reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Andzia, otoz to :tak: dlatego ja chleje czystą (wode oczywiscie ;) i nie katuje sie zajzajerami ktorych nie cierpie ;)
Bombusiu, jakos tak weny nie mialam, chyba bylam tez lekko przygnebiona z powodu tego wycia Sary, mialam wrazenie ze matka ze mnie jak z koziej d... trąba. teraz jak zaczyna byc lepiej to mi nieco przechodzi, ale nadal uwazam, ze nie jestem stworzona do tej roli niestety :/
Marulka, milo przeczytac takie slowa :-)
pewnie bede czesciej, ale czy co dzien to wątpie, bo czasem jestem taka zmeczona i zrezygnowana, ze sie doechciewa wszystkiego. na szczescie coraz rzadziej :))
a Wy widze juz tez tak nie produkujecie jak bedac w ciąży, hehe ;)

reklama
witam popołudniowo!
anecia jeszcze raz ponawiam pytanie kto ci zapisał tabletki na zatrzymanie laktacji gin czy pediatra?
ja jutro wizyta u gina juz się boję, a jestem juz po pierwszej próbie przytulanek, masakra jakaś:( jakby mi ktos ściane tam w środku zbudował! bez komentarza wogóle!

przepraszam że nie odpisałam wcześniej ale nie widziałam że pytałaś :sorry: mi bromocorn przepisała... położna :tak: tzn receptę miała z pieczatką ginekologa, ale ja u gina jeszcze nie byłam i to było załatwiane przez położną. No i bromocorn (tak sie nazywają te tabsy) bierze się 2 tyg po 2 tabletki dziennie (bynajmniej ja mam takie dawkowanie), poza tym trzeba ograniczyć płyny i nosić ciasny stanik. Poza tym przez pierwsze 3 dni brania tabletek należy odciągać nadmiar pokarmu, ale tylko nadmiar a nie cały żeby cyce dalej nie produkowały!!! No i ogólnie mi połozna powiedziała że ten bromocorn można brac tylko i wyłącznie 2 tyg a póxniej jak jeszcze w razie czego piersi by produkowały to zwykle zaleca się tabletki antykoncepcyjne. Nie wiem jaki to ma zwiazek ale niby ma. Ja biorę bromocorn od 27.09 i jeszcze 2 dni temu czułam że prawa pierś nadal produkuje mleko, ale juz teraz nie mam takiego odczucia i piersi sa miękkie.

bombusiu no nie bylo u mnie poloznej- powiedziala mi ze jest jedna i nie ma czasu chodzic na patronaze. ale na szczescie w tym czasie przyleciala moja ciocia ktora jest polozna i przyjechala do mnie i mala obejrzala. no nasza sluzba zdrowia- masakra. wiem ze nie powinnam tak mowic bo sama tam pracuje ale to co przezylam pzred i po porodzie wola o pomste do nieba!!!!!!!!!

dzis znowu sama kapalam Nikole- spocilam sie jak szczur ale nie bylo zle. mala nie plakala, nawet do mnie gadala i sie smiala, takze jestem zadowolona. po kapieli zjadla i od razu zasnela tazke mam spokojny wieczor choc samotny bo M. w pracy na noc.

jutro ide zapisac Nikole do żłobka- bedzie na 3 miesjcu na liscie rezerwowej.

no cóż...jak się pije dużo bawarki to mleka będzie więcej...jak się pije dużo wody to mleka też będzie więcej ;) po prostu chodzi o picie płynów w większej ilości ;)

zgadza się:) a tutaj głównie chodzi prędzej o wapń niż samo mleko:)

Cayra, Kassia u mnie położna była 2 razy i miała jeszcze przyjść, póki co się nie pojawiła, a mówiła że chyba 6 razy powinna być?

ja muszę spróbować, skoro u mnie ręczny ani elektryczny nie działa, no chyba że nie mam już nic pokarmu do odciągnięcia? ehhh muszę próbować.

Dziewczyny jak się robi bawarkę? Pół na pół, czy jak?

mozesz pół na pół aczkolwiek ja robie 3/4 herbata 1/4 mleko:)

bombusiu no nie bylo u mnie poloznej- powiedziala mi ze jest jedna i nie ma czasu chodzic na patronaze. ale na szczescie w tym czasie przyleciala moja ciocia ktora jest polozna i przyjechala do mnie i mala obejrzala. no nasza sluzba zdrowia- masakra. wiem ze nie powinnam tak mowic bo sama tam pracuje ale to co przezylam pzred i po porodzie wola o pomste do nieba!!!!!!!!!

dzis znowu sama kapalam Nikole- spocilam sie jak szczur ale nie bylo zle. mala nie plakala, nawet do mnie gadala i sie smiala, takze jestem zadowolona. po kapieli zjadla i od razu zasnela tazke mam spokojny wieczor choc samotny bo M. w pracy na noc.

jutro ide zapisac Nikole do żłobka- bedzie na 3 miesjcu na liscie rezerwowej.

kurde to u mnie tez jedna, ale miała codziennie ustalone wizyty od 9-12 i kropka:)

Ja znowu na szybko..
załatwiłam -wracam najwcześniej w sierpniu przyszłego roku do pracy, najpózniej będę w domu do końca przyszłego roku.

wpadnę chyba później bo nie może zrobić kupy i tak mi płacze że nie wiem..

Hej!
Czy ja sie kiedys wyspie????:wściekła/y:
co prawda mój synus ładnie spał od 22.00 do 1.30 (3,5 h bez jedzenia to duuuzo u nas), ale po 2.00 sie obudził i gadał do 3.00 nooo kuźwa,:eek: teraz lezy na kanapie i tez gaworzy guuu,geee,giii,aaa,eee,ochhh,echhh no cudownie wręcz:-D

Ciamajdko oj to długo sobie jeszcze posiedzisz w domku, fajnie.

A ja wczoraj byłam u gienia, noo niby wszystko w porząsiu, choc jest jakas wydzielina i dała mi tabsy doustne 7 tabl. i 3 gałki na dół, choc ja nic nie czuje, zadnej wydzieliny,no ale skoro lekarz tak twierdzi :confused2:to wykupie recepte.:tak:
A tak w ogóle to jestem juz po tym "pierwszym" razie, przedwczoraj o 4.00 zaszalelismy:szok:, jakies ssanie nam sie włączyło:-p i było ssssuper i extra zero bólu no luxior:):-D;-)

Pogoda dopisuje jest słonecznie wiec na spacer na pewno wyjdziemy:happy:

Witajcie babuszki...

W niedzielę chrzciny mieliśmy i oczywiście Olek przespał całą mszę...:p

Poza tym standard rechabilitacja i siedzenie w domku... :sorry:
no i kurczę jak u Oli brakuje mi wyjścia gdzieś do ludzi, a z drugiej str jakbym wyszła, to po chwili zżerają mnie wyrzuty sumienia:confused2: Więc cóż, trzeba sobie z tym jakoś poradzić...

całuję każdą z osobna

hej kobietki
Ciamajdko super ze tak sobie zalatwilas,,r ok bez pracy.. z jednej strony luxus.. a z drugiej ... nie bedzie ci brakowac?
Bombusiu heh:) gratuluję "pierwszego" razu- fajnie, ze wszystko ok; ja narazie mam stresa - w przyszlym tyg ide do ginka:/
Ehtele no wlasnie... a jak sie gdzies wyjdzie to wyrzuty sumienia... ale tak nie moze byc!! bo bedziemy sie zle czuly psychicznie, ,wiec musimy sie jakos przestawic na spokojny tok myslenia... przeciez dzieciaczki z tatusiami tez sie dobrze czują:)
kasia181 no to gratuluje samodzielnej kapielu, super mamuska z ciebie:)
monika hmm przykro mi ze proba przytulanek sie nie udala, ale to moze sprawa stresowa... mam nadzieje, ze bedzie lepiej! tego ci zycze;)
Pajko hmm odnosnie moich wyjsc, no niby moge mala zostawic z mezem - raz tak zrobilam bo musialam wyskoczyc do pracy zostawic dokumnety - mala mimo ze najedzona plakala cala godzinke:/, no ale nie o to chodzi - maz ma wlasna firme i jest mega zabiegany- ma wazne sprawy ktorych nie moze zawalic - tak sie stalo ze akurat teraz - no i nie moge mu za bardzo przeszkadzac... i tak mi bardzo duzo pomaga

Wczoraj wieczorem wrocil moj M. z Niemiec.. i nie wiem czy ten fakt czy cos innego sprawilo ze mala byla Bardzo niespokojna.. zasnela na dobre dopiero po 2 w nocy!!!! obudzila sie po 7 - zatankowala i spi dalej.. ehh szkoda mi tego mojego maluszka jak patrzę na te jej zmeczone oczęta...

Ostatnia edycja:
witam sie
mi się wczoraj zrobił zastoj w piersi znowu prawej boli jak cholera o 4:50 masowałam cycka, zeby zeszło - dzisiaj jest lepiej , ale oli dalej no i męża wymasuje:)

Ja znowu na szybko..
załatwiłam -wracam najwcześniej w sierpniu przyszłego roku do pracy, najpózniej będę w domu do końca przyszłego roku.

wpadnę chyba później bo nie może zrobić kupy i tak mi płacze że nie wiem..

no to tak jak ja też wracam w sierpniu, ale w 2012 roku ;) nie wiem co na to moja szefowa:p jeszcze nie wie:)

hej kobietki
Ciamajdko super ze tak sobie zalatwilas,,r ok bez pracy.. z jednej strony luxus.. a z drugiej ... nie bedzie ci brakowac?
Bombusiu heh:) gratuluję "pierwszego" razu- fajnie, ze wszystko ok; ja narazie mam stresa - w przyszlym tyg ide do ginka:/
Ehtele no wlasnie... a jak sie gdzies wyjdzie to wyrzuty sumienia... ale tak nie moze byc!! bo bedziemy sie zle czuly psychicznie, ,wiec musimy sie jakos przestawic na spokojny tok myslenia... przeciez dzieciaczki z tatusiami tez sie dobrze czują:)
kasia181 no to gratuluje samodzielnej kapielu, super mamuska z ciebie:)
monika hmm przykro mi ze proba przytulanek sie nie udala, ale to moze sprawa stresowa... mam nadzieje, ze bedzie lepiej! tego ci zycze;)
Pajko hmm odnosnie moich wyjsc, no niby moge mala zostawic z mezem - raz tak zrobilam bo musialam wyskoczyc do pracy zostawic dokumnety - mala mimo ze najedzona plakala cala godzinke:/, no ale nie o to chodzi - maz ma wlasna firme i jest mega zabiegany- ma wazne sprawy ktorych nie moze zawalic - tak sie stalo ze akurat teraz - no i nie moge mu za bardzo przeszkadzac... i tak mi bardzo duzo pomaga

Wczoraj wieczorem wrocil moj M. z Niemiec.. i nie wiem czy ten fakt czy cos innego sprawilo ze mala byla Bardzo niespokojna.. zasnela na dobre dopiero po 2 w nocy!!!! obudzila sie po 7 - zatankowala i spi dalej.. ehh szkoda mi tego mojego maluszka jak patrzę na te jej zmeczone oczęta...

a to nie mozesz małej ze sobą wziać?? ja ostatnio też tak pojechałam ja i młody na zakupy :)jak cos mierzyłam sżłam z młodym, a jak nie było takiej dużej przymierzalni to pani mi pomagała :)

reklama
Pajeczko byloby bosko gdybym mogla, ale moja mala jest typem wrazliwca placzka... nie ma tak, ze sobie spokojnie lezy.... jak sie zdenerwuje to juz kaplica jest...

Do góry