reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Pajkaa no moja też jak cyca ma w buzi to lepiej pierduchy idą choć wtedy czasem mocno ściska brodawkę aż boli - no ale jej ulży :-) nie chce dawać jej sztucznego mleka i siedzę czytam na necie,że może mam ten kryzys laktacyjny albo mała ma skok i dlatego taki wisi-cycol i mleko nawet nie ma kiedy więcej napłynąć - oby to było to... bo już do apteki się wybierałam

Niuunia spróbuj bawarkę ja sobie zrobiłam dwie i mleka miałam tyle, ze musiałam laktatorem odciagac.
U mnie chyba skok :( mały dzisiaj od 9 w ogóle nie spal to prawie 12 h :(i tylko cycus nawet smoka mu dałam pomuldał troszku i nic :(

Zobacz załącznik 286980
A my własnie urządziliśmy kącik naszemu Alankowi.
Jak byłam w ciązy to M mówił, ze żadnych naklejek nie bedzie, w związku z tym dzis sobie pojechał do Castoramy po narzędzia, a wrócił z takimi obrazkami heh:-D:szok:dobry jest:-p!

sliczny pokoik

super kącik Alankowi urządziliście
Pajeczko- super maszs nowy suwaczek :)

a dziekuje :)

reklama
Mój Skarb zasnął po kąpieli :-) Znów się troszkę poprężył, ehh biedny jest, ale gazów mało puszcza :zawstydzona/y:

pajkaa fajny suwaczek ;-)
Bombusia super te naklejki wyglądają, ma Alanek piękny pokoik :-)
luizka4don oj skończyły się czasy na bb jak było do nadrabiania sporo stron. Ja mimo małej ilości stron mam rzadko czas na bb :-(

Spokojnej nocy mamusie :-)

luzika no tak teraz spokojnie można wejść na bb i szybko nadrobić :p

Pajkaa pije Hippa laktacyjną ale może spróbuję to bawarkę. Boję się, żeby tylko mała nie była głodna :/ jak za każdym razem nacisnę pierś to mleko jest, tylko są takie miękkie choć mało kiedy miałam twarde. zobaczymy jak nocka, oby było lepiej

Bombusia super kącik małego :-) ja nie chciałam naklejek ale chyba także się skuszę :p

Niuunia - a może wchodzicie w kolejny skok rozwojowy i maluch musi sobie zapewnić większą produkcję mleczka? czyli więcej cyca żebyś go więcej miała? u mnie też czasami było tak że piersi miałam miękkie a pokarm był, to z reguły wtedy gdy młody często pije, jak są dłuższe przerwy to wtedy są twardsze
A czy też macie na piersiach na skórze w okolicach sutków zaczerwienienie? Bo ja oprócz dość widocznych żyłek mam jeszcze widoczne zaczerwienienia... i tak jest chyba cały czas.
luizka - no faktycznie produkcja spadła ale i tak fajnie że znajdujemy choć chwilkę żeby coś popisać, rozwiać wzajemnie swoje wątpliwości, pocieszyć się czy po prostu pochwalić naszymi maluszkami :tak:
Bombusiu - kącik i naklejki śliczne, my kończymy remont i może też się skuszę żeby małemu w pokoiku też coś fajnego na ścianę koło łóżeczka walnąć ;-)

Czesc dziewczyny.
Dzis przy kapieli zauwazylismy guzek pod pachą u małej.. w tej raczce co miala szczepienie w szpitalu.. czy to cos groznego moze byc?? bardzo sie przestraszylam

Edit:
witam sie dizen dobry :)
Dziewczyny nocka jjak z bajki tylo czy to nic zlego? ze mala spala od 23 do 7:30! bez budzenia sie na jedzenie!?
O 7:30 nakarmiłam przewinelam polozylam ja i dalej spi!! czy to normalne:( ?

Ostatnia edycja:
witam sie
Niuunia jak są miekkie tzn, ze laktacja się unormowała. Ja jak wystarczy, ze mały ma problemy z brzusiem i ssie wiecej to juz mi sie twardsze robią a ostatnio nawet o mały włos miałabym zapalenie piersi bo miała tyle pokarmu, ze szok.
No i zwróc uwagę, czy w tej herbatce laktacyjnej nie masz koperku bo mozliwe, ze Twoją niunie boli brzuś po tym, ze pijesz tą herbatkę laktacyjną. Jak byłam ostatnio u lekarki pediatry powiedziała nie pić herbatek na laktacje i nie podawać herbaty koperkowej dzieciom bo to działa gorzej.

Ten skok rozwojowy mnie wykończy na szczescie nocka w miare spokojna. Za to wczorajszy dzień to masakra. Mam nadzieje, ze szybko przejdzie.

Dzień dobry :-) u nas w nocy budzenie co 3 godzinki ale mała spała dziś ze mną po wieczornej operze :baffled:

pati1982 u mnie też są okropne żyły na piersiach ale czerwonych plamek u siebie nie zauważyłam

Gorzka_Słodka_Czekolada no to tylko pozazdrościć takiej nocki :-) a co do guzka to nie wiem :baffled:

Pajkaa ile te skoki trwają? a w herbatce jest koper i właśnie wiem, że od tego też może boleć - dziś odstawiam zobaczymy

Hej!
U nas nocka spoko, co prawda jadł często, ale ładnie dalej spał wiec dla mnie luxus.:tak:
Czekoladka jejkus tyle córcia Ci spłała??????:szok: no cuuudownie.:-D
Słuchaj zmierz jej temper. jesli nie ma i nie widzisz jakis niepokojących oznak to pewnie tyle potrzebowała snu, choc dla mnie to w ogóle nierealne przy moim Alanku. :baffled::confused:Obserwuj ją poprostu.
Pajko mój tez nie jest za grzeczny w dzień, my ciagle musimy byc koło niego i sie nim zajmować,ale juz sie powoli przyzwyczajam do tego, bo nie moge słuchać jak płakusia , no cóż taki ma charakterek, a tatus do tego rozpieszcza:angry: o co walcze ciągle ,:wściekła/y: dla niego nie ma problemu siedziec z maluszkiem cały czas i trzymać go na rękach :angry:lub bujac w leżaczku!!!!!!:angry:

Smutno mi jest tylko, bo wiecie co, jak Adrian go bierze na ręce to on przeważnie zaraz zaczyna płakać:-( i Adiemu widze, ze jest przykro, bo chciałby go ponosić lub potrzymac, a ten maruda steka i sie wykręca:-(no nic mam nadzieje, ze pokocha w końcu brata:-(!

Pati u mnie ez są żyły na cycach, ale nic więcej!

Ostatnia edycja:
Witam się i ja!
U nas ostatnio nocki dosyć dobre-dzisiaj mała spałą nawet 5 godzin pod rząd:szok::-) Ale to chyba konsekwencja wczorajszego dnia-cały dzień marudziła i prawie w ogóle nie spała-masakra:no: Mam nadzieję, że dzisiaj będzie spokojniejsza:tak:
Bombusia-Małgosia też nie lubi, jak podchodzi do niej Basia i zawsze ryczy:baffled: Szkoda mi Basieńki:-( Mamy więc ten sam problem:dry:
Pajkaa-widzę, że i Ty miałaś wczoraj aktywny dzień z dzieckiem:sorry2:
GSC-obserwuj małą-może ma po prostu taki śpiący dzień:blink:

reklama
Witajcie!
U nas wczoraj był sądny dzień. Mały od rana właściwie nie spał - drzemał tylko jak już się zmęczył płaczem, może ze dwie godziny się tego snu uzbierało. Prężył się i prężył, ale brzusio nawet jak twardniał to na krótkie chwile, więc nie wiem o co mogło chodzić:confused:

faktem jest, że od piątku sporo się wokół niego działo, bo przyjechała teściowa w odwiedziny, więc i obiad trzeba było zorganizować, żeby ją ugościć i moi rodzice się zjawili tak, że ludu było sporo. Teściowa jak paparazzi latała za mną i małym z aparatem i zdjęcia robiła. Gdyby nie to, że obiecałam, że będę dla niej miła to rozwaliłabym ten aparat na kawałki. Kto widział, żeby celować ze zdjęciem na moment kiedy kupkę będzie walił:szok::baffled::wściekła/y: nie no spoko, widok czerwonego z wysiłku dziecka jest na miarę world press foto:wściekła/y:
Ciamajdko zgodzę się z Tobą: wyeliminować teściowe. Wtedy na świecie zapanuje spokój:baffled:

Pajkaa naprawdę dziecku mogą szkodzić herbatki na laktację? Ja mam za mało pokarmu i prócz karmi i bawarki położna właśnie herbatki polecała:sorry2: no to ja już nie wiem co myśleć..
a czemu koperek szkodzi maluchom? ja swojemu szkrabowi dałam dziś trochę herbatki hippa z koperku, bo kupki nie robi od wczoraj wieczorem a się pręży, więc chciałam mu ulżyć a mogłam jeszcze zaszkodzić:baffled:

ja w ogóle mam problem bo w piątek zrobił mi się zator w lewym cycu - ból jak cholera, ani się schylić ani dotknąć, dostałam wysokiej gorączki + dreszcze, bóle stawów i głowy i zero pokarmu w obu piersiach. Czasem udało się ściągnąć ok 10 ml, no ale to za mało żeby Mały się najadł, więc przeszedł całkowicie na Enfamil. W sobotę było już lepiej (nie ma to jak kapusta i gorące prysznice), więc go karmiłam trochę własnym mlekiem a reszta mieszanką, wczoraj znów więcej własnego mleka a mniej sztucznego ale za to zrobił się bardziej niespokojny:-(
jak myślicie to może być przez te zmiany w żywieniu? temperatury nie ma, od wczoraj w domu cisza i spokój (teściowa na szczęście już się ewakuowała) więc nic innego nie przychodzi mi do głowy:confused:

Do góry