reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Aj bo jak zawsze na koniec miesiąca kase dostawałam a wczoraj mi już przysłali. A ja tylko do dnia porodu dostaje kasę, bo zawiesili działalność i to akurat jest jedyny kutwa przypadek kiedy kobieta macierzyńskiego nie dostaję wrr :crazy: i zastanawiam się na jakiej podstawie mi wypłacili już. No i jadę dalej po zwolnienie -mam nadzieję, że lekarka mi da, bo dalej dwupak jestem, więc i ubezpieczenie no i szczerze za każdy dzień jeszcze kasa -zawsze jakiś grosz póki mała nie zdecyduję się wyjść.

Misslena będzie dobrze :-) chłopak czy dziewczyna każe może mieć kolkę. Dziewczyny męczą tu się czasem codziennie z kolkami :baffled:

reklama
Misslena - współczuję,a u mnie tez zawsze epitety lecą, potem głupio. i powiem ze po ,slubie była u nas taka sielanka, potrem ciąża też, ale bywało różnie a jak sie pojawił syn, to dopiero zaczęły się kłotnie. i w zasadzie kłocimy się głownie o metody wychowawcze juz teraz. najlepiej ustalić jakiś wspólny front. teraz przy drugiej ciąży, to widze ze mój M to chyba na mnie wzystko zawli. on sie zajmie starszym.. bo już wie co i jak. tez będzie pewnie trudno na początku.

Ciamajdka - przybij pionę, trzasnął nam 40 tydz. :sorry:

lecę do Gina. ciekawe co będzie.

Witam czwartkowo, dość pochmurnie, ale jak dla mnie przyjemnie!

Jestem w całości i to mnie martwi. Wieczorem udało mi się wszelkimi dostępnymi sposobami zwabić M na przytulanki, ale to też nic nie dało. W nocy miałam jakieś dziwne bóle ale ch... go wie co to było.

Szamam paróweczki i zabieram się za czytanie bb!

hej mamuśki. mam pytanko. właśnie była u mnie położna i ściągnęła szwy. o dziwno nic nie bolało...uff... Rana jest ok, tylko na dwóch szwach lekko się rozlazło. właśnie chcę wysłać małżona do apteki po jakąś maść na świeże blizny, żeby się szybko i ładnie wygoiło. Możecie coś polecić?

Och paróweczki wciągnięte! Posty poczytane!

Misslena nie jest może tak źle. Myślę, że pomoc mamy jest nieoceniona, niejedna chciała by mieć taką pomoc. Poza tym M przejdzie więc się nie przejmuj. Pępek zacznij traktować spirytusem i tym octaniseptem który dziewczyny polecaja i powinno się poprawić. Co z usg to niestety nie pomogę, bo nie wiem.

Ciamajdko to Ty już z rana Karmii doisz?? Przeluźna jesteś!

Natka dzięki wielkie, pewnie zaopatrzę się w tą fridę. Bo niedrogie a pewnie skuteczne. Dzięki!

Niuunia nie znam się dobrze, ale wydaje mi się że oni nie mają daty porodu, bo niby skąd. Wiele nie pomogę ale może coś tu poczytaj http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=4

Coś mi się to pierdzieli z tym postem.

Jakie pomysły na dzisiaj? Co robimy babeczki? Bo ja się obawiam, że kolejny dzień przed kompem mi zleci.

Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
Niuunia niemozliwe że mają termin porodu, bo przecież nie wiedzą od kiedy w ciąży jesteś:) ale to co najmniej dziwne że Ci przysłali nie tak jak zwykle... może postanowili pobawić się w matke polkę wspomagającą i przysłać wczesniej...:-D

MiriannaK strzelam sobie z Tobą piątaka!!!:-):sorry:

weroneczka bo to pierwszy raz? ostatnio to doję to Karmi, taką mam chęć.. czasami się zastanawiam czy nie przesadzam...:sorry:

co dzisiaj robimy.. hmm.. mi zleci parę godzinek na dłubaniu, bo mam byczy słonecznik do obrobienia... i będę sie patrzeć jak sroka w gnat w kompa.. pasjans jak zwykle, może ksiażka... ogólnie najbardziej to bym se postękała na porodówie, ale czy mi dane?

Weroneczka mała cały czas ma robiony pępek spirytusem i właśnie Octaniseptem, zero poprawy:( Wczoraj lekarka kazała zacząć robić go po prostu fioletem, problem jest taki u małej że miała strasznie grubą pępowinę, teraz trudniej jej odpaść... 2 tygodnie minęły a ta nawet się chyba nie szykuje;p

Nie wiecie może jakie badanie kału robi się przy zielonych kupkach? Tak sobie pomyślałam że skoro robię jej badania to zrobię od razu badanie kału, kilka złoty w te czy we wte a może coś będę wiedziała.

Misslena co do tych zielonych kupek to może tu znajdziesz podpowiedź https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-marcu-2006r-f78/zielona-kupka-4855/

co do badań kupki to może jak będziesz oddawać w laboratorium to zapytaj jakie badania możesz zrobić..

płacisz za badania? nie masz ubezpieczenia ?
przeczytałam troszkę Twojego bloga (na BB) i nie orientuje się jak to wygląda w Twojej sytuacji...

Dzień dobry :-) Ja tylko na chwilkę...

Niuunia ZUS nie zna daty porodu, ale ja mam podobną sytuacje teraz tzn. lekarka gin. (taka w zastępstwie za moją) dała mi tylko zwolnienie do dnia porodu tzn do 29. i powiedziała, że już teraz czyli 2 tyg. przed porodem powinnam być nie na L-4 a na macierzyńskim :angry: No ale uprosiłam ją i dała mi L-4, ale ani dnia dłużej. Noi pytam co i jak nie urodzę do 29, to ona że już wtedy będę na macierzyńskim. A ja nie chcę bo wiadomo, że szkoda być już na macierzyńskim. Staram się załatwić u innej lek. gin. wizytę na 30 lub 31 sierpnia. Mam nadzieję że się uda. Problemu nie będzie jak urodzę do 29 :-)
dziwi mnie postępowanie tej lekarki...

Miłego dnia dla wszystkich

reklama
Misslena chyba trzeba zrobić posiew kału i moczu, ale wiesz co mi się wydaje, że kolor kupek zalezy od jedzenia, może to po mleczku?

No to ja też pogram w jakieś gierki! O ludzie ale nisko upadłam!

Do góry