reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

I ja witam się z ranka takiego pochmurnego i z bólem głowy !!!
wczorajsze prace ogródkowe nic nie dały-nawet matę podłożyłam pod prześcieradło w razie odejścia WÓD - hehehe
wstałam bez jakiegokolwiek skurczu i bólu, teraz tylko głowa rozbolała !!!
już zaczynam nadrabiać Was ;)

Ciamajdka witam i nie kłamię, że od razu na gorącej linii szukałam wieści od Ciebie -heh
andzia ja mam taki żel na blizny różnego pochodzenia Contractubex - u nas w aptece ok.35,00 zł ale córci pięknie zanikła całkowicie blizna nad łukiem brwiowym ;) - więc mogę polecić ;)
niuunia współczuję i ciągnij kochana zwolnienie , ciągnij ile się da ! może wpadnij przy okazji do szpitala na KTG ! ja jadę po południu ;) i wejdź na wątek macierzyński, wychowawczy itp. tam jest dokładnie ile możesz ciągnąć zwolnienie, ja mam np. do 07/09/2010 - a termin na 18/08/2010 ;)
Misslena niestety kryzys dopada każdego - a właśnie to jest najgorsze, że maleństwo nie powie co go boli ! nie myśl o najgorszym, tylko bądź spokojna, bo mała wyczuwa Twój niepokój i dodatkowo jest poddenerwowana , spokojnie szukaj USG i wszystko musi być dobrze ;) a pro po kolek u dziewczynek: obalam MIT: moja szalała z powodu kolek: pomagała suszarka i gorące pieluszki tetrowe rozgrzane żelazkiem kładzione na brzuszek! a kupka zielona: to podobno jak dziecko nałyka się wiaterku zimnego, czy cóś takiego słyszałam kiedyś mądrego hmmmm .........
Natka tak tak ja również jeszcze nie mam fridy ale słyszałam dobre o niej opinie ! i również myślę, że jak nie dam już rady to będę brała do łóżka malutką ;)
weroneczka ja co prawda po śniadanku, ale mi się parówek zachciało , chyba wciągnę drugie!
MariannaK życzę powodzenia na wizycie ;)
Życzę wszystkim WAM miłego dnia ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Nervita no niestety...:confused2: buuu....

MARULKA ZAMELDUJ SIĘ!!!! a zreszta urodź... odblokowywanie kolejki ciąg dalszy... teraz kolej na Esch chyba nie? a potem Niuunia...

w własnie Esch rozkręciło się????

nie ma co robić, a najgorsze jest to, że nawet gdyby było co robić to bym nie robiła bo robić mi się nie chce:-D:-D:-D

tata mówi że wpierd@#$lam ten słonecznik jak małpa kit:-D

tak "planowo" to powinnam iść pierwszy raz dopiero 26 sierpnia... tak mi powiedział gienek... jeśli nic się nie rozkręci to 1 września kłada mnie w szpitalu...

ale byłam tak sama z siebie 2 razy.. sprawdzić tak po prostu.. raz się dowiedziałam że skurczy brak, rozwarcie na palec.. drugi raz że sa jakieś skurcze-ale mnie nie zbadali... banda.

pochwalić się chciałam:)))))))))))
zero smsów, zero telefonów.. no zdarza się raz dziennie jakiś niedobitek, ale po mojej akcji "mam Was gdzieś" zrobiła się cisza:))

mówiłam Wam kiedyś chyba że moja mama to jest NIK-najwyższa izba kontroli... więc dzis siedzi ze mna od rana i truje żeby poprzestawiać, sprzątać, wyrzucać rzeczy jej zdaniem "niepotrzebne" itd.. musze ja ustawić do pionu:)

Ostatnia edycja:
i co czekasz do 26/08 ? ja byłam we wtorek i mam zamiar dzisiaj po południu, ale mała taka dzisiaj spokojna, że aż nie wiem czy wytrzymam do po południa!!!?? a co tam pójdę... najwyżej będą mnie mieli dosyć już ! -taaa ta banda jedna!!! mi usg nawet nie zrobili jak to krwawienie miałam-a prywatne pacjentki latały na państwowy sprzęt-aż chyba się przegrzał!!! niom ale to tylko moja opinia;(

ano czekam...
tzn "dziś nie idę"
ogólnie to mała dzisiaj szaleje a ja odkąd wypiłam rycynkę to sie pozbyłam tych ciągłych miesiaczkowych bóli.. teraz noce bajkowe, w wannie wygodnie a ból łapie porzadny raz na jakis czas... nuuuda:p

Niuunia, a do kiedy mialas ostatnie zwolnienie, ew. wczesniejsze zwolnienie? Moze to od tego zalezy?

Weroneczka, ja zamiast fridy polecam Marimer (odpowiednik fridy, ale ma mniejsza koncowke i zabezpieczenie przed zbyt glebokim jej wlozeniem do noska; frida mi nie podpasowala, bo w niej jest taka dziura, ze to dla mego chlopa by pasowalo a on ma takie dziury w nosie, ze moge mu swego kciuka wsadzic i luz bedzie, a co dopiero takie cos dziecku wsadzac do malego noska).MARIMER - ASPIRATOR DO NOSA DLA NIEMOWLĄT 1 SZT. - Apteka internetowa - Domzdrowia.pl Do tego nie trzeba kupowac filtrow, jak do fridy, tylko kawalatek watki potrzeba. ;)
Natomiast w szkole rodzenia polecono nam "krecika", w ktory tez sie zaopatrzylam. Lepsze od gruszki, miekki aplikator do noska, mozna rozlozyc i umyc. No i ssac nie trzeba glutkow. :p No i tanszy od pozostalych dwoch. ;)
KRECIK Aspirator odsysacz do nosa (1183872921) - Aukcje internetowe Allegro

Ciamajdko, czy my nie mamy tych samych matek? :lol:

Ja dalej 2in1, ale od wczoraj brzucho mnie pobolewa, ale widzac wasze opowiesci to mnie moze tak i tydzien trzymac. A cc i indukcja sie nie przejmuja. Bedzie co ma byc. Wazne by maly byl zdrowy. A swojej gince ufam. :)

Cześć Dziewczynki!!!
Oczywiście nadal w dwupaku... W nocy dorwały mnie skurcze i nawet myślałam, że rano będziemy się do szpitala wybierać, skurcze były silne i regularnie co 15 minut, a później zasnęłam i rano było już po wszystkim - cicho i spokojnie :-:)-:)-( :angry::crazy::angry: no i oczywiście teraz też nic...

Ehhh, przepraszam, że tak tylko o sobie, ale powoli już wszystkiego mi się odechciewa... Deprecha i już... A życzliwych telefonów i tak się pozbyć nie mogę... Nawet sposób Ciamajdki "mam was w doopie" nie działa - wczoraj powiedziałam mamie, że jakby się ktoś pytał czy już urodziłam (i dlaczego nie - bo tak zwykle wygląda dalszy ciąg), to żeby powiedziała, że nic nie wie, bo wyjechałam!!!

Trzymam za Was (i za siebie) kciuki Babeczki!!!
Lecę poczytać historie z porodówek i gorącą.
Buziole

reklama
Wcinam ciacha i pijam herbacię z sokiem malinowym. Wczoraj narobiłam fiufiu wyszło aż 3 słoiczki z czego jeden już kończymy dzisiaj. Hmmmmmm chyba braknie na zimę.

Misslenko kochana więcej nie pomogę, bo moje pierwsze dzidzi jeszcze w brzuchu. Poprostu słyszałam, że kolor kupki zależy od tego co dziecko je. Jeśli na prawdę masz duże wątpliwości idź do pediatry, na pewno Ci wyjaśni wszystko. Trzymam kciuki!

Ciamajdko każda mama to jest NIK, niestety!

koralowa fajne podejście do porodu. Też tak chcę spokojnie czekać. Dzięki za podpowiedzi dotyczące odciągania glutów. Zastosuję w miarę możliwości. Choć najmniej to mnie ten krecik przekonał, chyba nie cuda.

inkaaa4 uśmiech kochana, wszystkie jesteśmy zdołowane. A potem jak nam się Boby urodzą to będziemy marzyły o powrocie do 9mca. heheh Tulam smutasa!

Chyba zajmę się spisaniem listy, czego jeszcze mi brakuje. W sumie to zostało mi wielkie wyjście do apteki (Boże chroń mój portfel). Tak lista kosmetyków i leków jest konieczna. Pisze...

Do góry