reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Pajkaa no właśnie ja też poczytałam, że jako dodatek do paliw i farb się go dodaje :szok: to już sobei wyobraziłam jakie to może być szkodliwe, więc lepiej postawić na malinową herbatkę. Ja w dodatku śmigam codziennie na ogród i wcinam prosto z krzaczka malinki mmm pychota ;-)

Ciamajdka
niop cisza okropna :baffled: ...mało nas, mało nas do pieczenia chleba :-D.... Twoja mum chce tabletki anty? :eek: dziwne dziwne.... chyba, że chce zadbać, żebyś zarz drugiego nie miała :-p

milusia83 kochana jak miło widzieć post od Ciebie :-) Buziaki dla Ciebie i Viktora :*

Bombusia oby te Twoje krzyczenie na nas coś dało - jak dla mnie jutro po powrocie mojego niech chlusną wody albo skurcze będą - byle do przodu. Super, że ciągle jesteś tu z nami - aż czasami się zastanawiam czy Alanek napewno jest z boku :-p

Cosya witamy w grupie "kutwa to znowu nie to"

Eska chyba leci na 2 puszczę muzyczkę to może mała rozbuja się i wyskoczy :-D

Ostatnia edycja:
reklama
hmm możliwe, bo rano powiedzili jej na ktg, że może coś ruszy.Aaa nervita też coś cicho. To my byśmy zostały niezrealizowane ehh :baffled: choć brzuch mam tak twardy, że może robić za deskę do krojenia :-p
jestem, jestem w dwupaku ;)
i czytam .............. o fiuufiuu .........................
no to kiedy pijemy olejek ??? ojej (poczytałam o nim) a może lepiej jednak tą herbatkę z malin !!!

Ostatnia edycja:
Witam. U mnie troche lepiej krocze mniej boli:) U malego jestem codziennie od rana do wieczora na brak pokarmu nie narzekam no i Piotrus bardzo ladnie je..W pon ma miec usg glowki we wtorek obejrzy go neurolog i bedzie wiecej wiadomo...Jak narazie trzeba go cewnikowac co 5h bo do konca nie wyproznia pecherza....

Ciamajdka-Na kregoslupie jest to przepuklina oponowo rdzeniowa..wiele dzieci ma
pozniej problemy z chodzeniem ..na szczescie moj synus narazie ma sprawne nozki
ale jak narazie musi byc cewnikowany bo nie wyproznia do konca pecherza
..no i obserwuja cze woda w glowce sie nie zbiera bo to tez nastepstwo przepukliny..
jezeli bedzie ok to moze za tydz wyjdzie a jak bedzie sie zbierac to czeka go
kolejna operacja wsawiania zastawki w glowce:( Mały wyglada dobrze ja normalnie zdrowe
dzieciatko wazy juz 3500. w ciagu 2 dni przytyl 130g wiec duzo:)

Ja chyba bym się bała tak z tym olejkiem. Czekam do jutra, jak nic dalej nie będzie się działo wieczorem dzwonię do gina i zobaczymy co zaproponuje na tą niedzielę kiedy ma dyżur...
Bombusiu - krzycz na nas krzycz, może to coś pomoże ciociu Justynko :-)
Milusiu - fajnie że jesteś już w domku i z nami:tak:, główka do góry, niech smutki idą precz, a ty ciesz się maleństwem
cosya - spokojnie, coś się w końcu ruszy
ciamajdko - hamuje kolejkę :rofl2: dobre :-D:-D:-D przykro mi że też masz paciorka - witaj w klubie
marii79 - monural też miałam, nawet w smaku może być ;-)
luizka - trzymam kciuki za zdrowie twojego maluszka, będzie dobrze, fajnie że ładnie przybiera na wadze, wierzę że nie będzie potrzebował kolejnej operacji i wkrótce wróci do domu i was

Ostatnia edycja:
luizka trzymamy kciuki za małego kawalera - będzie dobrze :-)

nie no fiuufiuu wbiła się na 13 i już ma maleństwo ze sobą. Jaki ekspres. Ale powtórze Ciamajdkę "ale jaja" :-D

nosz kurde mać!!!!!

nastepna ekspresówka , Fiuufiuu urodziła-info na gorącej:)))))))))

napisałam jej że tym sposobem-jutro wszystkie leca po olej!!!

ja idę w kapiel i w kimono...

Luizko widzę, że jestes pozytywnie nastawiona, tak trzymaj..:) trzymam kciuki za Twoje małe serduszko:)
Niuunia raczej dla siebie chciała:))

Ostatnia edycja:
nie no nie mogę fiuufiuu - 13-go !!!!!!!! nie wierzyłam, że da radę !!!

luizko życzę bardzo dużo zdrówka dla Twojego maleństwa i dużo sił dla Was rodziców

pozdrawiam wszystkie dwupaczki i mamuśki z dzidziami ;)

Ostatnia edycja:
Może skoro fiuufiuu się dziś rozpakowała, a miała jutro to może reszta jutro się posypię - nadzieja Ty moja mamusiu jak Ty mocno mnie kochasz :-D

nervita no i nasz plan hugo strzelił ehhh :baffled:

Ciamajdka
ja wiem, że to już monotonne ale życzę CI aby w nocy akcja konkretnie się rozkręciła i żebyś wkońcu urodziła, no i nas też pociągła przy okazji :-p

ok uciekam lulu. Dobranoc :*

Ostatnia edycja:
Witam,

jakos brakuje mi czasu, żeby tu z Wami posiedzieć, ale czytam regularnie rano i wieczorem żeby sobie zaległości nie narobić ;o)

navijka witaj z malutką !!! dobrze, że już w jesteście domq ;o)
marulka; skąd Ty masz tyle energi, zdrac sekret skąd ją bierzesz, bo ja sobie dużo planuje z rana ale jakoś sił mi brak żeby to zrealizować ;o(

Cosya Może akcja sie z rana rozxkręci, trzymam kciuki !

madziujka; super że już jesteście w domu, też nie ciekawi jak starsze dziecię reaguje na malucha ;o) Dopki mój szkrab jest w brzuszku to starszy synek sie cieszy, zobaczymy jak bedzie po porodzie ;o)

Ciamajdka; przykro mi z powodu olewającego zachowania lekarza, jak dla mnie to te skurcze były spore ;o) A z mamą niezły numer, może przechodzi drugą młodość, ale żeby córke o te sprawy pytać hihii Przykro mi z powodu paciorka, może zdązysz go jeszcze pogonic, ja przez 6 dni brałam jakieś globulki robione na zamówienie i go wykurzyłam, nie mam jush. chociaż mało czasu Ci zostało....
milusiu 5 Witaj ponownie, przechodzsisz tak zwany baby blues, też to miałam, ryczałam z byle powodu, juz na oddziale około 2 doby mi sie zaczęlo, pogorszyło się jak nha 3 dobę zxabrali mi małego pod lampy, zamiast wypisac nas do domu ;o( na szczęscie po jakimś czasie to przechodzi, trzymaj się i płakusiaj ile potrzebujesz to ten spadek hormonów ;o)
luizka4don; trzymaj sie kochana, oby mały uniknął tej operacji wstawienia zastawki, chociaż powiem Ci ze córeczka mojego kuzyna też miała wstawianą zastawkę "wodogłowie" teraz ma 3 latka i rozwija sie prawidłowo, niczego nawet nie widac. Dziwne jest to że jako matka karmiąca nie jesteś cały czas z nim w szpitalu, ja jak trafilam ze starszym synkiem na patologię noworotka to miałam normalnie miejsce "łóżko" dla siebie....

Małejgoni tez n ie było a juz po terminie, może cos ja ruszyło ...?

Fiufiu nieźle wykąbinowała z tym olejem ;o)

DOBRANOC !!!

reklama
hejka BB-Babeczki.
My w domku już od wczoraj.Dzięki Pjeczko za przekazywanie wieści i cieplutkie sms-ki.
Jestem obolała,zmęczona,totalnie niewyspana,ale szczęsliwa i wzruszona,że mam mojego drugiego skarba przy sobie.
Jak tylko sie ogarnę w domu,odpocznę,nacieszę synkiem,za którym sie stęskniłam,to Was poczytam i napisze jak tam u mnie sytuacja wygladała.

Ogólnie mała to anioł,śpi,je,jak w zegarku i daje mi odpocząc.Kuba zachwycony siostrą,tylko zatyka uszy jak mała płacze,he,he i ciągle,by na nia patrzal.do mnie przyklejony na maksa.

Pa,pa.Zmykam karmic małego pisklaka.
foty dam pózniej,

Do góry