powiedzialaś,coza palant.
no i miłego wieczorku.Zazdroszczę.
navijka przetwory z dyni,wow,moja mama to pikle z dyni kiedys robila,pychotka.Powodzenia,
weroneczkajak ja gdzieś wyjeżdzam nawet na jeden dzień,to mam pełno "bambetli",a co dopiero na kilka dni.:tak:

a ja zmykam do łzeczka,bo mój synek wstaje nawet przed 5.00,a wtedy Hanutek tez sie wierci,no i nie pospię.:-)

hej dziewczynki :-)
u nas dalej remonty, halas nie do wytrzymania, wiec spacerujemy na okraglo :) mam nadzieje, ze w tym tyg najgorsze prace juz skoncza, chociaz calkowity koniec planuja na maj :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
weroneczko - my pojechalismy do mojego taty w sobote, a wracalismy w niedziele, toreb mielismy jak na dwa tyg :-) a ja bardzo lubie sie pakowac, niekoniecznie rozpakowywac, ale za to KOCHAM prac :-D:-D:-D
nie kochana, nic nie bralam. tak jak w ciazy dbalam o siebie baaaardzo tak teraz olalam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
fiuu, urszulko, kassiu, magda.wu - ja tez kocham lumpeksy, pchle targi i ebay!!!!!!!!!!! moj Olivek ma 10% nowych ciuszkow - i to przewaznie prezentow, reszta uzywana :-)
navijko - w Niemczech tez nie bardzo sie to swieto obchodzi
Mama Aneta - BARDZO DOBRZE POWIEDZIALAS!!!! gnojstwo :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: baw sie dobrze :-):-):-)

biedna Luizka i jej Piotrus. :( Zal dziecka. Jak przeczytalam o ogoleniu glowki i o tym, ze ma byc tyle czasu glodny (i byl glodny!) to az mi lzy w oczach sie pojawily. :( Biedne dziecko. :(

Bombusiu, pielegniarka srodowiskowa? Wow. Mam nadzieje, ze sie zapowiedziala wczesnij. :p Do mnie czasem polozna zwykla zachodzila, nie uprzedzajac wczesniej. Ale traf chcial, ze wczesniej zawsze posprzatalam, jakos tak intuicyjnie, hehe. ;)

U nas chyba skok, bo maly marudzi strasznie. Na szczescie nie pokrylo sie z kryzysem laktacyjnym. Na to akurat nie mam co narzekac, bo pokarmu to mam az nad to. :p A jutro Karolek ma imieniny. ;) Mam juz dla niego prezent - maskotke zabe ze sznurkiem w tylku, za ktory sie pociaga i zaczyna grac kolysanka. :) A tez jutro mija 6 lat odkad sie z M poznalismy. ;)

Urszulko - czemu źle jak używane?, jak ładne to fajnie, a używane też potrafią być w dobrym stanie, a teściówka niech się wypcha:-p ; sama też od niedawna wyszukuję takie okazje dla małego, np. dziś kupiłam śliczne spodnie jeansowe tylko za 6 zł :-)
magda.wu - żartujesz??? podniosą VAT na dziecięce akcesoria? przecież to i tak teraz sporo kosztuje? swoją drogą nigdy nie mogłam zrozumieć czemu taka mała bluzeczka (mało materiału) kosztuje więcej (albo tyle samo) niż taka dla mnie:wściekła/y:
Luizka - trzymamy kciuki całą rodzinką za Piotrusia
Bombusiu - u nas też położna była tylko raz i to dopiero jak mały miał 4 tygodnia, od tej pory cisza:dry:
kiniusia - witaj!!! fajnie że zaglądasz do nas, pisz co u was częściej:-)
navijko - gratuluje skończonych problemów brzuszkowych, no i fajnie że śpi w nocy ładnie, ooo jaka porządna pani domu - przetwory robi ;-)
MamaAneta - gratuluję opier*&%^* faceta, też mnie wkurza takie bezmózgie podejście:wściekła/y:; miłego wolnego wieczoru :-) ciekawe kiedy mój M mi zaproponuje takie luzy:confused::sorry2:
Misssi - witaj, napisz coś o sobie
A u nas dziś dzień w komplecie bo M miał wolne, co prawda trochę kursował i załatwiał ale większość część dnia spędziliśmy wszyscy razem :-) Uwielbiam takie dni i szkoda że nie mogą zdarzać częściej... Ważyliśmy dziś małego - ma dokładnie 5350 g - moje słoneczko kochane. Właśnie tatusiowi udało się go uśpić. Wczoraj ja usypiałam bo tatuś nie dał rady ;-) Mamusia uśpiła i dziecko i siebie:-D
Spokojnej nocki dziewczynki
Edit - mam jeszcze pytanko, czy któraś z mam nie je nabiału bo szkodzi jego dziecku? i jak u waszych maluszków objawia się nietolerancja mleka?

Ostatnia edycja:
mój synek wlasnie dziś konczy 3 miesiące, to moje pierwsze dziecko. czekaliśmy na nie prawie 4 lata, było ciężko ale teraz jest super. Poza tym podobnie jak u was, problemy ze spaniem, brzuszkiem już za nami,a każdy dzień z maleństwem przynosi nowe doświadczenia.

reklama
Missi witaj :-)

a mój szkrab dopiero usnął, bo do późna mieliśmy gości a potem już usnęła i babcia weszła - kaszlneła sobie i trach jak mała się wystraszyła, no makabra nawet cyc nie pomógł ale mocno przytuliłam i usnęła.

Do góry