reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Hej kobietki, pospałam do 11 :szok: i pewnie gdyby nie przyjechał na chwilę M. to bym sobie jeszcze leżała. Jakoś nie ma siły na nic, tym bardziej nie mam ochoty z nikim gadać przez telefon i z nikim się spotykać. Wczoraj spławiłam już kilka osób...

NO i czekam sobie aż moja kruszynka zdecyduje się urodzić. Stwierdziłam, że nie będę już nic przyspieszać.... niech natura działa jak jej się podoba....

Ciamajdko...a kiedy Twoi rodzice wyjeżdzają???? Mam nadzieję, że jednak zdążą zobaczyć wnusię na żywo a nie przez skype!!!

MiriannaK no i jak tam po wizycie?? Mam nadzieję, że wszystko zgodnie z twoimi planami:)

Misslena hmmm mam nadzieję, że szybko pogodzisz się z M... no i oczywiście że z małą się szybciutko wszystko wyjaśni i problemy będą tylko wspomnieniem!

Weroneczko miłych zakupów:)

u mnie też zadnych planów na dzis... null.... zero... nic...
nic mi sie nie chce, nie mam ochoty nikogo widziec, najchetniej zaszylabym sie gdziesz na jakis czas..............buuuuu

reklama
Babeczki!
Na wątku o naszych kilogramach wrzuciłam ćwiczenia, które można zacząć wykonywać już od pierwszego dnia po porodzie - rozsądnie oczywiście.
Mam nadzieję, że się przydadzą.

weroneczko - dzięki za słowa otychy... jednak to już 5 dni po terminie... a że będziemy tęsknić do brzuszków - to z pewnością :-)

Lecę okna pozamykać po zaczęła się burza i leje jak z cebra.

Dziewczyny zirytowane czekaniem i przelewaniem czasu - mam propozycję: może wpadniecie do mnie, poniuniacie Karolka, a ja się WRESZCIE ZDRZEMNĘ? Powiem Wam, że od porodu (09) czuję się jak chomik w kołowrotku. Także póki co jeszcze się porelaksujcie, ja już do tego stanu tęsknię. Pozdrawiamy wyczekujące przyszłe Mamusie :)

Cześć dziewczyny!
Ja jeszcze duo. Wczoraj byłam w szpitalu na badaniach, ledwo dałam radę, bo miałam takie skurcze, że aż mnie przybijało do podłogi i na dodatek Amelka tak się wierciła, że kłócia w podbrzuszu były nie do zniesienia. No i:
- główka jeszcze dosyć wysoko,
- macica bez zmian,
- wszystko zasklepione,
- mała waży 3600
- główka 9,9,
- wód dużo,
- KTG ok - skurcze na poziomie 100, tętno dzidzi 140, czasem 160
- nie może mi nawet podać oxy, bo macica nie jest przygotowana
- jak nie urodzę do niedzieli, w poniedziałek przyjmie mnie już na 100%.

Boli mnie łeb, mdli mnie i mam zgagę - zajefajnie...
Lada moment przyjeżdża mama a ja nieumyta siedzę :-) Ma przywieźć ciasto, mniam.

Buziaczki dla Was kochane!

Hej Kochane :happy:

U nas czasu brak. Młody cały czas się przytulać chce. Dostał kropelki na jelita to mam nadzieję, że niebawem się nam unormuje wszystko,bo teraz to nie śpi i cały czas by na cycku wisiał :sorry:

Trzymam kciuki głównie za wszystkie nierozpakowane co by ruszyło u Was ;-)

Pozdrawiamy gorąco :-)

Właśnie zarejestrowałam się w DOZ i to dzięki Wam bo wcześniej nie wiedziałam o czymś takim... Byle szybko ta karta przyszła, nie wiecie ile może potrwać zanim dojdzie??

dolorezzz może akurat się rozkręci jak już Cię tak pobolewa. Będzie git!

weroneczka mi przyszła po 3 dniach:)

a którą zamówiłaś? tą zniżkową czy dla mamy i maleństwa? bo ja to 2 sobie zamówiłam od razu.

dolorezzz skurcze do 100 i Cie nie zostawili??? chociaz mnie też ostatnio olali, bo podobno to nie były porodowe, no i jak mówili tak się okazało, bo w końcu się jeszcze turlam..
inkaaa oj rozumiem, mi juz przeszedł ten największy dół.. został tylko żal że czas leci...dzięki za ćwiczenia, otwierają się super tym razem:)
Olu_ jadą 28 w sobotę rano.. może zdąże, ale chciałam pobyć z małą i z nimi jeszcze w domu...widzę że Ty też się "odspołeczniasz" , i bardzo dobrze... ludzie i tak z nami nie maja o czym pogadać ino o ciąży.
magda.wu łatwo się teraz to mówi nie???:)))))))))))))))))))))) ja mogłabym się tam poturlać do Ciebie, tylko jest jeden problem-leń mnie ogarnął:p
Black_Opal buziaki:**

moja mama znalazła własnie książeczkę noworodka moja i brata:
ja ważyłam 3550 g i urodziła mnie w 39 tc
mój brat ważył 3650 i urodziła go w 42 tc..

czyli ciekawe kiedy urodze ja skoro ona miała takie rozbieżności:)

Ostatnia edycja:
Ciamajdka no właśnie to mnie zaskoczyło, że oni mi tak szybko kasę przysłali - to nie w ich stylu :-p

panienka no mi też moja wytłumaczyła dziś, że normalnie od 38 już macierzyński, ale dała mi do końca miesiąca jeszcze

nervita do szpitala już nie mam jak :baffled: o to zdaj relację jak tam dziś poszło i czy na nas łóżka czekają? :-p

marulka dalej listy obecności nie podpisała :szok: czyżby...

dolorezzz
oj mi znów też ostatnio zgaga dokucza :sorry:

Wbiłam się u lekarki w kolejkę a co będę siedzieć jak tylko po zwolnienie. Pytam co po niedzieli robimy jak dotrwam jeszcze w dwupaku - no to dowiem się w pon na wizycie. Generalnie ciągle mam bóle krzyża (wiem, wiem ciągle o tym truje) i te niemiłosierne @, a no i w gratisie mega czupa czop mi chyba odszedł - normalnie jak meduza :-D mała się cosik nie rusza - pewno myśli "wyjść czy nie wyjść" :rofl2:

reklama
Ciamajdka też zamówiłam obie bo dopiero potem zauważyłam że jest jakaś dla Mam specjalna.

koralowa i zadowolona z tej cefarmu jesteś? muszę wypróbować każda i porównać ceny. Myślę że jak już nasze Dzidziołki będą mieć kilka miesięcy to będziemy oblatane w tych sprawach że hohohoho!
EDIT: Czy w tej cefarm24.pl można tylko przez kuriera zamówić? Czy można tak jak w DOZ odebrać sobie bez opłat w aptece? Dajcie znać bo nie mogę tu doczytać nigdzie!

Ratunku która godzina! Idę coś zrobić w chałupie bo mnie jakaś kara za to lenistwo spotka!

Ostatnia edycja:
Do góry