reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

U mnie nocki spokojne tzn budzi się na jedzenie. Najgorzej wieczorem przed kąpielą i z ranca też np teraz ale usnęła mi na klacie, a próba odłożenia zakończyła się płaczem, więc obie przed kompem siedzimy :-p ranek był okropny ale ze względu na muszyska no wpadła jakaś i spokoju nie dała :wściekła/y:

Bombusia a o tym podziale damsko-męskim kolek to jakiś zabobon, bo to moja mama gadała. Wogóle od rana znów mnie wku*** bo mała ma taki ustka białe i skórka jej schodzi i lekarka mówiła, żeby się tym nie przejmować ale mum oczywiście swoje bla bla bla.....:wściekła/y: Jak nocka?

pati198 no właśnie ja też myślę, że to chyba raczej wina niedojrzałości układu niż diety

Pajkaa moja też wczoraj miała taki dzień chichrała się nie wiadomo z czego - ale widok uroczy :-)

luizka4don oby Plantex był lekiem u Ciebie

reklama
przyznaję się bez bicia, że nie mam czasu na pisanie na ogólnym- ale czytam regularnie.
U nas wszystko w porządku.Mały rośnie i rozwija się, że hej! co dzień widzę jak się zmienia- nie w kwestii wyglądu ale ruchów, koordynacji, świadomości.
Noce mamy spokojne, a ja czuję, że powoli kończy mi się "doładowanie" w cyckach- kiedyś było to 10ml w jednej teraz jak sądzę o połowę mniej. Nie ma co ukrywać- pokarmu nie miałam od początku- nawet po zastanowieniu doszłam do wniosku,ze nawału nie było, bo nie przypominam sobie, żeby mnie piersi bolały chociaż- no cóż bywa i tak.
Cyc jest zabawką i uspokajaczem.
Pozdrawiam Was wszystkie:)

aaa. we środę mam egzaminy na doktorat więc trzymajcie za mnie kciukasy!!! będę jechać do Szczecina i spędzę dobę bez dziecia- z jednej strony cieszę się, że się wyrwę, a z drugiej będę tęsknić.

Witajcie :-) podziwiam Was ze znajdujecie czas na neta, na forum, na odpisywanie... Ja chyba jestem mało zorganizowana, bo czasu mi brak. Mój synuś miewa różne dni, w jeden prześpi w drugi tylko cyc, bo co robić z takim maluszkiem? Dziś może uda nam się dać go chwilę na dwór?
Po ilu dniach odwiedziła Was położna? U mnie jej dalej nie było.
nie wiem jak z tym moim pokarmem, wg mnie moje dziecko się nie najada i 2 razy użyłam już butli, z tym, że mały nie umie pić z butelki, smoczka też nie chce:-(

No nic nie zanudzam...
Miłego i spokojnego dnia Mamusie :-)

Bombsiu samo przeszlo, zadne leki nie pomagaly, wiec wszytsko odstwailam, teraz sie zastanawiam czy to nie zasluga osteopaty:)

Martitka rozwiń temat, w jaki sposób mógł pomóc, wskazówki kochana:)

U nas dość dobrze. Maluch jak usnął o 20.00 to spał do 4.00 rano (no z przerwami na jedzenie oczywiscie heh) ....niestety o 4.00 oczy WIELKIE sie zrobiły i mrudził do 5.30 i padł. WIec nienajgorzej, wieczór cudowny, cichy, tylko ta nocno-ranna godzina była przegięciem:eek::cool:, no ale nie mozna miec wszystkiego. Wybudzanie bedzie kontynuowane. Oczywiście teraz spi cały czas, bylismy juz na 1,5 h spacerze i spi dalej.:-)
A jutro mam problemik, bo mam zebranie u Adiego w liceum na 17.30, a M pracuje do 17.00 i oczywiście akurat poza Łodzią,:wściekła/y::crazy: wiec chciał nie chciał na godzine bracia zostaną sami:szok::szok:....juz sie boje.

Mamuski ile kosztuje ta szczepionka 5 w 1 i jak sie jej nie kupi to jak jest dziecko szczepione???? Prosze o wskazówki o co chodzi, bom zielona:sorry:, tzn. mały będzie więcej razy ukłuty tak???:confused2:....bo ja mam po niedzieli szczepienie i musze wiedziec o co w tym biega:tak:?????

Bombsiu samo przeszlo, zadne leki nie pomagaly, wiec wszytsko odstwailam, teraz sie zastanawiam czy to nie zasluga osteopaty:)

BOMBUSIU ja płaciłam 120zl i chodzi o to ze to jest szczepionka skojarzona i mniej razy kłujesz dziecko , Oliwke też w ten sposób szczepiłam

Aha czyli mam sama w aptece zakupic tak?? a jakąś nazwe mam prosić??

Cześć!
Ostatnio moja córcia "żyć" mi nie daje z jedzeniem-gdy tylko nie śpi jadłaby na okrągło-doszło do tego, że przed spaniem wieczornym zjadła z jednej piersi, z drugiej i dalej wyła, wkładała rączki do buzi-dałam więc w butli trochę modyfikowanego (moje piersi bolą mnie jak na początku), zjadła 30 ml i usnęła-spała 4 godziny:rofl2: Wczoraj sprawdziłam ile mam tego pokarmu i laktator ściągnął ok 90 ml z jednej piersi-nie mam pojęcia czy to dużo czy mało... Jak to jest u Was?:sorry:
Poza tym nocki ostatnio spokojne-maksymalnie trzy pobudki i zaraz zasypia:tak: Wczoraj wieczór był kiepski, bo mieliśmy problem z uśpieniem jej, ale jak zasnęła po 22, tak obudziła się przed 3, więc nie narzekam;-)
Śpioszki w rozmiarze 56 powoli zaczynają być za małe, a przecież Małgosia urodziła się malutka-miała 50 cm, więc rośnie szybko:tak: Jutro pójdziemy na ważenie, więc dowiem się ile przybrała:tak:
Bombusia-my też idziemy na szczepienie w przyszłym tygodniu i też szczepimy tą szczepionką 5 w 1-koszt 120 zł:tak: U nas w przychodni mają te szczepionki, tylko trzeba wcześniej zgłosić, ze się dziecko będzie nią szczepić-może zadzwoń i się spytaj jak to jest u Was:tak: Muszę Ci powiedzieć, że jak moja mała zaśnie po 20 to tez zawsze ok 3-4 jest wyspana:eek:
Panienka-Małgosia też nie akceptuje smoczka-mamy z czterech firm i wszystkie są bleee:no:
Fiuu-trzymamy kciuki za egzam:-)
Luizka-ja myślę, że jedzenie nie jest tutaj problemem tylko niedojrzałość układu trawiennego, ale warto próbować wszystkiego:tak:
Monika-dużo zdrówka dla maleństwa:happy:

Hej kochane, korzystam z okazji ze mala jeszcze drzemie po spacerku...
Martitko z niecierliowoscia czekamy na realcje z masazu:) bardzo fajna rzecz
fiuu powodzenia na egzaminie!!! wow, pierwsza noc bez małego... dasz radę
kasiu2506 moja mała ma tak samo, cały czas by siedziała przy cycu i jadła, też się zastanawialam czy moze mam slaby pokarm i jest podobno taki test domowy, sciagasz mleko i wlewasz do szklanki w ktora jest do polowy napelniona woda. Jesli mleko wyplynie do gory to jest dobre, tluste, wartosciowe, jesli na dole to jest zle...
nie wiem ile w tym prawdy, ale dzis chyba sprawdze... w kazdym badz razie moja bardzo slabo spi, a po modyfikowanym Bebiko spala duzo lepiej bo i po 4h... no ale poki co staramy sie karmic naturalnie....
Bombusiu i jak tam proba wybudzania Alanka? pomogło?
Panienko u mnie polozna była po dwóch dniach od powrotu ze szpitala, ale poprosilam ja telefonicznie o jak najszybsze przybycie...., co do czasu... hmmm to tak jak u mnie... po prostu brak go i tyle, robie tylko wkolo malej a dla siebie nie mam ani chwili doslownie... mam nadzieje ze to sie zmieni...

zastanawiam sie czy nie wybrac sie do poradni laktacyjnej, aby zbadali mi mleko .....czy któraś z was tak robiła???
no bo jak to moze byc, ze mala ciagle je i ciagle jest glodna???

reklama
Hejka kochane :*
Panienka - co do poloznej to u nas przyszla nastepnego dnia po zgloszeniu malca w przychodni:)

A co do naszych nocek to jest spokojnie.. mała tylko od dwoch dni budzi sie punkt 5 ... i przez godzine nie daje zyc.. Nic nie chce smoka cyca .. tylko chce sobie popłakac:p
Ale nocka takto spokojna jak zawsze. Ogólnie to chyba na prawde przytrafiło mi sie grzeczne dziecko hehe.. Oby jak najdluzej taka była :)

Mam pytanko dziś mam ochote wielką na pizze.. moge sobie pozwolić? taka z pizzeri z samą szynką? I ile kawałków najlepiej zjesc zeby nie zaszkodziło ??

Do góry