reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

U mnie nocki spokojne tzn budzi się na jedzenie. Najgorzej wieczorem przed kąpielą i z ranca też np teraz ale usnęła mi na klacie, a próba odłożenia zakończyła się płaczem, więc obie przed kompem siedzimy :-p ranek był okropny ale ze względu na muszyska no wpadła jakaś i spokoju nie dała :wściekła/y:

Bombusia a o tym podziale damsko-męskim kolek to jakiś zabobon, bo to moja mama gadała. Wogóle od rana znów mnie wku*** bo mała ma taki ustka białe i skórka jej schodzi i lekarka mówiła, żeby się tym nie przejmować ale mum oczywiście swoje bla bla bla.....:wściekła/y: Jak nocka?

pati198 no właśnie ja też myślę, że to chyba raczej wina niedojrzałości układu niż diety

Pajkaa moja też wczoraj miała taki dzień chichrała się nie wiadomo z czego - ale widok uroczy :-)

luizka4don oby Plantex był lekiem u Ciebie

reklama
przyznaję się bez bicia, że nie mam czasu na pisanie na ogólnym- ale czytam regularnie.
U nas wszystko w porządku.Mały rośnie i rozwija się, że hej! co dzień widzę jak się zmienia- nie w kwestii wyglądu ale ruchów, koordynacji, świadomości.
Noce mamy spokojne, a ja czuję, że powoli kończy mi się "doładowanie" w cyckach- kiedyś było to 10ml w jednej teraz jak sądzę o połowę mniej. Nie ma co ukrywać- pokarmu nie miałam od początku- nawet po zastanowieniu doszłam do wniosku,ze nawału nie było, bo nie przypominam sobie, żeby mnie piersi bolały chociaż- no cóż bywa i tak.
Cyc jest zabawką i uspokajaczem.
Pozdrawiam Was wszystkie:)

aaa. we środę mam egzaminy na doktorat więc trzymajcie za mnie kciukasy!!! będę jechać do Szczecina i spędzę dobę bez dziecia- z jednej strony cieszę się, że się wyrwę, a z drugiej będę tęsknić.

Witajcie :-) podziwiam Was ze znajdujecie czas na neta, na forum, na odpisywanie... Ja chyba jestem mało zorganizowana, bo czasu mi brak. Mój synuś miewa różne dni, w jeden prześpi w drugi tylko cyc, bo co robić z takim maluszkiem? Dziś może uda nam się dać go chwilę na dwór?
Po ilu dniach odwiedziła Was położna? U mnie jej dalej nie było.
nie wiem jak z tym moim pokarmem, wg mnie moje dziecko się nie najada i 2 razy użyłam już butli, z tym, że mały nie umie pić z butelki, smoczka też nie chce:-(

No nic nie zanudzam...
Miłego i spokojnego dnia Mamusie :-)

Bombsiu samo przeszlo, zadne leki nie pomagaly, wiec wszytsko odstwailam, teraz sie zastanawiam czy to nie zasluga osteopaty:)

Martitka rozwiń temat, w jaki sposób mógł pomóc, wskazówki kochana:)

U nas dość dobrze. Maluch jak usnął o 20.00 to spał do 4.00 rano (no z przerwami na jedzenie oczywiscie heh) ....niestety o 4.00 oczy WIELKIE sie zrobiły i mrudził do 5.30 i padł. WIec nienajgorzej, wieczór cudowny, cichy, tylko ta nocno-ranna godzina była przegięciem:eek::cool:, no ale nie mozna miec wszystkiego. Wybudzanie bedzie kontynuowane. Oczywiście teraz spi cały czas, bylismy juz na 1,5 h spacerze i spi dalej.:-)
A jutro mam problemik, bo mam zebranie u Adiego w liceum na 17.30, a M pracuje do 17.00 i oczywiście akurat poza Łodzią,:wściekła/y::crazy: wiec chciał nie chciał na godzine bracia zostaną sami:szok::szok:....juz sie boje.

Mamuski ile kosztuje ta szczepionka 5 w 1 i jak sie jej nie kupi to jak jest dziecko szczepione???? Prosze o wskazówki o co chodzi, bom zielona:sorry:, tzn. mały będzie więcej razy ukłuty tak???:confused2:....bo ja mam po niedzieli szczepienie i musze wiedziec o co w tym biega:tak:?????

Bombsiu samo przeszlo, zadne leki nie pomagaly, wiec wszytsko odstwailam, teraz sie zastanawiam czy to nie zasluga osteopaty:)

BOMBUSIU ja płaciłam 120zl i chodzi o to ze to jest szczepionka skojarzona i mniej razy kłujesz dziecko , Oliwke też w ten sposób szczepiłam

Aha czyli mam sama w aptece zakupic tak?? a jakąś nazwe mam prosić??

Cześć!
Ostatnio moja córcia "żyć" mi nie daje z jedzeniem-gdy tylko nie śpi jadłaby na okrągło-doszło do tego, że przed spaniem wieczornym zjadła z jednej piersi, z drugiej i dalej wyła, wkładała rączki do buzi-dałam więc w butli trochę modyfikowanego (moje piersi bolą mnie jak na początku), zjadła 30 ml i usnęła-spała 4 godziny:rofl2: Wczoraj sprawdziłam ile mam tego pokarmu i laktator ściągnął ok 90 ml z jednej piersi-nie mam pojęcia czy to dużo czy mało... Jak to jest u Was?:sorry:
Poza tym nocki ostatnio spokojne-maksymalnie trzy pobudki i zaraz zasypia:tak: Wczoraj wieczór był kiepski, bo mieliśmy problem z uśpieniem jej, ale jak zasnęła po 22, tak obudziła się przed 3, więc nie narzekam;-)
Śpioszki w rozmiarze 56 powoli zaczynają być za małe, a przecież Małgosia urodziła się malutka-miała 50 cm, więc rośnie szybko:tak: Jutro pójdziemy na ważenie, więc dowiem się ile przybrała:tak:
Bombusia-my też idziemy na szczepienie w przyszłym tygodniu i też szczepimy tą szczepionką 5 w 1-koszt 120 zł:tak: U nas w przychodni mają te szczepionki, tylko trzeba wcześniej zgłosić, ze się dziecko będzie nią szczepić-może zadzwoń i się spytaj jak to jest u Was:tak: Muszę Ci powiedzieć, że jak moja mała zaśnie po 20 to tez zawsze ok 3-4 jest wyspana:eek:
Panienka-Małgosia też nie akceptuje smoczka-mamy z czterech firm i wszystkie są bleee:no:
Fiuu-trzymamy kciuki za egzam:-)
Luizka-ja myślę, że jedzenie nie jest tutaj problemem tylko niedojrzałość układu trawiennego, ale warto próbować wszystkiego:tak:
Monika-dużo zdrówka dla maleństwa:happy:

Hej kochane, korzystam z okazji ze mala jeszcze drzemie po spacerku...
Martitko z niecierliowoscia czekamy na realcje z masazu:) bardzo fajna rzecz
fiuu powodzenia na egzaminie!!! wow, pierwsza noc bez małego... dasz radę
kasiu2506 moja mała ma tak samo, cały czas by siedziała przy cycu i jadła, też się zastanawialam czy moze mam slaby pokarm i jest podobno taki test domowy, sciagasz mleko i wlewasz do szklanki w ktora jest do polowy napelniona woda. Jesli mleko wyplynie do gory to jest dobre, tluste, wartosciowe, jesli na dole to jest zle...
nie wiem ile w tym prawdy, ale dzis chyba sprawdze... w kazdym badz razie moja bardzo slabo spi, a po modyfikowanym Bebiko spala duzo lepiej bo i po 4h... no ale poki co staramy sie karmic naturalnie....
Bombusiu i jak tam proba wybudzania Alanka? pomogło?
Panienko u mnie polozna była po dwóch dniach od powrotu ze szpitala, ale poprosilam ja telefonicznie o jak najszybsze przybycie...., co do czasu... hmmm to tak jak u mnie... po prostu brak go i tyle, robie tylko wkolo malej a dla siebie nie mam ani chwili doslownie... mam nadzieje ze to sie zmieni...

zastanawiam sie czy nie wybrac sie do poradni laktacyjnej, aby zbadali mi mleko .....czy któraś z was tak robiła???
no bo jak to moze byc, ze mala ciagle je i ciagle jest glodna???

reklama
Hejka kochane :*
Panienka - co do poloznej to u nas przyszla nastepnego dnia po zgloszeniu malca w przychodni:)

A co do naszych nocek to jest spokojnie.. mała tylko od dwoch dni budzi sie punkt 5 ... i przez godzine nie daje zyc.. Nic nie chce smoka cyca .. tylko chce sobie popłakac:p
Ale nocka takto spokojna jak zawsze. Ogólnie to chyba na prawde przytrafiło mi sie grzeczne dziecko hehe.. Oby jak najdluzej taka była :)

Mam pytanko dziś mam ochote wielką na pizze.. moge sobie pozwolić? taka z pizzeri z samą szynką? I ile kawałków najlepiej zjesc zeby nie zaszkodziło ??

Do góry