reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Ciamajdka - to macie zamiar na stale do Holandii wyjechac?? ale Ty masz tam rodzicow, prawda?? nauczysz sie jezyka, zobaczysz. nie ma lepszej szkoly niz przebywac w danym kraju. mi zaden kurs w Pl nie dal tyle co pobyt tu.

martatt - witaj :-), ja tez mam nadzieje, ze nie bralam udzialu w tej klotni... :zawstydzona/y:
a Twoja dziecina, naprawde duza - chyba najwieksza wsrod sierpniowek??
navijka - swietna sprawa z tymi jezykami. dzieciaki niesamowicie szybko sie ucza. mam znajomych, ktorych dzieci w 4 mowia, bo i rodzice i dziadkowie innych narodowosci sa.
Pajko - baw sie dobrze jutro :-)
Milusiu - sto lat kochana!!!!!! i oczywiscie zdrowka :-D swietny pomysl na prezent, ja tez zawsze cos wymyslam - ostatnio kupilam ta mega wielka kartke z zyczeniami i w srodku powklejalam 40 malych kopert i w kazda wlozylam 10 zl :-)
Olu - my dajemy Sab Simplex, ale jak juz pisalam, dajemy od urodzenia, i nie mielismy dotychczas kolek. mylse, ze warto kupic skoro M do D jedzie.
navijko - nasz wklada piastki do buzi i ssie. nie czesto, ale wtedy gdy jest glodny, a nie ma smoka.

a ja ciasto juz zrobilam, 2 pokoje posprzatalam. jeszcze lazienka zostala, ale to juz jak maly zasnie. jutro reszta mieszkania. ooo maly zaczyna marudzic, zamyka juz oczka. chyba trzeba isc kapac i lulu... :-)

reklama
No to dziewczyny zapraszam do Wrocławia-miasto ma swój urok-szczególnie wieczorem:tak:
Pajkaa-masz rację-moja mała to straszny leniuch-w odróżnieniu do starszej siostry:tak: I podnosi głowę wtedy kiedy chce:sorry2: Szalonej zabawy na weselu:tak:
Milusia-trzymaj się i kuruj bidulko:blink: Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin:-)
Ola-ja używam Sab Simplex-u nas działa:tak: Choć jeszcze niedawno wątpiłam w niego:blink:
Navijka-mojej się zdarzyło kilka razy ssać palec... A smoczka dalej nie chce znać:dry:

Mała zasypia przy suszarce-tatus nie ma cierpliwości:sorry2:

kasia 181 może być :rutinoscorbin , wit c , oscilococinum homeopatyczne , na gardło taleki do ssania HOMEOGENE , tantum verde, syrop Stodal , apap,
herbata z malin ,s yrop z cebuli , płukać gardzło w szałwi , woda z solą ale nie przesadzać żeby nie przesuszyć gardełka, herbata z sokiem malinowym
ja własnie na obecna chwilę to wszystko po trochu pałaszuje , niestety niewiele pomogło więc dołożyłam bioparox bo akurat miałam w aptezce domowej
ZDRÓWKA !

MILUSIA sto lat !!!

i zdrówka !!!!!!!!!

kasia 2506 mnie się Wrocław bardzo podoba , jeżeli miałabym się gdziueś w życiu przeprowadzac to zawsze mówię , że to jest albo WROCŁAW albo gdzieś nad naszym morzem ,
no i macie mnóstwo fajnych sklepów , obecnie mam na myśli meblowe , :) nawet tydzień temu tam byłam w galerii wnętrz DOMAR , :)
pajka udanej zabawy i nie martw się o małego będzie mu dobrze z babcią , no bo niby z kim najlepiej

ola spróbuj podać esputicon , naprawde nie masz się czym martwić , ten lek jest juz długo stosowany , sab simplex może warto kupić skoro mąż tam będzie , ja nie korzystam esputicon doraźnie nam wystarcza , ale sab simplex kupiłam i niech sobie jest , w razie jak nie wykorzystasz może komuś odsprzedasz

a do menu może warto jednak wprowadzic coś innego ja często jem bo lubie i wiem że to malemu tez służy pulpety w sosie koperkowym z ziemniaczkami i kaszą , kasza bardzo dobrze działa na jelitka
zmykam spać , może dzisiaj coś pośpie
doranoc

Ostatnia edycja:
Witam stare-nowe mamuśki śierpniowe! Lekko się zagubiłam :-D

Ciamajdkoa jakże gofry z bitą śmietaną, poza tym mojemu M tak smakowały że dziś do naleśników ubił znowu śnieżkę i była powtórka z rozrywki. Poza tym zdrówko mojego Synia ok, za to ja nadal z wielkim zapchanym nochalem chodze. No cóż!
Twoja Córa tylko dzień starsza a już takie triki z obracaniem zna no nie podaga.

riba e to nieźle z tymi studiami. W sumie ja też jak musze to robię wiec pewnie w niemczech studiowałabym sto lat! Poza tym tęsknię za studiami. Teraz robie podyplomowe ale to nie to samo co dzienne normalne studia, całkiem inne życie. Ehh... A Tobie życze powodzenia i ukończenia studiów w Twoim terminie :happy2:

kassia181 złobek wg mnie jak najbardziej, ale zalezy kiedy chcesz tam Nikole zostawić? A już wiem od marca. To w sumie jeszcze dużo czasu masz na zastanowienie.

kasia2506 u nas rano codzień kupa po pachy więc rozumiem doskonale. Czym pierzesz plamy z gówienka?

Bombusiu znów nowy avatarek i cięzko Cię poznać =) Ale fajnie że już masz na weekend posprzątane. Ja jutro będę walczyć.

martatt a dlaczego się obraziłaś jeśli można wiedzieć? a już wiem! No to witaj spowrotem niedobra Ty :-D:-D:-D

Ola nie pomogę bo u nas nie ma problemu z kolką ale dziewczyny pisały że lepiej bez kropelek.

Oh chyba wezmę szybki prysznic i zmykam spać. Niby śpię z Malym do 10 ale te nocne przerwy dają w kość, bo to nie to samo co nieprzerywany sen. Marzę o całej nocy przespanej.
Dobrej nocki babeczki!

Hejka dzien w miare spokojny:) O 18.30 poszlam na aerobik heh dal w kosc po takiej przerwie od ruchu ...ale odrazu lepiej sie czuje:) bede chodzic 3 razy w tyg :)plus silownia kiedy bedzie czas. Maly zostal z tatusiem jak przyszlam to dostal amku (moje sciagniete mleczko) i zaliczylismy wspolna kapiel!!ahh cudowna sprawa a maly to sie hihotal tak mu sie podobalo:))Teraz grzecznie spi w lozeczku a ja proboje nadrobic dzisiejszy dzien..a dzis duzo tego!!!

Bombusiu
- sliczny nowy avatarek:)mmm desperados tez bym sobie wypila;p

Ciamajdko- moj taki cwaniak ze woli na raczkach buju buju a nie w bujaczku:0
gratulacje dla Edytki za nowa umiejetnasc:) a ten kreg boli mnie od 4 lat
przy dluzszym pochylaniu a teraz sie nasilil i od tego az bole glowy ...

Marulko ,Natka,Milusiu
- Zdrowka!!!

Kasia- ja jak blam ala mialam to samo tez nie pamietalam i niby to bylo na tle
nerwowym u mnie moczenie w nocy trwalo gdzies do 10 roku zycia ;/Takze
najlepiej wybrac sie do lekarza jak bedzie to jeszcze trwac

riba_1
- o ja whisky z cola moj ulubiony trunek ale jakos boje sie
narazie:(

naVijka- u nas wlasnie to samo z rozmiarami ja nawet nieraz na 71 zakladam i
sa dobre.Moj łobuz tez ssie paluch i cala piastke jak juz glodny jest.

martat
t- witaj:)

milusiu
-Najjjj lepszego

Już wróciłam - ale zmęczona jestem okropnie. Mała była grzeczna ale usnąć nie mogła tam - zresztą co się dziwić jak się drą (bo inaczej się tego określić nie da) ale teraz w domciu usnęła :-)

Bombusia ja sama z małą byłam - tatusia nie ma z nami - taka słomiana wdowa jestem :-(

Ciamajdka
wyrwanie się przydało - choć nic ze smakołyków na stole nie mogłam jeść :baffled: mała zarobiła za to na pampersy :-pgeneralnie w jej skarbonce jest więcej niż w moim portfelu :-D

Pajkaaa udanej zabawy na weselu :-)

milusia
kochana wszystkiego najlepszego, a przed wszystkim dużo zdrówka. Pomysł na prezent bomba! Tobie też życzę udanej zabawy :-)

navijka moja palca nie ssie za to na ssaniu rączki ją przyłapałam :-p

Bombusia, Kasia2506 – dałyście radę wyluzować? Maluchy pozwoliły? ;-)

Riba_1 – matma? Poezją? Cóż za poczucie humoru :-p Ja na szczęście jestem tak pół na pół, ani geniusz z matmy ani humanista, ale też nigdy nie miałam z jednym i drugim większego problemu o ile nie kazali rozwiązywać zadań na szóstke :-p
Kassia181 – będzie dobrze, teraz coraz więcej osób tak robi, bo jak tu inaczej wyżyć? Ja po cichu liczę, że ponownie będę w ciąży, plus jest taki, że oprócz etatu mam społkę z siostrą i mogę ją ciągnąć z domu ;-)
Pajkaa – jejciu mi by się taki jeden dzień spania przydał :dry:
Martatt – witaj :tak:
Niunnia – i w czym poszłas? Na golasa? :-p
Milusia83 – to zdrowiej kochana i wszystkiego co sobie zamarzysz z okazji urodzinek ;-)
Ola_ - niemiecki Sab simplex, jest rewelacyjny, wielu moich znajomych używalo i działanie natychmiastowe, :tak: ja mam kupione, ale póki co używać nie było potrzeby
Navijka – moja smoka to wcale, paluszki bardzo chętnie, kciuka od kilku dni też sobie wkłada i widać, że musi smakować, ale ja nie pozwalam za dużo, bo sama miałam z tym problem w dzieciństwie :zawstydzona/y:

A my dzisiaj na pogrzeb ciotki A. W końcu wszyscy się dowiedzą ile tak na prawdę miała lat, bo od pięciu obchodziła 100 bo się nie chciała przyznać :-p Więc rodzinka na zapas. Większość obstawia 98, zobaczymy :-D

reklama
Luizka - fajnie masz z tym sportem. :-) mi zostaje tylko basen raz w tyg, M za duzo pracuje i nie mialabym z kim malego zostawic. Whisky z cola to do sniadania moglabym pic hehe :-)
Lilijanna - hehe wlasnie - poezja :-) wyobraz sobie - 4 dziewczyny, cala 3 i 4 klase w liceum, spotykajace sie raz w miesiacu, na noc kolejno u kazdej :-) i rozwiazujace zadania cala noc :-D:-D:-D uwielbialysmy to.

a u mnie juz pralka i zmywarka chodza. ja pije sobie poranna kawke, a moi mezczyzni jeszcze spia :-) tak sie ciesze, ze M ma dzisiaj wolne. trzeba posprzatac do konca i na zakupy. a ja znowu jakis gadzet wypatrzylam :zawstydzona/y::zawstydzona/y: ide kupic foremki do ciastek w ksztalcie cyferek :-) na urodzinki malego goscie beda wcinac "jedyneczki", a potem "dwojeczki" itd.
Milego dnia Mamuski:-):-)

Do góry