reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Hej,ja tylko na chwilę,wpadnę może później....jestem na zwolnieniu niestety,z dzidzią ok,serduszko bije,i ma 1,55cm,ale to koniec dobrych wieści.
niestety między kosmówką a macicą w jednym miejscu jest przerwa i jestem na lekach duphaston i luteina,no i mam polegiwac troszkę. Następna wizyta za miesiąc.

Polianna- zadzwoń do zusu najlepiej!

Ostatnia edycja:
reklama
Zmieniając temat...
Brzuch mnie dziś pobolewa - tak "ciąży" i nico kłuje a w dodatku w pachwinie.
Mój gin powtarza swoją formułke, że mam martwić się wyłącznie krwią i mocnymi bólami a wszelkie pobolewania , kłucia i inne są normą.
Też tak macie?

jagodka ale co oznacza ta przerwa?

gadałam z qmpela przed chwila i mowi, ze w obu przypadkach Jej ciąży bylo tak, ze miala w trakcie 10 terminow porodu, a urodzila dokladnie w dniu ustalonym na usg w 7tc :tak:

Hej,ja tylko na chwilę,wpadnę może później....jestem na zwolnieniu niestety,z dzidzią ok,serduszko bije,i ma 1,55cm,ale to koniec dobrych wieści.
niestety między kosmówką a macicą w jednym miejscu jest przerwa i jestem na lekach duphaston i luteina,no i mam polegiwac troszkę. Następna wizyta za miesiąc.

Polianna- zadzwoń do zusu najlepiej!

a powiedz mi po co Ci przepisała i duphaston i luteine> przeca to to samo :baffled:

Zmieniając temat...
Brzuch mnie dziś pobolewa - tak "ciąży" i nico kłuje a w dodatku w pachwinie.
Mój gin powtarza swoją formułke, że mam martwić się wyłącznie krwią i mocnymi bólami a wszelkie pobolewania , kłucia i inne są normą.
Też tak macie?

jagodka ale co oznacza ta przerwa?

Ja mam bóle podbrzusza czasami a najczesciej jajnik mnie boli z którego była owulka. Lekarka mowi, ze nic sie nie dzieje, ze to moze np byc ucisk pecherzyka ciążowego np na jelito dlatego boli brzusio i ja auwazyłam, ze jak mam pełne jelita to to tak boli.

no... niestety... ale na "trudne" pytania trzeba udzielać odpowiedzi... zamierzam zakomunikować, że cokolwiek mi tu wymarudzą ja jużdecyzję podjęłam.

dziewczęta dokonalam czynu heroicznego - obcięłam włosy memu synu maszynką :szok: już w prawdzie chyba 3 raz, ale co raz to trudniej - młody im starszy tym bardziej stawia opór. no ale Tomek i Przyjaciele w miarę pomogli :-)
Ja obcinałam a właściwie mój mąż Mikołajkowi włosy maszynką niezliczoną ilość razy już odkąd skończył rok bo miał takie długie.Przy pierwszym razie kompletna cisza,potem trochę się wiercił ale zawsze grzeczny jest.

Czasami zaglądam do was jestem mamą z kwietnia 2009,po pół rocznych staraniach i chcę odpowiedzieć Poliannie
to najuczciwiej będzie jak już dostaniesz odpowiedź od kiedy możesz wrócić do pracy - zawiadomić (nawet poczta pantoflową- nie oficjalnie)że nie będziesz wracać. Przesyłasz zwolnienia chorobowe , nie musisz być w pracy i od następnego dnia po zakończeniu wychopwawczego masz płacone chorobowe. Rozumiem że Ci głupio - ale sentymenty czasmi trzeba odstawić - życie dyktuje warunki.

cytat pochodzi z tej stronki
Urlop wychowawczy a następna ciąża - Odpowiedzi 1-50 - Zarządzanie Zasobami Ludzkimi - HR, HRM, płace, praca, kadry

Tylko przyjemnych chwil ciążowych życzę:tak::tak::tak::tak:

reklama
Do góry