reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Mamuski czy to normalne, że na mleczku ktore stoi od wczoraj od ok. 18 w lodowce jest taki jakby żółty kozuch? tak jakby cos sie oddzielilo od czegos.. chce zostawic Łukaszowi jak pojde na uczelnie dzis, ale nie wiem czy to nie znaczy ze jest juz niedobre :/ (choc teoretycznie moze byc 48h..)
a, jeszcze 1 pytanie - myslicie ze mozliwe, ze jak raz dziennie 2x w tygodniu dostanie mleczko butelka to moze przestac chciec ssac piers? tego sie najbardziej obawiam :/

Ostatnia edycja:
reklama
Mamuski czy to normalne, że na mleczku ktore stoi od wczoraj od ok. 18 w lodowce jest taki jakby żółty kozuch? tak jakby cos sie oddzielilo od czegos.. chce zostawic Łukaszowi jak pojde na uczelnie dzis, ale nie wiem czy to nie znaczy ze jest juz niedobre :/ (choc teoretycznie moze byc 48h..)
a, jeszcze 1 pytanie - myslicie ze mozliwe, ze jak raz dziennie 2x w tygodniu dostanie mleczko butelka to moze przestac chciec ssac piers? tego sie najbardziej obawiam :/

u mnie też jest taki osad nie wiem czy to zależy od tego jak tłusty jest pokarm.Ogólnie w lodówce mozesz trzymać 72 h .
Moj w szpitalu dostał calą noc butle modyfikowanym a pierś ssie. Moja poolożna mi mowiła, ze nie ma takiej mozliwości:)

Witam .Przepraszam ze sie nie odniose do waszych postow ale przeziebienie i mnie dopadlo wiec nie mam sily .Napisze tlko co tam u mnie. Wczoraj blam u fryzjera ..przedluzylam sobie znowu wlosy:) dzis bylismy na pierwszej rechabilitacji .Troche slabsza prawa raczke narazie ma i trzeba bardziej przykladac sie do prawej strony ale bardzo chwalila ze odruchy wszystkie ma ladne no i co najwazniejsze ze ladnie nozkami rusza ...a ja przez to ze codziennie sciagam mleczko i robie zapasay to mam taka produkcjie mleka ze bym 3 dzieci wykarmila .Rano w ciagu 10 min sciagnelam z jednego cycucha 120ml i9 jeszcze moglam tylko ze sie spieszylam i musialam tylko oproznic troche ..wiec na brak pokarmu nie narzekam:)

Witam wszystkie mamusie:) u nas nocka jak zwykle spokojna.
Dziś siedzenie w domku... Ale znajdzie sie zajecie jakies hehe :)

Luizka4don - ile kochana placisz za przedluzenie wloskow?:D Bo ja tez chcialam ale nie wiem? I jak z pielegnacja? i czy mocno sie trzymaja? no bo ja zielona jestem w tym :)
A co do mleczka ja tez mam duzo pokarmu tez moglabym trojaczki wykarmić hehe:D

Witajcie
Nie mam czasu na nic, wpadam tylko szybko poczytać, u mnie położna była na samym poczatku dwa razy i wczoraj zadzwoniła ale nie chcialam zeby przychodzila. Ja przytulako z mężem już zaliczyłam przed końcem 5 tyg połogu, niby fajnie ale przyjemność miejsza bo kiedyś była ciasna dziurka a teraz jest dziura :/ W domu większość rzeczy robie ja, gotowanie, srzatanie, pranie itp no i oczywiście opieka nad Wojtusiem, mąż sporadycznie pomaga, np wczoraj wyprasowal ubranka Wojtusia bo ja już nie miałam siły.
Wyglądam okropnie, włosy nie obcinane od stycznia a nie malowane od lipca zeszlego roku, wyobrażacie to sobie? my jak chcemy gdzieś wyjśc to babcie zatrudniamy ale po ostatnich przejściach z teściową wolę zostać z dzieckiem w domu niż balować.lece bo trzeba obiad robić póki Wojtuś śpi.
Pozdrawiam wszystkie mamuski i ich pociechy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Martuska u mnie tez czasami robi sie takie mleko, albo jest jakby kozuch, albo jak zsiadłe, mały rąbie wszystko az dudni i nic mu nie jest wiec na pewno jest ok:tak:

MOje dziecie dzis spi od rana cały czas:szok:, pociumka i spi, wrócilismy ze spaceru 1,5h zjadł, połozyłam go na kanapie, wracam z kuchni,a on znów spi :szok:hmmm wczoraj jak był sam z tatusiem to był o wiele aktywniejszy heh.:-)

Dziewczynki, a czy Wy nie wychodzicie na spacerki teraz???? co prawda jest wiatr,ale ja maluszka tak opatuliłam,ze miło sie chodziło po słoneczku.:tak:
Teraz rąbnęłam kawe, bo mi sie b. chciało, czy Wy pijecie kawe??? często???:sorry:

Ostatnia edycja:
ciamajdka supoer ze mozesz tyle zostac z Edytka!!!!!!! zazdroszcze

ethele super ze Olek byl grzeczniutki. mnie to czeka w niedxziele i tez mam nadzieje ze Nikola pospi w kosciele.

martuska kozuch to normalka. jesli kilka razy w tyg dostanie butelka to napewno nie przestanie chciec ssac cycusia.

luizka to mas zmega produkcje!!!!!!!!!!

urszulka ja tez w domu wszytsko robie!!!!!!!!! dzielna z ciebie mamusia. zrob sobie dzien pieknasci- zatrudnij meza aby zaopiekowal sie Wojtusiem. tobie tez sie cos od zycia nalezy:)))))))))

bombusiu Nikola tez dzis ciagle spi- budzi sie tylko na jedzenie potem chwile pogada z nami i zasypia.
ja wychodze na spacerki- cieplo mala ubieram i ide ale nie dlugo- max godzina. dzis nie bylam bo jedziemy pozniej zaplacic za lokal do chtu to troche powietrza lyknie.
ja pije kawke- staram sie jedna slaba ale zdaza sie ze wypije 2.

a u nas nocka ok chociarz mala obudzila sie dwa razy a nie jak zwykle raz. dzis M. zajmowal sie mala bo mialam kilka spraw do zalatwienia na miescie.
poszlam zapisac Nikole do zlobka ale mam przyjsc o 17 wiec jeszce raz bede musiala isc- dobrze ze mam 2 minuty:)))))))))))))))))

Martuska u mnie tez czasami robi sie takie mleko, albo jest jakby korzuch, albo jak zsiadłe, mały rąbie wszystko az dudni i nic mu nie jest wiec na pewno jest ok:tak:

MOje dziecie dzis spi od rana cały czas:szok:, pociumka i spi, wrócilismy ze spaceru 1,5h zjadł, połozyłam go na kanapie, wracam z kuchni,a on znów spi :szok:hmmm wczoraj jak był sam z tatusiem to był o wiele aktywniejszy heh.:-)

Dziewczynki, a czy Wy nie wychodzicie na spacerki teraz???? co prawda jest wiatr,ale ja maluszka tak opatuliłam,ze miło sie chodziło po słoneczku.:tak:
Teraz rąbnęłam kawe, bo mi sie b. chciało, czy Wy pijecie kawe??? często???:sorry:

dzieki :))
a chodzimy, wlasnie wrocilysmy, piekne sloneczko jest :))
ale Ci dobrze, tez tak chce z tym spaniem.. nam sie moze 4 takie dni jedzeniowo-spaniowe trafily odkąd Sara skonczyla 3 tygodnie.
ja kawy nie lubie wiec nie pije. ale herbatke czarna aromatyzowaną pije 1 dziennie, a lubie mocną więc to jak kawa wlasciwie. i czy wypije czy nie - bez roznicy w zachowaniu Sary.

Bombusiu ja wychodzę, codziennie ok 12, i jestem tak do 14. dzis dopiero wróciłysmy. piję kawę... wczoraj np dwie mrożone i jeszcze taka jakby capuccino.. i pewnie teraz tydzień przerwy, po prostu miałam dzień kawowy.. a dziś mam dzień 7up... pycha:p ulala, poszaleliście przedwczoraj:p haha... my jeszcze, odechciało mi się.

Luizka wracaj do zdrowia:)

Kasiu u mnie połozna była z 8 razy... straciłam rachubę..ze 2 razy w tyg, ostatnio raz w tyg. a teraz juz jej nie było od tamtego tyg.

Pajko może zrozumie ta Twoja szefowa, ale co ma do gadania... nie wracasz i już..

Martuska zależy jaką masz butelkę, bo tu dziewczyny się skarżyły że maluchy po jedzeniu butli im nie łapały piersi. Ja mam TT i jest super, mała w ogóle nie odczuwa różnicy, czasami daje butlę i ssie pierś bez zmian. u mnie tez jest ten osad.

reklama
Bombusia ja mam jutro wizyte u ginka ciekawe co powie :eek: a na spacer wychodzę cały czas :-) i w zasadzie około 14-15 ale dziś mała po przebojach usnęła i szkoda mi jej budzić. a kawy nie pije - zresztą wcześniej piłam sporadycznie czyt. w gościach :-p

martuśka85 ja też mam taki osad tylko, że biały ale to tłuszcz. A jak maleństwo dostanie butle to się nic nie stanie. podobno jak się uczy chwytać cyca i da się butle to może dziecko się rozleniwić do cyca ale nie ma na to reguły. Poza tym nie dając jej raz kiedyś butli byłabyś całkowicie uwiązana

Waszym maluchom tez tak często ta czkawka się zdarza?u mojej dzień bez czkania to święto - mimo tego, że nie jest jej zimno to czka

Do góry