reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witajcie :-) U mnie noc spokojna. Dzień deszczowy, więc będzie znów leni**** wanie na całego :-D

Ciekawe jak tam Anecia i inne mamusie 2w1?

Miłego dnia, będę zaglądać...

reklama
Witam się i ja:-) Nadal 2 w 1:-)
Widzę, że nas już malutko zostało. Ciekawe jak Anecia, nie ma info żadnego. Mam nadzieję, że już tuli maluszka:-)

Dziś deszczyk i chłodno i może dlatego mam jakiś nadmiar energii. Lecę zaraz sprzątać kuchnię i się zastanawiam czy ubrać dla małej łóżeczko czy zostawić to mężowi jak ja w szpitalu będę. Jak myślicie?:-D

Hejka
przejrzalam wlasnie liste mam sierpniowych i z tych osob ktore sie udzielają regularnie zostalo chyba 5 czy 6 sierpniowek:)
zobaczymy kto będzie ostatni;) wcale sie nie zdziwię jak ja, bo u mnie dalej cisza spokój wakacje:)
no ale wiadomo, że sytuacja moze się zmienić z chwili na chwile

coraz nas tu mniej i jakos tak smutniej sie zrobilo, na poczatku i tak do poczatku sierpnia bylo nas tu duzoo a teraz ... cichutko....

jeśli u mnie nie ruszy się nic do srody to lekarz bierze mnie w czwartek (2 wrzesień) na wywoływanie:/// no ale nie ma co gdybać, jeszcze trochę czasu zostało...

zycze wszystkim sierpniowkom milego dnia

lahimka jak masz siłę to ubierz to łożeczko, a mężowi zostaw odkurzanie i ścieranie kurzów kiedy będziesz w szpitalu

Ostatnia edycja:
gratuluje marulce. :) No to moj chlop moze byc podobny wymiarowo. ;)

Ja nadal 2in1. Noc w miare spokojna, tylko nad ranem rewolcja, bo na noc gruszke zjadlam. :p

Fakt, koniec sierpnia tuz tuz, a nas w dwupaku jeszcze troche jest. ALe ja i tak czy chce czy nie bede sierpniowa mama. ;)

Cześć dziewczyny!
Ja już rozpakowna od 21 sierpnia. Mała Amelka i ja od wczoraj jesteśmy w domu. Jest cudna. Je i śpi. Mam trochę problemów z przystawianiem do cyca, ale dzielnie walczę. Pozdrowienia dla wszystkich rozpakowanych i w dwupaku.

wymiary małej: 58 cm, 3750 gramów

Witajcie!
Ja też nadal w dwupaku:-(
właśnie wróciłam z KTG - mały ma się rewelacyjnie; zanotowały się ze 3 skurcze na 80-90 ale akurat wtedy synek się przeciągał, poza tym sporo było takich powyżej 30 niestety bez regularności, więc nie ma co się cieszyć:no:
a jak do 5 września nie urodzę na wyląduję na patologii:dry::baffled:
chyba się zdrzemnę, może humor mi się poprawi:sorry2:

U mnie wczorajsze katg pokazalo tylko, albo az jeden skurcz, do tego o sile 55%. I tyle. :p Za godzine mam nastepne, ale cos czuje, ze tez bedzie cisza....

Ech, u Was tez taka pogoda do niczego? Normalnie zasnac na siedzaco mozna....

U nas lało od rana, ale teraz wyszło słoneczko! Dostałam jakiegoś powera, zmieniam właśnie naszą pościel, pranie się już pierze i ubiorę dziś łózeczko małej, tak jak Ola radzi :-) Tylko jeszcze pościel muszę wyprasować.
Może jak się pogimnastykuje to coś mnie ruszy :-)

Dziewczyny, czy mogę podać ponad 3 tygodniowemu dziecku herbatkę ułatwiającą trawienie mimo iż jest po 1 miesiącu?:( Odstawiłam małej debridat po 2 tygodniach i problemy wróciły:(

Ja sie przyznam bez bicia, ze podałam juz taką ze 3 razy :zawstydzona/y:i spoko:).....Hippa granulowaną!

Jejkus dziewczyny jaka u nas okropna pogoda!!!!!:crazy: A zapowiadają na przyszły tydzień po 14,15 st. u nas!!! :szok::szok:Jakis koszmar.
Czy ja juz z malym do wiosny będę sie kisić w domu????? oby nieeee!:no::wściekła/y::angry:
Dobrze, ze jest Adrian to chodzi po zakupy, ale zaraz zaczyna szkołe i co???? porażka:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
witam się dzisiaj:)
położna juz była więc mamy spokój była u nas 3 razy. Akurat jak przyszła mały spał.
Sebuś ma nocne problemy z kupką:( dzisiaj w nocy miałam powtórkę z wczoraj o 4:30 sie obudził, prężył, denerwował, płakał trwało to 1,5 h :(potem usnął razem ze mną

Radek na zakupach to jakiś koszmar :) dzwoni co 5 minut:)

Dziewczyny, czy mogę podać ponad 3 tygodniowemu dziecku herbatkę ułatwiającą trawienie mimo iż jest po 1 miesiącu?:( Odstawiłam małej debridat po 2 tygodniach i problemy wróciły:(

ja bym raczej nie podawała. Dzisiaj mi połozna mowiła, ze jedna z jej pacjentek sama piła te herbatki i miały wpływ na dziecko wiec moze tak spróbuj.

Cześć dziewczyny!
Ja już rozpakowna od 21 sierpnia. Mała Amelka i ja od wczoraj jesteśmy w domu. Jest cudna. Je i śpi. Mam trochę problemów z przystawianiem do cyca, ale dzielnie walczę. Pozdrowienia dla wszystkich rozpakowanych i w dwupaku.

wymiary małej: 58 cm, 3750 gramów

gratuluje:)

Do góry