reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witajcie
Z tymi herbatkami to indywidulana sprawa, ja podawałam na zmianę rumiankową i koperkową bo karmię butelką ale maly po tym miał jeszcze gorsze gazy, budził się z preraźliwym płaczem, w końcu w sobote wieczorem pojechalismy z nim do lekarza, kazał zmienic mleko i żadnyh herbate bo one wlaśnie wzmagają bąki, tylko woda przegotowana. Wprowadzamy stopniowo Bebilon Pepti ale chyba jest malo sycący w porównaniu do Bebika bo maly nie zasypia po nim.
No to popisałam, już się obudzil... :/

reklama
na katar pajko to chyba tylko odciaganie pomoze- ja mojemu jeszcze smarowalam pod noskiem delkatnie mascia majerankowa,ktora dziala jak inhalator jest delikatna , nie poraznia i kosztuje 1,50 pln

dziewczyny mam prosbę: te ktore sa ze szczecina- czy mozecie mi polecic jakiegos ginekologa? musze isc na kontrole, a do mogo nie moge, bo juz mnie tam nie ma i nie wiem kiedy bede w rodziinych okolicach ;/ do tego wlasnie skonczyl mi sie okres wiec wczesniej nie moglam . pomozecie?

magda.wu - u mnie dziś to samo co u ciebie, zwariować idzie, znowu marudzi i płacze a dopiero zjadł, w sumie prawie co godz chce wisieć na cycku:baffled:
navijka - dobrze że się u was normuje:tak:
natka - też się zastanawiam jak rozplanować przeprowadzkę a to już w tym tygodniu chcemy zacząć przewozić rzeczy a resztę w ten weekend, na razie nie wiem ja zacząć pakować bo młody cały czas coś:confused: i nie mam dziś ani chwili, myślałam ze choć z 1 karton uda mi się dziś spakować:dry:

pajko mnie lekarz kazał podac nasivin soft przez 5 dni podaje od sb , dodatkowo STERIMAR i odciagamy co jakis czas , dodatkowo wit c w kropelkach i maść majerankowa pod nosek
pati 1982no o ry już dużo bliżej my napewno musimy jeszcze dobry miesiac poczekac ale teraz najwięcej sie dzieje kłada mi już deski na podłogach , za tydzień przyjezdzaja drzwi wewn , schody a za dwa kuchnia , malowanie salonu no i do dzieła , mam nadzieje że w mies sę uwiniemy bo już siedze jak na szpilkach , a nie masz kogoś do pomocy przy pakowaniu albo do zajęcia się malym , do mnie za mies przyjedzie mama wiec będzie dodatkowa para rąk o pomocy
kasia 2506 mam nadzieję że za miesiąc
andzia co mnie skłoniło do zmiany decyzji , hm najbardziej mąż, w kazdym razie przez te dwa lat byłam zbyt zmęczona niewyspana , oliwka dopiero po skończeniu 2 lat zaczeła przesypiac całe noce, no a póżniej coraz mniej się chce wracac do tego wszystkiego od nowa do pieluch butelek itp czułam że jak poczekam jeszcze rok to już się napewno nie zdecyduje , a też nie chciałam by różnica wieku była zbyt duża, postanowiłam z mężem że spróujemy raz i jak się uda to znaczy że tak miało być no i zaskoczyło :)

Ostatnia edycja:
czy któraś z Was ma bóle głowy po ZZO???? bo chyba umrę dzisiaj... od 4 rano mnie tak straszliwie boli głowa że chyba skoczę z balkonu żeby juz się nie męczyć...to jest nieprzerwany ból, nigdy w życiu mnie głowa nie bolała. nie przewiało mnie, nie jestem chora, nie mam kataru, nic z tych rzeczy. obudziłam sie po prostu z tym bólem w nocy.
najgorsze jak się schylę i mam sie podnieść, chce mi ją rozsadzić. wzięłam od 4 rano 3 apapy, żaden nie pomógł...

Natka - na szczęście z końcem tygodnia będzie moja Mama tak więc w najgorszym nam pomoże, ale do jej przyjazdu chciałabym i tak jak najwięcej spakować
Ciamajdko - współczuję, może wybierz się do lekarza jak najszybciej?

witam. po wizycie u urologa w sumie nie duzo wiem po tam jak powiedzialam ile ml jest po xewnikowaniu to powiedzial ze wydaje mu sie ze nie bedzie trzaba zrobil usg pecherza byl pelny i musiala isc na korytaz i czekac 1h az zrobi siusiu..pozniej znowu usg no i nawet ladnie wysiusial..ale kontrola w pon. mam go w niedziele nie cewnikowac i przyjsc w pon odrazu po wysikanu..dziwne jak ja mam to sprawdzic ze wlasnie teraz zrobi siusiu;? no i wtedy zadecyduje czy trzeba dalej cewnikowac...

No ja dzis bylam na solce :) N a cycuchy 2 pieluchy tetrowe;) Teraz mam rumience na twarzy heh... Jutro szczepienia malego.
pati1982- U mnie rowniez zyly no i rozstepy:)

pajka- ja tez chce nastepnego bobasa ale tak za 3 latka:)

kassia- sliczne ubranko:0

navijka-zycze powodzenia z laktacja:)

pati1982 magda.wu łaczę się z Wami w dniu marudy

Ciamajdka o kutwa współczuję bólu :-/ może wybierz się jutro do lekarza jak nie przejdzie

luizka4don no tak skąd masz wiedzieć, że on się zesiusiał hmm... zaszalałaś z solarium - fajnie jak ja za tym tęsknie. teraz to blada a wręcz zielona jestem :/

Witam!!!
My dziś po wizycie dziewczynki znów większe o 160g od czwartku ważą 4700 Zosia i 4530 Nadia i mają po 56cm, a miały niecałe 30 po urodzeniu.
Chyba moje mleczko im służy.
Ogólnie ok, Nadii guzek w główce to nic poważnego,
ale czekamy na jakieś bardzo dokładne prześwietlenie,
wtedy powiedzą co to.
Jutro z kolei do Dublina na prześwietlenie z Zośką.
Takie wizyty sama z całą trójką to wyzwanie,
ale mój nie może za każdym razem brać wolnego.
Ważne, że te moje psoty są zdrowe.
No i są przekochane!!!!
Uwielbiam na patrzeć, bo jak śpią to zawsze tak wtulone w siebie.
Kochany widok.
Ostatnio jest coraz lepiej, bo dziewczynki w nocy potrafią przespać nawet 5 h, co dla mnie jest zbawienne.
Więc i ja w dzień lepiej funkcjonuje.
Wczoraj mój mąż zrobił mi najwspanialszy prezent na zbliżającą się rocznicę ślubu
i spałam od 24tej do 11tej( z przerwą na odciągnięcie mleka, bo tego za mnie nie mógł zrobić chociaż chciał),
no i jeszcze popołudniu zaliczyłam drzemkę, więc baterie podładowane.
Mam naprawdę wspaniałe dzieci i Bogu dziękuję za te 3 cuda!!!!! .
I szczerze nie potrzebna mi żadna pomoc, no może czasami byłoby fajnie mieć kogoś na 2-3 godzinki, ale nie jest źle.

Pozdrawiam Was!!!

reklama
na katar pajko to chyba tylko odciaganie pomoze- ja mojemu jeszcze smarowalam pod noskiem delkatnie mascia majerankowa,ktora dziala jak inhalator jest delikatna , nie poraznia i kosztuje 1,50 pln

dziewczyny mam prosbę: te ktore sa ze szczecina- czy mozecie mi polecic jakiegos ginekologa? musze isc na kontrole, a do mogo nie moge, bo juz mnie tam nie ma i nie wiem kiedy bede w rodziinych okolicach ;/ do tego wlasnie skonczyl mi sie okres wiec wczesniej nie moglam . pomozecie?

FiuFiu poczytaj sobie na znanym lekarzu ja tam własnie znalazłam moją ginke:)

Witam!!!
My dziś po wizycie dziewczynki znów większe o 160g od czwartku ważą 4700 Zosia i 4530 Nadia i mają po 56cm, a miały niecałe 30 po urodzeniu.
Chyba moje mleczko im służy.
Ogólnie ok, Nadii guzek w główce to nic poważnego,
ale czekamy na jakieś bardzo dokładne prześwietlenie,
wtedy powiedzą co to.
Jutro z kolei do Dublina na prześwietlenie z Zośką.
Takie wizyty sama z całą trójką to wyzwanie,
ale mój nie może za każdym razem brać wolnego.
Ważne, że te moje psoty są zdrowe.
No i są przekochane!!!!
Uwielbiam na patrzeć, bo jak śpią to zawsze tak wtulone w siebie.
Kochany widok.
Ostatnio jest coraz lepiej, bo dziewczynki w nocy potrafią przespać nawet 5 h, co dla mnie jest zbawienne.
Więc i ja w dzień lepiej funkcjonuje.
Wczoraj mój mąż zrobił mi najwspanialszy prezent na zbliżającą się rocznicę ślubu
i spałam od 24tej do 11tej( z przerwą na odciągnięcie mleka, bo tego za mnie nie mógł zrobić chociaż chciał),
no i jeszcze popołudniu zaliczyłam drzemkę, więc baterie podładowane.
Mam naprawdę wspaniałe dzieci i Bogu dziękuję za te 3 cuda!!!!! .
I szczerze nie potrzebna mi żadna pomoc, no może czasami byłoby fajnie mieć kogoś na 2-3 godzinki, ale nie jest źle.

Pozdrawiam Was!!!

ciesze sie, trzymaj sie ciepło :)

a wiec tak bylismy u pani doktor i oczywiscie ona zła wiec moj maż powiedział jej pare słów. Potem lekarka stwierdziła, ze młody ma w buzi pleśniawki przepisała uwaga jak sie okazało w aptece silny antybiotyk przeciwgrzybiczy!!! myslałam, ze zawału dostane jak to usłyszałam oczywiscie nie wykupiłam bo nie pede na pleśniawki antybiotyku stosowała - zakupilismy inny preparat.Ogólnie wizyta trwała 5 minut i pani doktor sie stleniła masakra jakas

Do góry