reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

No to nas Marulka wykiwała :-( Zostawiła nas same na placu boju tzn mnie, krzynkę, panienkę... ;-) No ale oczywiście ogromne gratulacje dla niej :-D

A ja po kapieli ... prawie godzinnej i hmmm nic mi teraz nie leci ale chyba mnie skurcze łapią... zaczynam liczyć od teraz, zobaczymy czy się rozkręci. Jak nie urodzę to bedę rano a jak urodzę to dam znać przez sms :-)

Lahimka... no ja teraz wlasnie zaczynam liczyć skurczybyki bo stały się na prawdę bolesne, ale nie nakręcam sie zbytnio bo mam głupie przeczucia że to fałszywy alarm. A poza tym podejrzeniem że to moga być wody to maluszek stał się bardzoooo aktywny, a ostatnie dni leniuch był straszny...

Bombusiu póki co kładę się i poobserwuję co się dzieje, no i będę liczyła skurcze.

Panienko, krzynko, Bombusiu w razie czego będę do którejś z Was pisała. A jak nie to do rana!

Ostatnia edycja:
reklama
Bombusia dzięki za odpowiedź :-), pamiętam Twój expresowy poród, tylko pozazdrościć :tak:

Anecia1111 Kochana to powodzenie, niech się Twój skarb zjawi już na świecie :-)

Fakt 5 dni do końca sierpnia, a nas tu kilka 2w1 zostało :-D

Do jutra :-)

Spokojnej nocy dla dzieciaczków by ich mamusie się wyspały.

Hmmmm może jednak coś z tego będzie... miałam 2 skurcze w odstępie 10 minut.... czekam na mniejsze przerwy :-D

A maluszek wierci się jak szalony... chyba mi brzuch rozsadzi :-)

weroneczka i ciocia marulka rozpakowane juuuuupi :-)

rozalka dziś właśnie zastosowałam patent z pieluchą i faktycznie o wiele lepiej. jeszcze kwestia smarowania i ubierania, ale myślę, że to kwestia przyzwyczajenia

polianna jaki śliczny avatar :-)

luizka4don no to super wieści :-)

Anecia1111
aby się rozkręciło :tak:

Panienka
u mnie w szpitalu też robili lewatywe - myślałam, że nie dojdę do ubikacji :-D

Anecia ja w pon i wtorek nie wiedziałam co się dzieje, bo mała taka aktywna była właśnie. I miałam kilka skurczy. A wczoraj i dzisiaj prawie jej nie czuję, mam nadzieję, że zbiera siły na poród:-) fakt, że dziś miałam bardzo stresujący dzień i mam nadzieję, że na małą to jakoś źle nie wpłynęło:no:
Ale coś czuję, że rano będzie od Ciebie info na gorącej że masz dzidzię przy sobie!:tak:

No własnie lahimka ja sie obawiam że to ustanie i będzie dooooopa z tego wszystkiego :-(

A co do stresującego dnia to mała może też być po prostu poddenerwowana ale raczej nie wpływa to na nią źle.

Hmmmm sama bym chciała żeby była ode mnie rano wiadomość o tym że już urodziłam ale pożyjemy... zobaczymy :-) Teraz idę już do wyrka z M i bedziemy liczyć skurczybyki.

Spokojej nocy Wam zyczę!!!! Bo moja to pewnie do takich nie bedzie należała :-)

rozalka dziś właśnie zastosowałam patent z pieluchą i faktycznie o wiele lepiej. jeszcze kwestia smarowania i ubierania, ale myślę, że to kwestia przyzwyczajenia

:-D

No i super.
Ja bym se darowała smarowanie.
Moja tez płakała przy ubieraniu,wiec po kapieli zawijałam ja w ręcznik i chwilke ponosiłam,a wtedy spokojnie ubierałam,jakos pomogło.

Dziewczyny, czy mogę podać ponad 3 tygodniowemu dziecku herbatkę ułatwiającą trawienie mimo iż jest po 1 miesiącu?:( Odstawiłam małej debridat po 2 tygodniach i problemy wróciły:(

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, czy mogę podać ponad 3 tygodniowemu dziecku herbatkę ułatwiającą trawienie mimo iż jest po 1 miesiącu?:( Odstawiłam małej debridat po 2 tygodniach i problemy wróciły:(

Ja to bym chyba nie podała tak wcześnie.
A zwykła koperkowa,czy rumianek sa od 1 tygodnia,mozna od tego zacząc.

Do góry