reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

reklama
Ciamajdka aj współczuję, no ale jak ma pomóc to trzeba :tak:

Pajkaa
ja wczoraj miałam taki przypływ sił, a dziś zupełnie na odwrót - jakby ktoś walcem po mnie przejechał :eek: chyba pozostaje mi wywiesić pranie i na kawke do koleżanki iść ostatni raz mam nadzieję jeszcze w dwupaku :-p

Uff wypralam jakiego poweru dostałam, ze szok :) zostały mi dwie poduszeczki, ale padam:) jeszcze kibelek i łazienka potem prysznic i błogie lenistwo :p

Witam. Noc jako tako o 5 wstalam zrobic sniadanie do pracy Mkowi;pA najlepsze
to ze polozylam sie spac Mek mial nastawiony budzik na 6.40 i jakos to zrobilam ze
przypadkiem schowalam mu tel do szufklady i nie slyszal budziku.Budzi mnieo 7 i
mowi czy specjalnie to zrobilam zeby w domu zostal hehe cale szczescie ze
sie sam przebudził;p;p Sniadanko zjedzone teraz trza sie ogarnac i do rossmana bo
niby balsam godbay celulite w promocji i kosztuje 14.90 z 39.90 wiec zobaczymy
po porodzie sie przyda;p;p

Ehtele-
Trzymam kciuki:)
Rozalka
-gratuluje odchodzacego czopa:)

Monika373-oj ja mialam nie raz nawet 6,7 pobudek na wc. ;p

Bogusia007-He power tylko dlatego z nadzieja ze cosik sie ruszy ale jednak
widze ze albo nie dziala albo za malo robilam hehe Powodzenia na wizycie u zębologa

Hello Mamuśki!!!!!!
Wypisali mnie na szczęście:-).

Więc szew zdjęty, rozwarcie na 2 cm, szyjka skrócona (czyli mogę tak chodzić jeszcze duuuuuuzo czasu:baffled:,) po dzisiejszym USG ,maluszek nadal główką do dołu, waży 3070g czyli olbrzymem nie jest:-D.
Wszystkie zapisy KTG dobre, mocz, krew super, dali paczkę dla dzidzi na pożegnanie (jakkąs butelka AVentu, kremy, chusteczki itp.) i wróciłam do domku.
Syn mnie odebrał, zrobiliśmy zakupy, poszliśmy na lody, czyli sie zrelaxowałam, ogólnie mam strasznego lenia przez ten szpital i nic nie robienie:rofl2:.
Leżałam na samym przedporodowym :szok:więc jeste obyta na maxa z bólami przedporodowymi, CC i dzidziusiami:))))aaaaa i zestresowanymi "bohaterskimi" tatusiami:-D:eek:
Duzo jest dziewczyn, które przychodzą na termin porodu, bo nic sie nie dzieje i wtedy wywołują!!!!

Opowiem Wam anegdotkę z moją mamcią:happy:
Dzwonie do nie rano i mówię "mamo no wychodze dziś do domu", a mama mówi "ale to jak wrócisz"??? ja mówię "Adi zaraz po mnie przyjedzie", a mama na to " oj to dobrze, zebyś nie dzwigała tej torby, bo teraz jak nie jesteś zaszyta to ja sie boję, ze to dziecko Ci wyleci":-D:szok::baffled:............a ja sie usmiałam i mówię "mamuń kurcze to nie takie proste żeby wyleciało"....niestety:-D:rofl2:

Przepraszam, ze tak tylko o osbie ,ale nie dam rady nadrobic tych dni, bo muszę trońku domem sie zająć. Adi jutro na obóz do Bułgarii wyjeżdża więc pakowanie, "tona" kanapek itd.

GRATULACJE OGROMNE DLA POLIANNY I BLACK OPAL ZA POTOMSTWO:tak: chyba , ze jeszcze, któraś Mamusia sie rozpakowała, a ja nic nie wiem????

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie:happy:

Shiraa mnie zmobilizowała, żeby wejść...smsem, że urodziła...zazdroszczę

ja za chwilę tu przepraszam za wyrażenie ocipiej...ę
boli jak cholera jestem wymęczona...
skurcze cały czas są, ale odstępy już nie takie regularne...
więc dupa z porodu, o 18.30 mam KTG zobaczymy co będzie

płaczę z bezsilności...czy to musi tak beznadziejnie wyglądać???

Bombusiu witaj :)
Ehtele ja ma skurcze od trzech dni, ale nieregularne i czasami tak boli,z e cholera, damy rade:)

Dziewczyny ja tak z innej bedzki czy potrzeba pozwolenia z parafii do chrztu, zeby w innej parafii ochrzcic dziecko??Bo na ślub potrzeba to wiem.

hejka

no ja z tych uczciwych jestem poza tym głupio by było jakbym tego gina na porodówce spotkała a on , że mu nie zapłąciłąm za wizytę :eek:

u mnie nocka spokojna, standardowo 2 razy siku. potem pospałąm do 10 prawie a moje dziecko kochane ogladało bajki w salonie.

ewelinka2106 ja tez mam zgagi i po prostu nie jem na wieczór, a jak zjem np grilla, to potem śpie prawie na siedząco na 4 poduszkach , (a tak to na 2. kolejne poduszki lądują miedzy nogami i pod brzuchem, więc przekręcanie się na drugi bok to cała logostyka :-D )Tez łykam mleko w drodze powrotnej z WC i zażywam RENNIE. w ostrych przypadkach.

Ciamajdko - słodkie to co napisałas o T. aż się wzruszyłam. ( hormony :-))
Mój M spi ostatnio jakoś tak rozłożyście i muszę go w nocy trochę szturchać. Ale juz mu zapowiedziałąm, ze od przyszłego tygodnia jestem, cała jego :) mam nadzieję, że dam rady hehe

a moja mama napisała mi na GG radę: "Miruniu poszukaj dobrej położnej i niech wymasuje ci kilka razy szyjke macicy, to bedzie lżej rodzić" :szok: chyba mnie własna matka nie kocha.. ja juz miałam masowanie twardej szyjki przy pierwszym porodzie i dziękuję bardzo serdecznie...
we wtorek mam wizytę u mojej ginki to zobaczy jaka ta szyjka, ale tak z własnej woli się prosić o masowanie ???

aaa i wczoraj jak gadałam z tym ginem od USG to mi mówił, on to jest za przebijaniem worka płodowego tak przy 6-7 cm rozwarcia ( no chyba ze sam pękł) a mi wtedy przebiła położna przy 2 cm i juz nie byo odwrotu.A tak to można podjąć kolejną próbę.

idę ogarnąc dom, bo znajomi z warszawy w drodze. Odkurzanie, zmywanie podłog, moze upiekę jakis placek. ...

Bombusia super, że wróciłaś już do Nas :-) a tekst mamy bomba :-D

ehtele kochana tulam mocno. Wiem, że to wykańcza, ale dasz radę twarda babka przecież z Ciebie. A jak będziesz miała już Olka ze sobą to zapomnisz o tych męczarniach. Poza tym zobaczysz co na ktg - może już zostaniesz. A poza tym też coś czuję, że milusia jednak zgodzi się na oksy

reklama
Ehtele-kurcze-niech się te Twoje skurcze w końcu rozkręcą:sorry:
Mirianna-to widzę, że mamy podobną historię z pierwszego porodu:tak: Ja też teraz będę próbować rodzić sn, ale szyjka ma dalej 4 cm i nic się z nią nie dzieje...
Bombusiu-witaj z powrotem:tak: Brakowało tu Ciebie:-)

Do góry