reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witajcie kobitki:-)
Dziś wyjeżdżam w górki więc mnie troszkę nie będzie:-)
Pojawię się w poniedziałek i złożę wam relacje z mojej wizyty u gienka:-D
Zapisałam na kartce klikanaście pytań i mam nadzieję, że lekarz stanie na wysokości zadania i nie będzie marudził:tak:
Trzymajcie się ciepło. Powodzenia na wszystkich dzisiejszych wizytach i oczywiście życzę Wam jak najmniej mdłości...:-D

ooo to życzę miłego wypoczynku!!! nie baw się w kozicę i nie hopsiaj za bardzo po górkach ;-);-);-) tylko pyszczek do słońca wystawiaj i relaksuj się kobieto :-)

reklama
Cześć dziewczyny

Nocka była kiepska..obudziły mnie mdłości, zgaga, ból żołądka i jelit. Nie wiedziałam,którą stroną się do muszli skierować :/
Alugastrin działa cuda w takich sytuacjach - polecam!! Był moim przyjacielem całą poprzednią ciążę.

Dzisiaj mam wątpliwości co do prawidłowości mojego L4. W poniedziałe mam iśc do pracy pierwszy raz po wychowawczym ale miałam donieśc L4. Teraz zastanawiam się czy tak można czy nie powinnam choć dnia przepracować..
Z drugiej strony gdybym miała przyjśc w poniedzialek i dostała akcji wymiotowej to i tak nie dałabym rady. Trochę durne wydaje mi się gdybym musiała jeden dzień "odbębnić" by mieć ubezpieczenie, co sądzicie?

mi się wydaje, że nie powinno być problemu, przecież będąc na wychowawczym i tak jesteś zgłaszana do ubezpieczenia przez zakład pracy więc po chustkę masz iść do pracy? tak czy siak jesteś ubezpieczona i świadczenia powinnaś mieć.... takie jest moje zdanie.

Cześć dziewczyny

Nocka była kiepska..obudziły mnie mdłości, zgaga, ból żołądka i jelit. Nie wiedziałam,którą stroną się do muszli skierować :/
Alugastrin działa cuda w takich sytuacjach - polecam!! Był moim przyjacielem całą poprzednią ciążę.

Dzisiaj mam wątpliwości co do prawidłowości mojego L4. W poniedziałe mam iśc do pracy pierwszy raz po wychowawczym ale miałam donieśc L4. Teraz zastanawiam się czy tak można czy nie powinnam choć dnia przepracować..
Z drugiej strony gdybym miała przyjśc w poniedzialek i dostała akcji wymiotowej to i tak nie dałabym rady. Trochę durne wydaje mi się gdybym musiała jeden dzień "odbębnić" by mieć ubezpieczenie, co sądzicie?

biedaku <głaszcze>

wiesz, prawo bardzo czesto bywa durne, wiec radze sprawdzic.

:) No i właśnie- zdania są podzielone i ja już sama nie wiem. Jeśli będę miała wrócić do pracy na jeden dzien to będę musiała chyba opiekunkę dla małej wynająć... bo nie mam jej z kim zostawić mówiąc szczerze. Cholipka...

Witam sie
ja dopiero co wstałam

Słuchajcie nie ma co tak dokońca 100 % wierzyć tym USG,ponieważ niby można we wczesnej ciąży ustalić wiek ciązy na podstawie wielkości zarodka,czy wielkości pęcherzyka,ale wiele czynników może wpływac tez nato,że i tu moga byc paro dniowe różnice.
Znalazłam taki artykuł
"Ocena wieku ciążowego w USG nie jest bezpośrednia i polega na pomiarze wielkości poszczególnych struktur płodu i przyporządkowaniu im określonego wieku ciąży. Dokładność oceny wieku ciążowego od około 8 do około 20 tygodnia ciąży wynosi około +/- 4-7 dni. W późniejszym okresie ciąży różnice tempa wzrostu pomiędzy różnymi płodami (odmienności tempa wzrostu są w znacznej mierze uwarunkowane genetycznie) powodują spadek dokładności oceny wieku ciąży w USG. Dlatego w razie rozbieżności pomiędzy np. spodziewanym terminem porodu obliczonym na podstawie badania USG w 12 i 30 tygodniu ciąży, pierwszeństwo ma wynik z 12 tygodnia."
Z resztą gdzieś czytałam,że juz dzieci moga być od początku nie co wwiększe(oczywiście nieco,to kilka dni).

U mnie sama lekarka powiedziała, ze roznica w pomiarze moze byc bo trzeba przyjmowac te błąd człowieka. Pewnie sie dowiem na usg genetycznym.

Witam wszystkie mamuski sierpniowe. Ja mam termin na koniec sierpnia (choc nie wiem czy dotrwamy - toxo). Czy wy również miewacie już "humory"? Ja mam straszne sama się dziwie jak można ze mną wytrzymac:-)

Witaj
ja humorków juz nie mam na szczescie moj M by chyba tego nie wytrzymał :-D

no... niestety... ale na "trudne" pytania trzeba udzielać odpowiedzi... zamierzam zakomunikować, że cokolwiek mi tu wymarudzą ja jużdecyzję podjęłam.

dziewczęta dokonalam czynu heroicznego - obcięłam włosy memu synu maszynką :szok: już w prawdzie chyba 3 raz, ale co raz to trudniej - młody im starszy tym bardziej stawia opór. no ale Tomek i Przyjaciele w miarę pomogli :-)

Ja obcinam mojego M i kiedys w jednym miejscu golnęłam go na łyso:-D ale kosmicznie wyglądął dzisiaj tez go mam ciąć :szok::szok: i az sie oje co z tego wyniknie.

Witajcie kobitki:-)
Dziś wyjeżdżam w górki więc mnie troszkę nie będzie:-)
Pojawię się w poniedziałek i złożę wam relacje z mojej wizyty u gienka:-D
Zapisałam na kartce klikanaście pytań i mam nadzieję, że lekarz stanie na wysokości zadania i nie będzie marudził:tak:
Trzymajcie się ciepło. Powodzenia na wszystkich dzisiejszych wizytach i oczywiście życzę Wam jak najmniej mdłości...:-D

Ale masz fajowo ja tez chce jechac :-D:-D

Cześć dziewczyny

Zadzwon do kadr swoich napewno Ci pomogą.

Pajko :) pomogą ale sobie przede wszystkim. To niby sieciówka ale z kilkunastoma sklepami i jedną księgową. Ja się zastanawiam kiedy im powiedzieć żeby mi czegoś nie wykombinowali.
Mąż mówi,że w poniedziałek rano.. :/

reklama
Do góry