reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

hejka.

my tez po szczepieniu 5w1 Infanrix: malunia płakusiała tylko chwilkę przy wkłuciu i miała taka obrazona minę i podkówkę, że wymiekam.
Waży 6kg bez 5 g . Pediatra była pod wrażeniem ze tak na cycku ładnie przybiera.

Kupki dalej co 2-3 dni, chociaz juz dwie były, co dnia. ale nie chce zapeszac. ale wtedy specjalnie najadłam sie róznych owoców : gruszka, jabłko, winogrona, brzoskwinia. wczesniej tylko jabłko jadłam, wiec moze to pomogło.
juz dwa razy z rzędu mała w nocy budziła sie tylko ok 4, (7h snu !!!! jupi) i potem o 7. ale dzisiaj znowu ok 1 i 5. Więc za szybko się cieszyć. ale nie jest żle.

śmieje się na zawołanie:
DSC06763.jpgDSC06700.jpg(Zobacz załącznik 290408DSC06517.jpg a to obecny kombinezon.. juz z niego wyrasta.. kolejny mam taki zimowy.. ale śnieg ma byc szybko w tym roku wiec zonaczymy

i juz płącze wiec musze konczyc

Załączniki

• DSC06523.jpg
    DSC06523.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 36
reklama
Jeju jak mnie się nie chce sprzątać, sprzątam sprzątam i nic nie widać potykam się stale o te same rzeczy.....

Andziu no tak to bywa po tych szczepieniach, marudzenia itp...ale mamusiny cyc jest lekiem na wszystko:)

Ehtele ja noszę soczewki, to znaczy na jedno oko bo mam astygmatyzm i też kiedyś zamówiłam kolorowe i powiem CI, że mnie wystawał obszar zmiany koloru i dziwnie to wyglądało:) CO do firmy to DArek planuje, żebym otworzyła gabinet z laserem i innymi urządzeniami, ale kurcze ja wolę z dzidziulkiem w domciu....ale jeszcze zobaczymy:)Kombinezon superancki. Ja zamrażam mleko w pojemnikach małych - plastikowych na żywność...

Kassia181 nie denerwuje się w ogóle:) jak zacznie płakać to mogę zawsze wyjść na zakrystie, nie ma czym się słonko przejmować, bardziej się denerwuję, że nie zdążę tego wszystkiego posprzątać i przyszykować:D:D:D

Navijko trzymaj się cieplusio...i szybkiej naprawy kompa

Luizka4Don oby z maluszkiem było wszystko w porządku...mam nadzieję, że tak będzie...

Koralowa kombinezonik fajowski:)

Pajeczko gratuluję wizytki:)

Bombusiu świetny kombinezonik:) współczuję tych nawiedzonych lokatorów...masakra

Mirianna K śliczna dziewczynka...

kassia181 ja również mam lenia totalnego - w zasadzie z niczym się nie wyrabiam, w mieszkaniu syf...obiad na szybko albo wcale...muszę się wziąć za siebie bo z organizacją u mnie licho...współczuję mamusiom z dwójką dzieci...:sorry:

milusia83 o no właśnie dokładnie to miałam...wybrałam kolor taki morski i generalnie uśmiałam się bo wyglądałam kosmicznie w dosłownym tego słowa znaczeniu hhehe:-) no ale może wypróbuję tych podkreślających kolor...
ja mam i wadę i astygmatyzm niby niewielki ale okulary rzadko noszę...

luizka4don jejku przykro mi ....ciężkie to na prawdę - rozumiem, ze jesteś wystraszona i wolałabyś już szpital pożegnać i omijać szerokim łukiem... sama to przeszłam...pytanie czy taka operacja jest groźna, czy mogą być negatywne konsekwencje.. i czemu może zapobiec skoro on zdrowy:eek:

Pajkaa pierwszy raz może nie będzie super przyjemny, ale na pewno wyjątkowy...szalej kobitko szalej...no i gratuluję ładnej wagi Sebusia...:tak:

Bombusia fajniutki kombinezon;-) mnie też szlag trafia bo ktoś z góry ciągle stuka chyba wieszają obrazki i zaraz tam wskoczę i powystrzelam:wściekła/y:

MiriannaK Twoja córeczka to calutka mamusia:-D bo awatarze stwierdzam. I cudownie się uśmiecha...

Jejciu jak ja tęsknie za brzuszkiem....ktoś mógłby stwierdzić - psychiczna....ale normalnie siedzę i ryczę.....poprzeglądałam forum...nasze troski,zmagania, zakupy.....Jezu normalnie ryczę jak bóbr...ale mnie wzięło
Pamiętam jak Ehtele robiła świetne listy zakupów, z których zawsze korzystałam bo na nic czasu nie miałam...
Jak Marulcia dawała rady jako doświadczona mamuśka....
Troski Ciamajdki i zakręcone teksty........i wiele wiele innych sierpnióweczek......a potem sama końcówka...siedenie i czekanie...no nieeee znowu ryczę,...piszę i ryczę - Darka nie ma to sobie chociaż ulżę...wy też macie coś podobnego?

a i zapomnialam Wam napisać, ze Sebek nie ma w ogóle plesniawek pani doktor powiedziała, ze ten biały nalot to od mleczka , ze gdyby byly pleśniawki to maluszek miałby problem ze ssaniem piersi :)

ja juz zmykam bo idziemy z M do wyrka:p oj bedzie sie dzialo :p

Milusia....
może nie płaczę (może jeszcze nie weszłam w ten etap), ale z rozrzewnieniem wspominam "te czasy"... naprawdę też tęsknię za brzuszkiem, ktoś kiedyś napisał że jeszcze zatęsknicie. myslałam że to od razu po porodzie się tęskni, ale gdzie tam... tęsknię za tymi ruchami w brzuszku, częstym bieganiem do kibelka, za tym że nie mogłam już prawie chodzic, a nawet za mdłościami.. i mogli by mnie nawet drugi raz pokroić za to:) człowiek tak mało wiedział, kupował pierdoły niepotrzebnie, nie umiał zrobić nawet porządnej listy zakupów, totalne zagubienie.. ja pamiętam że dla mnie największym problemem była kąpiel i wszystko co z tym związane: jak dziecko można kąpać, ubierać, umyć buzię, oczka, uszy i języczek, jak ubrac pampka. oj boże boże:) cudowny to był czas, mimo bolączek, stresów... teraz wiem jak mało się docenia "moment" ciąży... i dlatego zazdroszczę marulce, Natce, Poliannie, Bombusi, Puchatce, Kasi, rozalce, AgaS-78 (swoją drogą gdzie ona?), (i kilku innym dziewczynom) że miały szanse przeżyć ciąże po raz kolejny i wiedzieć jak to jest:) cieszyć sie tym mimo wszystko:)

Ciamajdko racja ja juz strasznie tęsknię za brzusiem nawet na tą cholerną zgagą i dlatego chce jeszcze 3, ale moj M mowi tylko 2:(
mam pytanie czy Wy juz ubieracie swoje dzieci w kombinezony zimowe??
a i moje dziecie ma kolejny skok rozwojowy zastrzele sie:(
Dobranoc.

Hej dziewczyny... Moja mała nie chce spac o dziwo:( mecze sie i mecze.....na dodatek z T sie poklcilam i mam dola...

Milusia tez tesknie za brzuszkiem nie docenialam spokoju i w ogole... na prawde docenia sie pozniej wszystko.. oczywiscie nie zaluje ze mala jest ale chcialabym chociaz przez tydzien byc w tamtych chwilach nawet taka spuchnieta jak bylam!
Ah my marudy... :p

Ciekawe o ktorej ona usnie:( juz sie wykanczam od 20 sie mecze:(

reklama
Do góry