reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Cześc Dziewczyny! Ja tylko melduję że zyję. Ale nadal łapią mnie okropne doły, jednego dnia jest dobrze a już kolejnego fatalnie... normalnie chciałabym czasami wyjść z domu i nie wrocić. Napisze jak już humor mi się poprawi bo teraz nawet nie mam na to siły. Pozdrawiam

No maly dopiero co zasnał...od rana spal moze godzinke łacznie...Ahhh tak kurde siedze i mysle co ta mala istotka zrobila zeby tak cierpiec..:( Ciagle nie moge pijac niektore matki niedbaja o siebie pala pija i rodza zdrowe dzieci a ja huhałam dmuchałam ciagle badania zeby wiedziec ze jest ok i takie cos:(( Przepraszam ze tak egoistycznie tylko pisze co u mnie ale jakos musze sie wyzalic a BB dla mnie to najlepsze miejsce>!!

weroneczka, jak sie sprawdzi chusta zima to nie wiem, bo nie wiem zczy zima bede ja zakladac. Chyba postawe jednak na wozek, bo zakupilam ze spiworkiem, takim wkladem dodatkowym na zime, by maly mial cieplo, bo on to z tych cieplolubnych jest. ;) Nie zasnie, jesl nie jest mocno opatulony kocykem. Lubi spac w takim kokonie zawiniety (jak zawijaja w szpitalach noworodki). Ale powiem, ze dzis malemu zalozylam kombinezonik, bo u nas raptem 16* tylko a pajac z polaru to wg mnie zdecydowanie za malo, oprocz body i zwyklego, bawelnianego pajaca. No i nie mialam wiekszych problemow z wsadzeniem malego do chusty, mimo, ze kombinezon na niego za duuuuzy i nogawki i rekawy mi sie nieco plataly, przy wkladaniu. ;) Ale ogolnie poszlo sprawnie, mimo, ze pierwszy raz ja zakladalam. :p

Pajkaa to napisz co i jak jak wrócicie lub rano bo jestem ciekawa czy to smao co u mnie. Przepraszam że tak dopytuje się o chorobę Twojego Dzidzia ale poprostu chcę wiedzieć czy tylko moje dziecko choruje na wstrętny katar czy inne dzieci też tak mają. U na ropna wydzielina z nosa już 10 dni, zwariowac można. Trzymam kciuki za zdrówko Sebusia!

Anecia1111 będzie dobrze, każdej z nas zdarzają się doły! Tulam!

luizka za Ciebie i Twojego Synia też trzymam kciuki. Czasem tak bywa, życie nie jest sprawiedliwe i powiem Ci że myślałam kiedyś o chorobie Twojego Synka i tym że jesteś taka młoda i masz chorego dzidziusia. Pociesz się (choć to marne pocieszenie), że mogło być gorzej i dziękuj Bogu za to Cudo jakie masz!

koralowa dzięki! Właśnie chodziło mi o to jak malca w kombinezonie w tę chustę zapatulać, bo dziwnie to chyba wygląda, czy nie?

Bobo śpi, więc ja siup pod prysznic i do łóżeczka, Szymon Show wciągnę na dobranoc i sprobuje cos pokimać do 1!
Do jutra babeczki, zdrówka wszystkim dzieciaczkom i świętego spokoju mamusiom życzę!

luizka - gdzie robiłaś te USG. My byliśmy w przychodni Intercor, tam jest spoko babka. Ze skierowaniem z przychodni badanie jest na NFZ. Biedny Piotruś :/ Może jednak nie trzeba będzie robić tej zastawki. Trzymamy kciuki za małego. Bądź silna ;)

koralowa - rzeczywiście jest już zimno. Od dwóch dni nie byliśmy na spacerku, ale następnym razem na pewno wkładam małego w kombinezon. Ma taki fajny misiowy :)

weroneczka - z tym karmieniem co 3 h to jakieś nieporozumienie. Dziecko najlepiej karmić na żądanie i tak wyczytałam w informatorach i poradnikach. Pediatra też tak nam powiedział, że najlepiej na żądanie. Z kolei w szpitalu jakaś pieprznięta pielęgniara jak rano mierzyłya mi temp. zapytała jak nocka. Powiedziałam, że dobrze, mały przespał prawie 6 h. A ona do mnie, że to bardzo niedobrze, że powinnam wybudzić i karmić co 3 h i jeszcze chamskie "To pani tego nie wiedziała?" :/
Maluch je tyle ile potrzebuje ;)

A nasz maluszek zaczął już porządnie głużyć, najczęściej rano jak jest nakarmiony i leży sobie ze mną w łóżku :) Poza tym uśmiecha się od ucha do ucha. Nie tylko do mnie i do męża, ale do każdego.
Chrzest miał być pierwotnie w październiku, ale zdecydowaliśmy się na Boże Narodzenie.

A ja zabieram się ostro a siebie. Dzisiaj byłam podsmażyć pupę w solarium (zgodnie z zaleceniami lekarza cycki zakryte;) ), kupiłam sobie kilka fajnych kosmetyków. Jutro idę do fryzjera :) W sobotę wesele :D

Witajcie :-) no i wyladowalismy u lekarza :baffled: Olivek zrobil dzisiaj zielona kupke, pierwsza od dwoch dni :szok: oczywiscie zaczelam panikowac, a ze M dzisiaj zaspal i zrobil sobie wolne (chyba tak mialo byc) pojechalismy do lekarza. powiedzial, ze zielone kupki to norma i jesli konsystencja jest ok, tzn. jak on to okresla - jajecznica - to wszystko w porzadku. maly zrobil u niego druga kupke, wiec od razu mu pokazalismy. powachal, poogladal i powiedzial, ze wszystko w jak najlepszym porzadku. zapytalam sie tez o to ulewanie, to tez norma, jesli dziecko tyje, to nic sie nie dzieje - a nasz maly ma 6 kg :szok::szok:. potem nas opie.... za to, ze maly za grubo ubrany.:crazy::angry: powiedzial - niech pani spojrzy w lustro i tak samo malego ubiera. czy pani nosi juz czapke??:angry: ach, z lekarzami... no ale najwarzniejsze, ze z malym ok. przepraszam, ze znowu nie odniose sie do Waszych postow:-:)-( ale pozdrawiam Was i Wasze malenstwa i zycze spokojnych nocek.

reklama
koralowa wyślij linka z chustą, którą kupiłaś... nie miałaś problemu z wiązaniem?? :tak:

luizka4don ale coś konkretnego wychodziło nie tak? Wiesz po prostu brak słów - badanie, które decyduje o tak ważnej sprawie jest wykonywane przez patałacha... nie przejmuj się słońce - już następnym razem zadbasz o to, żeby robił to ktoś kto się zna... współczuję Piotrusiowi...

riba_1 no widzisz :-) i wszystko w porządku... bardzo się ciesz:-D

a my jutro o 14 pierwszą rehabilitację mamy...trzymajcie kciuki...
poza tym dziś ustalaliliśmy spr z chrztem - koszt 120 zł od osoby...

Do góry