reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Marulka, żubra powiadasz? my w zeszłym miesiącu zabraliśmy 6 latka do ZOO i jak później spytaliśmy jakie zwierzę najbardziej mu się podobało to powiedział, że łoś.. Tylko że tam łosia wcale nie było:sorry: nooo... ja też dużo czasu spędziłam przy fokach - tam się czułam jak wśród swoich;-)

Pati a dlaczego odstawiłaś magnez? mnie też już lekarz kazał odstawić, ale nie powiedział dlaczego:confused2:

reklama
Marulka ale przeciez mozesz na dzien sobie taki zabieg zrobic :) wcale nie musisz w nocy mozesz przed snem no i polecam ten http://www.doz.pl/apteka/p46103-Fastulg_zel_chlodzacy_na_bazie_ziol_250_ml włozysz do lodówki i taki chłodny nałóż na miejsca opuchniete - opuchlizna nie zejdzie cała, ale u mnie było widac kostki :p

Ciamajdko walnęłam se olejku jak widac żelazna macica aczkolwiek o 1 w nocy miałam 3 mega skurcze. Dzisiaj od rana mam skurcze i teraz tak dziewczyny mam skurcze bolesne co 3-4 min, ale krótkie to chyba jeszcze nie to
glowa.gif

skąd ja mam wiedziec czy to to
glowa.gif
są te bóle dosc bolesne jak miesiączkowe

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzień dobry :-)
U mnie nocka taka sobie, nie mogłam zasnąć, później znaleźć w miarę wygodną pozycję do spania. Teraz wstałam to brzuch boli jak na @ nawet no-spa nie działa, jakoś tak wzięłam, a tu przecież o wiele większy ból mnie czeka....
Teraz zabieram się za śniadanie, zjem sałatkę grecką z wczoraj :-).

Pranie już się pierze. Później mam w planach sprawdzić i dopakować torbę do szpitala, jakiś obiad.

A teraz zabieram się za poczytanie Was.

Miłego dnia i szybkich porodów dla tych co chcą rodzić :tak::-)

mallaika - magnez ma zapobiegać skurczom, m.in. tym przedwczesnym skurczom macicy, no a teraz nie chcemy im zapobiegać prawda? ;-)
panienko - no też się zastanawiam jak to z tym bólem będzie i czy dam radę :baffled:
Pajkaa - ty też z olejkiem??? o kurczę... ciekawe czy ci się rozkręci tak jak u fiuufiuu, dawaj znać !!!!

Pajka u mnie poczatek bóli tez nie był bardzo bolesny, a skurcze krótkie. bardziej to było takie jakby ćmienie promieniujące od brzucha do krzyża. Ja na te moje bóle wzięłam gorącą kąpiel i wypiłam małą, mocną, fusiastą kawę (ale to opcja tylko dla tych które nie miały w ciazy kłopotów z cisnieniem ;) )

pajka jak co 3-4 minuty to powinnaś to sprawdzić na ktg... jeśli nie masz dziś umówionego to lepiej pojedź na IP kochana... jeśli skurcze sięgają 30 sekund to możesz połazić jeszcze po domu, cośtam porobić i poczekać na dalszy obrót, ale jeśli trwają minutę (30 sekund silnego bólu, po czym 30 sekund odpuszczania i przerwa) to śmignij na IP. Pamiętaj o oddychaniu podczas skurczu w razie gdyby się bóle nasiliły żeby dotleniać Sebka no i kochana życzę porodu :)

mallaika ja wyjątkowo malo czasu w tym zoo skupiałam się na zwierzętach... całą uwagę miałam skoncentrowaną na tym żeby jak najmniej sie kiwać przy chodzeniu (bo się czuję normalnie jak bałwan już nawet nie jak kaczka tylko jakaś wańka-wstańka) i na kłuciach w pipce i różnych boleściach... tuptałam za moimi chlopakami jak pingwinek i z tyłu obserwowałam :p jak zaczęło padać to trochę ulgę poczułam, bo było niemiłosiernie duszno i źle sie czułam..

pati jak tylko kasa i zdrowie pozwoli to na stówkę się gdzieś wybierzemy... a czy to będzie trójmiasto akurat to czas pokaże hehe... podziwiam Cię za spokój - ja niby drugi raz mam rodzić a w ogóle nie mogę dystansu złapać - cały czas myślę o porodzie..

czesc laseczki

wpadłam tylko powiedziec ze ide do szpitala.. tzn dostalam znowu skierowanie bo wody sie pomniejszyly i mam nadzieje ze w koncu mnie potną.. jesli nie beda chcieli to ich chyba tam rozniose..

pozdrawiam

Witam Kobietki!
Nowy tydzień przed nami, a wyzwanie stare - urodzić!

marulka w tym okresie ciąży wszelkie obrzęki (o ile nie towarzyszy im nadciśnienie lub złe samopoczucie) nie są niczym złym.

marulka, Ciamajdka o zaparciach to lepiej nie mówić. Polecam czopek glicerynowy (cudów nie działa, ale coś porusza). A czy przy tych zaparciach też wam tak strasznie brzuch twardnieje? Bo ja już nie wiem czy to od jelit czy od macicy. Olaboga niech to się skończy!

mallaika o widzę, że i u Ciebie teście chcą się wrąbać nie tam gdzie trzeba. Temat rzeka!

Nektarynka trzymam kciuki. Musi być ok!

Wpadłam tylko na chwilę, bo właśnie jedziemy z M po jego mamę i musimy ją odstawić na autobus o 15. Boże niech ona już jedzie bo zwariuję, co za baba!

Miłego dnia

Pajka u mnie poczatek bóli tez nie był bardzo bolesny, a skurcze krótkie. bardziej to było takie jakby ćmienie promieniujące od brzucha do krzyża. Ja na te moje bóle wzięłam gorącą kąpiel i wypiłam małą, mocną, fusiastą kawę (ale to opcja tylko dla tych które nie miały w ciazy kłopotów z cisnieniem ;) )

Andzia, ale one wcale nie są mało bolesne własnie o to chodzi, ze one bolą dosc mocno tylko są mega krótkie moze sie coś rozkręci :)

Marulko no własnie trwają do 30 sekund wiec jeszcze poczekam i zobacze co i jak ide na razie do apteki :) znowu... masakra jakby sie cos ruszyło to wtedy dzwonie do meza ten biedaczek od 1 w nocy w gotowosci był :)a tutaj nie mam nawet gdzie skoczyc na ktg musiałabym do Katowic jechac :(

Nektarynko trzymam kciuki

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
pajeczko oj czuję że odkorkujesz troszkę sierpniowy zastój - do tej pory moje wróżby były trafne, wydaje mi się że zaczął się u ciebie poród maleńka i spokojnie szykuj się na główny punkt programu :):):) ja mocno trzymam kciuki!

nektarynko informuj nas tutaj - my chętnie przyjmiemy każdą dobrą wiadomość o kolejnej rozpakowanej bo się zakorkowało i ktoś musi to odetkać!

weroneczko twardnienie brzucha to raczej macica... u mnie dzisiaj gmerało, gmerało i poszło - także jestem szczęśliwa i mam puste flaczki :D:D w razie czego lewatywa nie będzie z aż tak spektakularnym finałem :p liczyłam że to gmeranie we flakach poruszy nieco macicę, ale niestety - ona trwa niewzruszona i nawet się nie postawi marulce, nawet nie kujnie...

Do góry