reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Kosmówka powinna przylegać wszędzie do macicy,a jak jest przerwa to chyba niezbyt dobrze,bo może cały pęchezryk się odkleić...jak sądzę..

nie jest to dobrze, ale też nie oznacza tragedii, po prostu dzięki leżeniu, odpoczynkowi i oszczędzaniu się w miarę rozwoju kosmówka ładnie się przyklei i będzie wszystko dobrze.. do tego stopnia, że w II trymestrze będziesz mogła np wrócić do pracy, czy uprawiać jakiś sport typu pływanie - po prostu wrócisz do normalnego trybu..... póki co leżajsk kochana i odpoczynek :-)

tak biorę oba w dawce 2x1tabl

wiesz ja mam sprawdzonego lekarza więc mu ufam..skoro tak każe brać to biorę

wiesz ja tego nie neguje czy mu ufasz czy nie, ale oba leki mają identyczny prawie skład i wiem, ze mozna jeden brac w max dawce 3x1 bo oba leki mają w sobie progesteron. No, ale lekarz chyba wie co robi. Ja brałam oba leki, ale nigdy naraz. Moja lekarka zawsze powtarzała albo jeden albo drugi.

jagodka1238 dowiedz się jak to jest z tymi lekami, czy aby nie jest tego za dużo. Trzymam kciukasy żeby wszystko było dobrze!
Ciamajdka zazdraszczam tych 4kg w dół ;) zaraz lecę dzidzię pooglądać.

A u mnie znowu problemy z pęcherzem...dzwoniłam dzisiaj do lekarza i powiedział żeby brać ten żuravit i urpsep...i jak nie przejdzie do poniedziałku to szybko na badanie moczu i do niego przyjść. Strasznie mnie to już męczy... a najgorsze że jutro jedziemy na narty do Krynicy i jak nie poczuje się lepiej to się umęczę strasznie z tym siusianiem.
Miłego dnia! :-)

pajka ja w obcinaniu M jestem miszczem :-);-) choć nie powiem - też mi się zdarzyło w wyniku eksperymentu wyharatać mu niejedną łysinkę.:-D
Z małym jest gorzej, bo się wierci, macha łapkami, nie da sobie założyć pelerynki....... no ale puszczam mu bajkę, śpiewam, wygłupiam się i jakoś ma fryz... jest parę nierówności ale inaczej się nie dało z jego temperamentem :-p

wiesz ja tego nie neguje czy mu ufasz czy nie, ale oba leki mają identyczny prawie skład i wiem, ze mozna jeden brac w max dawce 3x1 bo oba leki mają w sobie progesteron. No, ale lekarz chyba wie co robi. Ja brałam oba leki, ale nigdy naraz. Moja lekarka zawsze powtarzała albo jeden albo drugi.

No ja rozumiem,ale skoro tak mi dał to chyba wie co robi,w końcu nie na darmo ma profesora przy nazwisku :-) wyprowadził z zagrożenia jedną ciążę to i tej pomoże.

nie jest to dobrze, ale też nie oznacza tragedii, po prostu dzięki leżeniu, odpoczynkowi i oszczędzaniu się w miarę rozwoju kosmówka ładnie się przyklei i będzie wszystko dobrze.. do tego stopnia, że w II trymestrze będziesz mogła np wrócić do pracy, czy uprawiać jakiś sport typu pływanie - po prostu wrócisz do normalnego trybu..... póki co leżajsk kochana i odpoczynek :-)

Tak kochana będę odpoczywać:tak:

No ja rozumiem,ale skoro tak mi dał to chyba wie co robi,w końcu nie na darmo ma profesora przy nazwisku :-) wyprowadził z zagrożenia jedną ciążę to i tej pomoże.

Wiesz ja tylko mowie, zeby sie nie okaząło, ze za duzo tego ładujesz w siebie. Owszem oba leki są na podtrzymanie bez względu na to który bierzesz a któego nie. Ja bym sie dopytała bo taka jestem, ze wole wiedziec. I moja lekarka powedziała wiekszej dawki niz 3x1 nie mozna dawac. A Ty w sumie bierzesz wiecej. Ale to Twoje dziecko i Ty decydujesz każdy podejmuje swoje decyzje ja bym sie go dopytała.
A co do profesorów to powiem Ci nie tytuł czyni człowieka dobrym lekarzem wiem cos o tym.
Ja brałam najpierw luteine a potem przeszłam na dupka i lekarka mi powiedziała, ze musze skonczyc dzien na lutce a nowy dzien zaczac od dupka.

pajka ja w obcinaniu M jestem miszczem :-);-) choć nie powiem - też mi się zdarzyło w wyniku eksperymentu wyharatać mu niejedną łysinkę.:-D
Z małym jest gorzej, bo się wierci, macha łapkami, nie da sobie założyć pelerynki....... no ale puszczam mu bajkę, śpiewam, wygłupiam się i jakoś ma fryz... jest parę nierówności ale inaczej się nie dało z jego temperamentem :-p

wiesz tylko jak dziecku zrobisz placka to jeszcze jakos ujdzie a jak ja mezowi to on tak do pracy musi potem chodzic :-D

reklama
Witajcie kobitki:-)
Dziś wyjeżdżam w górki więc mnie troszkę nie będzie:-)
Pojawię się w poniedziałek i złożę wam relacje z mojej wizyty u gienka:-D
Zapisałam na kartce klikanaście pytań i mam nadzieję, że lekarz stanie na wysokości zadania i nie będzie marudził:tak:
Trzymajcie się ciepło. Powodzenia na wszystkich dzisiejszych wizytach i oczywiście życzę Wam jak najmniej mdłości...:-D
Miłej zabawy i odpoczynku
Cześć dziewczyny

Nocka była kiepska..obudziły mnie mdłości, zgaga, ból żołądka i jelit. Nie wiedziałam,którą stroną się do muszli skierować :/
Alugastrin działa cuda w takich sytuacjach - polecam!! Był moim przyjacielem całą poprzednią ciążę.

Dzisiaj mam wątpliwości co do prawidłowości mojego L4. W poniedziałe mam iśc do pracy pierwszy raz po wychowawczym ale miałam donieśc L4. Teraz zastanawiam się czy tak można czy nie powinnam choć dnia przepracować..
Z drugiej strony gdybym miała przyjśc w poniedzialek i dostała akcji wymiotowej to i tak nie dałabym rady. Trochę durne wydaje mi się gdybym musiała jeden dzień "odbębnić" by mieć ubezpieczenie, co sądzicie?
U mnie koleżnaka w pracy jakiś miesiąc temu zakomunikowała telefonicznie że jest w ciaży i idzie na L4, a teraz była na wychowawczym. W pracy nie pojawiła sie nawet na sekundę. Więc chyba tak można:-)

Co do luteiny i duphastonu. Moja pani dr jakis czas temu jak wyjeżdzałam przepisała mi dodatkowo luteinę. I powiedziała że jakby pojawiły się jakieśplamienia to oprócz duphastonu który biore mam brać luteinę. WIęc moze jest jakis sens tego. Ja oczywiście nie brałam, ale moze w jakiś wypadkach sie tak robi

A odebrałam wyniki posiewu powtórzonego - nie wyhodowano bakterii, więc tamten musiałbyć źle pobrany albo xle zrobiony, coś źle.
Dzisiaj wizyta o 17 trzymjacie kciuki bo mam stracha. Niestety jak kiedyś na wizycie usłyszło sie wyrok to teraz przed każdą wizytą zerce prawie mi staje. Ale trzeba się do tego przyzwyczaić:-(

Do góry