reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

reklama
witam sie
jestem troche podlamana :(
ogólnie to tak pani doktor przebadała Sebka i powiedziała, ze infekcji nie ma, ale dała skierowanie na badanie moczu na szczescie mielismy mocz wiec nie było problemu - jutro wyniki.
Co do kup to powiedziała, ze mamy obserwować, dopóki przybiera na wadze (waży teraz 5050 g) i nie ma krwi i sluzu w kupce to jest ok. Kupe zobaczyła bo Sebek walnąl u niej w gabinecie :p powiedziała, ze nie wyglądas ona zbyt dobrze, ale tez nie tragicznie. Kolejny raz mamy odroczone szczepienie.
No i pani doktor sie nie podobało, ze mały leżąc na brzusiu nie podnosi główki. Wiec dała skierowanie na usg główki :(
czy któraś z Was to miała?? w jakim kierunku jest to robione dzieciom??
Ogólnie mam dzisiaj zły humor:(

Wszpolczuje nieprzespanych nocek dziewczynki
U nas Kacperek jadł wczoraj o 20, potem o 1:20 i o 5:45 i potem 8:20 więc noc zaliczam do wyspanych..

Pajko powodzenia u pediatry, uu doczytałam.. a moze to taki dzien, Sebuś w ogóle nie podnosi główki jak leży? mój Kacperek to aż sie wścieka jak go na brzuszek kłade.. i cały czas ma uniesioną głowe chyba z tej złości, teraz musze kontrolować bo wydaje mi sie ze przerwaca się tylko na jedną strone.. u mnie wizyta jutro u pediatry i jutro także drugie usg bioderek:-)

Ciamajdko ja mój pierwszy @ po porodzie miałam 16 dni, teraz jest znów.. fakt ze pierwsze 3 dni to ze mnie leci właśnie jak zarzynanej świni.. ale na szczęście nic nie boli i oby tak zostało:-)

Ostatnia edycja:
pajkoo Nikola tez nie zawsze podnosi glowke- ale jak podnosi to tylko tak delikatnie a nie tak jak dzieci niekorych dziewczyn. puki co sie nie martwie bo podobno dzieci maja jeszce na to czas. ja mam wizyte za 3 tyg i wtedy sie zapytam. puki co nie panikuje. a sebek w ogole nie podnosi?

mala znowu przysnela, zrobilam obiad i jestem po wizycie kolezanki. teraz jak sie obudzi to jedzonko i na spacerek idziemy chociarz strasznie mi sie nie chce. rano wyskoczylam z mala tylko na chwile do sklepu po jakies ciastka i mala strasznie wyla pzrez cala droge. mam nadzieje ze teraz bedzie lepiej.

Witam.
Poczatek tygodnia jak zwykle ciężki. Weekend minął pod hasłem Kolejny Kryzys Laktacyjny.

Zwariować można i jestem na skraju wykończenia, ale walczę, jak długo jeszcze nie wiem, na razie kropli sztucznego nie podałam, ale nie wiem ile jeszcze dam radę. Się zobaczy.
Synio udaje że śpi, więc pewnie długo nie popiszę.

Pajeczko i jak z kupkami? Wiesz u mnie było podobnie, ale odstawiłam tylko czyste mleko i przeszło, pozostały nabiał jem i jest ok. ciekawe jak u Was? I czy to sa objawy jakiejś alergii czy poprostu lekka nietolerancja białka mleka krowiego.

Bombusiu no to wczoraj odpoczęłaś, zazdroszczę tych wodnych szaleństw i też bym tak chciała. Ale po pierwsze chętnie poszłabym z mężem a nie mamy z kim małego zostawić a po drugie wstydze się rozebrać, gruba jeszcze jestem i te rozstępy. Wrrrrrrr. A Ty jak??

kassia181 super naklejeczki, też musze wreszcie przykleić bo czekają juz na półce kilka tygodni. U Ciebie efekt super wyszedł i mała pewnie zachwycona będzie.

riba masz może konto na chomiku? Tam są wszystkie książki Dukana, łącznie z tą o jadłospisie. Polecam.

panienko kochana u mnie z mlekiem to samo, tylko siąść i płakać. Też mi mały płacze przy cycu bo glodny a tam pustki i się wścieka, takie błędne koło, więc Cię rozumiem ale sama nie wiem co poradzić.

magda.wu a może macie jakiś skoczek rozwojowy? poza tym jak mój tak rzuca tymi rękami i nogami to najcześciej jest zmęczony i nie może zasnąć, więc go skrępuję pieluchą, wkładam w rożek i usypiam. Spróbuj może Twój po nieprzespanej nocy też ma nadmiar wrażeń i nie umie sobie ze swoimi kończynami poradzić.

Przerwa ...
Mały wstał, najedliśmy się i zaliczyliśmy godzinny spacer a teraz Niuniuś śpi w nosidełku przy otwartym oknie.

Ciamajdko skoro było jakieś tuli-tuli to mam rozumieć że jakiś postęp w relacjach z T? Mało coś z nami piszesz. Mała Cię absorbuje czy raczej nie masz humoru?

Dzięki za linka do bloga polianny, już widziałam ten filmik bo sledzę jej bloga regularnie. Super jest!
Ejjjjjjjj ale dlaczego polianna już z nami nie klika? Coś się stało?

Pajko usg główki mieliśmy robione i polegało na zbadaniu przez ciemiączko budowy mózku, rozkładu komór itp itd. Nie wiem tylko co usg główki może mieć wspólnego z niepodnoszeniem głowy. Byłabym skłonna stwierdzić że unoszenie głowy to problem mięsniowy ewentualnie mięsniowo-nerwowy. Myślę że będzie ok. Mój tez mało podnosi, ale daję mu czas jeszcze, zresztą nienawidzi leżeć na brzuszku.

Dużo mam roboty dzisiaj, dokończe to zlecenie dzisiaj i trochę kaski wpadnie, ale to już ostatni raz, bo nie jestem w stanie przy moim absorbującym dziecku robić wszystkiego naraz. Bo co mi z tej kasy (zresztą nie kokosy bo tylko 200 za kilkanaście godzin roboty) a dziecko niedopilnowane.

Poza tym mocno zastanawiam się nad porzuceniem karmienia piersią, ale o tym na laktacyjnym.

Miłego dnia babeczki.

P.S. A gdzie nasza milusia?

Ogólnie Sebek podnosi główke tylko tak leciutko bo jest bardziej zajęty muldaniem kocyka niz podnodzeniem główki :p
ale jak jest np na moich rękach to normalnie trzyma sobie główke i ogląda i trzeba mu tylko asekurować. Ale i tak mi jakos tak źle :(

weroniczko no cos Ty wiesz jakie tam na basen "sztuki" kilogramowe przychodzą???:szok: ja przy nich to "szprycha" jestem:-D :sorry2:, a tak poważnie to mam porządny kostium "SPEEDA" za całe 80 zł se kupiłam , bo mnie siostra wczoraj zmobilizowała, ze chodze w "dziadoku" :-pi jak to usłyszałam to w 5 min. kupiłam no i on mi skrupulatnie zakrywa moje rozstępy na brzuchu:tak:...a tam na basen przychodzą ludzie w najrózniejszym wieku nawet około 60- tki, także "luz-bluz"....polecam, a malucha do babci:happy2:

Pajeczko - kochana nie martw sie. zobaczysz wszystko bedzie dobrze. kladz Sebusia na brzuszku i cwicz z nim. nasz tez tego nie lubi, ale na sile go czasami klade. pkazuj mu jakies zabawki, nawiazuj kontakt wzrokowy, przyloz lusterko. a to przeswietlenie glowy naprawde dziwne. szybciej powinnas skierowanie do neurologa dostac.
najwazniejsze ze maly przybiera na wadze.

weroneczko - nie mam konta na chomku ale zobacze o co tam chodzi :) dziekuje :-) co do mleczka, walcz kochana, ale jak masz sie bardzo meczyc i ma Ci to na psyche wchodzic to modyfikowane tez jest oki. najwazniejsze abys i Ty i synus dobrze sie czuli. nasz od 2 miesiecy na modyfikowanym jest i jest dobrze :-)

Bombusiu - przyjedz do niemiec :-) tu sa dopiero "sztuki" na basenie. tak jak piszesz, ja jestem miss swiata przy nich hehe. ale podziwiam za to, ze sie w ogole nie przejmuja i korzystaja z basenu

Czesc Kochane Mamusie. Ja znowu przelotnie. Dziekuje za odpowiedzi do mojego poprzedniego pytania. Jesteście kochane i mnie uspokoilyscie:)
A teraz w srode mamy szczepienie. Za tydzien do neurologa i Usg bioderek. No i 5 listopada do szpitala:( Moja kochana Oliwka bedzie miała zabieg :( przez to ropiejące oczko. Dziś bylismy u okulisty i niestety jak nie pomagają kropelki ani nic to bedzie miala zabieg:( Znieczulenie miejscowe. :( Zapchane ma kanaliki czy coś.. Boze boje sie bo nawet nie wiem jak to bedzie wygladalo...Bedziemy w szpitalu na pare godzin po zabegu z małą:(

reklama
Czekoladka , a po co idziecie do neurologa????
A zabiegiem sie nie martw, mojej koleżanki dziecko tez miało przepychane kanaliki, bo nie pomagały żadne leki i wszystko pieknie teraz wygląda, oczka zdrowe, bedzie dobrze:)

Do góry