reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Bombusiu - hmmm ale to do mojego synka pytanie :-D ja do niego od paru dni mówię żeby się szykował; fajnie że z opieki w szpitalu jesteś zadowolona
weroneczko - myślę że opr pomógł i dzisiaj jakoś więcej dziewczyn zmotywowanych pozytywnie :tak: a z tymi włosami i goleniem to faktycznie, jeszcze jakiś czas temu też łaziłam jak chciałam :sorry: a teraz wszystko pięknie na bieżąco ;-)
ewelinko - ja też się obijam, a co, trzeba korzystać póki można ;-)
luizka - jak nivea to może być fajny, też muszę się za czymś rozglądnąć, przede wszystkim na rozstępy:baffled:
navijka - oporządzanie ryby... brrr nigdy tego nie robiłam:eek: ale ja jakaś mało rybna jestem :-D choć dobrze przyrządzoną przez kogoś nie pogardzę :tak:
A ja zjadłam rosołek, a z 2 daniem czekam na M - będzie pewnie koło 19. Mam ruloniki (mięsko zawijane w środku z ogóreczkiem, cebulką), muszę tylko ziemniaczki ugotować na świeżo.

reklama
Bombusiu jesli chodzi o przytulanki.. to u mnie tez ten sposób nie działa:no::no: Męczyłam M jak sie tylko dało. Az biedny miał zakwasy po tak długiej przerwie:-D a u mnie sie nic nie ruszyło:no:

Dziewczyny wiem kiedy urodze :-D Jak przesuniemy sie na pozycje pierwszą.. czyli jak juz lipiec zniknie i sierpien bedzie pierwszy. Wtedy urodze:-D:-D

Weroniczka pzy karmieniu z tego co wiem tzreba ostrożnie z białkiem bo mozna skazy białkowej maluchowi zafundować
tutaj wiecej info
Skaza białkowa, czyli inaczej alergia pokarmowa, może być reakcją nie tylko na mleko krowie (choć to jest najczęściej spotykany alergen), ale również na gluten, orzechy, kakao, ryby, jaja i niektóre owoce - zwłaszcza cytrusy. Alergia pokarmowa zwykle samoistnie zanika około drugiego roku życia. Czasem trwa krócej, a czasami pozostaje na całe życie, (ale wtedy jest to uczulenie tylko na niektóre składniki).

Ewelinko tak mam bób :pnaszukałam się, ale mam a dzisiaj mąż przywiezie kg bobu :)
U mnie przeszła nawałnica masakra, ale jakie fajne powietrze, zeby jeszcze moj synek chciał wyjsc w taką pogode a nie w upał.

Melduję, ze wszystko poprane, wc umyte (kurde zmęczyłam się:p) zaczęłam łazienkę, ale muszę odsapnąć :)

Bombusia witaj:)))))))))))

dziewczyny głodna jestem, a Wy mi tu o taaakim jedzeniu piszecie: ruskie, zawijaski mięsne, rosół.. oł maj gaddd...:) ide se kiełbachy usmażyć..

Shiraa:-D gratuluję!!!!!!

Ehtele i jak?
kurde niech sie u Ciebie coś ukręci:)))

ahm: u nas w szpitalu za darmo fartuch dają do porodu dla taty..

Ostatnia edycja:
Wiec widać, że w kazdym szpitalu inaczej, zapomniałam dodać, ze porodówkę mamy naprawde odjazdową , duuuużą i b. przyjemną, nie omieszkałam swojego nosa tam wsadzić na chwilkę:))):-D a te dzidziusie wożone w tych szpialnych wózeczkach ochhh cudo :tak:takie maleństwa pozawijane w beciki:happy: gapiłysmy sie baaardzo z dziewczynami:-)

Pajko u mnie dziś na rynku było dużo bobu po 6 zł za kg, więc jak coś to zapraszam:-)
Luizko a u Ciebie tez cisza na razie, masz jakiś skurcze????

No to wysylam wszystkim chetnym zapiekanke!!!!Chcecie przepis to wrzuce na kulinarnym.
Bombusiu - ja sie trzymam terminu z OM czyli 20.08, a potem tak jak piszesz czopki na szyjke, oxy i heja:baffled: - u mnie tak robia, juz sie tak nie boje, bo jak jest szyjka podatna to sie elegancko rozwiera a potem kroploweczka, pare godzin horroru i po krzyku.Oczywiscie wolalabym wszystko naturalnie...ale moze sie nie udac.
Pati - nic trudnego, tylko brzmi masakrycznie - obcina sie pletwy, glowe (zalezy od ryby), skrobie sie luski (niketore nie maja), no i najgorsze patroszy sie - oddychajac przez usta zeby nie pasc:laugh2:bleee!
Luizka - ten krem to Goodbye Cellulite???Zdaje sie ze Ehtele chwalila o ile mi sie nie pokrecilo. Ponoc dobry.

Zmykam na poczte:happy::happy::happy: z naburmuszona tesciowa, bo wlasnie sie z nia scielam:baffled:ale mam to gdzies dzisiaj!!!
Namordowalam sie przez caly dzien i szyja mnie ciagnie....(ta wewnetrzna, no wiecie), brzuch twardy :p Moze Mka dzisiaj dorwe i cos rozruszamy:rofl2:

PATI- Ja za czyms na rozstepy to tez ale musze naprawde cos bardzo dobrego i tu nawt kasy nie bede zalowac bo rozstepy u mnie to straszne sa;/

Luizka pociesze Cie na rozstępy nic nie pomaga :) mam kumpele, która wydała kupe kasy nawet na specjalne zabiegi laserem 1500 zł i nic nie pomogło poddała sie bo stwierdziła, ze szoka kasy skoro i tak je ma i tak

dobra zmykam konczyc lazienke bo len mnie łapie a jak zaczęłam to juz bym chciała skonczyc:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Umyłam okno w kuchni, a zaraz zabieram się za dokończenie sprzątania łazienki:tak: Potem jeszcze tylko muszę powiesić pranie i na odkurzanie poczekam już chyba na M;-)
Bombusia-czy z wagą dziecka jest ok to nie wiem, bo na każdym USG wychodziło co innego, ale mniej więcej ok 2700g:sorry: Przepływy pępowinowe były dobre, ktg miałam robione dwa razy dziennie i też wychodziło dobrze, wody w dolnej granicy normy, tylko łożysko trochę stare, ale konsultowałam z moją ginką i pod koniec ciąży może takie być:tak: Wyszłam na własne żądanie (po tel uzgodnieniu z ginką, która zresztą pracuje w tym szpitalu, tylko jest teraz na urlopie), bo mieli mnie zamiar zatrzymać do terminu porodu... U mnie w szpitalu, też trafiały dziewczyny po terminie i właśnie podłączali je pod oksy i zazwyczaj działało:tak:

Weroneczka-i tak myślę, że mimo wszystko wspieramy się pozytywnie:tak: Jedne dni są gorsze, inne lepsze, a tu masz rację-uśmiech nikomu nigdy nie zaszkodził;-)

reklama
Do góry