reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

U nas połozna przychodzi w piatej dobie po powrocie do domu ze szpitala pod warunkiem, ze zgłosisz to w przychodni.
Olu no udało sie wybudzic, wieczór spokojny, cichutki:)
Czekoladka hmmm no na tą pizze to nie ma reguły, niektóre dziewczynki tu wszystko jadają i dzieciaki spokojne, a u niektórych kosmos wiec za duzo to nie podjadaj, choc ja sama bym chetnie zjadła:)

reklama
Bombusiu zjem z dwa kawałki i zobaczymy :) Oby jej nic nie bylo bo kooocham pizze:) i chcialabym sobie od czasu do czasu podjesc:)

Kochane a jak u was z rozstepami ? Bo mnie sie na udach i na lydkach straszne zrobily... Chyba od tego puchniecia jak mi tak spuchly i nagle zobily mi sie chude .. Rozstepy mam okropne.. Macie jakies dobre kremy?? Ktore polecacie?? Bo mamzamiar kupic.. takie do 100zł.. nie wiecej :p

GSC- o rozstepach to ja bardzo dobrze tez wiem mam caly brzuszek ;/ na lydkach na tych zgieciach pod kolanami i na wewnetrznej stronie ud . Ja uzywam poki co pharmaceris tocoreduct forte ale jak narazie duzej roznicy nie widze....ale wybieram sie na solarium wiez beda niej widoczne bo tak moja siora tez zrobila i po 3 razach juz byly mniej widoczne..

luizka4don - kochana ja na brzuszku zero za to rozstepow tylko na tych nogach :( az szkoda gadac.. smaruje codziennie oliwka zeby nie bylo sucho i w ogole.. A co do solarium to tez sie wlasnie wybieram i slyszalam tez duzo opini ze rozstpy sie nie opalaja i ze bardziej widac jak sie jest opalonym ale pocieszylas mnie ze sa mniej widoczne jak twoja siostra ma.. Juz w sumie chyba mozna isc na solarium ? miesiac ponad minal.. najpierw pojde na 5 min zeby nie bylo :)

Bombusiu ta szczepionka jest na recepte, ale ja sie zastanawiam bo czytałam różne opinie na temat tych szczepionek i niektóre są straszne i zastanawiam się czy nie szczepić standardowymi szczepionkami bo te 5 w 1 podobno mają dużo skutków ubocznych a jedna z nich podobno jest w ogóle wycofana z obiegu.I powiem , ze wczoraj jeszcze byłam gotowa zakupić taką szczepionkę dzisiaj się juz nad tym zastanawiam bo mam troche stracha:(

Gsc ja bymz pizzą uważała jednak.

Paajka - nom ja wiem ze moze cos byc. ale tu dziewczyny niektore probowaly i nic nie bylo. Zreszta to nie jest smazone;p .. Tak samo jem tosty :) i tez małej nic nie jest
Nakładam duzo sera szynki i sie robi w tosterze :) wiec mysle ze nie bedzie tak zle :p

Navijko - u nas podobnie - czyli czerwony punkcik lekko wypukły na razie, a jeśli chodzi o opis dnia to tak jakbym swój widziała, jak młody na chwilę uśnie to też staram się coś posprzątać, naczynia pomyć, coś sobie odgrzać do jedzenia, no i komp - dzięki bogu bo bym się zanudziła a tak to nawet przy cycaniu coś tam przejrzę a czasem nawet jedną ręką odpiszę ;-) albo coś w tv obejrzę bo jak już mam go na rękach to co innego można robić:sorry:
Panienko - u nas też tak było że młody wisiał na cycu non stop, nie wiem czy to nie jest to co pisała martitka - ten kryzys rozwojowy (u nas 9 i 10 doba to była masakra)
Fiuu - wow, tyle czasu bez maluszka, nieźle... ciekawe jak twój Jasiu da radę;-)
Piszecie o tych szczepieniach a ja dalej nie wiem na jakie się zdecydować. Myślałam o normalnych ale sama nie wiem...
Oj muszę chyba lecieć z cycem bo mam aferę ;-)

navijko u naszego tez czerwony punkcik lekko wypukły.
Kurcze dziewczyny to jak w końcu szczepić to dzieciątko????, bo nie wiem nooo, a mało czasu mi zostało na podjecie decyzji.

A u mnie afera od dwoch synów co do zarcia, starszy wrócił ze szkoły i głoooodny jak wilk i zły, ze jeszcze ziemniaki sie nie ugotowały.......boshe trzymaj mnie , bo wyjde z siebie i stane obok buuuu:((((

reklama
navijko u naszego tez czerwony punkcik lekko wypukły.
Kurcze dziewczyny to jak w końcu szczepić to dzieciątko????, bo nie wiem nooo, a mało czasu mi zostało na podjecie decyzji.

A u mnie afera od dwoch synów co do zarcia, starszy wrócił ze szkoły i głoooodny jak wilk i zły, ze jeszcze ziemniaki sie nie ugotowały.......boshe trzymaj mnie , bo wyjde z siebie i stane obok buuuu:((((

Bombusiu sama jestemw kropce w sumie ja byłam wszcepiona normalnie nic mi nie było a bólu nie pamiętam a jak czytam, ze co któraś z tych dwóch szczepionek ma felerne partie to boje sie szczepic dziecko :( naczytałam sie o zapaściach itd i chyba nie bede ryzykowała.

Do góry